MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Kakve priče kakvi bakrači.
U LSV se ništa ne dešava. Tamo je sve po starom. Tata je namestio svog potrčka za sekretara pa i dalje vedri i oblači. Ne znamo mi da je Tito umro, ha, ha. Pažin samo misli da je on predsednik. A ako ispadne neka pi.....ja on će i odgovarati, a pravi baba se zna. Doduše ekipa je malo oslabljena za Bogunovića, ali imamo mi još igrača.
Predlog za državu: hitno raspustiti tu kaobajagi organizaciju i uvesti privremene mere.
stane kaže:
Predlog za državu: hitno raspustiti tu kaobajagi organizaciju i uvesti privremene mere.
Kolega ideja ti je skroz na mestu !!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pre nekoliko minuta sam zvao LSV na tel 457 023 javio mi se gospodin Milan Novkov, moje pitanje je glasilo na koji račun treba uplatiti za kupovinu lovne karte ili može da se uplati gotovinom u LSV . Odgovor je glasio " Ne možete uplatiti niti kupiti lovnu kartu u LSV, ponovio sam pitanje i dobio isti odgovor, na što sam ga zamolio da proveri to i da ću ga sutra zvati.Pritom sam pitao sa kim razgovaram našto se on predstavio pitao sam ga koji posao obavlja i dobio odgovor čini mi se STRUČNI SARADNIK
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Pre nekoliko minuta sam zvao LSV na tel 457 023 javio mi se gospodin Milan Novkov, moje pitanje je glasilo na koji račun treba uplatiti za kupovinu lovne karte ili može da se uplati gotovinom u LSV . Odgovor je glasio " Ne možete uplatiti niti kupiti lovnu kartu u LSV, ponovio sam pitanje i dobio isti odgovor, na što sam ga zamolio da proveri to i da ću ga sutra zvati.Pritom sam pitao sa kim razgovaram našto se on predstavio pitao sam ga koji posao obavlja i dobio odgovor čini mi se STRUČNI SARADNIK
Uplatni račun za lovnu kartu je: 840-741525843-35
Primalac je Republički fond za razvoj lovstva.
Najbolje ti je da pozoveš ministarstvo, kontakt osoba je Milovan Stojić, tel. 011/314 83 90, ili na mobilni 064/80 55 811.
Zbog čega naš Savez odbija da izda lovne karte lovcima pojedincima???? Pa borili su se da dobiju pravo da vrše distribuciju!?
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa mi smo emotivno, istorijski a i kulturno vezani za te okrugle sume kao stodinarka, iljadarka, milionče, i ne možemo lako da se toga rešimo i budemo ko ovi na reklamama sa zarezom i decimalama u ceni.
Možda bi bilo pametnije da se sačeka dodela lovišta, pa tek onda da se razmišlja o nekom novom savezu. Da ne ispadne da se pravi račun bez krčmara. Ko može da garantuje da će sva LU dobiti lovišta? Ja bih voleo da bude tako, ali i propisi imaju neka ograničenja.
Lala kaže:
Možda bi bilo pametnije da se sačeka dodela lovišta, pa tek onda da se razmišlja o nekom novom savezu. Da ne ispadne da se pravi račun bez krčmara. Ko može da garantuje da će sva LU dobiti lovišta? Ja bih voleo da bude tako, ali i propisi imaju neka ograničenja.
Posebno iz razloga što, koliko čujem, LSV veoma aktivno učestvuje u crtanju granica lovišta i sigurno će se puuuno pitati kod dodele lovišta na gazdovanje!
A mogli bi i oni preko "Vojvođanskog lovca"doo ili LSV mogli da konkurišu za dodelu svih lovišta u Vojvodini!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
He, kad sam napisao da se LSV i te kako pita za granice lovišta niste verovali, a i ovaj novi savez koliko sam upoznat Bačvani spremaju tek za sledeću godinu.
Koliko sam čuo, prekjuče (petak, 15.07.) je bila sednica UO LSV. Da li neko zna kakve odluke su donete, da li ima nekih važnih novosti?
Takodje u petak je na sajtu lista 'Dnevnik' izašao intervju sa novim predsednikom LSV, Milanom Pažinom. Intervju možete pročitati ako kliknete na link
Meni je posebno bio interesantan deo koji govori o obeležavanju granica lovišta (da je LSV dobio nalog od PSPŠV, da uradi taj posao), i o prognozi u vezi konkursa za dodelu.
Ima još ponešto, vezano za budžetska sredstva za razvoj lovstva, pa o ulozi 'Vojvodjanskog lovca' doo, u vezi budućeg rada LU, itd.
Najbolje da pročitate sami, da ja ne prenosim.
U intervju g.Pažin kaže: 'Trenutno, najaktuelnije je obeležavanje granica lovišta, što rade stručnjaci LSV po nalogu Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sa kojima imamo odličnu saradnju. Oni su obezbedili sredstva za istrumente koji su neophodni za taj posao.'
Po Zakonu o divljači i lovstvu, član 6., ustanovljenje i dodela lovišta je u nadležnosti PSPŠV, a obavlja se kao povereni posao. Ako ja dobro shvatam izrečeno (možda grešim), onda je PSPŠV posao koji je poveren njemu (sekretarijatu), poverio (naložio da se uradi) nekom drugom? I obezbedio sredstva za instrumente za obeležavanje granica lovišta, što je naravvno valjda deo posla za ustanovljenje istih?!
Zar taj posao nisu mogle da urade opštinske geodetske službe, koje su stručne za to, i pretpostavljam da imaju instrumente, nego ga rade, po rečima g.Pažina, citiram, stručnjaci iz LSV.
Zar nisu u LSV stručnjaci za lovstvo, a ne za geometarske poslove? Ne ironišem, nego razmišljam, da li svi znamo sve, i da li bi posao bio efikasnije i jeftinije obavljen (nisu se morali kupovati novi instrumenti)?
Još ponešto je rečeno u intervjuu, ali ne moram baš ja sve da analiziram.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?