Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
krilas
 Nisam imao, a i sad nemam nameru da polemisem! Ali ocigledno da se mi uopste nismo razumeli! Odnosno da vi mene ne razumete. Svrha mog upisa i pitanja je vrlo jednostavna, da se na osnovu tehnickih podataka koje nas najveci i najjaci proizvodjac lovacke municije nije nigde naveo, a i to sto je naveo je ..., donese jedan zakljucak o upotrebljivosti i da se uporedi sa "istim" proizvodima drugih proizvodjaca sto smatram da je sasvim normalna stvar! Sa teorijama u magli i uopstavanjem i nekom filozofijom se nemogu odbraniti ocigledni propusti, nemar i neprofesionalnost pre svega! Ocigledno je da gospoda iz Krusika uopste ne mare za potrebe, misljenje i ocene svojih proizvoda od strane kupaca! A da li je to normalno i da li treba tako da bude, pa kako lici vi takav stav prihvatate i odobravate! Sa ovim bih zavrsio jer nema svrhe dalje pisati. Ja sam samo pitao da li neko zna ili moze da izracuna i da mi kaze, a odosmo ...Cenzurisano
Siroma

Podunavac
 Ne vidim kolega što se toliko nerviraš zbog toga. Pojedini proizvođači uopšte ne daju nikakve konkretne informacije o početnoj brzini. I to veliki i kvaliteni kao Clever Mirage ili NSI na primer. Naša municija (Krušik i Belom) ima solidnu brzinu i posip. Veoma je upotrebljiva u lovu, i ima samo jednu manu. Mnogo prlja cev. Kome to ne smeta ne treba da brine za druge stvari. A u odnosu na stranu konkurenciju i cena je povoljna.
Tri prsta 2Kolce

Tomash
 A i to nije neki problem, .......................ako je samo to problem sto vise prlja cev...

Ako je ucinak dobar, sta vise reci....i bacati pare....

Oruzje se mora cistiti, a ako je mundza dobra, samo cepaj za mnogo manje kinte!

Ja sam JAKO zadovoljan Belomom, sto neko od kolega rece: Sve to ide kroz suplju cev.

Prost primer:
BP tricolor 36 grama 70 din komad
Belom 36 grama 36 din komad (kutija 25 komada 900 din)

i Isto rade posao....

sheytan
 Za sachmenu dzebanu se apsolutno slazem sa Tomashem, ali za JEDINACHNA ZRNA sam ipak pristalica proverenih konjstrukcija i proizvodjacha, jer nije loshe da je projektil u startu cca. 50-70m/s brzi...

Trenutno mislim da je idealan odnos cena/kvalitet neki od B&P mechitja, imaju vishe modela...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

davorcalic
 Vraća se Davor našem Krušiku ...dok sam pucao iz njega nešto se i pogodilo a ove sezone samo jedan fazan....b&p, miraž ili bilo koji drugi patron...više ni lud....jedino RC 1,7mm za prepelice (doduše nisam drugi ni probao niti ću)...

Krušik BK 16/70 3,5mm, napisao sam negde, od 21 metka imao sam 20 odstrela,a ove sezone od 3 kutije samo jedan odstrel...često sam imao utisak da u patronima nema sačme,promašivalo se na raznim udaljenostima od 15m do 40m,nekad nije bilo jasno ni kolegama iz grupe....u početku sa b&p bilo je pogodaka al svi pogodci su ,,odneti,, (da ne zaboravim napomenuti da sa B&P nemogu zaklopiti pušku do kraja) a sa miražem nisam pogodio ni jednom.....jedan probo pa se u....o, kako narod kaže...

A da prlja cev, to jes,... ako je samo do toga,ja ionako moram da čistim pušku posle svakog lova jer nije hromirana cev tako da to nije mana što se mene tiče....
Žena mi Makedonka....ena Shock

krilas
 Kolega Tomash, ako sam dobro razumeo ti si koristio Belom-ov Super B ?! A gde to ima da se nadje taj patron za 36 dinara komad?Pilot
Siroma

ssekir75
 овде у бц ламбро 40 дин а белом 43 па ти види...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Tomash

krilas kaže:
Kolega Tomash, ako sam dobro razumeo ti si koristio Belom-ov Super B ?! A gde to ima da se nadje taj patron za 36 dinara komad?Pilot

Kolega nisam dugo bio na ovoj temi, pa ne videh pitanje do sada.
Meni je to kolega iz sekcije u selu uzimao u Loznici pred pocetak jesenje sezone, rekao mu da uzme belom 36, on kupio, ja pitao koliko je kostalo, on kaze 900 i ja toliko dao.

Inace nemoj da te cudi ta cena, taj prodavac (Ćoso) u Loznici, ima dobar dil sa Belomom, on njih snabdeva sačmom, a zauzvrat ima extra cene patrona. Kompenzacija je čudo!

tomo vrbas
 www.dodaj.rs/f/26/ci/4NyPOpPM/fotografija0120.jpg

Stigla i druga tura municije za nagradu za lov predatora!

223rem
 Tomo svaka cast tvom udruzenju sto stimulise i nagradjuje lovce na takav nacin, kao i tebi sto si ulozio dosta truda u lovu.Bravo 2

ssekir75
 тако се то ради Bravo 2 мада ,немој да ме гњаве с папирима, не треба ми боља стимулација...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Kile_
 Juce sam bio u snajper i uzeo 4 kutije krusik specijal sa korpicom 4mm .sto je po meni ekstra lovni patron. Kutija 900 din sto realno nije puno. Ta ista kutija u vs je 1200.
I za 300wm uzeo ppu grom 11g ,130din metak

a ekipa u snajperu sede i razmatraju matrice i prese za punjenje karabinske municije Smile

a ja znam dosao za tri stvari a uzeo dve Smile skroz zaboravio na kapisle za lovacki patron :S
Samo 300 i 4x4

ssekir75
 да ли си видо је ли било крушик стандарда? и пошто су каписле у вш?

Kile_
 Bio je standard i plasticni i kartonski ali ne znam posto je. Kapisle u snajper su 5 a u vs mislim da su bile 7
Samo 300 i 4x4

ssekir75
 фала на обавештењу. у бц су 5 дин шедит. ако ти треба пусти пп па могу ти послати по неком.

Kile_
 Vazi ;)
Samo 300 i 4x4

Kile_
 Danas sam imai prilike da vidim i ovo....stariji lovac iz nedelje u nedelju vadi svasta iz dzepova kaze municija od tasta bivseg lovca znaci stara 30m50,110 znaci 300 godina Grin

http://oi64.tinyp...rvzz0k.jpg
http://oi68.tinyp...3ij629.jpg
http://tinypic.co...7m&s=9
http://oi68.tinyp...1795pe.jpg
http://oi67.tinyp...j8f71c.jpg

kaze covek da je pre pucao sa tim...kaze kad opalis projektil pisti i kad udari razbija bazen (vinogradarski)
Samo 300 i 4x4

kelt
 To sto pisti nesluzi nicemu osim da lovce navede na misao da se rotira. Ustvari pisti sto je suplja i ima kao neki propeler u otvoru. Naravno nema rotaciju. Nesto kao ideal kugla od venatora. Nisam znao da je i krusik ovo metao u patrone. Daleko bolja stabilizacija se postize kad i cep leti zajedno sa projektilom negoli kod ovakvih projekta sa supljinom.. sad za bazen neznam od cega je plastike, gvozdja , ,betona... ali jedno je sigurno : sve sta moze ovaj mogu i drugi. Ovo je prevazidjeno odavno...
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Tomash
 Juce sam prvi put odlovio lov sa Krusik Specijal BK municijom (bez korpice).
Jos nemam misljenje koliko je to dobar patron, prljanje je standardno za Krusik, a i onako cistim pusku posle svakog lova.

Uzeo sam ga da zamenim BP Tricolor, jer zaista puno pucam, pa je vise nego dupla razlika u ceni presudila.

Iako je u pitanju sacmeno punjenje 34g (naspram 36 kod Troclora), ovaj Krusik jace puca, drmne onako bas muski. Sada mi je vec postala navika da pucam u glavu sa Tricolorom, i posle prvog pogotka Koke Krusikom, ona nije imala glavu u opste....

Neki moj zakljucak na koji dolazim, je da je ipak Krusik od 34g brzi od tezeg Tricolora od 36g, odnosno pokazali su tacnim testovi kolege SniperHunter gde je pokazao da je krusik itekako brz patron Odobreno

Na kraju lova postavio sam dva balona od vode na dobrih 50-60m, pucali smo da vidimo sirinu snopa, Krusik zaista iz Zastave puca uze od Baskierija (mozda zbog brzine, heebem li ga, nije mi bas najjasnije), oborio je nisanjeni kanister bez problema, dok je Tricolor pogodio i nisanjeni balon i onaj 20cm od njega. sve je to sa Zastavom M70, polu-chok desna cev.

Hrvatski m90 sa korpicom je tukao u bic, pa je napravio uzduzni trag od 7-8m gde je nalegao, nebitno koliki je podbacaj, taj patron zaista tuce u bitch, i idealan je za zeca(dobija po celim ledjima garantovano), dok ova dva bez korpice, pokriju metar-dva oko kanistera u dimu prasine pa podbacaj ili prebacaj kod njih ne dolaze u obzir...

Jbt, moram da kupim onu kamericu i snimam sve ovo...krajnje je vreme, i zbog kera isto Smile

Darko Milosevic
 Ajde kolega objasni kako taj batron tuce na bic.Nije mi jasno kako su to postigli.I sta bude sa zecom ako ne odlazi pravo od tebe.Na primer kad trci sa strane,njega sigurno isece na pola?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,107 posete www.srbijalov.com