lalo mani se politike,nego dođi do vršca(tačnije u šušarу da vidiš 12000 fazana u odgoju bez pomoći ijednog saveza ili države! pozdrav.
Server ne prihvata ćirilična slova, upis ubuduće postavljajte na latinici. Dekodiranje je ovaj put uradjeno ručno.
Srbijalov Admin Tim
Ma kakva politika, mene to ne zanima ni ič! Politiku neka vode političari.
Hvala na pozivu, bogami, povelika ti cifra fazana 12000. Da nije greška u jednoj nuli viška?
Znači kada budu imali "dobre programe", pa šta se podrazumeva pod "dobrim programom" i koja su to stručna lica u tim organizacijama koja mogu izraditi iste???..puno opet nejasnih definicija i zaključaka koji ostavljaju naravno, potpuno odrešene ruke onima koji trebaju da " donesu krajnji sud" !!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
neverujem da je kum pogrešio jer jedna koka izleže oko 70 jaja,ako trista koka snese 21000 jaja pri izleženju od oko 60 posto to je to samo što svi imaju računicu da se raditi neisplati kume svaka čast
Indjijanac, ja ne znam da li u Vršcu imaju fazaneriju i inkubatore za leženje pilića, ili su kupovali piliće?
A gde da smestiš 12000 fazana odjednom? Kolika volijera to treba da bude?
Ne oglašava se kum, da vidimo da li je greška u kucanju, ili je stvarno toliki broj fazana. I gde su ih smestili tolike?
lalo nemora da znači da su svih 12000 u volijeri,kada se legu nemoguće je da ih izvedeš sve u jednoj turi pa su tako po turama u različitim uzrastima kada ne zauzimaju puno mesta,u otvoreno prihvatilište se puštaju tek sa navršenih 6 nedelja,a mnoga LU ih i preuzimaju sa 8-10 nedelja,tako da ih je moguće proizvesti u tom broju sa nekih 300 koka matičnog jata , u svakom slučaju voleo bih da stupim sa kumom u kontakt pa i da razmenimo iskustva
kum kaže:
lalo mani se politike,nego dođi do vršca(tačnije u šušarу da vidiš 12000 fazana u odgoju bez pomoći ijednog saveza ili države! pozdrav.
E Kume Kume, kada sam prvi puta procitao mislio sam da je greska,pa onda pomislim mozda i nije, pa se zamislim , odakle jednom LD novci za takav napredak i pade mi na pamet, ili ste nasli nekog jakog sponzora sto mi je danas neverovatno ili ste prodali loviste nekom pa je to njegova investicija ili ste na mala vrata pustili nekoga da ulaze u loviste pod firmom obogacivanja a ono je unapred privatizovano a da to lovci ne znaju a njima ste servirali pricu kako ce bogato da love, kako da okrenes neka je mutna rabota u pitanju, a posto si vec po prethodnim upisima servirao sliku osebi mislim da si naseo na pricice kojekakvih glavonja o velikoj pomoci svom drustvu i prevideo da su te zajezeznuli te preko tebe oteli loviste. Bas bih voleo da nam kazes odakle vam toliki fazani
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
nemojte tako..vrscani su "opasni"..
nedavno sam bio gost u jednom LD-u u opstini vrsac i pokazali su mi lovacki dom,u izgradnji..znaci svaka im cast..ogromna sala,kuhinja,2 trokrevetna apartmana,kancelarije,prostorija za divljac[komora]..do kraja dom ce kostati blizu 100k evra..bez dinara podrske LSV-a a loviste ima 2400ha...nije greska,2400 ha....bice i streliste za glinene golubove.....
za sad su uradjeni grubi radovi,ali radi se svaki dan..
Svejedno voleo bih da od Kuma vidim odgovor, jer kada znam i tu novu informaciju jos vise sumnjam da su cista posla i da lovu investira neko sa strane po lepo srocenom ugovoru koji ima skrivene cake pa ce lepo Vrscani izvisiti. Kada mi neko bez nekog vidljivog razloga da ili ponudi novce bezim od njega sto dalje jer ne vidim pozadinu a kada je pozadina mutna ne pise mi se dobro
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
charuga kaže:
...do kraja dom ce kostati blizu 100k evra..bez dinara podrske LSV-a a loviste ima 2400ha...nije greska,2400 ha....bice i streliste za glinene golubove.....
za sad su uradjeni grubi radovi,ali radi se svaki dan..
Svaka čast, to je ozbiljan poduhvat...
Bilo bi dobro da nam šapnu recept kako jedno lovište od 2400 ha, i jedno LD sa verovatno malim brojem članova (adekvatno površini lovišta), uspeva da ostvari investiciju tog obima. Radi se, ako dobro razumem, o cifri 100.000 evra, ili više od 10 miliona dinara. To je iznos koji i mnogo veća društva i LU, ne mogu ni da pomisle da investiraju, bez spoljne pomoći.
Za zatvaranje jedne takve finansijske konstrukcije, mislim da je potreban novac iz spoljnih izvora (van LD): ili kredit, ili neka donacija, ili zajedničko ulaganje, ili neka druga forma. Od članarine i komercijale mislim da je nemoguće obezbediti toliki iznos u kratkom roku (godinu dana) ili srednjem roku (3-5 godina).
Ono što ja znam, jeste da nema 'besplatnog ručka', tj. svako ko daje pare, očekuje da za te pare nešto i dobije (ili kamata, ili učešće u upravljanju i raspodeli budućeg profita, ili adekvatne beneficije u okviru LD/LU i lovišta, itd.).
Ali to je već poslovna politika svakog pojedinog pravnog lica, kako će raditi. Posledice eventualnog zaduživanja, ili nekih zajedničkih programa, povoljne ili nepovoljne, će pratiti njihove lovce - članove, dugo vremena.
pa jedne stvari treba svi da budemo svesni a to je da su lovačka društva uvek imala i okupljala ljude koji su na raznoraznim pozicijama i sa raznoraznim mogućnostima da pomognu društvu i uz pomoć dobre volje se uvek nešto gradilo i dogradjivalo pa to nije čudo ni danas,najveći je štos u tome dali je rukovodstvo društva raspoloženo da nešto učini i da ostavi svojim naslednicima,lalo bio si kod nas u indjiji i video sve je to napravljeno raznim doprinosima i pomoćima a naravno i dobrim gazdovanjem sačuvano
u indjiju ima djungla kaže:
pa jedne stvari treba svi da budemo svesni a to je da su lovačka društva uvek imala i okupljala ljude koji su na raznoraznim pozicijama i sa raznoraznim mogućnostima da pomognu društvu i uz pomoć dobre volje se uvek nešto gradilo i dogradjivalo pa to nije čudo ni danas,najveći je štos u tome dali je rukovodstvo društva raspoloženo da nešto učini i da ostavi svojim naslednicima,lalo bio si kod nas u indjiji i video sve je to napravljeno raznim doprinosima i pomoćima a naravno i dobrim gazdovanjem sačuvano
Bio sam, druže, video sam, šta da kažem... svaka čast! Ali je činjenica da to nije stvoreno preko noći, nego je stvarano godinama, radom i doprinosom članova. Kamo lepe sreće, da što više LD stvori ono što ste vi napravili.
nisam ni rekao da se imovina lovačkog društva stiče tek tako to se stiče decenijama i treba da se prenosi na sledeće generacije i zbog toga treba posebno poštovanje pokazati prema starijim članovima a i prema podmlatku u lovačkim društvima,a poseban je problem što ima u svakom društvu starih članova koji su svojim doprinosom zaslužili sve počasti,nemogu da izlaze u lov zbog starosti i nisu u finansijskoj situaciji da plaćaju članarinu a viši savezi za njih nemaju odgovarajuću kategoriju za članarinu,tako dolaze u situaciju da nisu više članovi a uz to nisu više ni oslobodjeni poreza na oružije jer tu olkšicu stiču ako imaju lovnu kartu .
mislim da to nije pošteno!!!!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
SAVO KESIĆ BAČKA PALANKA VOJVODE ŽIVOJINA MIŠIĆA 118. Pošto ste opet promašili temu a administratori vas ne opominju (opominju samo mene jer nekom ovde ne odgovara da ovo ne bude trač forum) mogu vam kazati da sam danas bio ( ja kao laik i nestručnjak i čovek koji je izabran po ključu pa još i banderaš) u L S V i razgovarao sa gosp. Pažinom, gosp Ivanovićem, gosp Beukovićem i gosp. kunovcem, a tema je bila obeležavanje lovišta.
Razgovor je bio na temu - obeležavanje lovišta. Lovišta se obeležavaju tako šte ljudi koji su zaduženi za obeležavanje lovišta nose uređaje za obeležavanje u kojima su ucrtana lovišta a njihov je zadatak da u dogovoru sa lovačkim društvima obeleže postojeće ( unutar L U )granice ili odrede nove po zakonu ( kanali putevi tj ono što se ne može menjati . Oni ne vrše premeravanje katastra nego obeležavanje granica. Sutra 2. 08. 2011. vrši se obeležavanje lovišta u L U Bačka Palanka i to na taj način što ljudi zaduženi za obeležavanje lovišta nose uređaj (GPRS) granicom čovišta i na taj način ostaje ucrtano lovište. Pri obeležavanju lovišta biće prisutni predstavnici L U i odgovorni ljudi iz lovačkih društava. Sada je definitivno da sadašnje L U Bačka Palanka odnosno "Palanački rit" dobija tri nova lovišta i to: Bačka Palanka i Mladenovo - jedno lovište, Tovariševo, Pivnice, Parage i Despotovo drugo lovište i Čelarevo, Gajdobra, Nova Gajdobra,Silbaš i Obrovac treće lovište uz koje će se pripojiti lovište Neštin i Vizić. Prvo se vodi računa o prirodnim granicam pa tek onda o granicama K O a ako je to neizvodljivo onda o prirodnim granicama. AKO SAM KAO LAIK NEŠTO POGREŠNO NAPISAO NEMOJTE MI ZAMERITI JER SAM JA PO KLJUČU. POSEBNO POZDRAVLJAM ADMINISTRATORE I NEĆU SE VIŠE JAVLJATI NA OVAJ FORUM JER SU VAMA DRAŽI LJUDI TIPA TRAČA NEGO ONI KOJI NEŠTO ZNAJU. HVALA NA DOSADAŠNJEM RAZUMEVANJU I NERAZUMEVANJU.
Pa, i ovo je barem neko objašnjenje, bolje da je dato ikad, nego nikad. Što je bio problem da se takvo neko objašnjenje postupka oko ove osetljive teme (obeležavanje lovišta), kaže unapred? Dakle, ovo obeležavanje će ipak biti osnova za utvrdjivanje lovišta? A šta se radi, u slučaju da jedna strana ne bude zadovoljna obeležavanjem? Kome može da izjavi žalbu? Sekretarijatu? To nije definisano.
Ako sam ja dobro shvatio Savin upis, ova komisija u stvari utvrdjuje unutrašnje granice u okviru postojećih lovišta, tamo gde je izražena volja za podelu postojećih LU, na dva ili više nova LU? Ili grešim, pa će se možda raditi i korekcije granica postojećih lovišta? Taj deo mi nije baš jasan. Neke druge stvari smo već postavljali pitanja, ali taj deo je ostao bez odgovora.
Savo, u vezi stava administratora, pogledaj upise, Sremac je reagovao, na smirivanju varnica izmedju tebe i apinest. Obzirom da se radi o ljudima iz istog LU, glupo je bilo da se neko drugi od admina meša, pored Sremca. Mislim da prenagljuješ sa reakcijom, mogao si odgovoriti istom merom, ako se smatraš povredjenim.
U vezi tvojih upisa u poslednje vreme, moram da ti još jednom zahvalim na korisnim informacijama koje si nam preneo. Mada, bilo bi mi mnogo draže, da sam informacije mogao da pročitam na sajtu LSV, direktno i zvanićno, ali ako se dobro sećam, deda Deja je rekao, da će i ta stvar (sajt) biti uradjen, i da se barrem informisanje radi onako kako bi trebalo. Daj Bože.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?