Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
zoranp
 Ja i dalje nemogu da verujem da nadležna ministrstva pri vlAdi republike Srbije nepreduzimaju ništa po pitanju malverzacija i očiglednog udruživanja pojedinaca, a radi sticanja protupravne imovinske koristi, a mislim odnosno ubeđen sam da ljudi koji sede u ministarstvu znaju šta se deševa???!!!!...pa zar nema ni jednog poštenog čoveka u ovoj našoj SRBIJI, a koji može i sme da kaže..E SAD JE DOSTA!!!!ShockShock...mada ja sam i za opciju da se pozove INSAJDER...jer ovde izgleda samo ta žena ima MUDA da nekome saspe sve u facu!!!!Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Chaki, nisam ja ni očekivao da mi neko aplaudira, za neke moje stavove i mišljenja, i pisanje ovde, naročito ne oni, čije poteze sam kritikovao. Sa te strane nisam iznenadjen.
Ovo što si napisao u vezi praćenja pisanja po forumima, si 100% u pravu, i to sam odavno rekao, da se prati ovo što se piše. Burna reakcija od strane onih o kojima smo pisali je verovatno posledica toga, što smo često pisanjem pogadjali namere, i možda remetili neke naume koji baš i nisu bili u interesu svih lovaca.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Kolege jako sam zabrinut, trazim ga a nema ga nestao coek, ej KUMEEEE KUMEEEEEE, nit pise nit se javlja, izgleda da ceka da se postavljeno pitanje zaboravi jer je odgovor jako nezgodan pa ako ga procita neki od njegovih kolega lovaca eto muke kako izbeci nesrecu u lovu Smeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki
 Ma uskoro kad se otvori TV stanicaza lovce imacemo mogucnost da javnosti kazemo sta imamo a ne ovako forumski kao iz ilegale nego onako javno da se pogledamo u oci.
Na toj TV ce moci da se postavljaju pitanja istaknutim gostima iz LSS i LSV pa ce se tu cuti svi nasi predlozi i svi njihovi odgovori.

Ne znam samo kome ce ta TV da ide u prilog da li nama lovcima koji imamo sta da kazemo, rukovodstvu LSS i LSV ili osnivacu TV koji je poznat kao pionir i pokretac NEW WAVE u lovstvu Srbije i Vojvodine.

Problem je samo pretplata i sad se odredjuje visina pretplate i krece se brzinski. Verovatno ce biti clanarina i svaki clan ce dobiti clansku kartu sa serijskim brojem i izabrace se uparvni i nadzorni odbor da sve bude pravno uokvireno.

Ma bice bolje verujte mi

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Lala
 Chaki, o čemu ti to govoriš?

chaki
 ko mi je obrisao poslednju recenicu u postu o spajanju 2 LD u jedno LU?

ocekujem odgovor

puricbb
 JBG. A lepo smo pričali na skupštinama i sastancima a delegati iz LSV nikako nisu želeli da shvate i prihvate. Da je na nekoj od onih napravljen neki vid jedinstva pretpostavljam da bi bilo malo drugačije za sve.

Lala

chaki kaže:
ko mi je obrisao poslednju recenicu u postu o spajanju 2 LD u jedno LU?

ocekujem odgovor

Koji bre post? Na kojoj temi, koji broj posta?

Lala

puricbb kaže:
JBG. A lepo smo pričali na skupštinama i sastancima a delegati iz LSV nikako nisu želeli da shvate i prihvate. Da je na nekoj od onih napravljen neki vid jedinstva pretpostavljam da bi bilo malo drugačije za sve.

Hehehe, neostvareno jedinstvo suprotnosti! Grin

chaki

chaki kaže:
Ma uskoro kad se otvori TV stanicaza lovce imacemo mogucnost da javnosti kazemo sta imamo a ne ovako forumski kao iz ilegale nego onako javno da se pogledamo u oci.
Na toj TV ce moci da se postavljaju pitanja istaknutim gostima iz LSS i LSV pa ce se tu cuti svi nasi predlozi i svi njihovi odgovori.

Ne znam samo kome ce ta TV da ide u prilog da li nama lovcima koji imamo sta da kazemo, rukovodstvu LSS i LSV ili osnivacu TV koji je poznat kao pionir i pokretac NEW WAVE u lovstvu Srbije i Vojvodine.

Problem je samo pretplata i sad se odredjuje visina pretplate i krece se brzinski. Verovatno ce biti clanarina i svaki clan ce dobiti clansku kartu sa serijskim brojem i izabrace se uparvni i nadzorni odbor da sve bude pravno uokvireno.

Ma bice bolje verujte mi

U ovom postu je bilo napisano da su se LD NS i LD Cenej spiojili u jedno LU i da je to pocetak na bolje

puricbb
 B)

Lala kaže:

puricbb kaže:

Hehehe, neostvareno jedinstvo suprotnosti! Grin

Lala

chaki kaže:

chaki kaže:

Ma bice bolje verujte mi

U ovom postu je bilo napisano da su se LD NS i LD Cenej spiojili u jedno LU i da je to pocetak na bolje

Chaki, ja sam jedini od administratora bio prisutan, a ja nisam ništa brisao, čak nisam ni video taj deo... Negde je drugde problem.

apinest
 Pažljivo sam pročitao upise od poslednja dva dana, čuo sam se i sa nekim kolegama lovcima, i još uvek ne mogu da poverujem da se zaista dešava ono o čemu se šuškalo još od donošenja ZODL, a inteziviralo se poslednjih meseci i nedelja. Iz onoga što se juče desilo u Bačkoj Palanci izvesno je da će na teritoriji Vojvodine koristi od formiranja i dodele lovišta imati samo male grupe ljudi, a da su divljač i interes države, lovačkih organizacija i lovaca na terenu potpuno zanemareni i stavljeni u drugi plan. Ne mogu da verujem da je tako važan posao kao što je premer i određivanje granica lovišta, kao i njihovo ustanovljenje i dodela na gazovanje, povereno trojici-četvorici ljudi iz PSPŠV i LSV, kao da je to neka lična stvar, a ne proces kojim će se formirati prirodne celine na kojima će u narednih 10-20 godina (u slučaju lovišta posebne namene) korisnik raditi na uzgoju divljači, povećanju brojnosti, poboljšanju trofejne, polne i starosne strukture, pa tek onda na odstrelu i razumnom korišćenju tog bogatstva! Protiv ljudi koji to sada rade nemam ništa lično, ali u Vojvodini i Srbiji ima sasvim dovoljno kvalitetnih stručnjaka koji su mogli oformiti radnu grupu koja bi pratila, koordinisala i potvrđivala rezultate ovako važnog posla. U njoj bi se trebali naći stručnjaci šumarske, biološke, veterinarske, poljoprivredne, geografske i agro-ekonomske struke (svih ima na novosadskom univerzitetu), koji bi uz pomoć ljudi na terenu ovaj najvažniji posao po budućnost divljači i lovstva mogli zvršiti u razumnom vremenu (a sigurno pre zakonskog roka, do početka aprila 2012. godine), i to na jedan transparentan, stručan, sugestijama i korekcijama podložan način... Ovako, politika je ponovo uradila svoje, i to će nažalost najstrašnije da se odrazi na fondove divljači, ali i na ugled i značaj našeg lovstva, od najmanjeg zaseoka i sela, pa do Evrope, CIC-a i FACE-a. Opet je do izražaja došla ona ružna floskula "sve je isto samo njega nema"...

Gedza66

Lala kaže:
Evo kako izgleda nova članska karta LSV. Moderan dizajn, plastificarana, sa logotipom (ne znam da li hologramski). Samo, džaba modernog dizajna, ako iza toga bude ovakav sistem rada kao što je oko 'premera lovišta', što je Sremac napisao.
Obratite pažnju na zaglavlje, gde manjim slovima piše 'Lovački savez Srbije', a velikim slovima 'Lovački savez Vojvodine'. Znači, iako smo formalno svi lovci u LSS, imamo različite članske karte, različitu članarinu i različite uslove (osiguranje i sl.)? A u statutu LSV (čl.1, stav 2) piše da su članovi LSV Lovačka udruženja, dok u istom članu, stav 4., piše da gradjani i gradjanke koji su lovci (dakle, pojedinci) ostvaruju svoje ciljeve i interese kroz delujući u svojim LU koji su članovi LSV. A eto, LSV izdaje pojedinačne članske karte na ime lovaca.
Po mom mišljenju, po ovome kako je napisano u statutu, LSV je mogao članske karte da izda samo LU koje su u LSV, dok su pojedinačne članske karte na ime lovca, mogla da izdaju samo LU.

Ova staje 600 dinara a dosta je skromnija od clanske knjizice LSV od 1000 dinara.

i54.tinypic.com/30shhsi.jpg i56.tinypic.com/30kre49.jpg
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Sremac75
 Ja takvu imam već 12 godina!

A ne košta ona 600 dinara, niti ova "naša" košta 1000 dinara!
Tu su plate, dnevnice, benzin, putovanja na godišnji odmor, reprezentacije, večere od 120.000 dinara, bezpovratne pozajmice......................................
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Gedza66

Sremac75 kaže:
Ja takvu imam već 12 godina!

A ne košta ona 600 dinara, niti ova "naša" košta 1000 dinara!
Tu su plate, dnevnice, benzin, putovanja na godišnji odmor, reprezentacije, večere od 120.000 dinara, bezpovratne pozajmice......................................

Ovo je primerak najnovije clanske knjizice LSS. Stampana je ove godine, tako da je tvoja clanska knjizica samo slicna ovoj, kao sto je i moja dosadasnja.

Ona mene kosta 600 dinara i to je jedina stvar koju ja godisnje dobijam od LSS. Ne samo ja nego i svi clanovi mog lovackog udruzenja. Lazem.... ponekad dobijam i napad zivaca, dobijem i nekontrolisanu zelju za psovanjem........A secam se, da sam nekad u skoli ucio da je novac sredstvo razmene istih vrednosti. Ja dao 600 dinara, oni meni 6,00 dinara. Pa ovo kada se pogleda izdaleka i nema neke razlike. @ebes zarez.

Ovo ti se nalazi na narednoj stranici clanske knjizice. Toga sigurno nema u tvojoj knjizici.

i52.tinypic.com/20sdhsg.jpg

Sremac75
 Da u pravu si...prva strana je ista....a onda je dodat ovaj deo za markice!

Kako ništa ne dobijaš?
A sredstva za unapređenje lovstva i staništa divljači?
A popust od 70% (prošle godine je bilo 80%) za odstrel i meso divljači?
A sveobuhvatnu pomoć radi boljeg funkcionisanja LU?
.......
.........
........... 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

meshtan

Sremac75 kaže:

Kako ništa ne dobijaš?
.......
.........
...........
Ja sam mislio da ste do sada vec zakljucili da od LSV i LSS covek moze samo BUVE da dobijetU.a
Don't Be Afraid Of The Dark !

Gedza66

Sremac75 kaže:

Kako ništa ne dobijaš?
.......
.........
...........

Sremac75, imam jednu pravnu dilemu.

Meni ovo nase sadasnje resenje u lovstvu (po starom zakonu), mislim na drzavu, lovacki savez i udruzenja, lici na klasican ugovor o zakupu. Drzava izda svoju imovinu u zakup LSS besplatno a isti tu imovinu izdaje u podzakup lovackim udruzenjima za odredjenu novcanu nadoknadu. Vlasnik imovine (drzava) nema nikakve materijalne koristi od zakupca i podzakupca, vec iskljucivu materijalnu korist ima zakupac, od novcane naknade podzakupca. U tim ugovorima "o podzakupu sva prava su na strani zakupca a sve obaveze i odgovornosti su na strani podzakupca. Mislim da je logicno da sve ugovorne strane imaju podjednaka prava, obaveze i odgovornosti.

Dakle ko fakticki cini LSS? Svi lovci Srbije, uclanjeni u LSS preko lovackih udruzenja ili desetak ljudi zaposljenih u toj organizaciji u drustvu par izabranih pojedinaca iz organa upravljanja savezom? Ne razumem KoTuKoga

Sremac75

meshtan kaže:
Ja sam mislio da ste do sada vec zakljucili da od LSV i LSS covek moze samo BUVE da dobijetU.a

Misliš PICAJZLE?!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,139,271 posete www.srbijalov.com