Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Barbarosa
 Pošto sam i sam vlasnik t9, nestrpljivo čekam Canisov test...iz istog razloga kao i kolega Darkon Grin
Nisam video, niti sam koristio u praksi ali sam čuo pohvale i za NiteCore P25 "Smilodon" pa ako neko od kolega ima iskustva sa ovim modelom Confused...neka napiše koju. Yes

dreger
 Ja sam imao i prodao nextorch t9 sa obicnom sijalicom,imao sam sa njom odstrele lisica do 135 koraka i to joj je i neki maximalni domet,ali mi se nije svidjala sto je mnogo brzo trosila baterije,a 3 komada x250 din .zato sam sasvim slucajno uzeo ovu police t6-c8 za svega 1900,00din i mogu reci da je mnogo bolja od nextorch ,em po meni daje siri i jaci snop ,po daljini su tu negde ali baterija drzi super ja je jednom ili dva puta dopunim za `godinu dana a dosta je koristim.
I sto je jos bitno kod nextorch kad baterije slabe to se odmah odrazi na snop svetlosti koji gubi snagu,sbnop je vidljivo sve kraci i kraci.,i dobija slabu zuckastu boju,sto kaze narodski"pocne da ckilji"dok ova polise uvek ima beo i dosta jak snop i kad baterija pocne da slabi.
Inace za poredjenje i cena za nextorch sam dao oko 4200 din sa mikroprekidacem

AcaNik
 Има нексторч и са лед дијодом и онда траје многооо друже.

dreger
 Ima druze a koliko kosta ta sa led diodom,ili koliko kosta da kupis samo led diodu i zamenis ,saberi pa vidi ,i dalje stojim iza reci da je provereno bolja police t6-c8 od nextorch t9 ,cuo sam i ja da sa led diodom bolje svetli i manje trosi baterije ali to kosta ihahaj dok ova police za 1900din radi za sve pare a i vise nego sto kaze cena-kvalitet.

darkon
 Dreger, košta T9 sve u kompletu, ali opet ništa preterano, oko 70E mislim. A i ja i ćale ih imamo već nekoliko godina, i nijedan problem nije bio nikad sa njima.
A takođe nije za poređenje nikako, kada ima onu originalnu sijalicu, i kad mu staviš LED diodu, ni po svetlosti, a ni po potrošnji, za dodatnih 2000dinara "SVANE" kad pređeš sa ksenona, na LED, i to je posle potpuno druga lampa.
Ja sam zadovoljan devetkom, ali najverovatnije potražim i nešto bolje, a samim tim i skuplje, jer znaš kako kažu, koliko...

dreger
 Ma jasno kolega svi mi uvek bi nesto novo i bolje kad je bilo koja oprema za lov u pitanju,nisi samo napisao do koliko metara baca snop ta sa led diodom,?Ako ste ti i cale zadovoljni a nema zasto da neverujem onda je u redu i nema diskusije .Ja samo hocu da kazem da je i tih sto ti kazes 70 evra (iliti 8400din) premnogo u odnosu cena-kvalitet,jer opet se vracam na onu polise t6-c8 kosta 19oo din.sa dva punjaca,punjivom baterijom,nosacem za pusku,mikroprekidacem sa dva rezima rada.
Znaci JA nisam hteo da uradim to sto ti kazes i dam "dodatnih (2000-2700din)kolko kosta samo led sijalica kad za te pare kupim onu lampu sa svim u kompletu.
A da nekazem da za 4000-4500din ima i boljih modela Police t6 cree,sto je opet duplo manje od onih 70evra.
Ovo je samo moje misljenje nista upereno protiv bilo kog ,ili tebe.ako si ti zadovoljan kako kazes lovi druze i dalje ,kao i do sada i dobar pogled.
A imam snimak samo neznam kako da ga postavim?,test uporedjenja,nextorch t9 sa led diodom i obicnom sijalicom i police cree t6.i razlika je ocigledna u korist police.

darkon
 Dreger, ma jasno da niko nema zle namere, i ništa "upereno protiv drugog", jer mi ovde svi samo razmenjujemo mišljenja, i neka iskustva...
Ja igrom slučaja imam i neke te "police", ili kako se već zovu, jer ta njihova imena, i one jačine, i natpisi, nemaju mnogo veze sa realnošću.
U suštini, solidne lampice, ali daleko od nekog kvaliteta. A i ako se nešto prodaje po ceni od 15ak evra, a koliko li košta kad izađe iz fabrike, teško da može biti neka klasa.
Evo sad neke što sam ja gledao su tu oko 100E, kao ova što Canis ima npr., a ako za 5x manju cenu ima isti takav kvalitet, ovi bi brzo propali.
Ima lampi koje za relativno male pare mogu da rade posao, ali da su neki kvalitet, i nisu, pošto ih i sam imam kući nekoliko, pored NexTorch-a.

DakiNS
 Kako je najpraktičnije pričvrstiti mikroprekidač , na potkundak. Na staroj lampi imao sam neku gumiranu traku sa čičkom, ali je od starosti ispucala.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Ja to izolirkom umotam na dva mesta i radi posao i sto je dobro mozes da biras boju izolirke!Grin

tomo vrbas
 www.dodaj.rs/f/2U/3b/1d3e259O/fotografija0136.jpg

A evo je i moja nova svetiljka u odnosu na nextorc-a svetli za medalju ima dva uloska 18650 i tri led diode domet odokativno bez otickih pomagala 150m i to fino belu svetlost daje i siri snop nadam se da cu je ove godine krstiti na gudicima!

dreger
 Koja je to Tomo,i kolko love?150m je po meni sasvim dovoljno za siguran odstrel.
I ja mikroprekidac pricvrastim na dva mesta trakom al onom zutom molerskom!Odobreno
Dakins apsolutno se ne slazem s tvojom konstatacijom da su ove police daleko od nekog kvaliteta,u odnosu cena-kvalitet vrede mnogo vise nego sto kostaju.

DakiNS
 ????????? Dr Eger da nisi nešto pomešao mene i Darkona?

darkon
 DakiNS, pomešao te sa najgoregA! Grin
Samo neku "kontru" teram...

Super, znači za sledeću lampu ne moram da se sekiram, 3 'iljadarke u džep i da biram. Odobreno Grin

A ti Canise, nemoj više da "reklamiraš" te BC40, MT40, WD40, da ne bacamo pare... Grin

Aj' u zdravlje...

tomo vrbas

dreger kaže:
Koja je to Tomo,i kolko love?150m je po meni sasvim dovoljno za siguran odstrel.
I ja mikroprekidac pricvrastim na dva mesta trakom al onom zutom molerskom!Odobreno
Dakins apsolutno se ne slazem s tvojom konstatacijom da su ove police daleko od nekog kvaliteta,u odnosu cena-kvalitet vrede mnogo vise nego sto kostaju.

Pise POLICE30000W
XQ2818-3xT6
Cena za bateriju 2400din+mikro prekidac 600din posto je bila bez njega pa sam ga morao poruciti na kupujem-prodajem!
slazem se ja sa kolegom Darkon-om da su BC40,MT40 i itd.,....zakon baterije i da vrede svaku paru ali za mene koji ce godisnje izaci 4-5 puta na cekanje DS i ove zavrsavaju posao za lisice ih ne koristim tako da bi pre novce ulozio u neko opto-elektronsko sokocalo tipa monokular ili dvogled sto mi je i cilj u nekoj skorijoj buducnosti!

DakiNS

darkon kaže:
DakiNS, pomešao te sa najgoregA! Grin
Samo neku "kontru" teram...

Super, znači za sledeću lampu ne moram da se sekiram, 3 'iljadarke u džep i da biram. Odobreno Grin

A ti Canise, nemoj više da "reklamiraš" te BC40, MT40, WD40, da ne bacamo pare... Grin

Aj' u zdravlje...

Kolega nema ljutnje. ali mislim da je kolega Dr Eger lepo rekao za lampu , koliko je plaćena , mnogo i daje. Jbg vozati se možeš i sa mečkom i sa fićom. Ko voli nek izvoli.

dzudzubajac
 2200 din platio police t9 lampu oko nove godine, dobio u kompletu osim lampe i punjača, punjač za kola, mikro-prekidač i nosač za karabin

pre neki dan isprobao dok smo obilazili atar i mogu reći da sasvim pristojno radi, od nas 4 prisutnih kolega nijedna lampa nije bacala jače

te licitacije sa hiljadama lumena i stotinama metara su stvarno gluposti, ali da lampa radi lepo, radi...naročito obzirom na cenu i komplet
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

dreger
 Jbg svi na D pa sam i pomesao sto kaze Dakins ili Darkon ko ono rece evoChut vise kad nepazim na casu.

darkon
 Daki, ma slažem se i ja, što da ne, ako neko zadovoljan, odlično... Namigivanje
Većina se vezala samo za snop svetlosti, koji jeste bitan, ali meni nije i najbitniji. Kao što sam i rekao, imao sam te "jeftinije" lampe i to ne jednu, nego više komada, raznih jačina, i nažalost imao i negativnih iskustava sa dugotrajnošću istih. Jednostavno, posle kraćeg vremenskog perioda je bilo raznih problema, tako da o nekoj dugotrajnosti... A opet bilo je i par njih gde nisam imao problema. Slična priča kao i sa optikama, sve ima svoje...
Zato sam i počeo ovu priču, jer nisam pričao samo o jačini svetlosti, nego o nekoj kompletnoj slici. Svi mi volimo da prođemo što jeftinije, i to je nešto najnormalnije moguće, jer kod većine nas ne pretiču baš nešto preterano šuške...

Tomash
 Pozdrav Kolege,

Spremam se na cekanje svinja, pa se dvoumim izmedju dve lampe.
Jedna je sa zelenom Diodom, a druga je sa Belom diodom, ali ima zeleni filter.

Samo za svinje bih je uzeo.
Sta je bolje, zelena dioda, ili obicna lampa sa belom diodom i zelenim filterom?

Konkretno ova 2 modela, a lampa bi isla na sacmaru, domet nije presudan:

http://www.kupujemprodajem.com/Police...d=43287043

ili

http://www.kupujemprodajem.com/POLICE...d=43287043

Cvele
 Konkretno cuo sam da ove jeftinije lampe ne vrede nista ni sa zelenom diodom, a tek sa filterom, to tek ne vredi nista ako mislis da se divljac(konkretno svinje) ne plase tj ne reaguju na to...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,375 posete www.srbijalov.com