Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
Nikola Dodig
 pa da mi je novcanik pun imao bih smisla i logicki i u svakom drugom smislu..... a ovako snalazim se...

Podunavac
 Kolega ako kupiš pušku, drugi kundak za 250 evra i platiš sve takse, onda tu više nema nikakve zarade kad je prodaš.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ Ili, naroCki recheno: Netje to bez q... itji! Stari

Grin

Daj Boze da tebra Podunavatz i ja nismo u pravu! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Nikola Dodig
 Ma znam upravu ste, al sta da radim da imam dovoljno love uzeo bih Browning Bar kako sam prvobitno i namjeravao a ovako vec 10 dana samo listam forume,trazim, a generalno kakvo je vase misljenje za izh 18 mh, pa za ceke nije los i meni se dopada sto je lagana....

Podunavac
 Puška nije loša, u stvari za te pare odlična. Kad se sredi kundak i potkundak i dotera okidanje može da se poredi sa daleko skupljim puškama. Međutim preporučio bi isključivo kalibar 7,62X54R za ovu pušku.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 i45.tinypic.com/10d6vix.jpg

... ma ni za IČ Sudija
...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

canis aureus kaže:

... ma ni za IČ Sudija
...

tjaa...

i45.tinypic.com/nx8vp.jpg
Dim

Podunavac

canis aureus kaže:

canis aureus kaže:

... ma ni za IČ Sudija
...

tjaa...

i45.tinypic.com/nx8vp.jpg

Canise Bravo 2Odobreno. Pretpostavljam da je ova gornja tvoja. Da nema ove karakteristične poluge za prelamanje verujem da bi mnogi od ovih ruskinja pomislili da su neke italijanke ili švabice u lux varijanti.
Tri prsta 2Kolce

Nikola Dodig
 E ljudi u ovoj j Bosni nista nema, sta god da trazis, u BL imaju gore navedenu pusku u kalibru 3006,243 i 308, sta bi vi kad bi vi....Smile

canis aureus

Podunavac kaže:
Pretpostavljam da je ova gornja tvoja. Da nema ove karakteristične poluge za prelamanje verujem da bi mnogi od ovih ruskinja pomislili da su neke italijanke ili švabice u lux varijanti.

... moja ova doLnja

i47.tinypic.com/od2kn.jpg
i46.tinypic.com/2hyxor4.jpg
i48.tinypic.com/34dskjm.jpg

i td ...
Dim

Podunavac
 Od svih lepih pušaka IŽ-18 tvoja je najružnija.Grin
Šalim se kolega. Lepo urađeno i veoma interesantno zbog Mannlicher tipa kundaka (pune dužine).
Tri prsta 2Kolce

Nikola Dodig
 Ljepo nema sta, pravo lovacki..... eticno, jedan hitac i to je to...

canis aureus

Podunavac kaže:
Od svih lepih ...

Lepa Lukić, Lepa Brena, Lepa Lana, Lepa Cakana, KarleVuša Kakana, ... i naravno Džej Shock

... al što radi ma ni da je SEIKO!Yes
a kalibar baš onaj što preporučaješ!

i46.tinypic.com/ouxgjn.jpg

iveli 3
Dim

Nikola Dodig
 Posto vidim da se savjetuje zamijena kundaka na izh 18 mh te podesavanje okidanja, interesuje me je li to neki komlikovan zahvat kod puskara, i sta mislite o porudzbi kundaka za ovaj model a da pritom ne ostavljas oruzje kod stolara.... da li se moze desiti da je svaki model dimenzija za sebe, malo pre sam kontaktirao jednog lika i on kaze da mi moze poslati kundak do marta jer je vec pravio za ovaj mode sto znaci oruzje uvjek kod mene....

Podunavac
 Izrada kundaka nije problem za pravog majstora. Bitno je da zna uzeti fizičke mere lovca. Kad se već radi novi kundak onda on treba da bude prilagođen merama njegovog vlasnika. Majstor može da ti radi kundak za IŽ-18 bez tvoje puške samo ako u radioni ima istu takvu pušku na kojoj će da upasuje zazore. Odokativnom metodom je ovo nemoguće napraviti kako treba. Dorađivanje okidanja ne treba prepustiti svakome, jer ovaj zahvat može biti opasan i da dolazi do samoopaljenja. Lice koje vrši doradu okidanja treba da bude stručno za izvođenje ovog zahvata. Okidanje treba da bude glatko i meko, bez struganja i zapinjanja. Ali ne sme da se pretera sa lakoćom okidanja.
Tri prsta 2Kolce

strahinja
 Pozz forumasi!

Interesuje me vase iskustvo i misljenje o ruskom kiplaufu, BAIKAL IZH 18MH kalibar 223rem ili 243 win,pretezno za lov srndaca..

canis aureus
 pozzdraF strahinjO!
Što se tiče navedenih kalibara u tu svrhu za koju ti treba je ipak bolji izbor .243Win! Može i .223Rem poslužit' ali ako je prvenstvo na lovu srndaća ondaK .243 ...
Nego, imaš to bre na temi srneći kalibar a o ruskom kippu takođeR imaš dosta pročitati na temi kipplauf tj na ovoj temi, a ov' biK dod'o ... nema kippa bRez eRa Stari
iveli 3
Dim

strahinja

canis aureus kaže:
pozzdraF strahinjO!
Što se tiče navedenih kalibara u tu svrhu za koju ti treba je ipak bolji izbor .243Win! Može i .223Rem poslužit' ali ako je prvenstvo na lovu srndaća ondaK .243 ...
Nego, imaš to bre na temi srneći kalibar a o ruskom kippu takođeR imaš dosta pročitati na temi kipplauf tj na ovoj temi, a ov' biK dod'o ... nema kippa bRez eRa Stari
iveli 3

Hehe,gledao sam malo i citao,pa reko ajde da pitam ove koji ga imaju njihovo misljenje i to,nije za mene vec za tatka,pa mi reko procackaj mi vidi kakav je i sta je... hehe

ROE
 E, sta bih dao da ga naprave i u 6,5x57R...
Ima stvari koje novac ne moze da kupi...

ROE
 Nego, kolege, da li ste znali da je i nasa Zastava svojevremeno uradila prototip kiplaufa? Izgleda fenomenalno, ali kazu da nije usao i nece uci u serijsku proizvodnju, jer je potraznja mala, a cena oko 1000e... Zamislite kiplauf iz nase Zastave... Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,137,076 posete www.srbijalov.com