Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Karabinska municija(balistika ,karakteristike )

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Karabinska municija(balistika ,karakteristike )
kolega_LOVEc
 https://drive.goo...p=drivesdk

https://drive.goo...p=drivesdk

Izgleda da " nemačka medeecina" kaže za kratku cev ide monolitno zrno sa nafilovanom brzinom.
Gledajući klasična fabrička punjenja ispada da oba kalibra imaju isti s.d. zrnevlja sa približnom brzinom i energijom....sve u svemu nedovoljno razlike da bi jedan prevagnuo.
Što se tiče 8x57 kod nas mislim da je jeftinije seći cevku, štucevi su redji na tržištu i skuplji a mehanički nemaju neku prednost osim nišana i to što se tiče zastave je tako.

ssekir75
 колега пита где има да се купи хорнади или геко у 7,62х39. ако знате, молим обавестите ме Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

clico2

ssekir75 kaže:

колега пита где има да се купи хорнади или геко у 7,62х39. ако знате, молим обавестите ме Smile
ssekir75 i ja vec dugo trazim . Imam jos jednu kutiju od 20 komada Metak iz Makedonskog Broda sto ga je radio isto u 8.0 g...Soft Point .PPU nemoze Vodu da mu donese? Ako iko zna gde moze da se kupi dajte informaciju i ja sam zainteresovan.

Finnskogen

ssekir75 kaže:

Geco ne proizvodi lovnu municiju za 7,62x39 Hornady ima jednu lovnu varijantu Hornady SST

ssekir75
 хвала финац Odobreno још само да нађемо где има...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

tomo vrbas
 To jedino preko grane da nadjes ili da vidis u Capriolo da ti naruce ali moras odresiti kesu i to dobro.

arli
 ssekir75, el to za m85 mini mauzer,ili imaš neku opaku pucuCool

ssekir75
 арли, није за мене, за колегу, за м85.

томо, благодарим на информацији. пренећу му, па нек трља главу како зна.

canis aureus

stefan092 kaže:

Kupio sam M70 8x57js i sad bi da kratim cev na 51cm. Taj karabin je namenjen iskljucivo za pogon jer za ostalo imam 6.5x57.

Sta sam ono hteo da pitam, za tu duzinu cevi koji tip zrna i koja tezina bi pasovala? SP ili neke tvrdje konstrukcije, 12.7g ili nesto lakse?

Dugo sam koristio karabin, više od decenije, sa tom dužinom cevi, u kalibru 8x57js!!
U lovu sa čeke, u pogonskim lovovima,.... na crnu divljač, srneću, jelensku, predatore. Jedno vreme mi je bio jedini karabin ALI ne iz tog razloga već zato što mi je bio omiljeni karabin!!
Karabin je "sklapan" po nekoj mojoj zamisli i želji... u to vreme nije bilo mnogo toga lako dostupno što je danas već drugačije, pa je mitraljeska cev odlično poslužila u Mauser sanduku(sa svastikama) iz '40 godine...
Elem, preciznost iz "kratke" cevi, probavao sam na strelištu i na dalje OdobravamNamigivanje, do 300m odlična.... pogotovo za lovački karabin!, gubitak energije zbog "krateža" i nisam primetio s obzirom da su padale d.svinje do 180-190kg i špiceri i košute na svim lovnim daljinama.
Municija je probavana raznolika!, od ppu do rws... najbolje mi se pokazala 12,7g a najlošije ppu grom(grupa na 100m u 30 i više cm) a kad već pitaš za Geco TM, odličan je u ovom kalibru tj "radi pos'o" , vrlo slično starom PPU SP RN ili RWS TM.... i PPU SP i stari IGMAN, težina 12,7g, su vrlo uspešno završavali zadato
Za čeku optički nišan 6x42 a kasnije za pogonski lov pa i za čeku sam koristio 3-9x42 i 1,5-6x42... ovom zadnjem dajem prednost za "univerzalni"
Spretna, kratka, lagana... jedino je malo veći bljesak iz cevi što može da zasmeta u večernjim lovovima, dok veći trzaj ili veća buka Hmmm to se u lovu i ne primeti!.... pa još ako je po tvojoj želji - ku'ćeš bolje!?! Vaistinu
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Planinko011
 Upravo me je bljesak pa i prasak odbijao od stuca. Ionako nije lako propratiti reakciju divljaci u sumracnim i nocnim uslovima pri pucnju kroz optiku ali kad sukne plamen iz cevke ja ne vidim nista po minut posle.

Inace takodje kracenje cevi sa 72 na 60cm na .243 na daljinama do 250m nije pokazalo neko odstupanje u grupi.

canis aureus
 Po minuta Oi
Auu zemo preĆera ga... sem ako ne stojiš s druge strane cevke Smeko
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Planinko011
 Po` minuta prodato. Odobreno

Kile_
 Da li je nekom poznat ovaj zig na cauri? Koja je to marka?
https://ibb.co/Zm...
Samo 300 i 4x4

tomo vrbas
 Рекао би да је у питању Игман Коњиц муниција они су имали такву ознаку, а могу проверити касније имам још пар комада негде у орману.

Kile_
 Jeste u pravu si.prvi put cujem za tu municiju a imam ih par komada. To je taj zig sa kutije https://images.ap...guXJaDrpJ9
Da li je to lovacki metak? Ima olovni vrh kao i ppu sp.
Samo 300 i 4x4

tomo vrbas
 Наравно 80-90, година прошлог века једна од бољих муниција на нашем тржишту. Ја сам једном био набавио 50ком за 7х64 то је било нешто 9,7гр ма савршена није правила велику штету на дивљачи и вансеријска прецизност.

ssekir75
 игман дефинитивно.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,117,156 posete www.srbijalov.com