Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
ohotnik

hamerles kaže:
Radi se u nekoliko metara a ne o pola kilometra kako neki pisu. postavite metu na 50 m i probajte istom sacmom jedan i drugi kalibar teorija je jedno a praksa drugo. pisem iz prakse a ne iz teorije. postavite metu na 50m 1000x1000mm sa crnom tackom 100mm pucajte pa probajte ko proba nek se javi Bye a trece imam oba kalibra od kako sam se rodio pa sam imao vremena da isprobavam do mile volje. uzi snop ima 16tica i sa njom se dalje moze odsteliti ne za pola kilometra nego 5-10m Bye
Znaci uzmem metu odnesem na pedeset metara nacrtam crnu tacku od 100mm i nisanim u nju i trudim se da je pogodim sa kalibrom 12 i 16 Ako je pogodim sa obe sta onda da radim. Koji kalibar da izaberem, Ps a A ima li veze ako neki od ta dva kalibra ima vise rupica u meti od drugog Ima li to neko znacenjeBye

hamerles
 12tica ima vise ali po celoj meti u crnu tacku nekako vise ubacih iz 16tice.. pucano iz punog coka! mozda mi je na njoj bolji cok ali rezultati su bili takvi kakvi jesuBye

LU Aleksandrovo
 Pa postoji izgled mete kako treba da izgleda a i sistem kakav posip treba da ima, normalno da bi bilo poželjno pucati sa istom municijom i sa istom veličinom čoka da bi se dobili što ispravniji parametri za upoređivanje, a izgled mete je postavio i član mihailo u jednom svom postu pa je ja samo ovde ponovo prezentujem.
LU Aleksandrovo priložio:
001_7.jpg

Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sniper Hunter
 Levo je posip iz cilindar coka ,a desno iz zljebljenog ili kako ga zovu pradox

LU Aleksandrovo
 pa desni je kudikamo bolji, svugde u meti ima više nego dovoljan broj sačmeni pogodaka i nema razbijanja lovine. U stvari teo sam da kažem da meta za sačmeno pucanje nije samo običan krug već dva kruga podeljena krstom i da se za svako polje broje sačmeni pogodci. Ovo je pucano sitnom sačmom zanimljivo je videti kako to izgleda kada se radi o krupnijoj sačmi pa samim tim i njenim brojem u punjenju. Dobija se veoma čudna slika da već kod 4,5 m sačme ima mogućnosti da se postavi silueta zeca a da u njoj nema ni jednog pogodka, imao sam neku zaista staru knjigu od 60. godina u kojoj je sve što se tiče sačmarica bilo super objašnjeno, ne znam kome sam je dao, a trebao bi da je nađem. Pa stoga hamerlesova tvrdnja ne pije vodu.
A postoji i tablica koja kaže koliko je za pojedine vrste divljači potrebno pogodaka sačme određenog prečnika, pa onda meta otprilike treba da izgleda ovako
LU Aleksandrovo priložio:
002_2.jpg

Sniper Hunter
 Momci ponovo smoVan teme nastavljamo ovde
http://www.srbija...ad_id=1015

Sniper Hunter
 Znaci poluautomati ili dvocevke
Licno imam i jednu i drugu ,poluautomatom sa reducirom naravno,idem na divlje patke pogotovu kada ima mogucnosti preleta i gusaka a ostalo lovim dvocevkom iz poluautomata nisam pucao ni na jednu drugu divljac osim gore navedenih a kako cujem u vezi ovih novih poreza moze da se desi i da ga poklonim nekomeGrin

LU Aleksandrovo
 Pa bez obzira što smo skrenuli malo sa teme, ipak ispada da je poluatomat malo hendikepiran u lovovima gde se može odstreliti različita divljač, prepelica i grlica, primera, prva se puca blizu a druga daleko nejde nikako jedan čok za obe vrste, a još je nepraktičnija kada se ide na fazana a očekuje se da može izleti odnekud i divlja svinja.

Sniper Hunter
 Po novom zakonu neznam kolega Cucicu da li ce biti moguce da se u isto vreme lovi i fazan i DS mislim na istu dozvolu? i ovo jeVan teme Grin

canis aureus
 ... i po starom je baš bilo dozvoljeno!?
Chut

canis aureus
 Poluautomati ili dvocevke?

mis'im šta rečiDim
NO COMENTar

DESPERADOS
 Poluautomat , nekad treci metak mnogo znaci ....lovac
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

LU Aleksandrovo
 Uf, opet sam se zaneo i zaboravio da sam na forumu, šta ću nisam ja kriv već mama i tata, učili me da ne lažem, velika je šteta što se skoro niko ne ponaša onako kako se uopšteno predstavljamo (čast izuzecima) jer bi nam u protivnom lovišta bila prepuna kao u dobra stara vremena, kada je divljač veoma često bila deo porodičnog menija, i legalno se prodavala na svim pijacama širom sveta pa i ove naše Srbije, i zanimljivo bilo je.

canis aureus
 Cuciću, dobro ako si se zaneo, nego šta si hteo ovim da kažeš?!
Da nisi možda i temu promašio?!

LU Aleksandrovo
 Sve je moguće, pošto se o nekim stvarima ne piše javno, zar ne.

canis aureus
 Naravno da se ne piše o nekim stvarima javno!
Ali pošto je tema ta koja jeste, očigledno si je, kanda malko a sasvim moguće, omašio.
Zar ne?!

LU Aleksandrovo
 Tema je poluautomati ili dvocevke, a moji gornji postovi se odnose na vaše primedbe na moj post gde spominjem hendikepiranost poluautomata u lovu u kom se lovi fazan i divlja svinja gde ste mi ukazali da nisam u pravu, a da sam u pravu što jesam, možete proveriti kad odete negde u lov i zatražite da lovite i jedno i drugo i treće i to vam se u dozvolu upiše, pogledaj pravilnik o korišćenju lovišta, ako već nešto hoćeš da prokomentarišeš ispravno.

canis aureus

Sniper Hunter kaže:
Po novom zakonu neznam kolega Cucicu da li ce biti moguce da se u isto vreme lovi i fazan i DS mislim na istu dozvolu? i ovo jeVan teme Grin

mislio sam da si se "vratio" na temu posle ovoga adminovoga ali ...
trebao si ondaK da navedeš našta misliš ... "Cuciću, dobro ako si se zaneo, nego šta si hteo ovim da kažeš?!" a ne da pišeš a samo da ti znaš o čemuConfused

Nikada nisam imao takvu dozvolu za lov, gde je kao lovna divljač upisan fazanski petao i divlja svinja, a niti sam čuo niti video da je iko imao!
A potpuno si u pravu za hendikep PA u odnosu na dvocevke u takvom lovu!! Izbor cevi i metka u njojsrbijalov
iveli 3
canis aureus priložio:
370085.jpg

LU Aleksandrovo
 Lovac turista može izraziti da lovi i fazana i divlju svinju, korisnik mu to zakonom može omogućiti, obe vrste se mogu loviti istom vrstom oružja, može pucati i zeca i sve drugo što je dozvoljeno pravilnikom o lovostaju ako predhodno namesti dogovor sa korisnikom lovišta.
Jesam li u pravu?

canis aureus
 Već sam ti odgovorio u prethodnom svom pisaniju
Jeste, moguće je al to još nit videh a ni čuo nisam da je iko imao takvu dozvolu ...(što naravno nije značilo da ako nisam čuo ni video nije moguće ALI više mi se čini da je moguće u teoriji nego u praXi...Confused)
Eto, Cuciću 2x si u pravuBravo 2
i za "dozvolu" i za hendikep PA

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,264 posete www.srbijalov.com