Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Sniper Hunter
 Jutros sam izašao malo i ako mi je slava Sv. Stefan da isprobam malo nove varalice Kikoš više nego zadovoljan!
i50.tinypic.com/rbha1i.jpg
tereni teški
i48.tinypic.com/2lwk47p.jpg
granje i kamenje na dnu ,dubina max 1,5m neravno dno

i48.tinypic.com/t54lqg.jpg

kikoš radi posao!

i45.tinypic.com/avssjc.jpg

i49.tinypic.com/2n7o95l.jpg

radio je i plavi desen i zeleni, žuti nije radio najbolje ,doduše nisam mnogo ni forsirao

radila kalifornijska isto kao i potočara

i45.tinypic.com/260wnma.jpg

i47.tinypic.com/261gi2r.jpg

rezultat posle 2 1/2 sata pecanja na Kikoš glavinjare, bilo je još 2 spadanja i jedna bez mere
i48.tinypic.com/j7qcuv.jpg

zadovoljan varalicama ,jedva čekam da probam na soma daće Bog u oktobru .

PEZ
 Bistro majstore Odobreno

Cvele
 Sniper, kako povlacis glavinjare po tim terenima i za pastrmku? Jel' dzigujes ili je vuces kao voblera? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Lagani džig cvele cinculiranje animacija ,i ne pitaj puno danas sam ih prvi put pecao na glavinjare,Grin uglavnom da se oseti vibracija na vrhu štapa , i da nemaš puno viška strune uvek u kontaktu kao i za smuđa,napadale odozdo skoro sve su zakačene za prednju udicu ,lepo iskustvo danas i mislim se da naručim glavinjare i u drugim dekorima ,kao npr pastrmka ,peš, gagica ,ako je moguće da se naruče ,videću to sa majstorom Kikošem .

Scorpion Hunter
 Pozdrav svim ribolovcima, Sniper vidim rade glavinjare iskren da budem bezbroj puta sam pecao glavinjarom i nikad na nju osim panjeva i granja nisam uhvatio Grin

Cvele
 Ok Sniper.. pozdrav Smile

Dare_Makedonija
 Prosli vikend sam prvi put probao da lovim stuku na varalicu. Dva puta su stuke dosle do varalicu ali nista. Sledeci vikend opet cu ici ali hocu neke informacije. Koji vobler tehnika vucenja varalice ako neko moze da mi pomogne.Dosad nikad nisam lovio na varalicu (vobler) pa svaki savet je dobredosao
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

chaki

Scorpion Hunter kaže:
Pozdrav svim ribolovcima, Sniper vidim rade glavinjare iskren da budem bezbroj puta sam pecao glavinjarom i nikad na nju osim panjeva i granja nisam uhvatio Grin

Dugo sam nosao glavinjare po kutijama a od prosle godine ih bas koristim. Varalica koja je i kod mene i kod mnogih neopravdano zapostavljena. U prvom danu kada sam je koristio palo 12 somova od toga 5 je uhvatila moja cerkica od 12 godina. Najveci je bio 6 kg a izgubio sam 2 komada kojima nista nisam mogao jer je pribor bio namenjen smudju i bucovu i sasvim slucajno smo krenuli soma da lovimo tog dana. Cerkica je izvukla jednog od 5 kg na mushoki glavinjaru na najlon 018 i posle toga smo krenuli svi da ga pecamo. Na masinici kod mene struna 010 i nije uspela da izdrzi borbu sa krupnijim komadima.

Srbija kao zemlja inevntivnih i pametnih ljudi je iznedrila mnoge majstore koji prave bas lovne glavinjare pa bih izdvojio Mushokija, Piker, Vida glavinjare. Sve lovne i za svaku preporuku.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Prosli vikend sam prvi put probao da lovim stuku na varalicu. Dva puta su stuke dosle do varalicu ali nista. Sledeci vikend opet cu ici ali hocu neke informacije. Koji vobler tehnika vucenja varalice ako neko moze da mi pomogne.Dosad nikad nisam lovio na varalicu (vobler) pa svaki savet je dobredosao

Dare za lov štuke na varalicu daleko bolji izbor su leptir varalice, kašikari i tvisteri od voblera. Godinama sam lovio štuku na varalicu, a jedan od najboljih mamaca se pokazao Meps Aglia broj tri (beli) sa malo crvene vune na trokuki. Može lepo da se vuče i kroz plićak i između rastinja a odličan je za stajaće vode. Na tekućim vodama (pogotovo Dunavu) sam koristio kašikar DAM efcet i tvistere (žuti i beli) i bio veoma zadovoljan efektom.
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Hvala Zoki. Danas sam jeo stuku (jedna koju smo ulovili) i mogu reci da je odlicna. Inace ova koju smo jeli je uhvacena na zivu ribicu (kod nas je to dozvoljeno). Inace hvala na savet probacu na kasiku imam neke kasike ali teren t.e. dno reke gde smo lovili je zeznut pun trave i razlicita rastinja. A inace prvi put sam lovio na varalicu i stvarno mi se dopao taj nacin ribolova. Dosada sam samo plovkario mada od sada cu probati i ovaj nacin ribolova

Cvele
 Dare, i kod nas je dozvoljeno loviti stuku zivim mamcem ;)

Dare_Makedonija
 Nisam znao Cvele. Dosad sam lovio na plovku i to mi je najdrazi ribolov ali ovaj varalicarski postaje mi sve interesantniji. Postavicu kad budem mogao neke slike od lov na klena na plovku. Ima komadi preko 2 kg ali ja nikad nisam ulovio veci od 0.5 kg. AA neki koji je moji otac ulovio su stvarno veliki

Cvele
 U Srbiji je zabranjen samo ribolov Salmonidnih vrsta riba zivim mamcem....

DakiNS
 Samo varaličarenje ima mnogo varijanti, ovisno koju varalicu koristiš, a i kakva je voda na kojoj pecaš i normalno o kojoj se grabljivici radi ( iako se dešava da na varalicu uloviš i ribu koja nije grabljivica). Kada bi pisali o svakoj varijanti koju smo koristili bila bi to podebela knjiga. Vrlo često koristeći tehniku neprimerenu vremenu vodi i uslovima dobiješ izvanredne rezultate. Najiskrenije ću reći da presudnu ulogu ima osećaj , shvatanje i poznavanje vode na kojoj loviš i prepoznavanje onih na izgled nevidljivih faktora koji govore šta i kako raditi. Nisam ovim upisom mnogo pomogao početnicima ,ali shvatiće da presudnu ulogu ima i broj dana provedenih na vodi i sposobnost pamćenja i uočavanja sitnica koje vode ka uspehu.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki
 najubitacnija varalica za stuku je Meps LUSOX 2 i 3 bez premca. Dala toliko krupne stuke i uz Aglia Long je obavezan deo prve postave u ribolovu stuke. Naravno i obavezne su i ruske kasike. Od voblera Smithwick RR 12 je bez premca bar po meni.

Ka hoce d a jede uzece i belu pertlu a kad nece nece pa mozes je .ebat
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Scorpion Hunter

chaki kaže:

Scorpion Hunter kaže:

Dugo sam nosao glavinjare po kutijama a od prosle godine ih bas koristim. Varalica koja je i kod mene i kod mnogih neopravdano zapostavljena. U prvom danu kada sam je koristio palo 12 somova od toga 5 je uhvatila moja cerkica od 12 godina. Najveci je bio 6 kg a izgubio sam 2 komada kojima nista nisam mogao jer je pribor bio namenjen smudju i bucovu i sasvim slucajno smo krenuli soma da lovimo tog dana. Cerkica je izvukla jednog od 5 kg na mushoki glavinjaru na najlon 018 i posle toga smo krenuli svi da ga pecamo. Na masinici kod mene struna 010 i nije uspela da izdrzi borbu sa krupnijim komadima.

Srbija kao zemlja inevntivnih i pametnih ljudi je iznedrila mnoge majstore koji prave bas lovne glavinjare pa bih izdvojio Mushokija, Piker, Vida glavinjare. Sve lovne i za svaku preporuku.

Na mestima gde ja pecam gvavinjarom ama bas nista nisam mogao da uhvatim. Dali je u pitanju nedovoljno poznavanje i veoma malo iskustvo sa ovom varalicom Confused neznam ali iskren da budem nikad nisam ribu uhvatio na glavinjaru. Iz mog skromnog iskustva vobleri Calipso su se najbolje pokazali, zatim Vidra sa ostalim markama nisam imao srece. Inace 90% mog pecanja svodi se na varalicarenje Klena,Bucova,Bandara,Stuke i Smudja. Soma nisam imao prilike da upecam na varalicu ta riba me jednostavno nece... iveli 3

Dare_Makedonija

DakiNS kaže:
Samo varaličarenje ima mnogo varijanti, ovisno koju varalicu koristiš, a i kakva je voda na kojoj pecaš i normalno o kojoj se grabljivici radi ( iako se dešava da na varalicu uloviš i ribu koja nije grabljivica). Kada bi pisali o svakoj varijanti koju smo koristili bila bi to podebela knjiga. Vrlo često koristeći tehniku neprimerenu vremenu vodi i uslovima dobiješ izvanredne rezultate. Najiskrenije ću reći da presudnu ulogu ima osećaj , shvatanje i poznavanje vode na kojoj loviš i prepoznavanje onih na izgled nevidljivih faktora koji govore šta i kako raditi. Nisam ovim upisom mnogo pomogao početnicima ,ali shvatiće da presudnu ulogu ima i broj dana provedenih na vodi i sposobnost pamćenja i uočavanja sitnica koje vode ka uspehu.ika

Pozdrav imenjace. Taj teren (vir na kojem sam lovio)znam kao svoj dzep jer na njega sam proveo nekih 20 godina ribolova. Inace nekad je tu bilo i puno soma ali zadnjih nekoliko godina nista. Bar sad ima stuka a pre par godina ta reka je bila mrtva. Odmah sam se zarazio varalicarenje jer to me stvarno privlaci vise nego staticni ribolov (cekanje i lovkarenje). Sad ostaje da nabavim ozbiljniju opremu i vise izlazim. Ipak hvala na sve one informacije koje si naveo u svom postu jer kao pocetnik o ovom nacinu ribolova svaki je savet dobredosao. P.S Ako ikad budes dosao u Makedoniju nosim te na par dana u ovaj reon na ribolov a isti reon je odlican i za lov. Postavicu slike malo kasnije. Pozdrav iz Makedonije

Dare_Makedonija
 img829.imageshack.us/img829/7439/img0315wi.jpg
[img][/img]

Dare_Makedonija
 img839.imageshack.us/img839/4980/img0318nr.jpg
img163.imageshack.us/img163/4108/img0319ncc.jpg
img823.imageshack.us/img823/2581/img0325tj.jpg

Sniper Hunter
 A Dareeeeeeee što si smanjio sličke ovoliko ne pomažu mi ni naočareGrin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,125,772 posete www.srbijalov.com