Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
Ujka Louie
 za lovacku etiku ili etiku kao takvu nisu potrebne nikakve knjige.
Mislis da je neko pre 50 ili 500 godina citao knjige, polagao ispite davao po 1000 do 20000 eur za pusku i merio tezinu zrna??
mozda Hemingvej..

Neca92

tomo vrbas kaže:
Ja imam jednocevku iz18 a imam i mp153 sa obe lovim mada nevidim razlog zasto je neko los lovac ako lovi sa PA.

To ni jedan clan ovog portala ni u jednom upisu nije napisao! No no no Bar ja nisam video, a ti ako jesi, citiraj nam da se uverimo... Hmmm Smile pozz
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Ujka Louie
 kao sto rekoh, puska ne puca sama i ne ide u lov sama..
auto isto..
Lovac pocetnik..
da, oni sto se bave krivolovom su takodje lovci pocetnici??
nema ljutnje, samo sto me pomalo nervira to,
Lovac pocetnik..

Neca92

Ujka Louie kaže:
Mislis da je neko pre 50 ili 500 godina citao knjige, polagao ispite davao po 1000 do 20000 eur za pusku i merio tezinu zrna??
mozda Hemingvej..

Da li to znaci da treba da se ponasamo i da radimo kao sto su radili nasi preci pre 50 ili 500 godina?
Kolega, vremena su se i te kako promenila, i to (po meni) na bolje! Zasto mi sad ne lovimo puskama kojim su oni lovili? Zasto ne punimo municiju kako su je oni punili? Cemu one balisticke tablice i sl.?

Neca92

Ujka Louie kaže:

Lovac pocetnik..
Lovac pocetnik..

Kolega, mislim nemo' se ljutis, ali sam si naveo u svom predstvaljanju na svom profilu da si lovac pocetnik... Zbog toga ti je to DakiNS rekao... Ako ti nesto znaci, i ja sam lovac pocetnik! Smile Imam tek jednu sezonu lova iza sebe, i jos uvek sebe smatram pocetnikom, jer jos postoje neke stvari koje treba da saznam, zato sam i ovde da se druzim sa ovim dobrim i finim ljudima i iskusnim lovcima!
Pozz i svako dobro! ;) Bye

I da, Nazad na temu da nebi bilo Admin Power! Grin

slavko75
 kao sto rekoh i prije vlovim podjednsko sa obadvije ,zadnje vreme samo na patke volim da ponesem dvocevku radi municije, mada mi posle krivo kad naleti vece jato a usustini nepravim razliku, a one price dali je sporski i da das vise sanse divljaci ...stavis tri metka u PA i eto to je sporskipuc puc
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Ujka Louie
 mozda je kolega Vrbas mislio ne los lovac, nego Lovac pocetnik?
mozda sve treba da ide nekim redom, dimni barut, pa posle kupis polozaru, pa bokericu, pa ne daj boze poluautomat, pa dalje da ne nastavljam..
Starije kolege izgleda hoce da kazu da guster Lovac ne treba da nosi PA kao prvo oruzje..
ili ja ne umem da citam izmedju redova.. a to sto pise da sam pripravnik..
pa ja lovim vec deset godina(doduse ne tako cesto) po gudurama Mokre Gore..
ali to kao.. ne sme da se prica.. pssst..

Ujka Louie
 nikakva ljutnja..
Dobar pogled svima!

slavko75

Ujka Louie kaže:
kao sto rekoh, puska ne puca sama i ne ide u lov sama..
auto isto..
Lovac pocetnik..
Lovac pocetnik..

xaxax ujka louie i mene je nekad nerviralo pogotovo kad mi uvale i pun ranac pa evo imoj zec nisam poneo ranac itd... procice sve pa ito
Momci Van temeAdmin Power
Srbijalov Admin Tim!

UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Ujka Louie

Neca92 kaže:

Ujka Louie kaže:
mozda Hemingvej..

Da li to znaci da treba da se ponasamo i da radimo kao sto su radili nasi preci pre 50 ili 500 godina?
Kolega, vremena su se i te kako promenila, i to (po meni) na bolje! Zasto mi sad ne lovimo puskama kojim su oni lovili? Zasto ne punimo municiju kako su je oni punili? Cemu one balisticke tablice i sl.?

druze, ne znam da li me uopste pratis kako valja..
ja o tome i pricam. Ako je neko lovac on je lovac, ako je neko lopov onda je lopov, ako je glup lud ili sta vec, on je to bio i to ce biti!
I pre 50 i pre 2000 godina. To je tako.
pricamo o LOVU , komercijalnom ili nekom drugom..
O lovu poluautomatskim puskama ili dvocevkama.
O tome da li ce neko senluciti ili jednostavno voli da nosi poluautomat!!
A to da mi neko zabrani da udjem u loviste ako nosim poluautomat? to su budalastine, nek se ne uvredi niko..
Pa ja cu jedan patron da stavim u njega i imam manje nego neko ko nosi dvocevku, aalloo..
Ko daje vecu sansu zivotinji, i kolika je to sansa koju zivotinja ima, neka mi neko objasni, ja ne znam.
Govorimo o etici i pravom lovu?
Pa sta tu ima eticki i viteski kad svinja izleti a njih nekoliko je ima na nisanu.
Pa onda lov optikom?
I pored svih skupocenih optika, red dotova, holografskih i drugih dzidza , da ne zaboravim night vision i lampe...
sta je tu viteski?
I pored savrsene optike i savrseno upucane puske i daljinometra, pogodjena zivotinja nadjena posle 2 dana..
Ljudski faktor, kolege drage..
Poenta " volim poluautomat i nosicu dva metka u njemu, da se neko ne bi slucajno naljutio od onih koji imaju bok. ili polozaru!
A ako nesto nekom znaci, a eticki bi trebalo jednom lovcu pocetniku ponajvise, nosicu i 5, ali pucacu samo dva i dopunjavacu kako bih uvek imao 5.
Toliko.
Da smo zivi i zdravi i dobar pogled svima.

hamerles
 Ma kolege da se ne lazemo! niko ne ide u lov da divljaci daje neku sansu nego da je odstreli ili srpski receno ubije Bye dali sa PA ili dvocevkom sve jedno, bitno da puca i pogadja Bye samo komentarisemo o ukusima a o ukusima se ne raspravlja Frown ja licno ne volim PA ali nije iskljuceno da ga nekada necu kupiti B) jer od svih lovova koji postoje kod nas najvise volim lov PREDATORA tako da me bas briga za sansu divljaci vazno je da se odstreli puc puc pozdrav svima Bye

Ujka Louie
 Bravo 2

Ujka Louie
 da.. srne ne lovim, nije eticki, po meni.
divlja svinja i predatori.

hamerles

Ujka Louie kaže:
da.. srne ne lovim, nije eticki, po meni.
divlja svinja i predatori.
KO CEO DAN DA PESACI ZA JEDNOG FAZANA A I KAD GA ULOVIM NIJE NEKI DOZIVLJAJ TAKO DA GA I NE LOVIM... LOV NA PREDATORE JE DOZIVLJAJ ZA MENE. PRE SVEGA LISICA...

tomo vrbas
 Moguce da sam izvukao iz konteksta to "los lovac" ali kad PA uporedjuju sa mitraljezom i puskom za rat sama ta rec po meni je losa pa sam moguce to povezao sa vlasnicim PA. Ja PA volim isto koliko i jednocevku i svaku drugu lovacku pusku.U lov neidem zbog mesa jer je lov za mene sportska viteska disciplina i u Pa stavljam uvek2+1 jer u lov kad idem,idem da se druzim i opustim od posla i problema koji se nakupe tokom cele nedelje. Najlepsi deo lova mi je dorucak i zavrsetak lovnog dana jer tada ceo redenik ispalim na prazne caure,i kada nosim PA onda nas nekoliko sto imamo takve puske takmicimo se ko ce vise puta pogoditi cauru u letu i zadrzati je u vazduhu!Eto mozda i ja uskoro pocnem da lovim sa polozarom posto mi je deda rekao da ce mi prepisati njegovu Montecarlo kad prestane sa lovom!B)Ja nikome nista ne zameram tako da se nadam da ni meni nece niko zameriti u vezi ove teme i pisanja jer ipak smo mi ovde jedna OK ekipa!Tri prsta

Ujka Louie

tomo vrbas kaže:
Moguce da sam izvukao iz konteksta to "los lovac" ali kad PA uporedjuju sa mitraljezom i puskom za rat sama ta rec po meni je losa pa sam moguce to povezao sa vlasnicim PA. Ja PA volim isto koliko i jednocevku i svaku drugu lovacku pusku.U lov neidem zbog mesa jer je lov za mene sportska viteska disciplina i u Pa stavljam uvek2+1 jer u lov kad idem,idem da se druzim i opustim od posla i problema koji se nakupe tokom cele nedelje. Najlepsi deo lova mi je dorucak i zavrsetak lovnog dana jer tada ceo redenik ispalim na prazne caure,i kada nosim PA onda nas nekoliko sto imamo takve puske takmicimo se ko ce vise puta pogoditi cauru u letu i zadrzati je u vazduhu!Eto mozda i ja uskoro pocnem da lovim sa polozarom posto mi je deda rekao da ce mi prepisati njegovu Montecarlo kad prestane sa lovom!B)Ja nikome nista ne zameram tako da se nadam da ni meni nece niko zameriti u vezi ove teme i pisanja jer ipak smo mi ovde jedna OK ekipa!Tri prsta

bravo!Bravo 2

Podunavac
 Pa vi ljudi stvarno selektivno čitate ono šta vama odgovara. Više puta je rečeno da postoje dve vrste korisnika PA pušaka. Prva lovci koji stvarno vole PA i koji poštuju zakon o redukciji magacina i drugi koji još postojeći magacin produžuju sa nastavkom i trpaju 7-8 patrona pa pucaju ko Rambo i ne biraju metu. E sad ko se u ovome našao, njegov problem pošto niko nije imenovan.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Podunavac Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Kolege, niko vama ne brani da cim ce da lovite, to je vasa individualna stvar! E sad, ne branimo vam ni da stavljate po 7,8 patrona, ali vam brani zakon... Mi samo iznosimo misljenja i argumente za ono oruzje koje podrzavamo, jer nam je cilj da mladjim lovcima pomognemo u izboru oko kupovine, a svi znamo da je to danas najcesce pitanje mladih lovaca, sta od ove dve varijante uzeti za lov? Posto ste relativno skoro na forumu, mislim da ste preozbiljno i u pogresnom smislu shvatili ovu temu! pozz Bye

Jank

Neca92 kaže:
Podunavac Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Kolege, niko vama ne brani da cim ce da lovite, to je vasa individualna stvar! E sad, ne branimo vam ni da stavljate po 7,8 patrona, ali vam brani zakon... Mi samo iznosimo misljenja i argumente za ono oruzje koje podrzavamo, jer nam je cilj da mladjim lovcima pomognemo u izboru oko kupovine, a svi znamo da je to danas najcesce pitanje mladih lovaca, sta od ove dve varijante uzeti za lov? Posto ste relativno skoro na forumu, mislim da ste preozbiljno i u pogresnom smislu shvatili ovu temu! pozz Bye

Bravo Neco Bravo 2, kolege ovde smo da diskutujemo a što se mene lično tiče nosite i mitraljeze u lov ako vam to zakon dozvoljava....Neka svako nosi ono što voli i šta mu odgovara, dok nisam dobro uvežbao nosio sam položaru, pucao sam iz raznih ali...da nešto ostane i mlađim naraštajima ja sam ipak samo za jednocevku...nema potrebe za nekom ljutnjom nego da lepo iznosimo svoje stavove.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Ujka Louie
 pozdrav veliki starijim lovcima!!
vrlo dobro znam sta je forum i iskreno.. izbegavam ga.
razlog?
ja ni sa zenom ili devojkom nisam mogao porukama , a ne sa hiljadu ljudi pod oruzjem..
zasmejava me ovo sve pomalo..
daleko da se bilo ko ljuti, pa nismo valjda ograniceni..
a i da se ko kome izvinjava, pa ljudi smo majka mu stara..
bespotrebno je izvinjavati se..
ja sam rekao svoje.
i tu zavrsavam na ovu temu.
pice za ceo forum, meni od borovnice..

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,419 posete www.srbijalov.com