Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 30-06cal Vs 7x64cal

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
30-06cal Vs 7x64cal
Milos88-Ivanjica
 Po meni 30-06 zakon,jos me nije nikada izneverio i znam da neceGrin
LOV JE Passrbijaloviveli

Sniper Hunter
 Bar u 30 -06 i ne trza punoConfused

darkon
 I ja ne primetih taj "toliki" trzaj. Confused

Milos88-Ivanjica
 Ni kod mene ne trza mnogo Confused
LOV JE Passrbijaloviveli

I Jevtic
 ma trza ako naidje neka lovocuvarka jos da je plavaROFL

vlada lovac
 Ma nije taj trzaj previše jak, i 7x64 se prilično rita

Max011
 http://www.brenne...l?&L=1
dok nekom ne omrkne nekom ne osvane... Ruag(RWS) i Breneke se sude odatle kod RWS nema vise tiga, toga tuga... sad su to evo uni... ke vidime sta ce bidne na kraju balade. Inace ne stoji i to da je segment dia.284 lose pokriven naprotiv vrlo je lepo pozicioniran ... ali ono sto kara nase koke je nase kaskanje za svetom tj jedna smo od retkih zemalja gde je punjenje zabranjeno a kvota je 60 komada...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Podunavac
 Ni ja nisam primetio neki trzaj kod 30-06 Spr. Ali nisam smeo ništa da kažem, da se neke kolege opet ne nađu prozvani i uvređeni.Grin
Tri prsta 2Kolce

bela
  a ja sve vreme mislio da sam neki siledžija , znači 30-06 ipak nema tako jak trzaj.puc puc
vižlan i terier

hamerles
 Neko od kolega pomenu da je 30-06 namenjen za vojne potrebe a ne za lov... Svi kalibri su radjeni za potrebe voske u vreme kad je nastao 30-06 za potrebe vojske od sacmarica u to doba lovilo se kremenjacama i kapislarama Bye

vlada lovac

hamerles kaže:
Neko od kolega pomenu da je 30-06 namenjen za vojne potrebe a ne za lov... Svi kalibri su radjeni za potrebe voske u vreme kad je nastao 30-06 za potrebe vojske od sacmarica u to doba lovilo se kremenjacama i kapislarama Bye

Nije baš tako, evo recimo 270win nikad nije bio u službi vojske ni policije, a ima izuzetna balistička svojstva, baš čudno

hamerles

vlada lovac kaže:

hamerles kaže:

Nije baš tako, evo recimo 270win nikad nije bio u službi vojske ni policije, a ima izuzetna balistička svojstva, baš čudno
Za 270win si u potpunosti u pravu samo retko je da neki kalibar nikada nije bio vojni kao 270win. a o dugotrajnosti 30-06 sam u pravu... lovilo se kremenjacama na nasim terenima kad je 30-06 koriscen u vojne svrhe.

petar
 [xhide]

sjeftic kaže:
ma meni odgovara i jedan i drugi kolege presudjuju samo nijanse po meni.petre nemoj da shvatis ono kao neku provokaciju to je bilo cisto da razradimo malo temu veliki pozdravBye

Ma kakva provokacija druze, nego je to bio direktan 'napad' na nas kalibar, pa sam morao da ga branim...Smeko Grin[/xhide]
Just like old times!

petar
 [xhide]

hamerles kaže:

vlada lovac kaže:

hamerles kaže:

Za 270win si u potpunosti u pravu samo retko je da neki kalibar nikada nije bio vojni kao 270win. a o dugotrajnosti 30-06 sam u pravu... lovilo se kremenjacama na nasim terenima kad je 30-06 koriscen u vojne svrhe.

Pa ni 7x64 nikada nije bio vojni...Hmmm[/xhide]
Just like old times!

vlada lovac
 "...Između dva svetska rata German Wehrmacht uvodi pored 8x57is i 7x64 za službeni snajperski kalibar za posebne namene.To nije bilo masovno uvođenje, već oruzije za specijalne jedinice..."

Sniper Hunter
 Dovoljno da je bio uveden znaci nije cistunac kako ga predstavise kao mirotvorca bez dana vojnicke sluzbeROFL

canis aureus
 ... dal trza dal ne trzaZbunjen
trzaj zavisi od mnogo čega pa tek onda od kalibra(težina oružja, težina projektila-zrna, barutnog punjenja, oblik kundaka, "amortizera" na kundaku ...) ali ako se uporede dve "iste" puške po težini, obliku kundaka ... primetićemo da ipak veći trzaj ima .30-06 nego 7x64!
Ne kažem da je trzaj "neki" i "siledžijski" ali da je veći- veći je!!
Takođe kao bivši vlasnik Mausera M98 u kalibru .30-06Spr. i sadašnji vlasnik Mausera M98 u kalibru 8x57JS tvrdim da veći trzaj ima .30-06 od 8x57JS(i to .30-06 sa lakšim zrnom od 8x57JS) a ako uporedimo bilo koji poluautomatski karabin sa klasičnim obrtočepnim karabinom -manji trzaj biće kod PAConfused(zbog sistema na kom funkcioniše ...) zato ne treba tako to ni poreditiNo no no
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

vlada lovac
 Jes vala tako je, sa istom težinom puške, oblikom kundaka i skoro istim težinama zrna, 30.06 malo jače trza

darkon
 Pa, pošto je bolji, mora malo jače i da trza. Grin

hamerles
 To dali je jedan kalibar bolji od drugog ne zavisi od kalibra vec od strelca... I sa malokalibarkom 22LR mozes sve da odstrelis ako je pogodak kako treba a kamoli sa nekim vecim kalibrom kao sto je 30-06 ili 7x64... U zemljama gde je dozvoljen lov kalibrom 22LR imaju exstra rezultate... E sad kao sto je kalibar 12 najzastupljeniji kod sacmarica tako je i 30-06 kod karabina ma da ne vidim zbog cega ali takva je realna slika kod nas... U svakoj prodavnici koju god pusku sacmaricu da pogledas ona je u kalibru 12. A od karabina koji god da sam video on je u kalibru 30-06 retko neki drugi kalibar... Kada bih kupovao karabin ne bih bas u 30-06 kalibru bas zbog toga sto taj kalibar vecina lovaca koristi.....

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,795 posete www.srbijalov.com