Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Municija 'NORMA'

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Municija 'NORMA'
ProfiHunter

canis aureus kaže:

VolEm da pročitam sve što dođe do "ruku" kad je reč o oružju, municiji, lovu, prirodi, ...
I tako naletim na sve i svašta! ... a nešto nema čak ni veze s vezom Confused al ajd' tak'o nam je novinarstvo, doktori, magistri, ...

Zainteresovalo me je kad sam u "Novosti KALIBAR" br.242 iz decembra 2016te pročitao tekst pod naslovom "Pogonski lov -VELIKO FINALE" , gde i sam autor na početku teksta navodi "Trudiću se da pomognem koliko mogu" a gde je prethodno naveo neiskustvo mladih kojih ima prilično, a da ima i egoista kojima je ego veći od neznanja, ali idu i dele savete drugima ...

Elem, tekst je o pogonskom lovu na divlje svinje, što se i vidi iz naslova, i između ostalog se "preporučuje" i municija(zrna) za lov u pogonu ...
"Treba izbegavati tvrda zrna, poput Norma Orixa ..." u tekstu je naveo autor.

Hmmm

U Lovačkim novinama "Lovačke novosti" br.6 jun/jul 2017te u temi "iz struke" sa čime u lov sa čeke i u lov pogonom a pod naslovom "ZRNO JE ZRNO, E PA NIJE TAKO"
Tekst je o izboru municije/zrna za lov što sa čeke što pogonom(što i sam naslov kaže) i tu autor teksta navodi za zrna za lov iz pogona: "Najboljima su se pokazali Norma zrna ORYX i VULKAN ..." i "Moj izbor ali i onih koje poznajem za lov pogonom je zrno Oryx, Mega ili Vulkan ..."

Hmmm

Na prvom mestu može se zaključiti da se autori tekstova ne poznaju Confused
Kome sad verovati i koje NOVINE čitati ne bi li se mlad lovac, neiskusan, "obrazovao" a da ga neki posle ne nazove egoistom kome je ego veći od neznanja(kao što ume kaSti autor prvog teksta)?!
... dal shvatiti da ima po novinama tih navedenih egoista?! Zbunjen

Kakvo je Vaše mišljenje i iskustvo sa Norminim ORYXom?!

Moje licno iskustvo je tako da dok god postoji Oryx ili Vulkan,ja ne menjam zrno,ubedljivo najboja konstrukcija zrna za crnu divljac u svakom smislu reci.
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

moravac 1
 Moj izbor je Norma Oryx za svinje kao i Norma S.P za srndaca.Vec peta godina pucam i vise nego zadovoljan.Problem je samo sto je ta municija prilicno skupa i nema je u svim gramazama kao ni svih konstrukcija zrna kod domacih dobavljaca!Kolce
srbija

canis aureus
 Pozna'm 7-8 lovaca koji takođeR koriste Norma OrixA a njih petorica su strastveni lovci na divlje svinje sa dugogodišnjim "stažom" i sa velikim brojem odstrela, kako trofejnih i "teških" tako i sitnijih komada i posle više isprobanih različitih elaboracija(municije) i mnoštva različitih zrna, izbor im se sveo baš na ORIX! Ne kažu ništa loše ni o Vulkanu ni o Megi ni o UNI ni o ID ... al najzadovoljniji su sa Orixom Confused i svima, koji ih pitaju za savet, preporučuju to zrno kao jedno od najboljih za lov DS pogonom.

... a nisu egoisti kojima je ego veći od neznanja, već naprotiv...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kolega_LOVEc
 Meni neka "logika" Grin kaze ovako nesto.
Ako kvalitetno bonded zrno radi kao na reklami, u recimo 3006
image.ibb.co/mwBZcQ/333333333.png
"Masivno otvaranje" to je valjda dobro za iza plecke
"Odrzava masu" / trebalo bi da bolje nosi i predaje energiju
preview.ibb.co/mR8rP5/11.png
Pa evo malo price o penetraciji zrnevlja i "SD"
Kaze Ako je SD koeficijent veci od .300 pogodno je za Klasu 4 " debelokozne opasne zivotinje"/ zvuci ko da rece veparSmeko
preview.ibb.co/jvyQj5/22.png
Kao Klasa 3 je navedeno/ Jelen, Los,Eland, Kudu....
preview.ibb.co/dXNwrk/4.png
Na kraju celokupno pakovanje, bonded zrno sa svim izreklamiranim karakteristikama, upakovano u 13 grama/200gr znaci SD/.301 sa potencijalom za odlicnu probojnost, plus otvara se odmah a zadrzava tih 13 grama.
Brzina umerena, pa nece biti velikih povrsinskih rana bez penetracije.Energija preko 4kJ.
Zakljucak nema hendikepa ni u plecku , ni malo iza....zvuci odlicno za korisnike pomenutog kalibra.
Hmmm Ako se kroz upotrebu i dokaze da je tako onda je Norma bas "ubola kombinaciju"....itanjebar na papiru jeste.
Kao i mnogi drugi ShockSmeko
Vim vi repellere licet

moravac 1
 Papir je papir a praksa je praksa.Tako mi rece jedan od majstora u zavodu za ispitvamje i zigosanje oruzija i municije u Kragujevcu.Svaki proizvodjac se trudi da svaki svoj proizvod predstavi u svom najboljem svetlu.Ali cesto u praksi se to uglavnom ne desava.Nije isto ni od puske do puske kao i spoj :odredjene vrste puske sa municijom kao i odredjenom vrstom snajpera.Kao i sa automobilima koji ne trose bas oniloko koliko pise u prospektu....uvek trose malo vise ili vise.
Elem u prakticnom lovu je to u svakom slucaju tek neka druga prica.Moje je misljenje, dok neko nema 5 i vise odstrela sa nekom vrstom municije bilo koje firme "Norme u ovom slucaju" i ne vidi kako se divljac ponasa, u odnosu na pogodak, gde je plasiran,velicinu (ukoliko su D.S upitanju) da li je rec o nazimetu ili vepru kapitalcu koga svi prizeljkujemo tesko je suditi o kvalitetu i ubojitosti.Svakom moze da kaze pa daj ovo je dobro a ovo lose ili ono sto odavno slusam i meni omiljena konstatacija,zadovoljnih korisnika domacih proizvoda.I ova vrsi posao ili ti odstreljuje.Za mene je Norma opravdala svaki ulozen dinar!!!
U kalibru 9,3x62 Oryx od 15 gr je mama za sve.Kolce
srbija

kolega_LOVEc
 Hmmm Osli neki upisiAdmin Powerizgleda

sto se tice "papira" mislio sam na fiziku, matematiku, balistiku, konstruktorski deo posla i njihove "papire"
Na marketing slabo obracam paznju.

Verujem u naucne postulate koji stoje na pocetku price o zrnima,kao projektilu za oruzje .

Drugo prica o "teskom" zrnu, je prica o teskom zrnu za odredjeni kalibar.....prosto nije za sve isto tesko Smeko

A pogodak je kruna svega, sreca ili nesreca, i prica za neke buduce lovce.iveli
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,487 posete www.srbijalov.com