Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva odstreljena divljač

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva odstreljena divljač
LU Aleksandrovo
 Moj prvi odstrel. Hmmm. Ništa naročito, lovili smo fazana, nisam imao psa pa sam sasvim slučajno izganjao petla ispod mojih nogu, au al me i prestrašio, a kako sam ga pogodio to ni danas ne znam, uglavnom sam ga upucao, na mrtvo i to sa 20 G.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

kelt
 moja prva odstreljena divljac bio je zec. moram da vam ispricam i taj dogadjaj. jutro prohladno zeca smo zatekli na spavanju , vidljivost dobra moze da se lovi. kako sam sisao sa traktora negde u njivama i posao u streljacki red skoro da sam ugazio na zeca koji me dobrano preplasio ,a nikako da otkocim pusku pucam za njim ali nista. par stotina koraka dalje iskace mi drugi ja tras, tras opet nistaFrown e kako sam popizdio nova puska, nevalj municija, ,ma koji k.... sledeci krug ja na doceku, kako se postavljamo kroz neka 2-3 reda neskinutog kuruza iskace zec na idealnoj daljini 30 m ja prvi put, 40m ja iz druge, a on opet bezi, covek do mene sa 50 -60 m ga obrijava iz prve,Histerian da popizdis. idemo treci krug ja vec nakiseo, necu njivom, nemogu da podizem noge od zemlje, koja se raskravila jer vec ugrejalo oko pola 11 a i dorucak Rotiljsmo zmazali, pa sam bio pre za krevet nego za lov. ja nekim tvrdjim putem kad trci zec uporedo sa linijom, pucaju puske barem njih 10-oro ga omasise, a kad oni , ajde i ja, ionako sam se vec obrukao. kad on iskoci na onaj put a ja odovud duuu...puc puc sa jedno 40 m, a zekonja salto, au onda zajebancije na moj racun, a ja srecan ko Gagarin u svemiru. kozu sam ostavio za uspomenu a meso sam spremio kao gulas i pozvao strica, starog lovca na rucak . jedan deo sam poslao ocu u Dalmaciju jer kod nas zec je delikates no1.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

alex
 Kolege nesto so zaboravili ovu tmu hajde jos neko da nesto napise
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

canis
 moj prvi ,,trofej,, je zec.pogodio sam ga samo sa dve sacme.rep jos cuvam za srecu,od tada je kako kazu ,,barut usao u d..e,i lov je zamenio ribolov
Jelen

nidzamotocross
 Ja jos uvek samo vrapce pucam... Cry Cry Cry
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Dalibor89
 nidzamotocross docice i to vreme kad ces pucati i ti kao ostali lovcisrbijalov

aleksa

nidzamotocross kaže:
Ja jos uvek samo vrapce pucam... Cry Cry Cry

Nemoj vrapce,pucaj svrake ili vrane,korisnije je.

nidzamotocross
 Ma mene brine smak sveta 2012... Frown Frown Frown

Pa padne i to ali o tome Chut

aleksa

nidzamotocross kaže:
Pa padne i to ali o tome Chut

Koliko sam ih do sada oborio,kad bi mi izasle pred oci,ne bi mi bilo dobro!
A,sad,kao zabranjen lov pa tako i ukinute akcije organizovanog odstrela za vreme gnezdjenja koji smo redovno sprovodili.
To je ok i nije nesto posebno viteski pucati dok lezi na jajima ili mladima ali vec od pocetka lova na prepelice pa na dalje,necu propustiti nijednu koja mi pridje na puskomet.
Na novoj kuci gugutka napravila gnezdo na gredi,bas pored prozora moje sobe,milina bilo videti je kako lezi u gnezdu a muzjak guguce na krovu.Ali,posto svraka ima vazdan,ladno su je provalile,sje...e gnezdo i polupale jaja i nema vise gugutke da me raduje.E,tako one i fazanku,jarebicu,prepelicu u propaste pa i njihove mlade,tako da im necu ostati duzan!

nidzamotocross
 Tako rade sa ostalim pticama, kod mene na selu nema toliko svraka i vrana, ali ima sojki, i to u velikom broju koje isto to rade sa malim pticima i jajima... Na nju je lov dozvoljen tako da i ja poneku upucam vazdusnom... A i ja stojim iza toga da nije lepo pucati ih na gnezdu.. Sad

Cvele
 nidzo, kakav crni smak sveta, nije valdja da verujes u to ? Frown
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Milos88-Ivanjica
 Moja prva odstreljena divljac bila je lisica.To je bilo pre 5god.,moja prva lovna sezona,za 18 rodjendan dobio iz27em1c...Bio je to cini mi se 22 oktobar 2006god.Kod mene u selu pao ponovac,jutro idealno za lov.U lov sam krenuo sa ocem i njegovim prijateljem Nedjom(lovac vec 30god.),od gonica smo poveli starog baraka Ciga koji je bio specijalista za lisice...Nedugo po pustanju Cigo pocinje da ostekuje na svezem tragu od lisice a meni otac i Nedjo pokazuju gde da stanem kako bih joj presekao put da se ne uvuce u pecinu...Ja ih poslusam i posle 5 min cujem da ju je Cigo podigao i da je goni pravo na mene,srce pocinje da lupa,dlanovi se znoje,prst drhti na obaracu a lisica izlazi iz sume i ide pravo na mene.U mojoj glavi haos,promasicu je osecam,adrenalin je previsok,ali ostajem pribran koliko je moguce u tom trenutku....dum,upucen prvi hitac na 40m,lisica poskoci metar uvis i nastavlja da trci kao metak...dum drugi hitac na 60m i ona pada.Ja ne verujem svojim ocima da sam je odstrelio,cudna osecanja naviru u meni,radost zbog prve odstreljene divljaci ali i kao neka tuga da me obuzima zbog prvog oduzetog zivota iako je predator u pitanju.Prilazim lisici a ona prelepa,krzno vrhunsko,prava snezna kraljica...Ubrzo stizu otac i Nedjo i padaju cestitke a i prut po turu(vatreno krstenje) koje je obavio Nedjo,covek od 2m i 120kg,tako da nije bilo bas svejednoNervozan...Taj dan ce mi ostati u secanju dok sam ziv Lisica
LOV JE Passrbijaloviveli

nidzamotocross

Cvele kaže:
nidzo, kakav crni smak sveta, nije valdja da verujes u to ? Frown

Salio sam se Cvele... Grin

Milose Bravo 2 Kad bi meni poklonili jedan Benelijev PA za 18-ti rodjendan.. Ehh... Cry

aca ribarac
 ja nikada nista nisam ubio,ali se nadam da u oktobru ima da padne 1 petlic... ;)
volim lov zbog Pas srbijalov iveli 3 Kolce

arli
 Meni je prva odstreljena divljač (od kako sam postao lovac) bila koka.Frown Izletela je ispred mene jedno 10-tak metara i pravo ka jednom šumarku. Ja kao mlad lovac, pun andrenalina, na prvu bam i direktan pogodak... Misleći da je fazan,sav srećan vičem: "Jeste li videli koliki mu je rep!", a oko mene starije kolege guše se od smeha. Grin Ne verujući nikom,probijam se kroz najgušće žbunje-trnjine,glog...pocepavši pantalone na više mesta (i čizmu sam jednu probušio),sav izgreban,shvatih da su bili u pravu! Stidljiv Ali,eto,ta uspomena će mi ostati ceo život u sećanju. Naravno,sa iskustvom je sve došlo na svoje mestoiveli 3!

stojkuki
 I moj prvi ulov je bio zekan. Zima, debeo minus, sneg. Uhavili liniju i cesljamo neke vocare i kukuruzista. Dvadesetak metara od mene drugar, dolazimo do jednog reda gde na 100 m vidim zekana gde stoji i cisti se. Polako sa puskom na gotovs krecem ka njemu pazeci da ga uvek imam na ustima cevi. I pridjoh na jedno 50 m i taman da pucam, kad opali meni zdeana drugar. Video covek zeku u trku i opali, a u to trenutku opalih i ja jedan. Zekan poskoci i pobeze glavom bez obzira. Moj drugar je svog oborio. Ispsovah sve zivo i mene i pocetnicku sud da ce me razvaliti od zezanja. Nastavismo dalje i tu ja opalih na dva komada koji su lepo pali bez greske. U povratku, cesljamo isti pravac ali pod 90 stepeni i na onom kukutuzistu , na ivici nailazimo na onog mog zeku, sa pocetka, koji je uredno pao. Pogledamo ga, a on dobio dve sacme u pluca, i imade snage da ode tih desrtak metara i tu pade. I ipak ne ne omasih i ne dobih porciju zezanja. I to mi je nekako najdrazi zec do sada.

alex
 A evo i mene moja prva odstreljena divljac je prepelica.
Desilo je se to jutros poenter je markirao poletele su dve ja sam otkocio pusku u ubacio je u rame nanisanio ipuff pade prepelica pas polako za njom i aportira bio sam odusevljen bas bas odusevljen.

Boban
 Neka je sa srecom,prvi odstrel tako to pocinje a ostali lovovi ce se sami redjati jedni za drugim.Srecno i dobar pogled Bye

alex
 Hvala hvala

duskov
 Prvo što sam ulovio, a bilo je davno, je lisac. Uzeo sam staru đedovu "krivenu" pušku zvanu "čaća". Uspomena iz nekih davašnjih ratova.
Gonili ga nečiji kerovi a ja ukradem pušku, sa deset godina, i tras! Pade! Srce hoće da izleti!
Slično je bilo kada sam se oženio. Uzeo ja đedovo auto poveo đevojku u šumicu i tras!
Srce da iskoči!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,059 posete www.srbijalov.com