Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
LU Aleksandrovo
 Hvala, nije trebalo.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

hamerles
 Samo dvocevka i to POLOZARA B) Bye

LU Aleksandrovo
 Jeste samo dvocevka i to položara, meni više deluje lovački i tradicionalno, i kada vidiš čoveka sa tim jasno pokazuje da je to lovac, dok naoružan bokericom može biti i samo takmičar a onaj sa poluatomatom i specijalac iz američkog kontigenta marinaca ili specijalac iz antiterorističkog tima, a to već nije lov o kojem mi ovde pričamo.

canis aureus

LU Aleksandrovo kaže:
Hvala, nije trebalo.

Yes
iih, da sam rekNo druKčije pa raspravaDiskusija bi potrajalaaVuk
Smeko

madaHmmm
sad kad sam malo bolje sagledaoOi
-zamisli "oni turisti" od kojih si još kao klinac ...(zarađivao ocene iz matematike) ili njima slični kad dođu i naprave dogovor i šta će da piše u dozvoli i kako, što je, već smo se složili moguće, pa još ako znaDu iz iskustva da je PPejka najbolja municija(kao neki što kazuju!, ja ne znam jer samo po papiru je koristihConfused) pa u svoje PA napune sva tri patrona, pod uslovom da ne poželU i neki više, sa PPejkama ... pa od petla, zeca do divlje svinjesrbijalov ...
A gosti naši dragi i turisti sa stranim valutama su uvek u pravu i treba im izaći u susret jer ipak ljudi znaDu kako se to radi po svetima, šta valja i šta je dobro a šta ne ... širokija s'vatanja i ispravnih pogleda na razvoj, razumevanje, toleranciju, međuljudsku saradnju, dugoročne poštene dogovore i dopune istih na blatobranu ... koji odlično s'vataju šta je kriza i nemaština te su željni da pomognu, najpre svojim ciljevima ...
Eto ti sadAngry, možda i nije hendikepiran PA u odnosu na dvocevke! Možda!Zbunjen
-još uvek smo na temi, zar ne?!
Smeko

canis aureus

LU Aleksandrovo kaže:
Jeste samo dvocevka i to položara, meni više deluje lovački i tradicionalno, i kada vidiš čoveka sa tim jasno pokazuje da je to lovac, dok naoružan bokericom može biti i samo takmičar a onaj sa poluatomatom i specijalac iz američkog kontigenta marinaca ili specijalac iz antiterorističkog tima, a to već nije lov o kojem mi ovde pričamo.

B)Bravo 2

hamerles
 Ova je prava Canis B) Bye

Lala

LU Aleksandrovo kaže:

Cuciću, pa jel ti ja delujem kao specijalac, crni čoveče?KalanjikovROFL
Upoznao si me, ako ti ja ličim na specijalca, pa sve da se okitim i sa tri PA, nema šanse....
Lovim sa PA.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 LaloGrin
"ispod mire sto đavola vire"
Kalanjikov

Podunavac
 Nisam ljubitelj PA, ali moram da priznam da ima stvarno lepih modela koji deluju skladno i lovački. I ako se korisnik pridržava slova zakona i ima ugrađen graničnik ne vidim zašto tolika graja protiv toga. Svako ima pravo da si izabere ono što voli i što mu odgovara dok god je u zakonskim granicama. Neki koji nose položare mnogo manje drže do lovačkog kodeksa nego neki koji nose PA.
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Lala-specijalac-komandos-Rambo-marinac
ROFLROFLDimTrt Milojka

Podunavac, mislim da nekim lovcima sa PA, treba dva graničnika: jedan u tubularnom, a drugi u glavi. A drugim nekim lovcima, sa dvocevkama, treba samo jedan graničnik - onaj u glavi. To je cela razlika.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus

Lala kaže:
Podunavac, mislim da nekim lovcima sa PA, treba dva graničnika: jedan u tubularnom, a drugi u glavi. A drugim nekim lovcima, sa dvocevkama, treba samo jedan graničnik - onaj u glavi. To je cela razlika.

B)
nikada puške nisu krive koliko pojedini koji ih nose

mihailo
 Rezime komentara oko graničnika:
naj izbor je JEDNOCEVKA (nepodrazumeva PA)

LU Aleksandrovo
 Ima, ljudi kojima nije potreban nikakav graničnik, sigurno je samo da čine apsolutnu manjinu nasparam onih koji nemaju graničnik ni u PA ni u dvocevki, a ni u rancu, svašta sam se nagledao, sramotio sebe dok sam im istresao rance, iskren da budem uložak za PA sam video samo jednom, kad je neko doneo novi PA u lov, i to verovatno u onom trenutku kada ga je izvadio da ga više nikada ne vrati, mislim da taj uložak ima više veze sa etikom prema drugarima u lovu nego sa odstrelom divljači.
Lovce turiste niko nije nikada ni pregledao, po starom zakonu o lovstvu oni nisu morali ni lovački ispit da imaju, kako je to važilo za strance tako je važilo i za naše turiste, kad je lova u pitanju oko tako malih i beznačajnih stvari se nije pravilo pitanje.
Da budem iskren ni malo mi se PA ne sviđaju kao lovačko oružje, e ako pređem preko toga, složio bi se da ima lepših i ružnijih, pucao sam jesenas glinene sa beretom i to sa magnum municijom 89 čisto radi probe, sa plastičnim crnim kundakom i zelenim neklizajućim gumenim detaljima nije ostavila utisak lepotice na mene, moguće i zbog oba šamara koja sam od nje dobio, bez obzira i na njenu težinu ali dobro to sam prepisao dužem kundaku, nečim sam morao možda sebe da opravdam. Istu šamarčinu sam dobio i od IŽ 27 sa ležištem od 76 u koju su mi drugari spakovali metak 89 kao voljenom i ljubljenom predsedniku, bilo je jako smešno, do duše ja nisam video ali sam to po njihovim facama uklavirio, ebi ga stari se a momci ko momci. u glavnom posle atestiranja i PA i dvocevke tog puta nisam primetio značajniju razliku, to odgovorno tvrdim.

hamerles

mihailo kaže:
Rezime komentara oko graničnika:
naj izbor je JEDNOCEVKA (nepodrazumeva PA)
Bravo 2 Bye B)

LM
 Dajem glas za dvocijevke, premda je trend (pogotovo među mlađim lovcima - poluautomati). Sledeća moja puška će biti IŽ 18 - bilo bi sjajno kada bi je uvozili sa dva para cijevi npr. 20/76 i 223.

neca90
 Po meni,prednost poluautomata u odnosu na dvocevke,bilo bokerice ili polozare,jeste u lovu na divlje svinje.I to pogotovo u magnum i ultramagnum verziji!Zasto je bolja dvocevka u lovu sitne divljaci?Uglavnom zato sto u vecini slucajeva ima manju masu.Slusao sam price jednog naseg kolege koji ima PA 12/89,koji kaze:"Do podneva je nosim u rukama,a od podneva na ledjima"GrinMislim da to dovoljno govori,ali naravno,nisu svi PA tako glomazniNo no noI mislim da pravi ljubitelj oruzja nikad nece da kaze da nikad ne bi kupio,da moze,PA ili dvocevku...Moze nesto da se voli vise ili manje,ali se voli ORUZJE generalno gledano...I ja koji najvise volim i imam polozaru,to ne znaci da ne bih voleo da imam PA ili bokericu i da njima lovim,samo zato sto ih volim za dve tri nijanse manje od neprikosnovene polozareSmile

Neca92
 Jaoooooooo Shock Mnooogo mrzim kad se ljudi zale na tezinu puske! Angry Sto kaze drug Podunavac, skoro svi clanovi imamo preko sto kilograma, a zalimo se na tezinu puske! Ma dajte, molim vas! Nosim pusku 3,6kg i po 8 sati i to na brdskom ili planinskom terenu, u zavisnosti sta se lovi, i ne oteza mi, nosio bi je jos 8 da smem!
Svi redom kukaju na tezinu puske, a razlika izmedju teskih i laksih pusaka nije veca od 0,5 kg! Nosio sam svog prvog zeca koga sam odstrelio na ledjima od 7i15 ujutru do 2 po podne! I nosio bi ga i jos 10 sati! Ko se zali na tezinu puske, neka kupi jednocevku i neka cuti! Ako mu i ovo bude tesko, neka ide u lov bez puske! Angry
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

hamerles
 Bravo Neco B) Ja sam u vojsci nosio Puskomitraljez M84(poznatiji kao Ceca) koji tezi 10kg prazan i municiska kutija za njega 2kg ukupno 12kg i mjos pancir i slem pa u sestocasovnu patrolu po administrativnoj liniji pa mi nije bio tezak. Ni jedna lovacka puska nije teska ko je voli nosice je i po ceo dan koga mrzi da nosi pusku njemu je teska. Bye

neca90
 GrinE,al jednocevkom ces tesko tri komada da ispalis uzastopce...SmekoNeki ljudi,kao ovaj decko koga sam pomenuo u prethodnom upisu,bas to vole...Ja moju nisam merio,ali 3,5 kila maksimalno,pa mozda i malo manje.Nosi se puska bez problema;)

hamerles

neca90 kaže:
GrinE,al jednocevkom ces tesko tri komada da ispalis uzastopce...SmekoNeki ljudi,kao ovaj decko koga sam pomenuo u prethodnom upisu,bas to vole...Ja moju nisam merio,ali 3,5 kila maksimalno,pa mozda i malo manje.Nosi se puska bez problema;)
Koja puska tezi 3,5kg?jednocevka???

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,861 posete www.srbijalov.com