Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
mirko knezevic

nidzamotocross kaže:
Hehe, mi je nemamo ni tada.. Grin Nego nesto sam razmisljao, i to me opasno zanima, kad god odemo na patke, ispucamo ceo redenik i jos po 2 kutije municije a padne jedva po jedna patka, i to sa slomljenim krilom, nikako kako treba, i kada padne ja ne obratim paznju kako sam je gadjao i preticao, posto nemam iskustva u tome, moze li neko da mi kaze kako i na koji nacin treba vrsiti preticanje, nek bude uglavnom za patku.??? npr, na visini od oko 30-40 m, i normalnom brzinom, u normalnim uslovima...?? Hvala...

Nidzo moje iskustvo koje sam sam ispekao jer dok sam slusao starije lovce jedva da sam mogao jednu patku da oborim,na 30-40m ako je patka u punom naletu preko tebe gadjam iskljucivo u kljun ili za samo neki cm ispred nje,ako leti nesto sporije gadjam u nju direktno ne dajem preticanje uopste,isto to radim i ako se patke podize sa bare ili sa vode,tada je spora i ne dajem preticanje uopste... Videces sam mlad si polako steci ces naviku i posle ce ti to preci u rutinu...B)
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sasa frrr
 Ali mislim Mirko da si trebao napomenuti da ako pretice tako sto gadja u vrh kljuna ili malo ispred onda treba da bez prestanka povlaci pusku, dakle ne smijes nikako stati kada opalis nego nastavljas vuci ispred.
Ja inace preticem samo kada divljac ide bocno i to sasvim malo ispred glave, bilo koju divljac, a ne pucam preko 40m nikada, sa cal.16 lovim i najcesce sa 28grama sacme.

nidzamotocross

Hunter forever kaže:
Nidzo kako to da ti lovis a imas 17 a ne 18 godina?

Pa ne lovim, govorim za grupu sa kojom idem u lov, inace svi mladi i neiskusni lovci, a meni jedva neki stariji clan daje da ogaravim... ali hvala u svakom slucaju, videcemo to u praksi... hvala.. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mirko knezevic

Sasa frrr kaže:
Ali mislim Mirko da si trebao napomenuti da ako pretice tako sto gadja u vrh kljuna ili malo ispred onda treba da bez prestanka povlaci pusku, dakle ne smijes nikako stati kada opalis nego nastavljas vuci ispred.
Ja inace preticem samo kada divljac ide bocno i to sasvim malo ispred glave, bilo koju divljac, a ne pucam preko 40m nikada, sa cal.16 lovim i najcesce sa 28grama sacme.

Da u pravu si to sam potpuno smetnuo sa uma i zaboravio da napisem....B) B) B)
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

nidzamotocross
 Danas sam prosetao po terenu, i video jato od 10 pataka, sto je cudo u ovo vreme.. Moze li neko da mi kaze sta to one rade sada u jatu.. :/ ?

Dalibor89
 e da si u mom UD nidzo nebi ti ogaravio dok nebi napunio 18 i prosao pripravnicki staz godinu dana. nema cile mile.B)

nidzamotocross
 Dalibore, ja ogaravim tek u neku flasu ili stari sporet, nikako u divljac, pa valjda smo toliko savesni.. Smile

veskokv
 Odavno niko i ne pominje ovu temu,svi zaokupljeni prepelicom! Vidja li ih ko imali ih kakvo je stanje sa njima ove godine? Jos malo pa se otvara i na njih lov!
Jednom poenter,zauvek poenter!!!Kucasrbijalov

arnotije
 Nisam izlazio na ona mesta gdeih obicno lovimo bas iz razloga da ih ne naplasimo, da ih sacuvamo za pocetak Smile ,a inace sam ih vidjam da lete, i to bas fino ih ima, videcemo kad krene sezona.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

nidzamotocross
 Kod nas poletarci na sve strane... Smile

Cvele
 U nedelju ce biti srbijalov Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

veskokv
 Trebalo bi i kod mene ako ne zabrane kao sto su i grivnase!

mirko knezevic
 Nisam odavno otisao do Morave,pecarosi kazu da ih ima cuju se uvece,a kakav ce lov biti u nedelju videcemo,s obzirom da je otvaranje sezone trebalo bi da ih ima. 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Hunter forever
 Ja cu mozda ici u cetvrtak 1. septembra na patke,samo zavisi koja smena budem bio ako budem bio druga idem ujutru na prepelice,a ako budem prva uvece na patke.

arnotije

Hunter forever kaže:
Ja cu mozda ici u cetvrtak 1. septembra na patke,samo zavisi koja smena budem bio ako budem bio druga idem ujutru na prepelice,a ako budem prva uvece na patke.

Dobra ti je kombinacija, kako god da okrenes lov ce biti Smile
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

strahinja
 Jutros sam bio na ibru sa kerom,i video sam negde oko 15ak komada,taman da uzmem aparat da ih slikam onako u jatu,kuce ih pojuri i odose...To jato je tu svaki dan,mozda se krece nekih 100tinak metara gore dole,ali su tu nemrdaju.. Smile

Cvele
 Vazno je da ih ima... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Hunter forever

arnotije kaže:

Hunter forever kaže:

Dobra ti je kombinacija, kako god da okrenes lov ce biti Smile

Odlicna kombinacija,pozdrav Smile

strahinja

Cvele kaže:
Vazno je da ih ima... ;)

Upravu si,a i na moravi ih ima u izobilju...hehe Nisam ih vidjao prosle godine da ih ima u ovolikom broju...

veskokv
 Znaci bice veselo u nedelju!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3915 27.10.2024. 08:39
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,597 posete www.srbijalov.com