Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
blackhunter
 Svakako cu da probam...ali me interesuju cisto neke osnovne karakteristike ovog metka... da li koristiti njega ili krusik specijal za patke.?? Smile
dobar pogled...lovac

darkof

ssekir75 kaže:
ако је у питању стандард гарант је повуко влагу Stari јес да ово пре верујем да си га само поткачио, јер просто није могуће да 6ица не обори патку! и мени је то омиљени метак за сво суво време. него, где си га набавио у 16? ја у ниш у агп ловац нађох само 12 Confused

Стандард је,плава чаура фиоки.Другар је ишао у Нови Пазар и тамо у некој радњи купио 8,6 и 4-ку за мене.Остало ми је још пар комада,али мора се у набавку.Шеки,сигуран сам да је проблем био у баруту,е сад да ли је серија била таква или је та муниција лоше складиштена код продавца или нешто треће,не знам.Сигурно ћу да му дам још једну шансу,пробаћу опет па ако опет буде исто мораћу,тешка срца,да мењам

Што се тиче хавка,испалио сам 10-ак комада,што силвер што голд,али чини ми се да моја рускиња боље носи голд.Опет,мислим да свако ко жели да их користи треба да испали већу количину,да тестира и тако дође до неког конкретнијег закључка

ssekir75
 ја тај плави стандард нисам ни видо Confused за 12 чаура је нека тамно розе, вуче на црвену. а јеси ли пуцао специјал?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

darkof
 Шеки,у праву си дружеOdobreno.Моја грешкаJaooo.У тој кутији од прошле године је било доста разних произвођача и боја.Написао сам да је стандард плави по сећању ( стари сеStari ),уствари сада сам проверио,специјал је, а имам и неки комад семи магнум,исто плава чаура.Калибар је 16/70.Да ли то сада мења ствари што је специјал омануо?

ssekir75
 тако може да буде Odobreno не мења ствари, само је барут мога ода заебе радњу. а специјала у 16 има, није проблем.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

darkof
 Када будем куповао који да тражим,стандард или специјал?Који је бољи,у чему је разлика?

ssekir75
 стандард је у картонској чаури, а специјал у пластичној. ја стандард за 16 нисам видо скоро. тј нисам видо уопште новију картонску муницију у 16. за 12 је 30 грама, а специјал је 34. стандард је 28 дин комад, а специјал 36. бојим се да си ограничен на специјал, ако већ желиш крушик... Confused

darkof
 Шеки друже,чим користим 16/70 самим тим сам ограничен избором муниције,ал' шта ћу кад је волЕмStidljiv

Интересује ме ако неко уме да објасни,која је конкретно разлика између стандарда и специјала у калибру 16/70? Квалитет,цена,или нешто друго?Можда то има негде на некој теми,а ја питам овде...itanjeНисам још нашао времена да обиђем радње и проверим цене крушика у калибру 16,па ако неко има информације нека напише,чисто да упоредимо.Хвала унапредBye

krilas
 Osnovna razlika je u materijalu od koga su izradjeni, standard je papirna caura bez uloska, a specijal plasticna, i druga po meni vaznija razlika je u sacmenom punjenju, standard je "laksieg", tj. manje ima olovne sacme nego specijal, za kalibar 16/70 neznam tacno ali je ista stvar i u kal 12 gde je razlika u korist specijala 2-3 grama jer ima oprecnih podataka i kod samog krusika, jer negde pise da standard ima 30 grama a negde 32, dok je specijal 33 ili 34 grama, ista je situacija i sa 16kal.Bye
Siroma

ssekir75
 дарко, не читаш пажљиво. већ сам ти рекао, а ево је и крилаш поновио. стандард (и екстра, ког нисам ни видо уживо) се праве у картонској чаури. специјал се прави у пластичној чаури, и може бити са корпицом и без ње (БК). за калибар 12 стандард је 30 грама сачме, а специјал 34. за калибар 16 не знам колико пуњење има стандард (мада мислим да је 28 али нисам сигуран), а специјал има 29 грама. цена за кал 12 у агп ловцу (дакле прва рука) је 28 динара стандард и 36 динара специјал. јединачна зрна су 115 дин ако се добро сећам, а кинг (36 граама) је 50 дин комад.

што се тиче 16 калибра и ја га волЕм и дефинитивно ћу купити тоз 63, само је питање кад ће да налети нека лепа, јер, искрено речено, мрзи ме да сређујем оне клепетуше којих има за извоз. и, руку на срце, од крушик специјала бољи метак ти и не треба.

darkof
 Шеки друже,буди сигуран да сваки упис читам веома пажљиво.Ово што сте ми објаснили ти и крилаш могу да кажем да ми није непознато,користио сам и стандард и специјал,по мом скромном искуству специјал ми је бољи,како си и сам рекао,не треба ми другиOdobreno.Када сам питао за разлике,мислио сам на конкретне ствари,брзину и количину сачме код једног или другог,можда најбитније какав је учинак на дивљачи на различитим даљинама,да ли је за калибар 16/70 бољи један или други?На то сам мислио,опет можда се нисмо добро разумели или ја нисам лепо објаснио шта ме занима.Хвала на информацијама свакакоiveli 3
Што се тиче цене,нас изгледа деру,стандард нема нико,а специјал је прошле године био 45, а ове 50 динара

Zeljko92
 Danas sam zvao Lovac AGP da proverim za Standard. Imaju u kalibru 12 a 16 se vise uopste ne proizvodiSad

krilas
 Vidi kolega darkof, kao sto ti pre napisah, osim u tezinama punjenja i spoljnom izgledu , nema razlike, barut je isti, kapisla je ista, i od 3,5mm tj osmice posle ima koncentrator, tj korpicu, i to je to, brzina nigde nikada zvanicno nije objavljenja,jedino je nas kolega Sniper Hunter vrsio merenje brzine mnoge lovakce municije, patrona , i domacih proizvodjaca i stranih , koji su zastupljeni na nasem malom trzistu, i ako ides na you tube, videces podatke koji te interesuju.
Bye
Siroma

ssekir75

darkof kaže:
Шеки друже,буди сигуран да сваки упис читам веома пажљиво.Ово што сте ми објаснили ти и крилаш могу да кажем да ми није непознато,користио сам и стандард и специјал,по мом скромном искуству специјал ми је бољи,како си и сам рекао,не треба ми другиOdobreno.Када сам питао за разлике,мислио сам на конкретне ствари,брзину и количину сачме код једног или другог,можда најбитније какав је учинак на дивљачи на различитим даљинама,да ли је за калибар 16/70 бољи један или други?На то сам мислио,опет можда се нисмо добро разумели или ја нисам лепо објаснио шта ме занима.Хвала на информацијама свакакоiveli 3
Што се тиче цене,нас изгледа деру,стандард нема нико,а специјал је прошле године био 45, а ове 50 динара

JaoooShockShockShockGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zid

па вас не да деру него вам душу узимају!!!Histerian почни да размишљаш о пуњењу...

darkof
 Колега Крилаш Odobreno

Шеки,већ имам све алаткице и машинице које су потребне за пуњење,чауре,чепове и доста сачме( стара залиха),још да купим каписле и барут и само удри.После рата ( 1999) нама је било јако тешко да набавимо муницију, у том периоду сам пунио патроне сам.Ако не нађем фабричку муницију повољно ( 50 дин. за комад за крушик је мало многоNe-ne) узимам озбиљно у обзир твој предлогZivioRodjo Видео сам да постоји и тема о пуњењу патрона,сигуран сам да има доста тога занимљивог за читање

ssekir75
 каписле и барут знам да има у канони. 50 дин мислим да сам плаћао баскијери лонг ренџ, а и кинг је толико. али кинг је ипак виша класа од специјала. и рц и баскијери је био јефтинији од 50 дин летос кад сам ја гледао. Confused

darkof
 Имам још месец дана да одлучим шта ћу,да нађем јефтиније специјал или набавим компоненте и пуним(осим крупне сачме и јединачних наравно)Frown

krilas
 Mene interesuje ako neko od kolega zna, koje tj. kakve korpice-koncentratore korìste nasi proizvodjaci Krusik i Belom u kalibru 12/70 i 12/76?
Siroma

AcaNik
 Оне које успеју да нађу Smile

sheytan
 ^ ... po najjeftinijoj ceni! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,805 posete www.srbijalov.com