LU "Hajduk Veljko" Ćićevac
|
slavaplana |
Objavljen 10.02.2015. 16:08
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
A evo i odluke prevostepenog organa tj Dk u ovom slucaju...citajrte i smej te se ljudima koji zaista nemaju pojma sta rade i kako pravno treba pre svega da im izgleda pravilnik po kome rade i sta je sve u nadleznosti istih koji svoja akta stavljaju iznad Zakona............ja ne mogu da poverujem da nemaju bar pravnika koji bi ovo pogledao da iste uputi da ovo ovako nemoze da prodje.............
|
|
|
|
utokahuntterrier |
Objavljen 12.02.2015. 14:25
|
Pripravnik
Upisa: 3
Pristupio: 22.01.2012. 14:45
|
samo prazne price i neproverene informacije opkovane lazima .
UTOKAHUNTTERRIER
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.02.2015. 14:46
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
utokahuntterrier kaže:
samo prazne price i neproverene informacije opkovane lazima .
Na šta se odnosi komentar kolega?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.02.2015. 15:58
|
Lovčina
|
ako su objavljeni dokumenti LAZI onda ti imas problem druze???? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2015. 16:30
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ima moj komšija kuče koje kada nešto vidi , lane i podvijenog repa pobegne u kućicu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
skojic |
Objavljen 13.02.2015. 16:34
|
Stari član
Upisa: 216
Pristupio: 01.07.2009. 18:30
|
Mogu li ja nešto da pitam možda je glupo ali ...
Gore u jednom delu stoji da je prekršeno pravilo izvođenja ove vrste lova gde je potrebam minimalan broj učesnika u lovu pogonom od 10 lovaca a njih je bilo 6.
Pa moje pitenje bi bili dali su neke posebne dozvole za lov pogonom ili su to grupne dozvole za lov ?
Svetislav Bato Kojić
Lov i Žene idu zajedno
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 13.02.2015. 21:38
|
Stari član
Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Za lov pogonom ili ti grupni lov divljih svinja dovoljno je i tri lovca. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 14.02.2015. 07:49
|
Lovčina
|
Zakon kaze 3 lovac u grupnom lovu ali ovi ljudi su izvan zakona pa su svojim pravilnikom napravili sve samo ne red u udruzenju.........smejurija ziva ali polako samo...........mnogo oni neznaju...prave se pametni............ali ima jedno mesto gde ce se sigurno pojaviti da daju objasnjenja na sve sto su radili a to je sud............. |
|
|
|
skojic |
Objavljen 14.02.2015. 07:55
|
Stari član
Upisa: 216
Pristupio: 01.07.2009. 18:30
|
Znam i ja da za grupni lov najmanje tri čoveka ali kako reče slava u nekom pravilniku o gazdovanju ima i deo u kome je 10 lovaca minimum .
Tražio ja taj pravilnik po netu i na kraju odustao džaba trošio vrema nema ...
Reko da nije nešto novo pa da ne naj..em što nas nema 10 u lovu na liju
Svetislav Bato Kojić
Lov i Žene idu zajedno
|
|
|
|
kempi |
Objavljen 14.02.2015. 09:19
|
Stari član
Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Ovde je ociti problem samo sto je neko glup i neobrazovan da u 21.veku upalli kompijuter i procita zakon. Takvi glupsoni LU ce dovesti udruzenja do prosjackog stapa sto je izgleda i cillj da bi se lovista privatizovala sto pre.
NE MOZE nijedan pravilnik biti iznad zakona ili pravilnika ministarstva!!!!! Ali posto su navikli na samovolju sta to njima onda smeta.Najjaca je fora kad kazu doneli smo odluku!! Pa ajde mi clanovi da donesemo odluku da se Predsedniku izvadi jedno jaje ????Da li ce mo ga smeti izvaditi??
Zemlja Srbija to je problem! Pusti budalu, pusti budalu, sad budala ima gde god se okrenes i na koja god vrata da zakucas.
Tek sam sad procitao OSTRUCEN od strane lovackog saveza Srbije???????? Strucni pratioc sa licencom sa tim i tim brojem ......jadna li vam majka ako ovaj borac presavije tabak...samo to mogu reci, ovo nema ni u Diznilendu |
|
|
|
rk |
Objavljen 14.02.2015. 10:06
|
Stari član
Upisa: 479
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Sto se tiče zakonitosti pravilnika ukoliko je za grupni lov predvidjeno najmanje 3 lovca, a ujedno ikoliko je dozvoljeno da pravilnikom bude predvidjeno i drugačije, onda odredba u pravilniku koja predvidja najmanje 10 ne bi bila ne zakonita.
Naravno protiv sam samovolje bilo koga, a posebno rukovodstava u LD, ukoliko neko krene tako da se ponaša apsolutno bi trebalo pokrenuti adekvatne postupke protiv njih.
RK
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 14.02.2015. 20:23
|
Lovčina
|
Drzava je propisala sve pravilnike koja su L.U. bila u obavezi da usvoje na svojim organima..............a ne da pisu i tumace kako se kome cefne...........ovde je samovolja vise nego ocigledna....
Za informaciju clanovima koji prate ovu temu Draganu je sinoc u 20:30 podmetnut pozar u kopi sase gde je slucajno njegova cerka videla dim i komsije su pomogle da se vatra ne prosiri na drugu kopu i na obore............sutra ce prijaviti sve Policiji..............
Pretnjama i ovakvim stvarima koje valjda treba nekog da zastrase samo pravite GORE po sve Vas koji mislite da ce Dragan sada odustati............uputio sam ga na nevladine organizacije,Muo i Tuzioca............advokati uveliko rade na zalbi i na prijavama nadleznim organima za UDRUZENJE i NEZAKONITA AKTA koja se krse sa svim visim propisima koje ovo udruzenje nece ili nezna da prilagodi ..........prave se svi pametni...........ali polako samo ko se poslednji smeje najsjsladje se smeje..............Ovim pravilnikom su predvidjene vece kazne nego u preksajnom postupku za mnogo blaza dela ..........cudi me da se jos pojedinci hvale kako ce ga ocistiti iz udruzenja??????????/ja to ne razumem???Platice mu sve do poslednjeg dinara a da toga nisu ni svesni kao sto je slucaj bio u Cacku pre par meseci ako se secate???
Ako Zakon kaze 3 coveka mogu da idu u grupni lov........nema tog pravilnika koji moze da kaze da je to 10 ljudi??????To nije moguce i sve je jasno ....necu mnogo komentarisati vise i uciti ove sa druge strane neka se glibe jos vise pa neka posle placaju............nisu ni prvi ni poslednji ........... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 14.02.2015. 20:24
|
Lovčina
|
OPOMENU STE POLSLI ALI BEZUSPESNO..................Policija neka radi svoj posao............... |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 14.02.2015. 22:58
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Meni ovo stvarno nije jasno?
Što se tiče te odredbe pravilnika o minimalno potrebnom broju lovaca za organizovanje grupnog lova, ne može se to tumačati na osnovu subjektivnog doživljaja. Pravilnik ministarstva kaže minimalno tri a pravilnik udruženja kaže minimalno 10? Pa tu ne bi trebalo imati dileme oko usklađenosti pravnilnika udruženja sa pravnim propisima. Pa zar taj pravilnik pre primene nije trebao da dobije saglasnost nadležnog ministarstva, pa ako je istu dobio, onda???
Moje skromno mišljenje je (što ne mora da znači da je ispravno) da tu nema neusklađenosti i da bi toga bilo da u pravilniku udruženja stoji “najmanje dva”.
A ovo o prekršajima predviđenih pravilnikom udruženja sa mnogo većim prekršajnim kaznama nego u prekršajnom postupku, kako moj brat Slava navodi, je zaista neprihvatljivo, jer čini mi se da je Zakonom o prekršajima predviđeno da se samo Odlukama skupštine autonomne pokrajine, skupštine opštine, skupštine grada ili skupštine grada Beograda, mogu propisati novčane kazne za prekršaje i to od minimalnog iznosa do polovine najvišeg iznosa propisanog raspona iz tamo nekog člana i da izuzetno samo za prekršaje iz oblasti javnih prihoda, javnog informisanja, carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, životne sredine, prometa roba i usluga i prometa hartijama od vrednosti, zakonom se mogu propisati kazne u srazmeri sa visinom pričinjene štete ili neizvršene obaveze, vrednosti robe ili druge stvari koja je predmet prekršaja, ali ne više od dvadesetostrukog iznosa tih vrednosti s tim da ne prelazi petostruki iznos najvećih novčanih kazni koje se mogu izreći po odredbi stava tamo nekog člana.
Mislim da sve ono što je kao prekršaj predviđeno Zakonom o udruženjima građana i Zakonom o divljači i lovstvu, ne bi trebalo da bude sankcionisano preko disciplinskih komisija po udruženjima, već da za takva ponašanja trebaju biti izricane samo zaštitne mere: privremena suspenzija članstva u udruženju do okončanja prekršajnog postupka , vremenski oročena suspenzija ili trajno isključenje iz članstva udruženja , nakon pravosnažne presude prekršajnog suda.
Ali kako se zemlja Srbija više decenija unazad rukovodi onom “pusti budale,....... pusti budale,........ pusti budale,............ pusti budale,……”, budale prevladaše a fukare se obogatiše!!!???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.02.2015. 23:42
|
Lovčina
|
Pitanje za 1.000.000eura?????/
U Resenju D.K. u obrazlozenju stoji
citiram......
"takodje na polaznom mestu za lov divljih svinja treba da bude najmanje deset ucesnikau lovu,kao jedan od obaveznih uslova za izvodjenje lova ,a nije ih bilo ,po izjavi Ramica vec sestorica"......pa navodi imena ucesnika........."cime je preksen i Pravilnik o gazdovanju lovistem mojsinjske planine clan 14 stav 1.(Ministarstva poljoprivrede,sumarstva i vodoprivrede broj 110-00-00063/2014-10 od 14.04.2014god koji izricito nalaze ucesce od najmanje deset lovaca u ovakvim vrstama lova(pogonom)????????/[/b]
Jer moze neko da mi kaze gde se nalazi isti pravilnik i kako isti ne POSTOJI NA SAJTU UPRAVE ZASUME POD OVIM BROJEM KOJI SE NAVODI???STA OVO ZNACI????
DA NIJE NEKO OVO IZMISLIO MOZDA????
falsifikovanje Pravilnika i pozivanje na nesto sto ne postoji je....................kaznjivo zakonom.......... |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 17.02.2015. 15:41
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Prethodni Slavin upis je upravo dokaz za potvrdu mog mišljenja da razloge za ovu našu bedu ne trebamo tražiti na strani nas lovaca kao članova lovačkih udruženja i lovačkih udruženja kao subjekata u lovstvu Srbije, već na strani državnih službenika koji primaju platu zahvatanjem od i od nas lovaca kao građana Srbije.
Stariji sin moje žene, sa kojom sam u braku evo skoro 29 godina, i po čijoj tvrdnji imamo dva zajednička sina, od kojih je prošle godine u okviru razmene studenata, ovaj stariji proveo 3,5 meseca u SAD-u, gde je zaradio negde 12 hiljade dolara a kući done negde blizu 7 hiljade i na moje pitanje kakvi su amerikanci, odgovorio da nama SRBIMA nisu ni do kolena, ali da imaju ZAJAEBANE ZAKONE, daje mi za pravo da zaključim o odgovornosti pojedinaca za propadanje Srbije.
Takav odgovor starijeg sina moje venčane žene ukazuje na uzroke našeg problema, ne samo u lovstvu Srbije, koji se može odstraniti samo ako o tome postoji saglasnost nas većine lovaca i građana Srbije ,
Ali, pošto do te saglasnosti može doći tek kada većina građana Srbije bude imala mogućnost da se istinito informiše o svemu, to one budale a naročito fukare......... neće dozvoliti tj. ne dozvoljavaju, zbog čega jesmo tu gde jesmo???
DOKLE??? Pa dotle dok moj brat Sremac ne bude shvatio da nečega što više nema, više nema, da je to nešto imalo dobre i loše stvari ali da građani Srbije od toga nisu imali nikakve evidentne koristi, a naročito onda kada fukare po Srbiji shvate da muška populacija građana Srbije više nije spremna da im rajfešlus bude na strani gde im je dope i da su od skora rajfešlus okrenuli u pravcu gravitacijskog mlaza uvek spremnog organa u pozadini da ga fukare na pravi (oralno) način mogu koristiti, čije će im korišćenje ne kao do dada, biti sve bolnije, neprijatnije i nepodnošljivije, usled čega će najzad shvatiti i pristati da moraju živeti životom u skladu sa onim što im je bog dao a ne životom koji su im pametni omogućili svojim popuštanjem budalama.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 17.02.2015. 16:07
|
Lovčina
|
Ovde se postavlja pitanje da li je na ovaj Pravilnik o gazdovanju lovistem mojsinjske planine koje udruzenje primenjuje verovatno moralo da dobije saglasnost Uprave za sumu ali se postavlja i drugo pitanje ako se u pravilniku o izvodjenju lova i lovnoj karti kaze da grupu cine od 3 do 20 lovaca koji mozak u udruzenju moze na stetu svojih clanova da u Pravilnik koji su usvojili ako su ga usvojili u opste ili ga prepisali od nekog treceg moze da stoji da je 10 ljudi minimum za grupni lov pogonom ???To samo moze da uradi lud covek.........ali ovo nije usamljen problem......Mi imamo Zakon o divljaci i lovstvu na koji svi kukaju a kad ih pitas sta ne valja nemaju pojma ali znaju da isti nije dobar a ON SE NE PRIMENJUJE PUNE 5 god od dana donosenja.............ovo jedino u Srbiji moze................ |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 17.02.2015. 16:27
|
Lovčina
|
http://www.luhajd...ju_lov.pdf
kako objavimo koji informaciju sajt ovog lovackog udruzenja se dopunjuje..........lepo od rukovodstva sto misli na svoje clastvo i sto do sada isti nije imalo prilike da vidi ove Pravilnike.............misle ljudi o svom clastvu!! |
|
|
|
sasachovi |
Objavljen 17.02.2015. 17:32
|
Pripravnik
Upisa: 7
Pristupio: 05.02.2015. 19:37
|
Odakle u jednom coveku toliko zle krvi. Ako Slavo nisi pravnik onda ti je moj savet da jednom problemu pristupis kao novinar pa da pre nego tako srcano nekog branis a druge napadas, proveris sta druga (vecinska) strana LU ima da kaze i o problemu a i o coveku na na cijoj si strani stao. Izneo si druze moj gomilu neistina koje stete ugledu, kako LU tako i ljudima koji vode ovo udruzenje. Neka ti je na casti a trebao bi da znas sta znaci povreda ugleda pravnog ili fizickog lica. Pozdrav svim kolegama i izvolite da budete nasi gosti.
Chovi
|
|
|
|
sasachovi |
Objavljen 17.02.2015. 17:47
|
Pripravnik
Upisa: 7
Pristupio: 05.02.2015. 19:37
|
A tumacenje zakona zna se ko vrsi, na jedino ispravan tzv autentican nacin. Ako je saglasnost na jedan pravilnik dalo ministarstvo to bi trebalo da bude dovoljno i za mene a i za tebe.
Chovi
|
|
|