Susreti i druženja "forumaša"
|
zoranp |
Objavljen 23.01.2016. 13:19
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
I bez mene ove ture...vidimo se u februaru!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 23.01.2016. 15:54
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Znaci ekipa iz Sremske palanke kao i prosle godine,srecom ima nas crnih za druzenje i zayebanciju
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.01.2016. 20:27
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Гостујућа екипа чисто црна. Црвени изостали (опет). Евентуално ако им Даки образ осветла.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.01.2016. 21:10
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Pa da me proglase za domaćeg izdajnika , petu kolonu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 24.01.2016. 19:41
|
Lovčina
Upisa: 1294
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Kanda je ekipa dobrano zaglavila u Beloj Bari kad ih nema na forumu sa izvestajem?
Aj dok se neki od njih ne povrati da ja podnesem izvestaj hajka je bila uspesna,disciplina u pogonu do sada po meni ne vidjena i jedna odstreljena lisica naravno da nebude da se hvalim ali smo mi Vrbasani osvetlali obraz domacinima moj kum Radenko ju je odstrelio!
Od kolega forumasa su bili Rancer,Podunavac,Mrwa,IvicaL i moja malenkost!
I zahvalio bi se nasem domacinu Srdjanu Abadzin na ukazanom gostoprimstvu i prelepom druzenju posle lova |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 25.01.2016. 11:39
|
Lovčina
|
Uhhhhh,lepo bese u tem Somboru.
Posle skupa na Knez Petrol pumpi,kafa rakija i pravac Bilic gde sledi upisivanje u dozvole.Posecenost odlicna(blizu 100lovaca),a docek vrhunski.Domacin se potrudio da obezbedi sve sto u Backoj ima vitamin ce.
Bile su tu:kobasice,krvavice,svarglice,pa malo slaninice,prsutice i naravno dobre domace rakijice.
Posle obracanja vodje lova,rasporedjujemo se,neki na docek,a mi neki naravno u pogon.Teramo kanale i salase u neposrednoj blizini Bele bare gde je docek vec rasporedjen.Dolazak do bare u kojoj su domacini napravili dobre i pregledne proseke,raspored i krecemo.Domacini i neki gosti bili su dobro naoruzani petardama,koje su ruku na srce vise odmogle nego pomogle,zbunjujuci pse.Vec na polovini bare bilo mi cudno sto nema pucanja na bokovima i doceku iako smo mi primetili dve lisice koje su se pred nama izvlacile.Kad smo dosli do kraja,podatak da je odstreljena samo jedna lisica izaziva nevericu kod svih prisutnih(na tom terenu retko ispod 5 komada).Nista,sta je tu je,ovaj put su nas nadmudrile-ceracemo se jos.
Drugo poluvreme pocinje berbom Gorkog lista,a posle ODLICNOG SRNECEG GULASA prelazak na krupnu divljac(neko po jelenima,neko po lavovima).Mi vegetarijanci nastavljamo da beremo gorepomenuti list
Posto su momci sa kojima je Vojvoda dosao imali neke obaveze,cast foruma branimo zemara Podunavac i moja malenkost.Jos neke kolege su bile planirane ali iz raznoraznih razloga,zajednickim imenom nazvanih ,nisu nam se mogli pridruziti.Posto je i "domacinu"dala izlaz samo do 13h,njegovo mesto preuzeo je Vlada iz Bilica i taj posao do kraja odradio maksimalno
Taman kad su u salu poceli da ulaze ruzicasti slonovi,domacini nas ponovo iznenadjuju ovalima prepunim vitamina cekoji nam vraca osmeh na lice.Jos po jedna pa put pod noge,a sutra u nove radne pobede.
Odlicno druzenje uz najavu jos jednog slicnog,jedne subote u februaru-junu u Ivicinoj reziji.
Molimo kolege da vec sad kod pocnu da odradjuju,masaze itd....da nebi morali da izmisljaju izgovore kojih ponestaje kako godine prolaze
P.S.ovako je sala izgledala kad smo zemara i ja posli kuci
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 25.01.2016. 12:43
|
Lovčina
|
A pratila vas pesma "PUSTO,PUSTO,PUSTO MI JE SVE,..." |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 25.01.2016. 13:08
|
Lovčina
|
Tako je kolega i jos jednom,drago mi je sto smo se upoznali.Ako budes u mogucnosti,bilo bi lepo da nam se pridruzis na sledecem druzenju kada cemo nadam se imati vise vremena za razgovor
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 25.01.2016. 13:29
|
Lovčina
|
Dace Bog i meni je bilo drago sto sam upoznao jedan deo forum ekipe
Nego ja kontam mora da su lisice doznale da ce na hajci biti opasna ekipa lisicara pa nisu izlazile iz rupa ali neki drugi dan ce im biti puka pogibija! |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 25.01.2016. 13:53
|
Veteran
Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Nema tu šta, da nisam otišao u 13h radila bi oklagija, ne mogu se pravdati,...
I kao predstavnik domaćina na forumu moram nešto i reći, napisati i opisati.
Kako mrwan reče, okupljanje uz kaficu i vinjačić na pumpi - tek da se zagrejemo. Pošto sam morao da pokupim i kolegu Nikolu i pošto mrwa zna lokalnu geografiju on je bio zadužen da dotičnu ekipu odvede do Bilića.
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 25.01.2016. 14:01
|
Veteran
|
Prijave za lov a potom vitamini koji su pripremili domaćini domaćina - Bilićani - Vlada, Goran i družina,...
Dogovor traje sa lovočuvarima oko pogona i dočeka jer je ljudi bilo preko sto a bilo je i dosta pasa,...
Napravljena su tri pogona sa finalnim u velikoj bari. Ljudi sasvim dovoljno da se sve pokrije. Tu su gosti sa foruma, kolege iz Monoštora i Bezdana ma sa svih strana. Prelepo za videti,...
Voleo bih ja da ne ukaljam i ne uprljam sliku Somboraca kao pravih i dobrih domaćina ali ne mogu da ne kažem i istinu o drugoj strani medalje. Naravno da se ovo odnosi na manji broj Somboraca ali ako ovo pročitaju ili čuju od nekog neka se i osećaju prozvani i treba,...
Žalosno je da se određen broj lovaca domaćina pojavio isključivo za to što je srneći gulaš bio besplatan (obezbedilo naše udruženje). Ali to sam morao pomenuti i o njima više ni reči.
Lovočuvarska služba drži uvodno slovo o načinu lova i bezbednosti pa da se krene polako,....
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 25.01.2016. 14:20
|
Veteran
|
Odosmo,... Mrwa sa svojim Aresom u pogon kao i uvek, i kao uvek odličan tandem.
Ja sam dobio zadatak da ostatak "mojih" gostiju povedem na dva dočeka - leva flenka. Na prvoj ništa,... samo četiri uplašene srne umalo da sruše jednog našeg kolegu koji je sedeo u zasedi sa karabinom. On je sedeo između Podunavca i Rančera i svi smo to mogli da vidimo . Kakva panika hehehehe, sediš mirno kad iza leđa srne na korak od njega protutnjaše
Pomeramo se glavni doček, lovočuvar proilazi i proverava kao kakav major. Sve je u redu,... glavni pogon može da krene,...
Čuju se petarde i vika, lavež pasa, sve se uzdrmalo i pokrenulo,... Ptice hvataju tutanj iz šumice na početku bare. Veliki pogon je krenuo,...
Načičkani uz rub te početne šumice stoje forumaši i ostali na 40tak metara jedan od drugog. U tišini pratimo šta se dešava. Paaaa skoro ništa sem jednog mudrog lisca koga sam spazi na ne više od 10m od mene u velikom gustišu. Pitaju me posle što nisi pucao,... ma gde da pucam, ispred mene sami glog i granje i drveće, videh ga samo na malom delu niže trave, i krene on dalje prema Srbi(Podunavac) do mene. Ćutim i mašem mu ne bi li mu dao do znanja gde da gleda a on kao u polu snu - možda od medljane rakije ko zna. Moje mahanje je primetio Boća( rančer) i on mu signalizira i tek onda se osvrte ka meni i pripremi se. Za tom lisicom oblajava ker i pomislim sad će je isterati i grunuće negde između nas napolje,... Ali avaj šta ti je lisičija mudrost i sreća. Izvrtela je ona njen trag i ker samo podiže fazansku koku i odustane od lije. Osta ona tu u šumarku iza pogona i pasa i zeznu i pogon i pse i doček. Neka je svaka joj čast. Biće ona tu za drugi put.
Sve u svemu završi se lov sa nenormalno mršavim učinkom od jedne lisice. No nema veze biće bolje drugi put.
Vratismo se u kafanu kod Ace i okrepismo raznim pićima i velikim i mallim. Katlanka sa paprikašem obavila Bilić mirisom.
Da, na žalost moram ići jer oklagija je tvrđa od moje glave,....
E sad, reče mrwa obećo sam u februaru - junu jedne subote bla bla bla,... Ne boj se mrwane ovo što sam obećao ima veću težinu jer je u tom dogovoru još ljudi - Goran, Vlada, lovočuvari,....
Lepo zamišljen lov gde će gostiju biti verovatno i više od domaćina u stvari to će i biti lov za sve naše goste, doručak u ataru a kod Ace će biti umesto paprikaša
Za tačan dadutm ćete na vreme saznati ali radi se o februaru i o suboti OVE godine,...
lala, pa sta
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 25.01.2016. 14:30
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Znači ovi naši zacrnili he he he...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 25.01.2016. 19:33
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Svaka čast domaćinima na organizaciji i dočeku. Kao da smo bili na svadbi ili slavi a ne u lovu. I muzika je bila. Iako je odstrel podbacio druženje je bilo na nivou. A ovi što im žene zabraniše učestvovanje mogu samo da žale što nisu bili.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 28.01.2016. 19:22
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Rančer,Podunavac i Sremac
Javljaju se da su stigli na odredište Ribarska banja.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 28.01.2016. 19:27
|
Lovčina
|
Došli divlji ,oterali pitome
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 28.01.2016. 19:29
|
Lovčina
|
Ako te babo vidi ...
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 28.01.2016. 22:56
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Ja baš i nisam za kupanje ali ako nađem kupaće gaće možda se i skvasimo u subotu.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 29.01.2016. 12:50
|
Lovčina
|
Ako ga sad ne zacrne,nikad nece-dobar provod ekipa
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 29.01.2016. 16:14
|
Lovčina
|
Evo idem i ja dole da pazim na njih...
|
|
|