E sad, ako sam ja bio prvo iznenađenje dana, ovaj čovek je sigurno bio drugo. Pored toga što se uredno pojavio i bio ceo dan sa forumašima, čak je ostao i posle mene, a ja sam imao neki dečiji rođendan ( ali stvarno ) koji sam eskivirao, ovaj čovek je svetla uzdanica.
Ovde ga vidimo pored table LD "Jelen" iz Bačke Palanke. Upućenije kolege sa ovoga foruma znaće o čemu se radi, a ova fotografija napravljena je specijalno za Bracu Piškaća, kako bi u velikom stilu najavila povratak moga brata Sremca u bačkopalanačko lovstvo
Dakle "...ne može nam niko ništaaaaa, jači smo od sudbineeeee....mogu samo da nas mrze oni što nas ne voleeeee"
ficha007 priložio:
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
...e sad, što se tiče dotičnog gađanja, ja bih ipak da se ovde javi naš domaćin Bejbe koji je sa mnom komentarisao događaje sa ovoga strelišta, i ponašanje dotičnog lovnog funkcionera LSV-a. Bejbe je imao par interesantnih konstatacija oko angažovanja pobednika ovoga gađanja u višim lovnim asocijacijama zajedno sa ostalim drugarima......
Ali iskreno sada, šalu na stranu, Sremac je imao fantastičan dan i ja mome kolegi Joviću čestitam na pogocima. Iz koje god je puške "opaljivao" čovek je pogađao. E sad, Mrwa će imati što god da kaže na tu temu kada se javi ali Jović je imao toga dana "lucidia intervalia", iliti svetle trenutke kako bi mi pravnici rekli.
U stilu i maniru pravog funkcionera LSV-a je pogađao sve što mu je tog momenta palo na nišan
ficha007 priložio:
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Može li meni neko da objasni šta ovo Rančer radi na jednoj od prethodnih fotografija???
Pozdravljam sve prisutne forumaše i još jednom se zahvaljujem zemari Zokiju na odličnoj organizaciji i predivnom druženju, kao i kolegama Lali i Tomashu na isporuci umornog tijela mojega na kućnu adresu! Postaviću ovih dana nekoliko fotografija i dati odgovarajuće komentare na njih. Žao mi je što nisam bar nakratko vidio Dakija, jer njegovo prisustvo druženju daje posebnu draž. Takođe mi je žao zbog stomačnih tegoba kolege Mrve, koji su ga sprečavali da nastavi ostatak druženja u dobrom raspoloženju. Vidim da se nije upisivao, pa se iskreno nadam da su obaveze u pitanju. Ostajte mi zdravi, a ja uskoro postavljam slike.
Evo i ja jedva ziv,posle sinocnjeg rigoleta u dva cina jutros u tri ustao u lov.Po povratku iz lova na posao do 16h,pa sat vremena krevet pa opet u lov.
Sto bi jedan cika ovde sa foruma reko,malo sam rovit,pa cete detaljniji izvestaj sa fenomenalnog druzenja sacekati do sutra.Jedino mi krivo sto mi nestala sa aparata fotografija sa listom strelaca .
Ko ovu ekipu nije upoznao,ne zna koliko je stretan u zivotu ali jedva cekam da se ponovo okupimo u Somboru-KAD GOD TO BILO.
Vozdra do sutra zayebanti
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
mrwa22250 kaže:
Jedino mi krivo sto mi nestala sa aparata fotografija sa listom strelaca .
Mala tajna Sremčevog uspeha: obećao mi je šapatom da će da plati dve kafe i dve cedjene narandže, ako mu puštam golubove pravo ispred, bez felširanja. Ja sam ga dodatno častio, pa nije imao kao ostali da puca dva crna goluba i 6 oranž, nego samo jednog crnog, a pucao je 8 oranž, dakle, imao je jedno pucanje više od ostalih!!! A vi ostali naučite da brojite do osam!!! Jel se sećate kad me pitao koliko još golubova ima pravo da puca? Eeee, pošto ste se vi zevzečili, on je namignuo i tad se odjednom pojavio jedan dodatni komad glinenog na njegovoj gomili!
Pošto je pobedio (uz pomoć prijatelja, moramo mi administratori da se pomažemo, jel tako?!), očekujem da održi obećanje u vezi kafe i djusa, ili da dinarsku protivvrednost pića po cenovniku Huyat restorana uplati na moj račun!
Ja sam moj deo džentlmenskog dogovora ispoštovao, sad je on na potezu!
Šta bi vi bez mene, smote smotane, o svemu ja moram da vodim računa, 'ebala vas lista strelaca, evo vam!
A evo i rezultata raspucavanja za drugo i treće mesto! Ovde je bilo samo tri goluba, pa nisam mogao da ukradem ništa, kad onaj slepac Zoki bar jednog da je zveknuo, imao bi dva pogotka upis!!...
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Šta bi vi bez mene, smote smotane, o svemu ja moram da vodim računa, 'ebala vas lista strelaca, evo vam!
Ej ovo ti nije trebalo, hebala vas lista....!
Aj sad drugari za.ebavajte me jos malo pa da završimo više sa time....
P.S.
Ja sam časno u prvom hicu tukao jednog goluba u zagrevanju sa obe patrone,pa mi je onaj matori dripac puštao na blizu da ništa ne pogodim, pa još sam koristio nedozvoljenu mundžu na svoju štetu, lovni metak 3,5mm (osmica), dok su ovi asovi cepali biberom i solili glinene...(Posebno ovaj novoizabrani funkcioner, taj je cepao ko zna sa čime u cevima(čujem ima prigovora), gde god okrene i pukne, ono padne...a možda mu je i Lala puštao one napukle vrapce, video sam ja da Lala probira za Sremca, a nama proverava u zube ko jaja za Uskrs...)
Eh ko ih poznaje, taj bolje da se sam rokne...ili da se učlani u LSV ili LSS, bolje će proći nego sa ovim forumašima, pogotovu sa ovim što je razbacivao po strelištu!
Maaa nek mu bude. Pregovori za Somborsko streliste su poceli i tu nece biti nikakve mucke - iako cu ja biti domacin, a o mom postenju sve se zna.... Njegova titula ce kratko trajati - nadajmo se samo da ce duze ostati u upravi LSV
Kad smo već kod varanja na strelištu evo i ja nešta da dodam. Kolegu Tomaša su prevarili i stavili mu PP-jku da puca glinene golubove. Zato je imao tako slab rezultat. A Sremac je pucao lovnu municiju za prepelice. Granulacije 1,9 mm i težine sačme 32 grama. Tako da sada svako može sam da izvuče zaključak od kuda ovakvi rezultati. Za sledeće takmičenje predlažem da se formira komisija koja će da pregleda svu municiju pre samog pucanja i da broji ispuštene golubove. I to neko pošten a ne ovi advokati. Za predsednika komisije predlažem koga drugog nego vojvodu. Ima li časnijeg i poštenijeg među nama? Crvene molim da se suzdrže od komentara.
Са резигнацијом одбацујем сваку инсинуацију усмерену на оспоравњу легитимних комисијски потврђених резултата, и исте сматрам диригованим (из разних центара моћи), непримереним нападом на лик и дело једног ловног функционера беспрекорне биографије, са циљем урушавања начела и принципа на којима почива кровна организација ловаца Војводине....
Свако ко има доказе који би доказали супротно има право да поднесе Приговор Врховном Суду честитости Србијалова, у чијем саставу су qwar, kum, walther, и као преЦедник извесни инспектор Бркић.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Nemojte tako drugovi, pa valjda znate da se sad naše sremče mora dobro upucati, jer sad kad krenu ona dobra "mule" grebanja po raznoraznim lovištima, streljanama, restoranima, i ostalim lovno-tehničko-ugostiteljskim objektima...pa ko je nama kriv što se nismo probili? ..a neka vala i vreme je da i ovaj forum uvali jednog svog u "debelu ladovinu" LSV-a .. sreća pa sremac nije od onih što se lako prodaju, ali da more pojesti, pucati, i loviti vala more..e sad vidit ćemo ko će duže izdržati obraz ili sponzori
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Podunavac kaže:
I to neko pošten a ne ovi advokati. Za predsednika komisije predlažem koga drugog nego vojvodu. Ima li časnijeg i poštenijeg među nama? Crvene molim da se suzdrže od komentara.
Mi crveni potpuno podržavamo druga vojvodu, kao nekog sa najvišim činom kod nas u ekipi lALE kvržice
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Daki je inače dokazao da su Mazinjani stvarno najluđa raja na svjetu!! ..ludo i gotovo, ala vera rođo!! ..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Са резигнацијом одбацујем сваку инсинуацију усмерену на оспоравњу легитимних комисијски потврђених резултата, и исте сматрам диригованим (из разних центара моћи), непримереним нападом на лик и дело једног ловног функционера беспрекорне биографије, са циљем урушавања начела и принципа на којима почива кровна организација ловаца Војводине....
Uh lebac ti yebem,pa ovaj postade stvarno drug preCednik
Posto smo mu ja i Bebara oduzeli titulu u balotanju,nisam imao srca da ga oderem i u glinenacima.Pored toga postoji opasnost da mi zagorca zivot,sad kad je u vlasti pa moramo svi biti fini.
Salu na stranu,drug Jovic je bio vise nego raspolozen za sve sportove u Celarevu i zasluzeno je poneo titulu sampiona u glinenacima,koju doduse nece dugo zadrzati jer eto novog obracuna vec u novembru u Somboru
Naravno da nisam izgubio fotku sa listom strelaca,ali mi mucno da je postavljam a jos sam rovit od subote
Sve u svemu,Bebara kralju druzenje vrhunsko,stari potvrdili dijagnozu,novi na dobrom putu da ih cak i preteknu,svi u elementu od pocetka do kraja,a heroj dana svakako deda Daki koga i ovom prilikom pozdravljam i zelim brz oporavak.
Ovo je bio sastav kad sam pristigao sa posla.
Usljedile su podjele. Na "crne" ...
... i "crvene".
Lala je u jednom trenutku stao na stranu "crvenih", ali je ipak demonstrativno istim okrenuo leđa.
Poslije smo išli na strelište. Lala je vredno radio dok smo mi ostali uživali.
Sremac nas je sve prijatno iznenadio na gađanju jer je skoro svaki "golupčić" rasparčan aterirao u travu. Ne znam čim si pucao, ali skidam kapu majstore.
Poslije jako dobrog početka, kolega Mrva je počeo da zakazuje, pa se nije uspio plasirati u prvih tri.
Kolega Tomaš i ja smo prvi put imali priliku da pucamo glinene golubove, pa smo imali velikih problema da kontrolišemo veliku želju i adrenalin što su svi primetili, a i rezultati su to pokazali. Naime, ne znam ko je pisao, ali mislim da me je častio sa najmanje dva pogotka, tako da nas dvojica novajlija dijelimo počasno posljednje mjesto. Moram priznati da mi nijedna puška nije "legla", pucao sam iz Dragoslavove koja je najsličnija mojoj Maši, ali nije to bilo to. Ne kažem da bi rezultat bio bolji, nego me je prilikom pucanja neke sumnjive municije Dragoslavova IŽ-27 malo jače ritnula pa sam dobio malo i po jagodičnoj kosti. Navikla na gazdu, pa se meni otima, šta li?!
Zemo Zoki na vatrenoj liniji.
Elem, poslije proglašenja pobjednika, vidno raspoloženi Sremac se malo odvojio u stranu i obavio jedan duži telefonski razgovor.
Poslije razgovora bio je još bolje raspoložen i sav razdragan je izjavio da će ostati još malo. Pogodite koga je zvao. Pomoći ću vam. Sad imamo najmanje dva razloga da ga zovemo "papučar", pa ću iskoristiti ovu priliku da ga pozdravim sa odgovarajućom kompozicijom.
Šalu na stranu, druženje je bilo odlično. Pored dobre zayebancije, bilo je i osvrta na sadašnju situaciju u lovačkim savezima.
Opšti zaključak je da ovaj forum ima ozbiljan potencijal bilo da je riječ o ozbiljnim temama koje muče naše lovstvo, a naročito ako je riječ o pozitivnom raspoloženju koje šire čim se članovi okupe.
Zahvaljujem se još jednom svima, a naročito domaćinu Zokiju koji nam je ovo druženje omogućio!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?