Varaličarenje
|
Sniper Hunter |
Objavljen 15.08.2012. 13:45
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Jutros sam izašao malo i ako mi je slava Sv. Stefan da isprobam malo nove varalice Kikoš više nego zadovoljan!
tereni teški
granje i kamenje na dnu ,dubina max 1,5m neravno dno
kikoš radi posao!
radio je i plavi desen i zeleni, žuti nije radio najbolje ,doduše nisam mnogo ni forsirao
radila kalifornijska isto kao i potočara
rezultat posle 2 1/2 sata pecanja na Kikoš glavinjare, bilo je još 2 spadanja i jedna bez mere
zadovoljan varalicama ,jedva čekam da probam na soma daće Bog u oktobru .
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 15.08.2012. 13:50
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Bistro majstore |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 15.08.2012. 20:18
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Sniper, kako povlacis glavinjare po tim terenima i za pastrmku? Jel' dzigujes ili je vuces kao voblera?
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 15.08.2012. 20:24
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Lagani džig cvele cinculiranje animacija ,i ne pitaj puno danas sam ih prvi put pecao na glavinjare, uglavnom da se oseti vibracija na vrhu štapa , i da nemaš puno viška strune uvek u kontaktu kao i za smuđa,napadale odozdo skoro sve su zakačene za prednju udicu ,lepo iskustvo danas i mislim se da naručim glavinjare i u drugim dekorima ,kao npr pastrmka ,peš, gagica ,ako je moguće da se naruče ,videću to sa majstorom Kikošem .
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 15.08.2012. 21:37
|
Veteran
Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Pozdrav svim ribolovcima, Sniper vidim rade glavinjare iskren da budem bezbroj puta sam pecao glavinjarom i nikad na nju osim panjeva i granja nisam uhvatio |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 16.08.2012. 13:42
|
Lovčina
|
Ok Sniper.. pozdrav
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 21.08.2012. 08:54
|
Veteran
Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Prosli vikend sam prvi put probao da lovim stuku na varalicu. Dva puta su stuke dosle do varalicu ali nista. Sledeci vikend opet cu ici ali hocu neke informacije. Koji vobler tehnika vucenja varalice ako neko moze da mi pomogne.Dosad nikad nisam lovio na varalicu (vobler) pa svaki savet je dobredosao
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 21.08.2012. 11:16
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Scorpion Hunter kaže:
Pozdrav svim ribolovcima, Sniper vidim rade glavinjare iskren da budem bezbroj puta sam pecao glavinjarom i nikad na nju osim panjeva i granja nisam uhvatio
Dugo sam nosao glavinjare po kutijama a od prosle godine ih bas koristim. Varalica koja je i kod mene i kod mnogih neopravdano zapostavljena. U prvom danu kada sam je koristio palo 12 somova od toga 5 je uhvatila moja cerkica od 12 godina. Najveci je bio 6 kg a izgubio sam 2 komada kojima nista nisam mogao jer je pribor bio namenjen smudju i bucovu i sasvim slucajno smo krenuli soma da lovimo tog dana. Cerkica je izvukla jednog od 5 kg na mushoki glavinjaru na najlon 018 i posle toga smo krenuli svi da ga pecamo. Na masinici kod mene struna 010 i nije uspela da izdrzi borbu sa krupnijim komadima.
Srbija kao zemlja inevntivnih i pametnih ljudi je iznedrila mnoge majstore koji prave bas lovne glavinjare pa bih izdvojio Mushokija, Piker, Vida glavinjare. Sve lovne i za svaku preporuku.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.08.2012. 17:29
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dare_Makedonija kaže:
Prosli vikend sam prvi put probao da lovim stuku na varalicu. Dva puta su stuke dosle do varalicu ali nista. Sledeci vikend opet cu ici ali hocu neke informacije. Koji vobler tehnika vucenja varalice ako neko moze da mi pomogne.Dosad nikad nisam lovio na varalicu (vobler) pa svaki savet je dobredosao
Dare za lov štuke na varalicu daleko bolji izbor su leptir varalice, kašikari i tvisteri od voblera. Godinama sam lovio štuku na varalicu, a jedan od najboljih mamaca se pokazao Meps Aglia broj tri (beli) sa malo crvene vune na trokuki. Može lepo da se vuče i kroz plićak i između rastinja a odličan je za stajaće vode. Na tekućim vodama (pogotovo Dunavu) sam koristio kašikar DAM efcet i tvistere (žuti i beli) i bio veoma zadovoljan efektom.
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 21.08.2012. 17:43
|
Veteran
|
Hvala Zoki. Danas sam jeo stuku (jedna koju smo ulovili) i mogu reci da je odlicna. Inace ova koju smo jeli je uhvacena na zivu ribicu (kod nas je to dozvoljeno). Inace hvala na savet probacu na kasiku imam neke kasike ali teren t.e. dno reke gde smo lovili je zeznut pun trave i razlicita rastinja. A inace prvi put sam lovio na varalicu i stvarno mi se dopao taj nacin ribolova. Dosada sam samo plovkario mada od sada cu probati i ovaj nacin ribolova
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 21.08.2012. 20:14
|
Lovčina
|
Dare, i kod nas je dozvoljeno loviti stuku zivim mamcem ;)
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 21.08.2012. 21:07
|
Veteran
|
Nisam znao Cvele. Dosad sam lovio na plovku i to mi je najdrazi ribolov ali ovaj varalicarski postaje mi sve interesantniji. Postavicu kad budem mogao neke slike od lov na klena na plovku. Ima komadi preko 2 kg ali ja nikad nisam ulovio veci od 0.5 kg. AA neki koji je moji otac ulovio su stvarno veliki
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 21.08.2012. 21:41
|
Lovčina
|
U Srbiji je zabranjen samo ribolov Salmonidnih vrsta riba zivim mamcem....
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.08.2012. 22:11
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Samo varaličarenje ima mnogo varijanti, ovisno koju varalicu koristiš, a i kakva je voda na kojoj pecaš i normalno o kojoj se grabljivici radi ( iako se dešava da na varalicu uloviš i ribu koja nije grabljivica). Kada bi pisali o svakoj varijanti koju smo koristili bila bi to podebela knjiga. Vrlo često koristeći tehniku neprimerenu vremenu vodi i uslovima dobiješ izvanredne rezultate. Najiskrenije ću reći da presudnu ulogu ima osećaj , shvatanje i poznavanje vode na kojoj loviš i prepoznavanje onih na izgled nevidljivih faktora koji govore šta i kako raditi. Nisam ovim upisom mnogo pomogao početnicima ,ali shvatiće da presudnu ulogu ima i broj dana provedenih na vodi i sposobnost pamćenja i uočavanja sitnica koje vode ka uspehu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 22.08.2012. 00:53
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
najubitacnija varalica za stuku je Meps LUSOX 2 i 3 bez premca. Dala toliko krupne stuke i uz Aglia Long je obavezan deo prve postave u ribolovu stuke. Naravno i obavezne su i ruske kasike. Od voblera Smithwick RR 12 je bez premca bar po meni.
Ka hoce d a jede uzece i belu pertlu a kad nece nece pa mozes je .ebat
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 22.08.2012. 08:51
|
Veteran
Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
chaki kaže:
Scorpion Hunter kaže:
Pozdrav svim ribolovcima, Sniper vidim rade glavinjare iskren da budem bezbroj puta sam pecao glavinjarom i nikad na nju osim panjeva i granja nisam uhvatio
Dugo sam nosao glavinjare po kutijama a od prosle godine ih bas koristim. Varalica koja je i kod mene i kod mnogih neopravdano zapostavljena. U prvom danu kada sam je koristio palo 12 somova od toga 5 je uhvatila moja cerkica od 12 godina. Najveci je bio 6 kg a izgubio sam 2 komada kojima nista nisam mogao jer je pribor bio namenjen smudju i bucovu i sasvim slucajno smo krenuli soma da lovimo tog dana. Cerkica je izvukla jednog od 5 kg na mushoki glavinjaru na najlon 018 i posle toga smo krenuli svi da ga pecamo. Na masinici kod mene struna 010 i nije uspela da izdrzi borbu sa krupnijim komadima.
Srbija kao zemlja inevntivnih i pametnih ljudi je iznedrila mnoge majstore koji prave bas lovne glavinjare pa bih izdvojio Mushokija, Piker, Vida glavinjare. Sve lovne i za svaku preporuku.
Na mestima gde ja pecam gvavinjarom ama bas nista nisam mogao da uhvatim. Dali je u pitanju nedovoljno poznavanje i veoma malo iskustvo sa ovom varalicom neznam ali iskren da budem nikad nisam ribu uhvatio na glavinjaru. Iz mog skromnog iskustva vobleri Calipso su se najbolje pokazali, zatim Vidra sa ostalim markama nisam imao srece. Inace 90% mog pecanja svodi se na varalicarenje Klena,Bucova,Bandara,Stuke i Smudja. Soma nisam imao prilike da upecam na varalicu ta riba me jednostavno nece... |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 22.08.2012. 14:56
|
Veteran
|
DakiNS kaže:
Samo varaličarenje ima mnogo varijanti, ovisno koju varalicu koristiš, a i kakva je voda na kojoj pecaš i normalno o kojoj se grabljivici radi ( iako se dešava da na varalicu uloviš i ribu koja nije grabljivica). Kada bi pisali o svakoj varijanti koju smo koristili bila bi to podebela knjiga. Vrlo često koristeći tehniku neprimerenu vremenu vodi i uslovima dobiješ izvanredne rezultate. Najiskrenije ću reći da presudnu ulogu ima osećaj , shvatanje i poznavanje vode na kojoj loviš i prepoznavanje onih na izgled nevidljivih faktora koji govore šta i kako raditi. Nisam ovim upisom mnogo pomogao početnicima ,ali shvatiće da presudnu ulogu ima i broj dana provedenih na vodi i sposobnost pamćenja i uočavanja sitnica koje vode ka uspehu.
Pozdrav imenjace. Taj teren (vir na kojem sam lovio)znam kao svoj dzep jer na njega sam proveo nekih 20 godina ribolova. Inace nekad je tu bilo i puno soma ali zadnjih nekoliko godina nista. Bar sad ima stuka a pre par godina ta reka je bila mrtva. Odmah sam se zarazio varalicarenje jer to me stvarno privlaci vise nego staticni ribolov (cekanje i lovkarenje). Sad ostaje da nabavim ozbiljniju opremu i vise izlazim. Ipak hvala na sve one informacije koje si naveo u svom postu jer kao pocetnik o ovom nacinu ribolova svaki je savet dobredosao. P.S Ako ikad budes dosao u Makedoniju nosim te na par dana u ovaj reon na ribolov a isti reon je odlican i za lov. Postavicu slike malo kasnije. Pozdrav iz Makedonije
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 22.08.2012. 15:05
|
Veteran
|