ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
DakiNS |
Objavljen 14.06.2016. 14:59
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Davno sam pisao na forumu i mnogima delovao paranoično o ciljevima donošenja ovakvih zakona i pravilnika.
Cilj je razoružanje građana Srbije !
Sinoć je na tv bila jedna lepa emisija u kojoj su jasno i glasno rekli ko , kako i zašto sve to radi. Strance ne volim , neke i mrzim zbog svega što su mi u životu učinili , a još su gori ovi "naši" "domaći" koji rade po njihovim uputstvima . Opoziciju na neki način i razumem iako ih to ne opravdava , ali su me najviše iznenadili i razočarali ovi iz vladajuće stranke što dozvoljavaju da Šorgmaz i kompanija rade u korist stranaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 14.06.2016. 16:34
|
Lovčina
Upisa: 1292
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Neko mora da odradi prljav posao za one vladajuce da bi oni toboze bili cista obraza kroz istoriju i uvek ce biti domacih izdajnika koji su gori od bilo kojeg okupatora!Sto je na Kosovskom bojistu rekao slavni Milos Obilic "ako su turcinu ruke krvave do lakata poturici moraju biti do ramena" e takve su ove nase poturice zarad stranog interesa spremni su svoj narod da izdaju i satru.
SEME IM SE ZATRLO IZDAJNICKIO!!!! |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 14.06.2016. 16:48
|
Lovčina
Upisa: 1292
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
I da dodam pa sta oni misle da smo mi Srbi toliko glupi i da ce nas tako lako razoruzati?E pa neznaju oni da je nama u istoriji da svakih 50god.ratujemo i da se mi u drzavu nikada nismo uzdali vec"Use i u svoje kljuse"mogu oni da prave sablje i macete i kakve god oce akcije ali nas nikada nece razoruzati.Eto i na Kosovu koliko god pokusavali ne mogu nas narod da razoruzaju prave ljudi razne sklopicije krateze i kojekakva skljocala i cuvaju ga za nedaj boze.Tako ce i ovde biti dzaba im sva tehnika kad smo mi nauceni da uvek nesto sakrijemo za "tamo neki rat"da se nadje. I lud je onaj ko je isao da preda bilo sta od oruzija sto je imao na crno. |
|
|
|
darko7x64 |
Objavljen 14.06.2016. 21:29
|
Član
Upisa: 113
Pristupio: 30.09.2013. 18:15
|
Svaki naš, pa i onaj lovac od 85 godina je bolje uvežban od svakog nato g.ovnjivog vojnika, ljudi i to bode oči našim domaćim izdajicama. Mi smo im poslednja linija otpora koju su razbili do najsitnijeg. Neću proći sistematski koji je predviđen za KOBRE, oružje ću predati istog dana! Ali samo nek dođe strani lovac, budža iz evropske unije na mojoj njivi ili vinogradu da lovi, e ima da radi bagremov kolac pa taman me streljali odmah!!!
IN VINO VERITAS
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 16.06.2016. 13:30
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
al nemo kolac da mastis, ... na suv, ....
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 23.06.2016. 18:34
|
Veteran
Upisa: 555
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Izbaciše iz pravilnika za zdravstvenu sposobnost indeks telesne mase što me je najviše bolelo
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 27.06.2016. 19:15
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
A sta ce deo populacije koji konzumira omiljene bonice od cika Velje?!!?!?!?!
Pa pola drzave je na Bensicima, a oni rade analizu na psihoaktivne supstance, ...
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 01.07.2016. 19:29
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Поново легализација оружја.
http://www.dnevni...1-novembra |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.07.2016. 21:11
|
Admin
|
Treba im što više žrtava da ih oderu. A podlegli naručenim bajkama kako nemamo gde više da trpamo nelegalno oružije.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.07.2016. 10:16
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Do 1. novembra traje akcija legalizacije oružja, i svakako treba podržati takve akcije, naročito kada je u pitanju oružje koje gradjani ne mogu posedovati (automatske puške, škorpioni, zolje, bombe i slično), a koje je još uvek u opticaju posle ratova '90.
Mislim da će ova aktuelna akcija legalizacije biti najmanje uspešna do sada, jer je u prethodnim akcijama dosta toga već pokupljeno, ali i iz razloga što oni koji i dalje skrivaju nelegalno oružje su do sada već mogli da ga predaju, ali iz nekog svog razloga to neće da urade. Za te ljude može biti 10 legalizacija, oni će, mislim, i dalje da sačuvaju neku cevku za ono čuveno nesretno 'zlu ne trebalo', ili iz nekog drugog razloga. Nema opravdanja za takve stvari.
Što se tiče oružja koje može biti registrovano u vlasništvu gradjana (lovačko oružje, pištolji, revolveri...) i tu ne treba očekivati neki spektakularan uspeh akcije, jer je trenutna legalizacija proglašena tek NAKON stupanja onih nesretnih pravilnika na snagu, pa sada svako ko hoće da legalizuje oružje mora da prolazi čitavu onu proceduru koja je predvidjena (onakav način obuke, onakav lekarski pregled), a zbog koje svi uredno pizdimo. Još kad se na sve to doda i porez na registrovano oružje, onda se akcija legalizacije dobrano obesmišljava. Da su ovi u MUP malo mućnuli glavom, trebali su legalizaciju objaviti PRE stupanja pravilnika na snagu. Ali ko će da misli i o tome, jelte...
Prekjuče se u Žitištu desila ona tragedija kada je ljubomorni bolid iz automatske puške ubio 5 ljudi i 20-ak ranio. E odmah su se već našli pametnjakovići koji su iskoristili tragediju da nastave da dreče kako treba oduzimati SVO oružje!!! Evo šta je povodom toga izjavila koordinatorka 'Sigurne kuće' Vesna Stanojević: 'Moramo ozbiljno da pitamo zašto se ništa ne radi na oduzimanju tog nelegalnog i legalnog oružja, pa dolazimo u situaciju da se svi pitaju šta se ovo dešava... Imam utisak da svake godine pričamo isto, svi smo iznenađeni, nekoliko dana ćemo o tome da pričamo i to će na tome da se završi.'
Eto žena hoće da se oduzima i legalno oružje (a nije ona jedina), iako je ministar policije Stefanović ponovio da se 95% krivičnih dela sa upotrebom nekog oružja izvrši nelegalnim i neregistrovanim oružjem! Doduše, ministar je izneo i onu vrlo nepreciznu i neozbiljnu tvrdnju da u Srbiji ima prema procenama MUP nelegalno izmedju 200.000 i 900.000 hiljada komada oružja. Alal ti procena, ministre! Evo ja ću da izjavim da nelegalnog oružja ima izmedju 1 i 1.000.000 komada, čisto da izjavim nešto...
Da, i ja sve više stičem utisak da se u Srbiji zaista stvara klima i atmosfera u kojoj će biti lako moguće razoružavanje naroda pod bilo kojim razlogom. Pogledaš popreko komšiju, ili možda i opsuješ jer ste u sukobu zbog grane drveta koja prelazi medju, on te prijavi i ode oružje, ćao! Žena ti zvoca stalno, ti odbrusiš, ona te prijavi za psihičko nasilje i ode oružje dok traje sud, a ti posle dokazuj da nisi, jer zaista nisi... Rodjak se tuži sa tobom oko npr. nasledstva, pa ti iz pakosti namesti prijavu da si mu pretio, ode oružje... Neki majmun te u saobraćaju ispreseca nasilničkom vožnjom, ili te čukne kolima, izadjete i naravno padnu reči, on te prijavi i popiješ prijavu sudu za remećenje javnog reda i mira a to podrazumeva oduzimanje oružja... Desi se negde da si prisutan u pogrešno vreme na pogrešnom mestu kada se neki drugi zakače, ako ti slučajno padne na pamet da ih razdvajaš neko to može protumačiti kao učešće u tuči, i ode oružje za čas... Ma ima mnogo načina da se diskreciono pravo MUP o oduzimanju oružja rastegne i kad treba i kad ne treba! Sreća što mnogo ljudi ne zna da može vlasniku legalnog oružja običnom prijavom da napravi mnogo problema, inače kada bi znali, mislim da policija ništa drugo ne bi radila nego samo skupljala oružje od vlasnika. Dakle, da li je uopšte mogućnost o 'preventivnom oduzimanju legalnog oružja do presude' nešto što treba da postoji u praksi, i zašto se to toliko često koristi? Ja mislim da ako neko želi da naudi drugom, ima ihaaajjj načina da to i uradi, a da je retkoo ko toliko glup da za nečasne i nezakonite rabote koristi legalno oružje. Dakle koja je onda svrha toga? Pa svrha bi mogla biti baš ona: razoružati Srbadiju pod bilo kojim razlogom.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
7x57 |
Objavljen 03.07.2016. 11:26
|
Član
Pristupio: 17.12.2013. 18:49
|
Bio sam prisutan u SUP-u kada je kolega lovac doneo da preda lovačku pušku, po rešenju načelnika. Šta si uradio kolega, ništa, šanker na splavu na čijoj obali su se potukli ljudi koji su pre toga bili njihovi gosti. Pa šta je rekao, koja je tvoja krivica, trebao sam da ispratim situaciju i da obavestim SUP. Pa obavestio je neko drugi, bili su na intervenciji, da, ali nisam ja. Bilo mi ga je žao, a sada mi je žao svih nas.
Postaviću pitanje koje izgleda mnogi izbegavaju da postave, da li bi bilo manje žrtava u Žitištu da se našao neko da odgovori vatrom na paljbu onog ludaka?
Draško
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.07.2016. 11:34
|
Admin
|
Da je još neko bio naoružan u Žitištu bila bi samo jedna ili dve žrtve, jer bi roknuli tog kretena pre nego bi ustrelio više ljudi. Ali pošto nema legalnog oružija kreten je još promenio okvir i nastavio pucati jer su napisali da je ispaljeno oko 50 metaka. Nego apropo do sadašnjih događaja predlažem oduzimanje svih legalnih i nelegalnih noževa od mesarskih do kuhinjskih , a ne bi preskakao ni industrijske noževe.
http://www.naslov...d/18648603
http://www.naslov...e/18647947
http://www.naslov...d/18647970
A posle toga da se oduzimaju i automobili , videste li koliko je poginulih i povređenih. Kaže statistika da je 25% saobraćajnih nesreća uzrokovano pod dejstvom alkohola. Znači mnogo su opasniji trezvenjaci , oni su skrivili 75 % nesreća.
Zatim da ogradimo reke i zabranimo prilaz istima!
http://www.naslov...d/18645870
Uzroke niko niti otklanja , niti pominje.
|
|
|
|
7x57 |
Objavljen 03.07.2016. 13:12
|
Član
Pristupio: 17.12.2013. 18:49
|
Zaboravio si motocikle, srazmerno njihovom broju, verovatno najsmrtonosnija sprava na svetu. Kao i traktori na putu. Bez šale, niko ko nas brani ne pominje ove dve pojave u statistikama smrtno stradalih u poređenju sa vatrenim oružjem. Nek se ne ljute kolege motociklisti i traktoristi. Ali i njih čeka hajka uskoro, kad završe sa nama.
Inače da znate u onih nekoliko procenata krivičnih dela izvršenih legalnim oružjem ulaze i samoubistva. Da se to izuzme, procenat bi bio zanemarljiv.
Draško
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 07.07.2016. 17:33
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
Upamtio sam izjavu nekog amera sa "tube" a, koji kaze da velika kolicina naoruzanja u posedu gradjanstva osigurava "postenje" vladajucih struktura, vojske, policije i ostalih zlikovaca u podnosljivim granicama i sluzi kao podsetnik svima na fer plej, nesto slicno kao nuklearno naoruzanje.
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 07.07.2016. 18:33
|
Veteran
Upisa: 604
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
^ Ono jes, al to ne vazi za sve , a narocito za nas!
|
|
|
|
Macvanski lovac |
Objavljen 02.09.2016. 13:28
|
Stari član
Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Nisam pratio temu redovno,mozda je neko pisao....Suvlasnik sam bio na ocevu pusku,do danas,jutros sam predao sve trazene papire,radnica u SUP-u mi kaze sledece,moj oruzni list,prakticno,vise ne postoji a papiri koje sam predao su ustvari zahtev za nabavku oruzja,dakle sada cekam odobrenje za nabavku da bih mogao ocevu pusku da prevedem na mene a koristio sam je od 2005.god....Manje vise sve to,nego me pogadja sto sam sada bez oruzja a sezona u punom jeku
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 02.09.2016. 16:09
|
Lovčina
Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Potpuno isti slučaj kolega i kod mene...
Najgore što sad čekamo mesec-dva na proveru, a sezona teče li teče... |
|
|
|
Macvanski lovac |
Objavljen 02.09.2016. 18:40
|
Stari član
Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Da,meni su rekli mesec-mesec i po dana se ceka,znaci bice pred sam lov na fazana....barem da sam znao,ranije bih to zavrsavao,nego sam cekao da li ce biti promena zbog lekarskog ili da rade lekarski negde blize....sta je tu je,sledi "post" do odobrenja
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 13.09.2016. 21:07
|
Veteran
|
[xhide]Ja danas obavio lekarski pregled, ..
Iskustvo, stresna stvar boga mi, gde god pomenes oruzje, bilo je
ti si od onih rizicnih, niko da zavrsi pregled svi traze dodatna misljenja i analize...(strah cuda cini)
A i dobio sam "strucno" misljenje....vi lovci ste nali, do sada vas hebali panduri , sad ce svi redom a bice i gore....
Hmm, i posle je lud onaj ko je po starom dobrom obicaju u nas, sklonio nesto sa strane za crne dane,zlu ne trebalo....[/xhide]
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 14.09.2016. 13:04
|
Veteran
|
Mozda nekog zanima
Informacije o novom oruznom listu..
Svo lovacko oruzje upisuje se u jedan oruzni list.
(Meni sa taksama izaslo nesto preko sedam hiljada.)
Za sva naknadna oruzja iste kategorije placaju se samo takse( i mozda upis) .
Kod "novog" oruzja(prva registracija na vlasnika) pored dosadasnjih dokumenata potreban je dokaz o poreklu oruzja(kupoprodajni ugovor) i podaci o izabranom lekaru, naravno i lekarski.
Vim vi repellere licet
|
|
|