E onda se krenulo na organizaciju izrazito Ličkog nacionalnog sporta - bacanja međeda s ramena...a za takvo štogod potrebni su vam čvrsti momci podeljenji u dve grupe.
Ovde vidimo ekipu "crnih" oličenu u kolegama Mrwi i Podunavcu
ficha007 priložio:
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
....ej admini, nešto zeza ovo postavljanje slika pa pod hitno regulišite ove nepravilnosti ili nema ništa od priče...neću da se ponavljam dva puta...
...i ekipa crvenih predvođena jako retkim "egzemplarima" te vrste danas u Srbiji...danas je u ovom zemlji sve u "crno" obojeno
ficha007 priložio:
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
...a sudija ovoga meča je glavom i bradom ( golobradom ) Vojvoda od Bača - naš i vaš drug Rančer...suđene je iz tog razloga bilo krajnje pravično, fer i pošteno...kao i suđenje Đeneralu onomad
ficha007 priložio:
Aj da se i ja upišem, posle mog vatrenog krštenja sa forumašima...
Odmah da se zna, VULKAN je "J~eben" kao što legenda kruži... Zahvaljujem se Rančeru na bolnom iskustvu, a takođe i "drugu" Lali koji mi je ukazao na "Brkove", koji su me pekli narednih pola sata....
Ništa, idemo dalje, dakle po redu:
Posle prve popijene kafe, sastanak sa gospodinom Lalom, pakovanje, i usred svega toga nenadani poziv od ludaka kakav se jednom rađa... DakiNS pobegao iz bolničke postelje, čeka nas u krugu bolnice...Taj bi pre crko nego da sve ovo propusti...
Ništa, ja u neverici, krećem sa Lalom, zaobilaznim putevima po bolničkom krugu, dolazimo do mesta gde nas čeka....zna se ko!
Izgleda da te medicinske sestrice i nisu nešto, čim je pobegao, da sa debelim i matorim forumašima provede dan!(P.S. Neki su matori, a mi drugi smo samo debeli )
Krećemo za Čelarevo, usput telefon non-stop zvoni, zovu, što forumaši, što familija, da pitaju za zdravlje nam dobrog Dakija...A on ih sve zavlači, što forumaše koji se potajno nadaju da će doći, što familiju(staru majku koja hoće da mu dođe u posetu, a ne zna da je luda pobegla iz bolnice ) , što sve ostale što mu dobro misle.
Objašnjava on jadan da su neki rusi, ili evropejci u kontroli, te da nema poseta tada......, te da ima šiiiiiiroku šetnju oko bolnice (to bar nije slagao), a Lala i ja se pocepašmo u kolima koliko je ovaj nenormalan!
Nekako jedva nađošmo fazaneriju i gater u onoj vojvođanskoj idili posle upustava čiče na biciklu(a ovi Vojvođani malo negoduju na Bejbeovo oglašavanje preko telefona, što unosi dodatnu pometnju), ali stigli i mi!
Forumaši (Pre svega Bejbe) ne veruju da smo sami....Koliko god se on trudio da se sakrije, Dakija su osetili, ako ga vec nisu kamufliranog videli.
Polako se iskupljamo, a igre mogu da počnu. Domaćini nas dočekuju kako dolikuje, vruć roštilj, hladan "Dunđerski" (iako veliki ljubitelj piva, ovo pivo još probao nisam do sad), a pivo fenomenlano, ni previše gorko, ni previše slatko, baš kako treba..., a Dragoljub zna šta valja, i ne daa gostima da ostanu žedni.
Znači, voleo, Jelen, voleo Lav, Voleo Zaječarca.....svi se možemo skupiti i svi piti Dunđerskog i svima nam lepo. Svaka čast!, kao probirač i veliki ljubitelj piva skidam kapu za ovo pivce!!!!
Peče se mešano, jede se Mačvanska domaća kobaja, a na terenu za Boćanje besni pravi mali rat.
Naravno tu je pravični Đan Luiđi Kolina(doduše, ima kosu i kačket), ili ti neustrašivi Somborac, delilac pravde na ovom strašnom obračunu: IvicaL.
Njegova šiba (da ne kažem prut) nemilosrdno deli pravdu. Advokati stalno traže rupe u zakonima, pa i u boćanju, ali nije se dao pravični somborac....Što bi se reklo. pogledajte:
Na trenutak, iskusniji forumaši mi dodeljuju veliku čast i odgovornost da pripazim na roštilj, sva sreća pa ga nisam zao', dok se ova ljuta borba u boćanju zahuktava. Za sve to vreme, Pobegulja DakiNS, nije uspeo da opravi jednu običnu dečiju sviralu, tako da je džaba begao iz bolnice.
Omaleni naslednik, Jović jr.(Đorđe) je tužnim okicama gledao u parče vrbe Deda Dakija(koje ne svira), ali tu je bio čika Tomash, koji je "detonirao" par gluvih kapisli(znam, smešno je, i deca bi se smejala), ali to je ipak bolje od neme svirale deda Dakija.....
Daki, kad se vec spremas da bidnes deka, daj napravi tu pistaljku kako treba, tuđa deca se smeju samo sada, tvoja ćete proganjati stalno za ovakve pehove...
I na kraju posle lepog opuštanja i druženja dođe vreme da posetimo i to strelište ....
Onaj dušman Lala, baca sve neke felševe (da ne kažem falševe), i posle početnog uzbuđenja na probnom hitcu, izgleda da sam bio najgori, tj da sam šenlučio (kako i dolikuje), jer sam bolan' sazno da cekam još jednog sina, a i ovo mi je bilo skidanje mraka na pucanju ovih Lalinih glinenih vrabaca
Ali, bilo je u i iskusnijih koji znaju šta rade.... pogledajte samo ovog terminatora iz Riđice....
Kakav stav, kakvi mišići, kakava majica....a puca pa ne prašta:
Posle "Lalinog" drifta se vraćamo na mesto zločina, da dokrajčimo to malo Bejbeovog roštilja i Dunđerskog, što ostade posle nas forumaša (čitaj usisivača-čistača) što preteče(al za malo ).
Lala, kao pravi domaćin, vrati mene i Predatora, kao mlade i neiskusne momke kući, šta će...žrtvovao se iskusniji forumaš za nas dripce mlade, te osta jadan trezven, da se mi mlađi ne mučimo....
Kao nagradu, spopade ga moj poenter, kad me vrati ženi onakvog pečenog, a to se daa videti iz prloženog:
Što kažu, lovac lovca uvek pozna i obraduje mu se....
Prošlo je još jedno u nizu tradicionalnih druženja forumaša. Ovaj put domaćini su bili Zoki-Bejbi i njegov kolega iz Čelareva, naš forumaš kojeg sam juče upoznao Dragoslav - kasnije u priči se ispostavilo da se znamo još od pre 7-8 godina iz nekog komercijalnog lova na fazane u Čelarevu.
E pa Dragoslava ću ja lično ovde na forumu da prekrstim u Dr Agoslava, jer je momak izgleda odavno doktorirao druženja, tako da mu je trebalo otprilike 4,5 minuta da se uklopi. Dobro došao Dr Agoslave medju forumaše!
Još jedan novajlija-pripravnik za druženja Tomash je vrlo uspešno položio pripravnički, mada se kasnije žalio da su 'tekuća pitanja' na pripravničkom izazvala kod njega glavobolju - nije to, druže, nego se pokojni Dundjerski povampirio u flaširanom obliku pa lovcima budućim očevima novih generacija lovaca malo pomutio svest! Ako, neka ostane zabeleženo makar kroz mamurluk dan kad si saznao da ćeš ponovo biti ćaća! BMW ti stvarno dobro driftuje, Bejbi me jurio da mi pomene širu i užu familiju, mal' mu nije šoferšajbna stradala kad zapevaju zadnje gume na bendžoli - ko mu je kriv što ne drži propisno rastojanje?
Naravno, atrakcija i počasni gost jučerašnjeg druženja je bio Mali Sremac, koji je ceo svoj život forumaš, od prvog dana! Daki je hteo da mu napravi sviralu, ali pošto je Daki 'odsvirao svoje' (pitajte sestrice u bolnici), nije mu uspelo...
Ficha se ovaj put stvarno pojavio, ko bi rek'o? Doduše, ovaj put je bio on nešto 'rovit', stomačni virus, šta li je... Dosta su mene zezali za rovitost, eno im sad njega malo da mu jašu na grbaču. Mada posle nekoliko sati sa forumašima je izjavio da mu je znatno bolje!
Priču o Dakiju pobegulji je Tomash već ispričao, ja nisma verovao kad mi zvonio mobilni a Daki šapuće u slušalicu da mu ponesem neku obuću za bežaniju, da ne ide na druženje u bolničkim papučama!!! Meni došlo da crknem od smeha dok sam u kolima slušao kako Daki 'baroniše' i majku, i ženu, i sina i snaju, kako subotom ne treba da mu dolaze u posetu u bolnicu... Kakvu žvaku im je prodao, da ne poveruje čovek! Odrek'o se čovek familije samo da bi došao na druženje.
Dvojac sa severa Bačke, Ivica i Mrwa, su imali svoj standardni šou program, sa tim da mi je Mrwa nešto ko kanda počeo da bilduje, pa se qrčio sa bicepsima, tricepsima i ostalim cepsima. Može mu se - ja mogu jedino stomačinom da mu pariram!
Rančer se vrlo uspešno primio na uobičajenu dozu belog neštinskog, pa je pri kraju oteo sudijsku ulogu u boćanju od Ivice, uz pretnju sankcija lomljenja nogu onima koji pridju kuglama! Sa svojih 135 kg, i sa dodatkom od jedno 3 litre špricera, nismo želeli da proveravamo ozbiljnost tvrdnji!
Jedno vreme je sa nama bio i Boro, koji je imao nekih porodičnih obaveza, ali opet je uspeo da odvoji 2-3 sata i da posedimo malo i prodivanimo.
Zemo Predator je radio u subotu, i samo on zna kako je uspeo da stigne na vreme do Čelareva i odradi drugu polovinu dana sa forumašima. Kako se vratio, to ja znam - kao direktor, na zadnjem sedištu BMW, do pred kuću!
Podunavac je posebna priča, odakle mu bre energija? Verovatno kad predje u Bačku ide negde na 'punjenje'? Mada mislim da on još nije stigao kući u svoju Slavoniju, ima čovek obaveza i sa ove strane Dunava...
Kad pomenuh Slavoniju, juče sam crko od smeha kad su počeli da zezaju Sremca za njegovu suprugu Slavonku rodom sa Papuka - rekli su mu da Slavonci sa Papuka svoje zetove zovu PAPUČARI! Ja pod astal odletio kad je Podunavac izvalio tu priču!
Bio je ovaj put i Milenko0609, momak koji je stvarno odmeren, ozbiljan... Ali i on je morao da popusti i da se uključi u zezanje! Pride je podelio forumašima baš dobre kape, koje su po prilično jakom suncu odlično legle ovim ćelavima, pardon, momcima sa manjkom dlaka na glavi a viškom na bradi!
'Vulkan' je naravno imao svoje žrtve, a patentirali smo i novi tip jela sa roštilja - mesni rolat 'Zeremski', ćevap obložen 'vulkanom'! hehehehehehe
Bilo je i gadjanja glinenih, a neki prošlogodišnji šampioni su se propisno obrukali iako su predvidjali ostalima debakl i junačili se unapred, jel tako Mrwa?
Ovo je bilo jedno od najdužih druženja, potrajalo je od nekih 9 h ujutro pa do 21h uveče. Ja sam kući došao oko ponoći, dok sam razvezao ekipu, i dok sam uspeo da pobegnem od Tomashevog poentera, kerine koja me ponašanjem jako podsetio na mog Kastora, ne zna se ko se više blesavio, da li Tomashev Meda ili ja. Jedva sam kafu popio!
Moram da kažem da je ovo druženje u nekoj meri bar za mene ipak bilo donekle pomućeno poslednjim dešavanjima u LSV i mojim razočarenjem, ali brzo sam batalio razmišljanje i priču od tome i posvetio se onome što je mnogo korisnije i zdravije - druženjem i zezanjem sa dobrim ljudima i prijateljima!
Nemam ni jednu fotografiju na zalost. Suvise sam bio zauzet drugim stvarima.
Sta reci nego veeeeeliko HVALA domacinu - licaninu u sred Vojvodine, a hvala i njegovoj gospodji koja namesi one fantasticne i silne kiflice salusice,... U tu vanglu gde su bile kiflice brat - bratu stao i bi trogodisnji srndac.
Probao sam i taj cuveni Licki nacionalni sport - balote ili bocanje ili ko zna kako ga sve ne zovu,... Mnoooogo zaHeban sport. Nisu tu pravila teska - cim sam i sudio odmah prvog dana te igre - ali sto kazu zbog njega padaju glave. Cesce padaju prasece i jagnjece ali i svoju moras paziti,...
Hah, avaj, a na strelistu - stari junaci i prvaci nestase kao leptiri pre kise. Voleo bih da se mogu pohvaliti da sam barem bio u sredini ali jok - nije to sport za mene. Bilo je tu looodaka koji su tvrdili da ce sljunkom iz dzepa pobediti ostale, kad ono cvrc, mesto najboljeg se moralo prepustiti drugome. Kazu da je pobedio jedan od domacina - neki administrator, predsednik gospodin i drug SREMAC
Mozda vi mislite da on Zna kako mu je to poslo za rukom, ali ja tvrdim da ce epitet Najboljeg vrlo kratko imati. Neki su tu spominjali i diskvalifikaciju zbog korisnjenja nedozvoljene municije ali On je pronasao rupe i u tom zakonu i dokazao da je ipak pobedio. Pravda je zadovoljena..... za sad. Cestitke.
Zalim sto nismo svratili do Rancera pri povratku, ali kolega crni - mrwa je imao stomacnih tegoba i cak je morao da stane u sred Stapara da se isp....ca
Ma ljudi sve pohvale. Nikog ne bi posebno da izdvajam ali ko je vas poznavao - ni pakao mu nece tesko pasti
Jedva cekam da ispunim obecanje i ugostim u Somboru ovu ekipicu, ali uskoro o tome, samo da se slegnu sad sve prozivke slike i komentari za ovo fantasticno druzenje
lalo brate drago mi sto te ugleda nakon ovih 7 8 godina upozna sve one koje nisam znao do sad to sto smo pokradeni u bucanju to nas pokradose licka odojcad dzabe pare dzabe sve neznam sta bi reko za vulkan trebo sam nasesti al nisam ja ljuto volim i nesmeta mi ali vise ga voli onaj crveni sto se predstavlja iz like sto dobro puca ima necuven skor na prepelicu a da juce neuze sremac od njega pusku nebi nikad omasila pokazace on i tomasu kako to treba a jutros je boi naj vredniji na akciji
Evo stigoh i ja napokon kući pa da napišem koju. Druženje standardno dobro. Ma šta dobro? Odlično!!! Ali nešto duže nego inače i to u punom sastavu. Čak je i Sremac ostao do kraja. Neki koji su bili iz daleka i trebali da krenu kući ranije nisu hteli da idu dok Sremac ne ode. Neće ljudi da se brukaju i da se kaže da su otišli sa druženja pre Sremca. Inače ujutro smo prvi stigli na mesto druženja Rančer i ja. A od domaćina ni traga ni glasa. Sreća što smo nas dvojica umereni u svemu i ladnih živaca pa smo disciplinovano sačekali da se domaćini (organizatori) pojave. Inače lokacija fantastična. Lovački objekat kraj gatera i fazanerije. Celo vreme su se oko nas muvale divlje svinje.
Ekipa vrhunska kao i uvek. Pošto sam Dragoslava koji je ujedno i moj zemljak upoznao još pre u jednom lovu, novi lik je bio jedino kolega Tomaš. On se od prvog momenta odlično uklopio u ovu ludačku ekipu, kao da se druži sa nama već godinama.
Klopa je bila vrhunska i po kvaliteti i po količini.
Nekima je čak i preselo, jer su se pretovarili pa su putem kući imali i istovar.
Pića je bilo svakakvog po volji. A evo kako se pio Pelinkovac.
Ja pošto sam ozbiljan čovek i ne volim baš previše alkohol tražio sam da mi se sipa samo pola čaše.
Najveće oduševljenje je izazvao Dakijev dolazak, koji je kao što su kolege već napisali pobegao iz bolnice da se druži sa ovom ludom ekipom. Iako je došao sa nekom pe.erskom roza narukvicom oko ruke ipak sme se svi izljubili sa njim.
Drugo najveće oduševljenje je bilo pojavljivanje našeg druga Fiće koji je napokon dobio dozvolu da ode od kuće. Neki kažu da su mu u subotu još uvek kolena bila puna krvavih podliva od klečanja dan ranije pred ženom da dobije dozvolu.
U sportskim aktivnostima dosadašnji šampioni u boćanju ili balotanju (Sremac i ja) smo skinuti sa trona. Pojavila se i nova nada u ovome sportu, a to je kolega Ivica. Iako rođeni bačvan odlično se snašao u ovom dalmatinsko-ličkom sportu. Evo i jednog od njegovih rezultata.
A što se tiče gađanja glinenih golubova i tu je prošlogodišnji šampion (Mrwa) ispao iz konkurencije za jedno od prva tri mesta. Pobednik je bio Sremac, a za drugo i treće mesto smo raspucavali Dragoslav, Beybe i ja. Na kraju je Dragoslav bio drugi a ja treći. Međutim ne mogu a da ne kažem da dvojica prvoplasiranih strelaca nisu koristila propisanu Trap municiju, nego su se pomogli sa većom količinom sačme. Pošto sam poslao pismenu žalbu Streljačkom savezu Srbije, uskoro očekujem poništavanje rezultata i diskvalifikaciju dvojice prvoplasiranih.
...lepo ja rekoh da sam ja najveće iznenađenje kako forumašima tako i sam sebi. Doduše jesam bio malo rovit ali šta je tu je. Ovakva se ekipa ne propušta.
Ovde vidimo na delu zajedničku ekipu "crvenih" i "crnih" kako odmeravaju snage u balotanju.
ficha007 priložio:
Drug glavni, glavom i bratom...i limunovim pivom. Malo mi je bio indisponiran događanjima nam u matičnoj lovnoj organizaciji zvanoj LSV, ali je kasnije i sam zauzeo mesto u jednom od timova za boćanje gde je ostvario zapaženu ulogu i pokazao da ima i ličke krvi
ficha007 priložio:
E sad, neki zli jezici kažu da je Daki prešao na "the dark side" ( "onu stranu"...znate onu...dugine boje i tako to... ) mada ova slika to izgleda potvrđuje, tako da one "gare" iz bolnice su izgleda samo maska.
ficha007 priložio:
E sad sledi ekipa "crnih", ali tu imamo i jednog da ne kažem "ubačenog" elementa...niko do kraja nije razjasnio njegovu ulogu, a to je naš Lala. Ima ga i na slikama sa "crnima"...
ficha007 priložio:
...i sa crvenima, pa bi čovek rekao da je po sredi neka "građanska" opcija, a možda i neki pokret, nešto kao "Drina, Tara, Dinara".. itd .
ficha007 priložio:
Pozivam izvesnog gospodina, rehabilitovanog, iz Ridjice, bivseg sampiona u gadjanju glinenih golubova, da objavi prikaz rezultata sa subotnjeg takmicenja.
Da se i ja malo kerim.... ovih par dana do novog takmicenja u Somboru.... rek'o Ivica...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?