Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
xlr 5
 Malo duboreza
xlr 5 priložio:
941958_618213174875186_1369861767_n.jpg

JelenLisica

xlr 5
 magna-port
xlr 5 priložio:
600566_621990097830827_290266320_n.jpg

JelenLisica

xlr 5
 jos koja slika
xlr 5 priložio:
600423_621989744497529_58747535_n.jpg

JelenLisica

xlr 5
 jos koja slika
xlr 5 priložio:
992845_621989837830853_292979349_n.jpg

JelenLisica

xlr 5
 jos koja slika
xlr 5 priložio:
1010543_621989897830847_2048081476_n.jpg

JelenLisica

Podunavac
 Druže savaka čast, stvarno lepo urađeno. A jel Mag-Na-Porta radio ćale?
Tri prsta 2Kolce

xlr 5

Podunavac kaže:
Druže savaka čast, stvarno lepo urađeno. A jel Mag-Na-Porta radio ćale?
Tata je poslat u penziju sve je mojih ruku delo druze uozbiljio sam se malo
JelenLisica

DakiNS
 E svaka čast na urađenom poslu Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AleksandarB78
 Pre par dana sam imao priliku da po prvi put pucam iz kiplaufa IŽ18 u cal 7,62x54R i malo je reći da sam se oduševio puškicom i jačinom i zvukom metka 7,62, kad bi opalili metak svaki put jak bljesak i jak zvuk poput pucanja iz popularne cece. Ovaj iznad je urađen u full-u, inače ovi karabini si idealni za doradu i personalizaciju.
Svaka čast kako je lepo urađen.

ssekir75

AleksandarB78 kaže:
Pre par dana sam imao priliku da po prvi put pucam iz kiplaufa IŽ18 u cal 7,62x54R i malo je reći da sam se oduševio puškicom i jačinom i zvukom metka 7,62, kad bi opalili metak svaki put jak bljesak i jak zvuk poput pucanja iz popularne cece. Ovaj iznad je urađen u full-u, inače ovi karabini si idealni za doradu i personalizaciju.
Svaka čast kako je lepo urađen.

ne znam šta ima toliko čudno, pa isti je metak? Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AleksandarB78
 Mislio sam naspram drugih karabina/kalibara sa kojima imam iskustva.
Nas par kolega smo gledali sa strane kako kolega upucava optiku i svaki opaljeni metak smo propratili sa oduševljenjem. Taj dan smo upucavali par karabina različitih kalibara, ali je ovaj po zvuku i bljesku ostavio najjači utisak.

vlada lovac
 Zvuči, zvuči, fali njemu još par centimerata cevi da bi zvučao kao ostali

sheytan
 ? Kod ruskog čuda je cevka 60cm. Šta hoćeš da kažeš? Da sam kalibar zahteva extremno dugačq cevq, ili da nije adekvatan barut u mečićima? Smile

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vlada lovac
 Mislim da sam kalibar zahteva nesto duzu cev, bar jos 5cm, da bi pokazao svoje pravo lice, ako se ne varam stare Mosinke su imale cev dugu 73 ili 74cm iz kojih se upravo proslavio ovaj kalibar. Jeste da se sad koriste savremeniji baruti, ali mislim da kalibar dosta gubi na tolikom skracivanju cevi, a pitanje je i koliko PPU koristi odgovarajuci barut za taj kalibar. Ista sudbina je zadesila i 6,5x55SE

canis aureus
 Naročito u težoj varijanti tj sa zrnom težine 11,7g, iz cevke od 60cm bljuje vatru kao zmaj! puc puc
A to ume da bude vrlo nezgodno ako se lovi u sumrak ili po mraku jer toliko zaslepi strelca da treba vremena posle pucnja da se nađe gađani cilj ... tek ako je i vlažnos' velika a mrak(jesenja noć) pa pored bljeska stvori se i "magla" ispred cevke ... Shock
Tako da, "najlepši" utisak ostavlja samo na strelištu(ko volE da mu par dana posle gađanja zuji u ušima Grin ) a u lovu više smeta no što koristi.
Mislim da "užičani" kalibar 7,62x54R pune vrlooo hard end hot!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 ... ili samo sa neadekvatnim barutem? Confused

Bem li ga, 60cm = "za pametnog choveka dosta"... Grin Nije mangup qliber, zashto ne bi sagorevao potpuno, sem zbog neadekvatnog baruta? Qj tje ga zna, jedino da se ovdi oglasi neko iz ППУ...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75

vlada lovac kaže:
Mislim da sam kalibar zahteva nesto duzu cev, bar jos 5cm, da bi pokazao svoje pravo lice, ako se ne varam stare Mosinke su imale cev dugu 73 ili 74cm iz kojih se upravo proslavio ovaj kalibar. Jeste da se sad koriste savremeniji baruti, ali mislim da kalibar dosta gubi na tolikom skracivanju cevi, a pitanje je i koliko PPU koristi odgovarajuci barut za taj kalibar. Ista sudbina je zadesila i 6,5x55SE

čisto da se zna, puške su u to vreme bile duge jer su tako zahtevali stari generali koji su mislili da će rat i dalje voditi iz dvovrsnog stroja, kako je to bilo uobičajeno neko kraće vreme pre uvođenja bezdimnog baruta. međutim, iako su brzo ukapirali da duga cev pešaku više smeta nego što koristi, ona je ostala upravo jer je omogućavala nešto veću preciznost na velikim daljinama. naime, najveću opasnost po pešadiju u to vreme predstavljala je konjica. na nju se dejstvovalo sasredjenom vatrom iz velike daljine. zato su i nišanske daljine bile oko 2000m. nešto kasnije ulogu odbrane od konjice preuzeo je mitraljez, a puška je ostala za borbu do nekih 400-500metara...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Podunavac
 Kolega Sekir je potpuno u pravu. Stariji model Mosin-Nagant M 91 jeste imao cev dugačku 73 cm, ali svi kasniji modeli imaju kraće cevi. Od puške M07, preko M38 do čuvene M44 imaju cevi 51 cm. Model M44 sam imao u svom vlasništvu i nisam primetio da joj fali dužina. Premda jeste pucanj gromoglasan i velik bljesak na ustima cevi.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Cim je pucanj gromoglasan i velik bljesak na ustima cevi, ocigledno da mu fali duzina cevi, sve ispod 60cm za ovaj kalibar su kratezi, puca i 30.06 i 7x64 sa 51cm cevi, al se deru ko ludi i bljuju vatru, dok 8x57 i 308 podnose te krace cevi

ssekir75
 to je istina da je neprijatniji za upotrebu, ali ono za šta je namenjen radi bez problema...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,135,761 posete www.srbijalov.com