Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 Sremac to je kao što si i sam zaključio Predsednik LU Srem, i upravo ONAJ Dragan Gutić koji je pokušao da me smeni preko pokrajinskog odbora SPS-a. Dakle koristeći svoj politički uticaj bolje reći zloupotrebljavajući ga protiv mene što mene strašno nervira da se nosim mišlju da odem do tog pokrajinskog odbora pa u razgovoru tet a tet im objasnim neke stvari. Ko je ko i ko šta radi i ko kome pomaže...
Već sam rekao da je čovek bio u SPS-u do 05. 10. 2000 kada je brže bolje preleteo u DSS pa prošle godine u NS pa pred ove
izbore u SPS.
Majstor da razvodni diskusiju i da sa puno reči ne kaže ništa ili vrlo malo. I majstor da zabode nož u leđa.
Drago mi je druže zbog tvog rada i napredovanja na skupštini LSV jer to samo dokazuje da imamo ispravne i časne stavove.
Što se tiče Sekretara taj je tek cvećka. O njemu ima u temi prethodnih upisa tako da se ne bih ponavljao.
O tome kako je tekla Skupština sutra.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 Taj je predsednik LU?

Pa Bora Bogunović je za njega bio gospodin?

A što se tiče preletanja....to govori o njemu!
Čudi me da nije sedeo sa Ticom!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 E pa ovako je to bilo:
U subotu 16.06.2012. sa početkom u 18.00 časova bila je zakazana vanredna Skupština Udruženja "Lovačko društvo Šid" ( skraćeno ULD Šid ) zbog ostavke koju je podneo predsednik UO i Udruženja, Jovan Timarac.
Njegova ostavka iskorištena je za pokušaj izmena Statuta udruženja u delu koji se odnosi na utvrđivanje novih organa udruženja, izbor Sekretara, uvođenje funkcije Predsednika zbora lovaca LD Šid... i par kozmetičkih promena kao što je promena sedišta udruženja koje je u ul. 6. decembra bb a ne kao što je u statutu napisano 7. jula bb.

Dnevni red imao je par tačaka:
1. Izmena Statuta
2. Promena sediša udruženja
3. razrešenje starog predsednika
4. izbor novog predsednika
5. izbor predsednika zbora lovaca LD Šid
6. usvajanje pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti članova udruženja
7. Pitanja predlozi, razno...

Oko 18.00 časova došlo je jedno 30-ak članova od 96 koliko nas prema spisku blagajnika ima ( dakle redovnih i počasnih )

Pošto nije bilo nikakvog kvoruma sačekalo se do 19.00 časova do kada je došlo još jedno 15-ak ljudi tako da nas je bilo mislim 45 kada je započeto sa radom.

Kako je za promenu statuta bila potrebna 2/3 većina ukupnog broja članova, odnosno 64 od promena nije bilo ništa.

Na Skupštini su se pojavili upravnica i predsednik LU Srrem jer su par dana pre uplatili deo članarine prema ULD Šid i tako stekli pravo na rad u Skupštini jer su svi oni članivi Zbora lovaca LD Šid, a da bi i ovde učestvovali sa radom morali su da uplate deo članskog doprinosa na račun ULD Šid.

U svakom slučaju interesantan je stav predsednika LU Srem prema meni kao članu, jer me je za svako statutarno pitanje pitao i pogledom tražio moju saglasnost čime je samo potvrdio sva ova moja pisanja ovde da sam bio u pravu što će se kasnije videti tokom diskusije. Tražio je svaki put moje mišljenje da li je Statut prekršen ili nije te da li se ispravno radi ili ne...

ZAMERKA njima dvoma je što lovce pod tačkom razno nisu informisali zašto su bili na vanrednoj skupštini LSV u petak jer se to itekako ticalo prisutnih lovaca, ali je to prećutano.

Kako su moji drugari sa ovoga foruma bili na Skupštini ( Lala, Sremac, Slava... ) ja sam celo vreme znao pravi razlog održavanja Skupštine a to je ISKLJUČENJE LOVACA IZ VOJVODINE, CENTRALNE SRBIJE I KIM OD STRANE ZORANA POPOVIĆA, PREDSEDNIKA LSS.

Predsednik je rekao da je tamo bilo raspravljano o LU Srem i neustanovljavanju lovišta u šidskoj opštini zbog izdvajanja Bingule, Ljube i Erdevika, potencijalnog izdvajanja Jamene i problema sa VU Morović ŠTO JE NOTORNA NEISTINA jer o tome u opšte nije bilo reči u Futogu. Ko želi neka čita temu "Šta se događa u LSV"

Pošto izmene Statuta nisu mogle da se ostvare zbog nedostatka kvoruma ( samo još jedan pokazatelj koliko je LU Srem u problemu jer mu se članstvo osipa i nezainteresovano je ...) prešlo se na ostale tačke uz predlog Gutića da se ova Skupština iskoristi i kao Zbor lovaca LD Šid i da se tačka izbora predsednika ZL stavi kao poslednja što je prihvaćeno.

Krenulo se sa tačkama, Jova Timarac svoju ostavku nije dugo obrazlagao, naveo je kao razlog loš odnos koji je imao sa LU Srem i razrešen je a na njegovo mesto postavljen Željko Šolaja koji će voditi računa samo o organizaciji rada lovačkog doma i njegovom održavanju, što opet znači da je moja dobronamerna sugestija oko razdvajanja dve funkcije urodila plodom i prihvaćena je.

Povelo se tu i pitanje kažnjavanja lovaca sa 5.000 dinara na osnovu odluke UO LU Srem gde me je predsednik Lu Srem iznenadio kada je rekao DA JE TO SAMO PREDLOG UO A KONAČNU REČ DAĆE SKUPŠTINA LU SREM čime sam ponovo potvrđen ja i napisi sa ove teme da takvu odluku nisu smeli doneti i da je time UO uzeo sebi za pravo da odlučuje o stvarima iz nadležnosti Skupštine.

Krenule su tu i sporadnične prozivke lovaca upućene prema upravnici i predsedniku pa se u jednom momentu pokrenulo pitanje razrešenja Dragana Gutića kao delegata iz Šida koji nas predstavlja u Skupštini LU "Srem"

Sa svime dosadašnjim što je rečeno na ovoj temi, te potezima koje je kao predsednik LU "Srem" učinio ne samo prema Šidu nego i prema ostalim LD, kao i autogolovima koje je sam sebi dao po meni on iz dana u dan sam sebe diskvalifijuje u očima lovaca, ali je ovo večeras suviše ad hock da bi se na valjan način razložilo i protumačilo a nije bilo predviđeno kao tačka dnevnog reda pa je delovalo kao grom iz vedrog neba. Kasnije je lovac koji je to predložio povukao predlog.

U međuvremenu je glasao i Zbor lovaca da se na mesto predsedika izabere Dalibor Grujić - Dača što je po meni pravi pogodak. Čovek je šumarski tehničar, ako se ne varam i zaposlen u policiji.

Prva stvar na kojoj je insistirao je da ko god od članova LD Šid ide u lov, na radnu akciju...bilo šta što ima veze sa lovom je dužan da telefonom obavesti njega ili Šolaju, što je odlično.

Svaka čast upravnici i dozvolama koje daje. Ali svaki člana LD Šid je dužan da telefonom obavesti jednog ili drugog predsednika.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Ono što mene u celoj stvari brine je slab odziv lovaca. Prošle godine bilo je oko 120 ljudi, ove 96, sledeće još manje naročito ako se ima u vidu da neki možda pređu u komercijalu dogodine jer je bilo i takvih najava. Kupiti lovnu kartu u Ministarstvu, platiti možda 2.000 dinara ULD Šid, a u lovište ići u komercijlu jer 90% ljudi i onako lovi zeca i fazana.

To je stvar koja birna mene ali ne znam da li i udruženje.

Druga stvar koja me brine je i očigledno izbegavaje da se kaže zbog čega se išlo na skupštinu LSV u petak.

Mislim da lovci zaslužuju da budu informisani bar na kratko o događajima u lovstvu Srbije, ma kako se oni završili. To je izostalo.

Sada se kajem što to nisam izneo pred lovce, ali sam mišljenja da bi me oni koji su čekali večeru "omacili" od batina.

Kako rade tako će im i biti. Ne bude li se uprava LU Srem trgla i preduzela neke radikalnije mere propast je neminovna.

na pitanje zašto se ne zakazuje vanredna skupština LU Srem koja je najavljivana u Vašici dana 03.03.2012. u roku od maksimalno 45 dana, odgovor predsednika je DA NEMA TEMA ZA DNEVNI RED!!!!????!!!

Reče da ima samo tačka oko izbora sekretara. A isključenja iz LSS, a smanjenje članova UO, a izmene Statuta....a izveštaj o navodno pokrenutim disciplinskim postupcima protiv lovočuvara, a izveštaj o potencijalnim izdvajanjima još nekih LD iz sastava LU Srem... a izveštaj o krivičnom postupku koji je u toku po predlogu tužilaštva Srem. Mitrovica i koji se vodi pred Privrednim sudom...

Sremac75

ficha007 kaže:

Predsednik je rekao da je tamo bilo raspravljano o LU Srem i neustanovljavanju lovišta u šidskoj opštini zbog izdvajanja Bingule, Ljube i Erdevika, potencijalnog izdvajanja Jamene i problema sa VU Morović ŠTO JE NOTORNA NEISTINA jer o tome u opšte nije bilo reči u Futogu. Ko želi neka čita temu "Šta se događa u LSV"

Nije ništa raspravljano nego je samo konstatovano da još samo na području vašeg LU nisu ustanovljena lovišta, i to isključivo zbog neizvesnosti oko položaja VU Morović u budućnosti....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Onda u tom slučaju povlačim reč u delu upisa koji se odnosi na moje navode da je ono što je sinoć kod nas rečeno notorna neistina, jer je ipak onda u Futogu bilo bar delimično reči o LU Srem.
Javno se izvinjavam za taj deo moga upisa jer meni to ne predstavlja problem da kada nisam u pravu to javno i kažem.

ficha007
 I dalje smatram neinformisanost lovaca jednim od osnovnih problema lu srem. Dobar deo nji još uvek smatra Beukovića glavnim, što nije daleko od istine, ali verujem da za Popovića i njegov bravure nisu ni čuli.
A uprava lu srem ni reč o tome da pomene juče kada su imali idealnu priliku s obzirom da u ld šid retko ili nikako zalaze. Bar da su neku reč prozborili.

ficha007
 Lično smatram da su stvari krenule da se kristališu, polako ali sigurno. Prostor koji je izgubljen radom BB-a polako se vraća. Voleo bih da LU Srem opstane, da Jamena ostane sa ostalim društvima, da sa LU Kulina kada im bude dodeljeno lovište ( a lično smatram da hoće ) ostvarimo pravu saradnju, da priču oko lova u šidskoj opštini jednostavno podignemo na jedan visok nivo, kao npr. Senta, Bečej...
Da bi do toga došlo ne sme biti neiskrenosti, interesnih sfera pojedinaca... bahatog stava pojedinih predsednika... Jednostavno se sistem mora menjati.

ficha007
 Slušam juče predsednika kako govori o smanjenju uo lu srem na čak 7 članova pa da se biraju najbolji od najboljih... Što je opet moj upis i predlog sa ove teme... Tako da Daki mislim da su neke moje upise oni odštampali i kada su ih proučili shvatili su da su pre svega po zakonu i statutu, a potom da su iskreni i bez zle namere i usmereni na rešavanje nagomilanih problema u lu srem.

ficha007
 Dakle kao što sam za opstanak LSS tako sam i za opstanak LU Srem i protiv sam otcepljenja Jamene iz LU Srem. Žao mi ješto me niko iz LU Srem nije kontaktirao u opštini da probamo da ljudima iz Jamene predočimo nerazumnost njihovog poteza i ako se oni javno ne deklarišu u tom pravcu.
Jamena izgleda kratkoročno gleda na taj problem, a moje mišljenje je da dugoročno njihova ideja nije održiva bez Morovića i Višnjićeva jer im je površina lovišta suviše mala bez ova dva sela koja će verovatno pripasti drugom lovištu.
Pre sam dakle za temeljnu reorganizaciju unutar LU Srem nego za nove podele.

Indjijanac

Sremac75 kaže:

ficha007 kaže:

Nije ništa raspravljano nego je samo konstatovano da još samo na području vašeg LU nisu ustanovljena lovišta, i to isključivo zbog neizvesnosti oko položaja VU Morović u budućnosti....

tačnije rečeno samo je pomenuto dasu sva druga sem tih lovišta ustanovljena,a nikakve rasprave nije bilo
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

moharac
 Kolega ficho čestitam na izboru novog predsednika ld šid i naravno zbora lovaca šida.
Čuo sam od drugara iz šida da je bio mali broj delegata na skupštini i da nisu svi bili obavešteni o skupštini a bilo je i onih kojima je dosta prepucavanja i svađe.
Mislim da će vaš predsednik Dalibor dobro obavljati tu funkciju jer ga znam kao jednog odgovornog i disciplinovanog lovca koji neće dozvoljavati nerad i samovolju kod pojedinaca .
Mislim da ste trebali izabrati i lovnika koji će pomagati presdsedniku oko organizovanja akcija i lovova jer je on u društvu desna ruka predsednika,a to je i lice koje mora imati najivše radnih dana i lovova kako bi imao pravu sliku šta se dešava u samom lovištu .
Ujedno bi on bio lice kome bi se lovci javljali kad idu u lov i na akcije,mislim da je nepotrebno predsednika opterećivati sa tim ko ide u lov i ko ide na akcije.
Morate pod hitno da radite na povratku članova koji su vas napustili jer mislim da sa članarinom koju sad imate nećete moći da opstanete pogotovu posle izlaska lu srem iz zakupa,bojim se da će članarina biti veća i da će ponovo biti odliva članstva.
U svakom slučaju želim vam uspešan rad društva i zbora .

moharac
 Kolega ficho mala ispravka a da nezameriš.
Predlog kod pravljenja statuta da broj članova uo lu srem bude 7 su dali naši delegati iz ld Erdevik,a bio je i predlog da lica koja su kažnjavana i osuđivana nemogu da obavljaju rukovodeće funkcije u lu srem.
Taj predlog je odbijen,uz komentar da ti predlagači to isključivo rade protiv bb,a on ih je i sam prozvao na tom sastanku kako je taj predlog uperen protiv njega .
Zanimljivo je da su svi članovi uo lu srem osim predlagača na tom sastanku
jednoglasno odbili taj predlog člana statuta.
Tako da nam se danas nebi dešavale neke stvari koje su se nažalost desile samovoljom bivšeg predsednika.

moharac
 Imam informaciju koju sam čuo u n.sadu da jamena ozbiljno radi na odvajanju i da trenutno svode računicu koliko će to da ih košta.
Jamena je dosta specifična,imaju dobro lovište i dobar fond visoke divljači i kao takva je bila primamljiva za kom.lovove a i verovatno za neke druge stvari bilo je i dosta šteta koju je divljač pravila na usevima a udruženje je to plaćalo.
Po zakonu o lovstvu za taj deo sleduje te jedan lovočuvar koje bi udruženje plaćalo a sa ovim trenutnim brojem članova to bi značilo povećanje članarine.
Tako da je pitanje kako bi neko objasnio lovcu da treba da plati veću članarinu oko 2.000 din za taj deo lovišta a znamo da 80 % lovaca lovi samo zeca i fazana.

Lala

Sremac75 kaže:

ficha007 kaže:

Samo je kao informacija u uvodnom izlaganju dato to oko lovišta u Šidu. Od ostalih učesnika u raspravi ja ne znam da je neko pominjao Šid, a kamoli nešto raspravljao. Imena mesta Ljuba, Bingula i Erdevik uopšte nisam ni čuo tamo na skupštini. Ne znam odakle sad to da je bilo neke rasprave? Možda je neko nezvanično, u užem krugu prisutnih nešto pričao (što se kaže 'u kuloarima' ), ali to nema veze sa zvaničnom diskusijom na skupštini.
Vaš delegat je pomenuo nešto vezano za postpetooktobarske dogadjaje, što je meni bilo potpuno van konteksta teme zasedanja skupštine Lovačkog saveza.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 jes ono nešto reče kako je preživeo petoktobarsku revoluciju,samo nereče gde je presvlačio dresHaHaHa
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

ficha007
 "...Čuo sam od drugara iz šida da je bio mali broj delegata na skupštini i da nisu svi bili obavešteni o skupštini a bilo je i onih kojima je dosta prepucavanja i svađe..."

Tu si u pravu totalno, i ako je poziv bio okačen na oglasnoj tabli udruženja, ipak je odziv po meni bio izneneđujuće mali. Bilo je možda 50% od ukupnog broja članova. To je onemogućilo izmene Statuta koje su predložene, ali se nekim ad hoc varijantama iznašlo zadovoljavajuće rešenje jer prisutni predsednik nije imao ništa protiv da Skupština ULD Šid bude i Zbor lovaca LD Šid samo da se donesu adekvatne pismene odluke i dostave udruženju.
Što se tiče prepucavanja i svađe, znaš kako se kaže: Di su mladi tu je šala, a ja dodajem di su matori svađa svađu stižeGrin

Mislim da će vaš predsednik Dalibor dobro obavljati tu funkciju jer ga znam kao jednog odgovornog i disciplinovanog lovca koji neće dozvoljavati nerad i samovolju kod pojedinaca
Mislim da ste trebali izabrati i lovnika koji će pomagati presdsedniku oko organizovanja akcija i lovova jer je on u društvu desna ruka predsednika,a to je i lice koje mora imati najivše radnih dana i lovova kako bi imao pravu sliku šta se dešava u samom lovištu .
Ujedno bi on bio lice kome bi se lovci javljali kad idu u lov i na akcije,mislim da je nepotrebno predsednika opterećivati sa tim ko ide u lov i ko ide na akcije.

Što se tiče Dalibota, odličan izbor. Znaš gde radi, i da je dosta rečit, Oko javljanja njemu za lovove i akcije to je bila njegova ideja i insistirao je na tome, pa smatram da je dobro to što je tražio, a ako može bolje mislim da će i to prihvatiti.

Morate pod hitno da radite na povratku članova koji su vas napustili jer mislim da sa članarinom koju sad imate nećete moći da opstanete pogotovu posle izlaska lu srem iz zakupa,bojim se da će članarina biti veća i da će ponovo biti odliva članstva.

Račun udruženja je još uvek u plusu, a uz neizmirene obaveze za kiriju i struju ( koju smo plaćali i dalje plaćamo za udruženje ) uduplaće se sredstva koja po informacijama koje imam nisu mala.

"...Kolega ficho mala ispravka a da nezameriš.
Predlog kod pravljenja statuta da broj članova uo lu srem bude 7 su dali naši delegati iz ld Erdevik,a bio je i predlog da lica koja su kažnjavana i osuđivana nemogu da obavljaju rukovodeće funkcije u lu srem.
Taj predlog je odbijen,uz komentar da ti predlagači to isključivo rade protiv bb,a on ih je i sam prozvao na tom sastanku kako je taj predlog uperen protiv njega .
Zanimljivo je da su svi članovi uo lu srem osim predlagača na tom sastanku jednoglasno odbili taj predlog člana statuta
..."

Nemam ja šta da zamerim, juče je predsednik u neformalnom razgovoru nakon skupštine ponovio samo priču o smanjenju broja članova UO i kako će predložiti da Skupština bira najbolje među najboljima, ali lično volim da kažem da ne treba u opšte baviti se time "da li je prevlaka prevučena ili navučena i da li je mačka crna ili bela nego da li lovi miševe" tako da svaki dobar predlog nezavisno ko ga je predložio treba podržati ako je u interesu lovaca.
O radu pojedinih klimoglavaca u UO neću ni da trošim reči. Sve je to jadno i samo dovodi udruženje do ruba propasti. Politika nezameranja je divna stvar za nekoga kada je u pitanju samo njegov lični interes, a kada se radi o ostalim lovcima... pa Luj XV je rekao: "...Država to sam ja. Posle mene i potop..."

"...Imam informaciju koju sam čuo u n.sadu da jamena ozbiljno radi na odvajanju i da trenutno svode računicu koliko će to da ih košta.
Jamena je dosta specifična,imaju dobro lovište i dobar fond visoke divljači i kao takva je bila primamljiva za kom.lovove a i verovatno za neke druge stvari bilo je i dosta šteta koju je divljač pravila na usevima a udruženje je to plaćalo.
Po zakonu o lovstvu za taj deo sleduje te jedan lovočuvar koje bi udruženje plaćalo a sa ovim trenutnim brojem članova to bi značilo povećanje članarine.
Tako da je pitanje kako bi neko objasnio lovcu da treba da plati veću članarinu oko 2.000 din za taj deo lovišta a znamo da 80 % lovaca lovi samo zeca i fazana
...."

Mogu oni da svode račune kako hoće, jer će po meni za par godina sa tim brojem članova imati negativan bilans. Komercijala je skliska varijanta jer odmah imaš pritisak svojih članova na upravu a kad će i šta njima da se dozvoli da opuca. Ne želi taj da ide i hrani divljač, pravi čeke, solišta... ako nema i on nešto da zvekne. Drugo mora se jako dobro planirati šta i kada i u kojem broju može da se ponudi na komercijalni odstrel.
Veoma je zahebano ako ti zbog nedostatka para u prvih par godina ( a realno je da pare nemaš u prvih par godina ) ponudiš komercijalni odstrel visoke divljači, pa opucaš sve kvalitetne primerke, šta će ti ostati za kasnije i koliko vremena treba da prođe do uzgoja jedne nove, kvalitetne jedinke koju ćeš ponovo dati u komercijalu... Sklizak je to teren.
Drugo, koliko sam čuo dosta je tu bilo muljanja sa štetama od divljači, pa se na taj način cedio neki dinar od udruženja. Šta se događa onda kada toga više ne bude, a ti si sada udruženje koje plaća štete. Lako je bilo musti LU Srem, ali sada si ti odgovoran druže moj...pa dom, pa oprema za lovočuvara, pa kompjuteri, pa knjigovodstvo, pa plata...pa planska dokumenta.... A koliko članova?

Malo se rasplinuh, ali se nadam da nisam dosadanStidljiv

moharac
 Kolega ficho bio sam jutros u gradi na piću i čujem od drugara da su lovci koji su bili na skupštini zadovoljni izborom predsednika i da očekuju od Dače da ponovo uspostavi dobre odnose sa lu srem.

ficha007
 Lično smatram da je napravljen najbolji mogući izbor. Sada je loptica na terenu lu srem, da vidimo kako će se sada saradnja odvijati. Da li će sada biti nekih izgovora kako je neko iz Šid kriv za nesaradnju?

ficha007
 Vest mi se učinila jako dobrom pa samo da ljudi iz Šida vide kako se gazduje.

Pripreme za glavnu lovnu sezonu u LU Bečej - fazanski pilići nabavljeni

"...Iako je do početka glavne lovne sezone ostalo nešto više od 3 meseca, bečejski lovci, njih 190, članovi LU 'Bečej', sa predsednikom Tamašom Lastovičem na čelu, se na vreme pripremaju za start sezone. Danas su u svoje četiri volijere pustili ranije obezbedjenih oko 3.700 komada sedmonedeljnih fazanskih pilića! Fazanski pilići će kasnije, kada dostignu potrebnu zrelost, biti pušteni u bečejsko lovište, površine oko 30 000 ha, ili na jedan od dva poligona u lovištu, namenjena za komercijalni lov fazana!

Fazanski pilići su nabavljeni od njihovog dugogodišnjeg snabdevača, iz fazanerije 'Ristovača'. Profesionalci iz te fazanerije, predvodjeni upravnikom Nikicom Beaderom, su danas isporučili naručene fazane, i nadgledali njihovo puštanje u volijere. U prihvatu isporučenih fazana su ispred LU 'Bečej', pored njihovog predsednika, prisustvovali Stevan Sekulić, upravnik lovišta, Mile Medić, lovočuvar, Sanja Momčilović-Bognič iz stručne službe LU, i njen suprug Šandor Bognič, grupovodja, uz još jedan broj lovaca, članova LU Bečej.

Bečejski lovci su takodje na vreme obezbedili adekvatnu hranu za fazanske piliće, kao i sredstva za potrebnu negu. I pored postojanja četiri volijere, bečejci za desetak dana počinju izgradnju još jedne, pete volijere, za čiju izgradnju je već obezbedjen savremen materijal. Time će kapaciteti bečejskog prihvatilišta za fazane biti još veći od dosadašnjih 5000 komada fazana! Nabavljeni fazani će biti sukcesivno puštani u lovište, kada za to dodje vreme; deo će biti puštan pre početka sezone (da se prilagodi životu u prirodi, lovački - 'da podivlja'). Drugi deo fazana će tokom sezone biti puštan pred sam lov, kako se lovačkim rečnikom kaže, 'pred pušku', kako bi se lovište dopunjavalo sa ovom najpopularnijom divljači. Dobar deo nabavljenih fazana je namenjen za korišćenje u komercijalnom lovu na poligonima LU 'Bečej', po čemu su bečejci postali poznati, dok je drugi deo namenjen za puštanje u lovište, za same članove ovog uzornog LU; 190 članova bečejskog LU ne moraju da brinu, oko odstrela. Ovi postupci uprave LU Bečej i njihovih lovaca jasno ukazuju kojim putem bečejski lovci planiraju dalje da nastave - obogaćivanje lovišta, i dalji razvoj lovnog turizma. U tom poslu očekuju da imaju i dalje podršku lokalne samouprave, i viših državnih organa, koji pokrivaju oblast lovstva.

Posle obavljene radne akcije prihvata fazanskih pilića, domaćini i njihovi gosti iz Ristovače su se, kako to i priliči lovcima, okrepili jednim dobrim roštiljem u prirodi, 'sa nogu', i hladnim pićem.

Nabavljeni fazanski pilići, uz već postojeći fond fazanske divljači iz prirodnog legla, garantuju vrlo bogatu sezonu za bečejske lovce, a posebno za njihove goste u komercijalnom-turističkom lovu..."

Veoma dobra ekipa ljudi, pošten rad i zalaganje i rezultat ne sme izostati. Šta to Šiđane kojih ima oko 550-600 sprečava da rade isto. Od takvih udruženja mi moramo da učimo i da ih molimo da nam pomognu svojim savetima, da nam daju "pelcer".

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,475 posete www.srbijalov.com