Vazdušna puška
|
ssekir75 |
Objavljen 20.03.2013. 01:49
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
pez, ocigledno da ne znas. kao klinac osposobio sam zastavinu pusku m56 koju je cale imao (uzeo od nekog drugara koji je bio strelac u sss), a zatim jos nekih 20tak razlicitih u osnovnoj skoli i mesnoj zajednici gde smo isli na streljastvo. zadnju sam sredio slaviju u skoli gde radim pre par meseci. svi djonovi kupljeni su u radnji za bicikle i mopede. ima raznih velicina, samo treba probati. djon je djon i radi posao. samo nemoj da kupujete gumeni jer se brzo pojede, obavezno kozni.
podunavac, apsolutno je moguce i to sto kazes. ali ima bata i za to resenje ;) opruga iz viljuske za tomosa (ili nekog drugog mopeda, zavisno od duzine) ;) provereno radi i bije ko sveti ilija ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.03.2013. 07:41
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
ssekir75 kaže:
pez, ocigledno da ne znas. kao klinac osposobio sam zastavinu pusku m56 koju je cale imao (uzeo od nekog drugara koji je bio strelac u sss), a zatim jos nekih 20tak razlicitih u osnovnoj skoli i mesnoj zajednici gde smo isli na streljastvo. zadnju sam sredio slaviju u skoli gde radim pre par meseci. svi djonovi kupljeni su u radnji za bicikle i mopede. ima raznih velicina, samo treba probati. djon je djon i radi posao. samo nemoj da kupujete gumeni jer se brzo pojede, obavezno kozni.
podunavac, apsolutno je moguce i to sto kazes. ali ima bata i za to resenje ;) opruga iz viljuske za tomosa (ili nekog drugog mopeda, zavisno od duzine) ;) provereno radi i bije ko sveti ilija ;)
 . Slično iskustvo imam. Ali hajde ko voli nek izvoli.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
arli |
Objavljen 20.03.2013. 11:36
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Kolega podunavac hvala za sajt magnuma-imaju sve za moju vazdušnu  |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 20.03.2013. 11:48
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
ssekir75 kaže:
Ajd neka bude tako
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 20.03.2013. 20:27
|

Lovčina

|
ja sam tako radio i sve to radi bez problema. i bez velikih finansijskih izdataka, sto nije nimalo nebitno po ovu krizu...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 21.03.2013. 07:49
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
ljudi to je prava pomoc i 100 % iskoriscenja teme siguran sam da ste pomogli mnogima pa i meni,cim budem mogao primenicu prakticno sve ove savete i predloge a za pocetak cu sad slikati i postaviti klip.....poz.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 21.03.2013. 08:03
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|

DOBAR POGLED
|
|
|
|
arli |
Objavljen 14.05.2013. 16:39
|

Stari član

|
Pozdrav kolege! Interesuje me ko je glavni uvoznik za Hatsan puške-odnoso ko ih servisira?!
Jedan moj kolega sa posla dobio Hatsan pušku na poklon ali u neispravnom stanju mislim da je model 125. Nešto se polomilo unutar puške pa je opruga napeta skoro 2 godine a i okidačka grupa rasklimana-ne može da okine-sve razlabavljeno. Svaka pomoć-savet dobro su došli |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 14.05.2013. 19:02
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
nek se mane te puske...dosta njih se žali da kratko traju... |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 14.05.2013. 19:11
|

Veteran

|
kupio sam novu vazdušnu baikal mp_520m...brzina dijabole 4.5mm je 220m/sek...trebalo mi 500 dijabola da se ,,smiri,, ...uzasno je trzala međutim sad je ok...mana joj je zadnji nisan jer šraf koji ga podešava je prekratak i posle okidanja izleti pa sam morao staviti običan...malo mi se nesviđa..košta oko 18 000
kupio sam i optiku norkonia običnu neku plastičnu i nisam mogao da je upucam jer je nosač preširok i kad stegnem na silu sva se iskrivi pa sam je skinuo...sve u svemu ništa posebno |
|
|
|
arli |
Objavljen 14.05.2013. 22:45
|

Stari član

|
OK ali pošto je dobio pušku za Dž bar da mu pomognemo oko servisa ako neko zna?B)
Inače brzina dijabole(4,5mm) je preko 300m/s... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 14.05.2013. 23:00
|

Lovčina

|
arli kaže:
Pozdrav kolege! Interesuje me ko je glavni uvoznik za Hatsan puške-odnoso ko ih servisira?!
Jedan moj kolega sa posla dobio Hatsan pušku na poklon ali u neispravnom stanju mislim da je model 125. Nešto se polomilo unutar puške pa je opruga napeta skoro 2 godine a i okidačka grupa rasklimana-ne može da okine-sve razlabavljeno. Svaka pomoć-savet dobro su došli 
ne bi da pametujem, ali po ovom opisu najpametnije je ne gubiti zivce oko nje.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 14.05.2013. 23:08
|

Veteran

|
arli kaže:
OK ali pošto je dobio pušku za Dž bar da mu pomognemo oko servisa ako neko zna?B)
Inače brzina dijabole(4,5mm) je preko 300m/s... brzina dijabole je kod svakog modela vazdučne puške drugačija...čitao sam na sajtu prodavnice ,, magnum,, u ponudama da neke hatsan vazdučne imaju brzinu dijabole preko 400m/sek...ali kratog su veka..zaista neznam gde da se obrati jedino u nekoj prodavnici oružija...oni će znati |
|
|
|
arli |
Objavljen 15.05.2013. 05:00
|

Stari član

|
Važi zahvaljujem na savetima pa ću mu preneti |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2013. 13:16
|

Veteran

|
arli kaže:
Važi zahvaljujem na savetima pa ću mu preneti 
Re: Dozvola stigla, nabavka
--------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav, ja sam skoro nabavio vazdusnu pusku pa evo da ti prenesem svoje iskustvo.
U Srbiji imas legalne zastupnike za Slaviu, Dianu i Gamo i za te puske imas i rezervne delove i ovlasceni servis.
Uvoznik Hatsana je bio u Novom Sadu al ga vise nema pa nema ni rezervnih delova, a za Hatsana su ti poprilicno potrebni. Baikal nemoj ni da gledas model 512 izgleda ko decija igracka, a 513 imas da vidi u NS al kad je vidis budi siguran da je neces kupiti, ova je imala iskrivljenu cev od napinjanja. O Zastavi sta da kazem puska za streljanu i nista vise.
evo ovo sam kopirao i postavio da vidiš sa jednog foruma u vezi hatsan vazdušne puške...ako nađem još nešto poslaću ti...pozzz |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2013. 13:22
|

Veteran

|
arli kaže:
Važi zahvaljujem na savetima pa ću mu preneti 
Vazdusne puske HATSAN !!!
Kontakt na mail...
evo našao sam ti... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 15.05.2013. 14:48
|

Lovčina

|
davorcalic kaže:
Pozdrav, ja sam skoro nabavio vazdusnu pusku pa evo da ti prenesem svoje iskustvo.
U Srbiji imas legalne zastupnike za Slaviu, Dianu i Gamo i za te puske imas i rezervne delove i ovlasceni servis.
Uvoznik Hatsana je bio u Novom Sadu al ga vise nema pa nema ni rezervnih delova, a za Hatsana su ti poprilicno potrebni. Baikal nemoj ni da gledas model 512 izgleda ko decija igracka, a 513 imas da vidi u NS al kad je vidis budi siguran da je neces kupiti, ova je imala iskrivljenu cev od napinjanja. O Zastavi sta da kazem puska za streljanu i nista vise.
kolko se ja u vazdusne puske razumem, sve su namenjene za streljanu. a koliko je u onoj velikoj nam drzavi ta ista zastava pobila vrabaca, svraka, vrana i ostalih ptica ne treba ni govoriti.
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 15.05.2013. 17:38
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Nisu sve sve vazdusne puske namenjene za streljanu, ima ljudi koji sa njima uspesno love. Samo ne naravno kod nas....
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 15.05.2013. 21:58
|

Veteran

|
ssekir75 kaže:
davorcalic kaže:
kolko se ja u vazdusne puske razumem, sve su namenjene za streljanu.  a koliko je u onoj velikoj nam drzavi ta ista zastava pobila vrabaca, svraka, vrana i ostalih ptica ne treba ni govoriti. 
ssekir to sam kopirao sa nekog foruma i postavio kolegi arliju da vidi komentar za te hatsan vazdušne...koje ja nebi uzeo ni za dž |
|
|
|
Perkone |
Objavljen 29.05.2013. 22:45
|

Pripravnik

Upisa: 9
Pristupio: 26.11.2012. 16:57
|
Zanimljivo da niko ne spominje Slaviju 634 (ne znam da li je isti model u pitanju ako nosi i naziv lux). Na drugim mestima sam procitao da je po prilicno precizna, snaga solidna (a cak sam procitao da je specifikacija izlazne snage tacna kako je deklarisana dok mnoge druge firme preuvelicavaju ili zaista izmere ali sa nekim laganim dijabolama) a izdrzljivost neprikosnovena.
Ako bi planirao oko 250-300e za novu vazdusaru onda i nemam neki veliki izbor tj. imam ali za mnoge sam ne opredeljen jer je vecina istakla subjektivno misljenje (citajuci na vise mesta a ne samo ovde). Hatsman 125 je zaista fascinirajuc ali ne bi da je rastelujem, da se pokvari i posle zezanje sa delovima. Nabrajali ste jos par komada ali nije mi ni jedna zadrzala tolku paznju da je suzim u izbor.
Zamolio bi nekog iskusnog ako bi neko hteo da mi suzi izbor dacu mu par kriterijuma koje ocekujem od puske.
- Cena oko 250e do max 300e.
- 4.5mm
- Drveni kundak
- Pucao bi iskljucivo na vikendici u mete do 10m a takodje volim da se zabavljam u gadjanje meta na vece daljine.
- Ono sto bi voleo je da ima i jacu snagu, a i stetocina nikada dosta. Snaga je uvek ono sto fascinira pa tako da bi voleo i da se to uzme u obzir ali preciznost je prioritet.
p.s. ljudi koji su kupovali vazdusne puske u Srbiji jesu kupovali preko ovih radnji sto moze da se nadju lako na gugl i koji pored vazdusnih imaju i vatreno oruzije, ribolovacki pribor itd. |
|
|