Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Susreti i druženja "forumaša"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Susreti i druženja "forumaša"
zoranp
 I bez mene ove ture...vidimo se u februaru!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250
 Znaci ekipa iz Sremske palanke kao i prosle godineDim,srecom ima nas crnih za druzenje i zayebancijuiveli 3Tri prsta
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Гостујућа екипа чисто црна. Црвени изостали (опет). Евентуално ако им Даки образ осветла.Grin
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Pa da me proglase za domaćeg izdajnika , petu kolonuNo no no
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Kanda je ekipa dobrano zaglavila u Beloj Bari kad ih nema na forumu sa izvestajem?
Aj dok se neki od njih ne povrati da ja podnesem izvestaj hajka je bila uspesna,disciplina u pogonu do sada po meni ne vidjena i jedna odstreljena lisica naravno da nebude da se hvalim ali smo mi Vrbasani osvetlali obraz domacinima moj kum Radenko ju je odstrelio!Elmer
Od kolega forumasa su bili Rancer,Podunavac,Mrwa,IvicaL i moja malenkost!
I zahvalio bi se nasem domacinu Srdjanu Abadzin na ukazanom gostoprimstvu i prelepom druzenju posle lovaOdobrenoBravo 2

mrwa22250
 Uhhhhh,lepo bese u tem Somboru.
Posle skupa na Knez Petrol pumpi,kafa rakija i pravac Bilic gde sledi upisivanje u dozvole.Posecenost odlicna(blizu 100lovaca),a docek vrhunski.Domacin se potrudio da obezbedi sve sto u Backoj ima vitamin ce.
Bile su tu:kobasice,krvavice,svarglice,pa malo slaninice,prsutice i naravno dobre domace rakijiceBravo 2.
Posle obracanja vodje lova,rasporedjujemo se,neki na docek,a mi neki naravno u pogon.Teramo kanale i salase u neposrednoj blizini Bele bare gde je docek vec rasporedjen.Dolazak do bare u kojoj su domacini napravili dobre i pregledne proseke,raspored i krecemo.Domacini i neki gosti bili su dobro naoruzani petardama,koje su ruku na srce vise odmogle nego pomogle,zbunjujuci pse.Vec na polovini bare bilo mi cudno sto nema pucanja na bokovima i doceku iako smo mi primetili dve lisice koje su se pred nama izvlacile.Kad smo dosli do kraja,podatak da je odstreljena samo jedna lisica izaziva nevericu kod svih prisutnih(na tom terenu retko ispod 5 komada).Nista,sta je tu je,ovaj put su nas nadmudrile-ceracemo se jos.
Drugo poluvreme pocinje berbom Gorkog lista,a posle ODLICNOG SRNECEG GULASA prelazak na krupnu divljac(neko po jelenima,neko po lavovima).Mi vegetarijanci nastavljamo da beremo gorepomenuti listGriniveli 2
Posto su momci sa kojima je Vojvoda dosao imali neke obaveze,cast forumaSrbijalov branimo zemara Podunavac i moja malenkost.Jos neke kolege su bile planirane ali iz raznoraznih razloga,zajednickim imenom nazvanih ena,nisu nam se mogli pridruziti.Posto je i "domacinu"enadala izlaz samo do 13h,njegovo mesto preuzeo je Vlada iz Bilica i taj posao do kraja odradio maksimalnoOdobreno
Taman kad su u salu poceli da ulaze ruzicasti slonovi,domacini nas ponovo iznenadjuju ovalima prepunim vitamina ceGrinkoji nam vraca osmeh na lice.Jos po jedna pa put pod noge,a sutra u nove radne pobede.
Odlicno druzenje uz najavu jos jednog slicnog,jedne subote u februaru-junuSmean u Ivicinoj reziji.
Molimo kolege da vec sad kod enapocnu da odradjujuCveeKiss,masaze itd....da nebi morali da izmisljaju izgovore kojih ponestaje kako godine prolazeROFL
P.S.ovako je sala izgledala kad smo zemara i ja posli kuciJaooo

tomo vrbas
 A pratila vas pesma "PUSTO,PUSTO,PUSTO MI JE SVE,..."Grin

mrwa22250

tomo vrbas kaže:

A pratila vas pesma "PUSTO,PUSTO,PUSTO MI JE SVE,..."Grin

Tako je kolega i jos jednom,drago mi je sto smo se upoznali.Ako budes u mogucnosti,bilo bi lepo da nam se pridruzis na sledecem druzenju kada cemo nadam se imati vise vremena za razgovorOdobreno

tomo vrbas
 Dace Bog i meni je bilo drago sto sam upoznao jedan deo forum ekipeOdobreno
Nego ja kontam mora da su lisice doznale da ce na hajci biti opasna ekipa lisicara pa nisu izlazile iz rupa ali neki drugi dan ce im biti puka pogibija!

IvicaL
 Nema tu šta, da nisam otišao u 13h radila bi oklagija, ne mogu se pravdati,...
I kao predstavnik domaćina na forumu moram nešto i reći, napisati i opisati.
Kako mrwan reče, okupljanje uz kaficu i vinjačić na pumpi - tek da se zagrejemo. Pošto sam morao da pokupim i kolegu Nikolu i pošto mrwa zna lokalnu geografiju on je bio zadužen da dotičnu ekipu odvede do Bilića.
lala, pa sta

IvicaL
 Prijave za lov a potom vitamini koji su pripremili domaćini domaćina - Bilićani - Vlada, Goran i družina,...
Dogovor traje sa lovočuvarima oko pogona i dočeka jer je ljudi bilo preko sto a bilo je i dosta pasa,...
Napravljena su tri pogona sa finalnim u velikoj bari. Ljudi sasvim dovoljno da se sve pokrije. Tu su gosti sa foruma, kolege iz Monoštora i Bezdana ma sa svih strana. Prelepo za videti,...

Voleo bih ja da ne ukaljam i ne uprljam sliku Somboraca kao pravih i dobrih domaćina ali ne mogu da ne kažem i istinu o drugoj strani medalje. Naravno da se ovo odnosi na manji broj Somboraca ali ako ovo pročitaju ili čuju od nekog neka se i osećaju prozvani i treba,...
Žalosno je da se određen broj lovaca domaćina pojavio isključivo za to što je srneći gulaš bio besplatan (obezbedilo naše udruženje). Ali to sam morao pomenuti i o njima više ni reči.

Lovočuvarska služba drži uvodno slovo o načinu lova i bezbednosti pa da se krene polako,....
lala, pa sta

IvicaL
 Odosmo,... Mrwa sa svojim Aresom u pogon kao i uvek, i kao uvek odličan tandem.
Ja sam dobio zadatak da ostatak "mojih" gostiju povedem na dva dočeka - leva flenka. Na prvoj ništa,... samo četiri uplašene srne umalo da sruše jednog našeg kolegu koji je sedeo u zasedi sa karabinom. On je sedeo između Podunavca i Rančera i svi smo to mogli da vidimo Smeko . Kakva panika hehehehe, sediš mirno kad iza leđa srne na korak od njega protutnjašeHaHaHa
Pomeramo se glavni doček, lovočuvar proilazi i proverava kao kakav major. Sve je u redu,... glavni pogon može da krene,...

Čuju se petarde i vika, lavež pasa, sve se uzdrmalo i pokrenulo,... Ptice hvataju tutanj iz šumice na početku bare. Veliki pogon je krenuo,...

Načičkani uz rub te početne šumice stoje forumaši i ostali na 40tak metara jedan od drugog. U tišini pratimo šta se dešava. Paaaa skoro ništa sem jednog mudrog lisca koga sam spazi na ne više od 10m od mene u velikom gustišu. Pitaju me posle što nisi pucao,... ma gde da pucam, ispred mene sami glog i granje i drveće, videh ga samo na malom delu niže trave, i krene on dalje prema Srbi(Podunavac) do mene. Ćutim i mašem mu ne bi li mu dao do znanja gde da gleda a on kao u polu snu - možda od medljane rakije ko zna. Moje mahanje je primetio Boća( rančer) i on mu signalizira i tek onda se osvrte ka meni i pripremi se. Za tom lisicom oblajava ker i pomislim sad će je isterati i grunuće negde između nas napolje,... Ali avaj šta ti je lisičija mudrost i sreća. Izvrtela je ona njen trag i ker samo podiže fazansku koku i odustane od lije. Osta ona tu u šumarku iza pogona i pasa i zeznu i pogon i pse i doček. Neka je svaka joj čast. Biće ona tu za drugi put.

Sve u svemu završi se lov sa nenormalno mršavim učinkom od jedne lisice. No nema veze biće bolje drugi put.
Vratismo se u kafanu kod Ace i okrepismo raznim pićima i velikim i mallim. Katlanka sa paprikašem obavila Bilić mirisom.

Da, na žalost moram ići jer oklagija je tvrđa od moje glave,....ena

E sad, reče mrwa obećo sam u februaru - junu jedne subote bla bla bla,... Ne boj se mrwane ovo što sam obećao ima veću težinu jer je u tom dogovoru još ljudi - Goran, Vlada, lovočuvari,....
Lepo zamišljen lov gde će gostiju biti verovatno i više od domaćina u stvari to će i biti lov za sve naše goste, doručak u ataru a kod Ace će biti umesto paprikaša Raanj
Za tačan dadutm ćete na vreme saznati ali radi se o februaru i o suboti OVE godine,...
lala, pa sta

zoranp
 Znači ovi naši zacrnili he he he...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Podunavac
 Svaka čast domaćinima na organizaciji i dočeku. Kao da smo bili na svadbi ili slavi a ne u lovu. I muzika je bila. Iako je odstrel podbacio druženje je bilo na nivou. A ovi što im žene zabraniše učestvovanje mogu samo da žale što nisu bili.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 i65.tinypic.com/157g3lt.jpg
Rančer,Podunavac i Sremac
Javljaju se da su stigli na odredište Ribarska banja.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

klaja
 Došli divlji ,oterali pitome
i64.tinypic.com/1jx640.jpg
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

klaja
 i66.tinypic.com/2hfnor6.jpg
Ako te babo vidi ...

bogoljub
 Ja baš i nisam za kupanje ali ako nađem kupaće gaće možda se i skvasimo u subotu.iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

mrwa22250

klaja kaže:

i66.tinypic.com/2hfnor6.jpg
Ako te babo vidi ...

Ako ga sad ne zacrne,nikad neceSmean-dobar provod ekipaOdobreno

klaja
 Evo idem i ja dole da pazim na njih...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,166,143 posete www.srbijalov.com