Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
Dare_Makedonija
 Deki nek te dugo i lepo sluzi. Jesi li je probao do sada? Drzi grupa?
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

Sniper Hunter

Dare_Makedonija kaže:
Deki nek te dugo i lepo sluzi. Jesi li je probao do sada? Drzi grupa?

Za sada je ok Grin

Podunavac
 Lepa puška bata Sniper. Do sada nisam video takav kundak na Slaviji. Nek te dugo i dobro služi. Ali mislim da ćeš sa optikom da imaš problema.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ Ako i bude, ima on u rezervi Bushnell 3200. Ne Elite, nego 3200rsd placen! Smeko
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Macvanski lovac
 Jel zna neko nesto o ovim puskama,valja li to cemu,nudi mi covek za neku razumnu cenu,nije ova iz oglasa,ali to je taj model,gledao sam je na njoj nista ne pise ko je proizvodjac,nismo imali dijabole da probamo,ovako na prazno "puca" bas dobro

http://www.kupujemprodajem.com/Na-pro...er_id=6822
Rodjen da budem lovac

Aleksandar@95
 Imam problem sa dianom 350 magnum 4,5 mm , napravim grupu sa optiku drzi malo i cao, da napomenem nisu to jeftine optike nego sve 3 optike su bile diana orginal kupljene u pozarevcu u top gun, ali posle dve kutije dijabola cao( posle toga ne moze da se upuca zezne se optika ili vec sta). da li ima neko da preporuci neku optiku do neke razumske cene posto je optika za vazdusnu(100E)
?
lovac

Podunavac
 Vazdušne puške velike početne brzine imaju jak trzaj (udarac) prilkom otpuštanja klipa i to veoma loše utiče na optike slabije čvrstoće i kvalitete. Osim optike bitni su i nosači. Mnogi proizvođači na spoj nosača i sanduka puške stavljaju i amortizer (gumeni). Od optika za vazdušne puške solidne kvalitete su Nikko Stirling (Airking serija) i Gamo.
Tri prsta 2Kolce

aca81
 Mozda bi ova stvarcica bila dobra za tebe i tvoju pusku

http://www.ebay.c...4858628%26
DOBAR POGLED

aca81
 Mislim da je proizvodjac GAMO i kosta oko 7000din.
DOBAR POGLED

ssekir75
 aman ljudi, šta to gadjate vazdušarama kad vam treba optika??? koliko ja znam, u srbiji su zabranjne za lov (ili sam nešto propustioHmmm), a na 20tak m do koliko se obično gadja vazdušarom ti optika ionako ne trebaConfused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Malo mi je smešno čitati neke upise. Te ovakva te onakva optika na vazdušnu pušku, te ove ,te one jačine. Je li to predviđeno za krivolov ili za vežbe u gađanju , ako je za krivolov , drago mi je da se raspadaju, ako je za vežbe u gađanju onda je dobra i stara zastava iako je loša. Baš zbog vežbe , sin i ja smo neki dan malo pucali. Počelisamo sa 10 m u metu veličine dinara , pa postepeno udaljavali, i završili gađanje na 22m sa Slavijom 631. Sam sebe sam iznenadio rezultatima.Na optiku nisam ni pomišljao, a vežbao sam upravo zbog toga što sam sa karabina skinuo optiku sa kojom sam imao samo problema i promašajaConfused. Retko lovim sa karabiom , tako da sam pred svaki lov ispalio 2-3 metka za proveru. Na kraju je ispalo da sam zalihu te municije S&B potrošio na strelištu. Osim vežbe vazdušnu pušku mnogi koriste da bi se ratosiljali štetočina ali opet daljina mete retko prelazi 20 m ,veća udaljenost ionako nema baš neke sigurnosti za odstrel.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan

Aleksandar@95 kaže:
Imam problem sa dianom 350 magnum 4,5 mm , napravim grupu sa optiku drzi malo i cao, da napomenem nisu to jeftine optike nego sve 3 optike su bile diana orginal kupljene u pozarevcu u top gun, ali posle dve kutije dijabola cao( posle toga ne moze da se upuca zezne se optika ili vec sta). da li ima neko da preporuci neku optiku do neke razumske cene posto je optika za vazdusnu(100E)
?

Imash izuzetno jaq pushq, jednu od najjachih, i montaza i izbor optike je veliki problem kod takvih pushaka. Imash solidan sajt kod komshija, http://www.airgun...com/forum/ , prochitaj isqstva, a mozesh i postaviti konjkrevetno pitanje. Ako tamo ne nadjesh odgovor za razumne pare, odustani od otpitjkog! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

dexilon
 Pozdraaaav ljudi. Imam pitanje sto se tice ovog valjda novog nacrta zakona o oruzju i municiji.

Kategorije oružja
Član 4.

Oružje se deli u 4 kategorije:
1. kategorija A – minsko-eksplozivna sredstva, automatsko vatreno oružje, oružje skriveno u drugim predmetima i vatreno oružje sa prigušivačem pucnja;
2. kategorija B – svako vatreno oružje (kratko, dugo, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, sa olučenim i glatkim cevima, osim onog iz kategorije A i C) i konvertibilno oružje;
3. kategorija C – onesposobljeno vatreno oružje, vatreno oružje proizvedeno pre 1900. godine i njegove moderne kopije koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem, uređaji za izazivanje elektro-šokova i gasni sprejevi;
4. kategorija D – ostalo oružje navedeno u članu 3. ovog zakona.

E sad znaci da u D kategoriju spadaju vazdusne puske_
? Ako je tako valjalo bi procitati i sledeci deo:

Posedovanje oružja iz pojedinih kategorija
Član 5.

Oružje iz kategorije A zabranjeno je posedovati, osim u slučaju iz člana 34. ovog zakona.
Oružje iz kategorije B može se posedovati uz dozvolu nadležnog organa, odnosno na osnovu oružnog lista.
Oružje iz kategorije C može se posedovati uz prijavu nadležnom organu.
Oružje iz kategorije D može se slobodno posedovati.

Da li to znaci da za vazdusne puske puske nece trebati dozvola Smile ? Ili sam nesto prevideo ? 
Hatsan 125 ili 125th , dijabole 4,5 ili 5,5 sta je bolje i za sta ?

davorcalic

dexilon kaže:
Pozdraaaav ljudi. Imam pitanje sto se tice ovog valjda novog nacrta zakona o oruzju i municiji.

Kategorije oružja
Član 4.

Oružje se deli u 4 kategorije:
1. kategorija A – minsko-eksplozivna sredstva, automatsko vatreno oružje, oružje skriveno u drugim predmetima i vatreno oružje sa prigušivačem pucnja;
2. kategorija B – svako vatreno oružje (kratko, dugo, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, sa olučenim i glatkim cevima, osim onog iz kategorije A i C) i konvertibilno oružje;
3. kategorija C – onesposobljeno vatreno oružje, vatreno oružje proizvedeno pre 1900. godine i njegove moderne kopije koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem, uređaji za izazivanje elektro-šokova i gasni sprejevi;

E sad znaci da u D kategoriju spadaju vazdusne puske_
? Ako je tako valjalo bi procitati i sledeci deo:

Posedovanje oružja iz pojedinih kategorija
Član 5.

Oružje iz kategorije A zabranjeno je posedovati, osim u slučaju iz člana 34. ovog zakona.
Oružje iz kategorije B može se posedovati uz dozvolu nadležnog organa, odnosno na osnovu oružnog lista.
Oružje iz kategorije C može se posedovati uz prijavu nadležnom organu.

Da li to znaci da za vazdusne puske puske nece trebati dozvola Smile ? Ili sam nesto prevideo ?

To je meni rečeno još prošle godine kad sam kupovao vazdušnu ,kao ,sašekaj još malo pa ti neće trebati nabavna dozvola....u hrvatskoj je slobodna prodaja vazdušne puške bez nabavne dozvole...Al,aj ga znaj sad....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Predator

dexilon kaže:

Član 5.

Možemo to gledati i na ovaj način. Pomenuto oružje se može slobodno posjedovati (bez oružnog lista), ali pretpostavljam da su smislili neki poseban oblik nabavne dozvole. Po mom mišljenju, i luk (samostrel) se ubraja u ovu kategoriju, a to je itekako ubojito i precizno oružje u rukama majstora.

Sasvim prirodno

dexilon

Predator kaže:

dexilon kaže:

Član 5.

Možemo to gledati i na ovaj način. Pomenuto oružje se može slobodno posjedovati (bez oružnog lista), ali pretpostavljam da su smislili neki poseban oblik nabavne dozvole. Po mom mišljenju, i luk (samostrel) se ubraja u ovu kategoriju, a to je itekako ubojito i precizno oružje u rukama majstora.

Mudro zboris Hmmm ... Ali ako ne treba oruzani list onda valjda ni proces dobijanja te nabavne dozvole valjda nije za*eban kao pre godinu dana.. Samo me zanima da li je taj zakon vec stupio na snagu jer sam procitao sadasnji na sajtu vlade i 4. i 5. clan su potpuno isti Hmmm

Podunavac
 U HR jeste dozvoljena slobodna prodaja vazdušnog oružja punoletnim licima. Ali ako početna brzina projektila postiže preko 200 m/s puška se u roku 7 dana od kupovine mora prijaviti u nadležnu PU. Isto važi i za tetivno oružje, ako težina natega prelazi određenu snagu u librima. Verovatno će ovakav ili sličan zakon biti i u Srbiji. Obavezu prijavljivanja kupovine u PU imaju i lica koja kupe startne pištolje (ili revolvere) kalibra 8 i 9 mm.
Tri prsta 2Kolce

dexilon
 Edit za moj zadnji post: Ipak je to samo nacrt o zakonu.

darko7x64
 Poštovane kolege lovci i strelci, zanima me dali neko ima iskustva sa BAIKAL-ovim vazdušnim puškama,dali vrede nešto?
Dobar pogled kolege.iveli
IN VINO VERITAS

davorcalic

darko7x64 kaže:
Poštovane kolege lovci i strelci, zanima me dali neko ima iskustva sa BAIKAL-ovim vazdušnim puškama,dali vrede nešto?
Dobar pogled kolege.iveli

Vredi svaku paru....ja imam BAIKAL 520M 4,5mm ...spada u srednju klasu i za te pare oko 20.000 je više nego odlična....jedinaa stvar kad je kupiš moraš da ispucaš bar 500 dijabola da se malo ,,razradi,,...posle udri po metama....ja sam na nju stavio optiku (kopija) bušnel 3-9x40 i gađam mete svaki dan na oko 40m....vrh
Žena mi Makedonka....ena Shock

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,907 posete www.srbijalov.com