Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Cvele
 Bobane, nemoj da me zezas, sto se tice hrane sada je full, ovo je slika od prosle god Smile, a sto se tice repa secen jeste, ali dal' je bio pijan majstor ili sta vec to ne znam, jer sam ga tako uzeo od odgajivaca... Smile rokvic, ne znam mu visinu, ali dosta je krupan Smile sto se tice izlaska, izvodim ga i u polje i u dvoriste, kod nas je bilo mnoogo snega, a on voli sneg vise nego 'leba da jede Grin vi nemate pojma sta je radio, valjao se, gurao glavu u sneg pa trci, legne, jos imam Stafordicu, zenku, pa s' njom se juri, ali ona nema sanse da mu parira, mnogo joj je hladno, a i dosta je manja od njega, a sneg dubok Grin bice jos slika, nadam se uskoro B) Pozdrav !Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
rokvic
 drage kolege desilo se ono cega sam se pribojavao,mog psa je ujeo krpeljCry,jutros sam primetio to i pozvao veterinara,dobio je 3 injekcije...pa se nadamo najboljem....cuvajte svoje pse od ove gamadi,izuzetno je tuzno videti svog vernog prijatelja u lovu,,bespomocnog,jadnicak se bori za zivot...i mene je to jako pogodilo ,tako da zelim svoju bol podeliti sa vama....Videcemo dali ce se izvuci,u ponedeljak ce opet na injekcije,pa cu da javim sta bi...pozdrav Zoran
 
blackhunter
 ne razumem kako ga je to ujeo da je morao da primi 3 inekcije???moj pas takodje leti uhvati nekog krpelja ali na to mesto gde je usao krpelj ja mu malo stavim benzina i eto ga krpelja za 1 vremena van...nikad nisam imao iskustva da je pas bolovao od 1 krpelja da mora da primi 3 inekcije???
dobar pogled...lovac
 
Lovac sa NLT-om
 Moj breton takodje za vreme lova na prepelice nahvata krpelje i ja samo uzmem kljestim iscupam i alkoholom namazem gde je bio i ako mu ostane glava ona otpadne....kakve injekcije...mislim da to nije potrebno......
 
Cvele
 Nemojte pogresno da me shvatite, ali malo preskacete temu ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Lovac sa NLT-om
 

Cvele kaže:
Nemojte pogresno da me shvatite, ali malo preskacete temu ;)


cvele mi smo samo prokomentarisali prethodni post.......
 
Lala
 

rokvic kaže:
drage kolege desilo se ono cega sam se pribojavao,mog psa je ujeo krpeljCry


E Rokvic, stvarno malerozno!!! Pa otkud krpelj sad, na ovim niskim temperaturama??

Jedan moj kolega je isto tako prošao, keru je zimi u kućicu prostirao seno koje je kupovao balirano, i u bali sena je bilo krpelja Confused Na sreću, ker je preživeo.
Nadam se da će i tvoj ker prebroditi krizu. Čuo sam da je onaj veterinar Etjen u ul. Matice Srpske, uspevao da podigne kerove posle teških kriza. A verujem da i tvoj veterinar zna šta radi. Inače, ujed krpelja je lutrija, niko ne može da garantuje ništa.

Neco, ne mora svaki ujed krpelja biti fatalan. Ako krpelj nije zaražen, onda skidanje ne ostavi neke posledice. Ali ako je zaražen, ako je prenosilac lajmske bolesti, onda je opšte s*anje! I najveća greška je da ga stisneš pincetom, pošto onda od stiskanja kroz rilicu ispusti sadržaj svog stomaka u krv psa, pa prenese zarazu.
Tako da si verovatno imao sreće, da ti ker nije pokupio zaraženog.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Cvele
 Uslikao sam onog mog dasu Pas jedva, od 20-25 slika 2-3 valjaju Grin nema mira uopste Oi probao sam i onako, da ga popnem na neku visinu, tj na nesto, ali podigne samo prednji deo, zadnji ni za zivu glavu Grin Sutra ce nadam se biti slika, samo da uzmem bluetooth od sestre ;) Pozdrav ! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
bela
 bogami da krpelji već rade pošto sam svakodnevno na terenu ja sam kere već ogrlicom kolko tolko zaštitio morću da nađem front lajn uskoro.inače će moj matori ker nadrljati.
to mi se nebi svidelo.Pas
vižlan i terier
 
Lala
 Bela, ogrlica nije dovoljna zaštita, to znaš i sam. Front line se na mom keru (i staroj i novoj kuji) pokazao zaista dobar za krpelje i buve. Nanesem front line i miran sam par meseci. A košta oko 7-8 evra (orginal).
Bolje to staviti, ili neko slično sredstvo, nego reskirati. Lečenje je mnogo skuplje od toga, a da ne pominjem patnje kera, i muke vlasnika dok gleda kako se ker muči. Ako ker preživi, oporavak je dosta dug.
A nema garancije da će svaki preživeti, čak i uz pomoć veterinara.
Stvarno mi je čudno da krpelji već sad krenuli?!? Zar nije još suviše hladno za njih?
Znam za slučaj kad je jedna kuja bolovala, lečili je, oporavila se posle 2-3 meseca, i odu na kontrolni pregled kod veterinara, kao, sve je u redu, kuja vesela, kao ozdravila, završe pregled, kuja skoči sa stola za pregled, izadje ispred vrata ambulante, i na mestu ugine - srce joj nije izdržalo Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
rokvic
 blackhunter- da objasnim...posle ujeda krpelja.,psi obicno dobiju temperaturu koja je izuzetno visoka,tako da jednu inekciju dobiju za temperaturu,drugu dobijaju,protiv krpelja,ne znam tacno koju,ali anam da je za kerove izuzetno bolna,jer svi jako,cvile sto nije obicaj sa drugim injecijama,i treca injkcija je antibiotska,neki koktel,jer kod nekih pasa se javlja alergija na ovu drugu injekciju i otice im njuska... i moraju primiti ovu trecu kako ne bi dobili gusenje...mom psicu je danas vidno bolje,sutra idemo kod veterinara ,pa cemo da vidimo...nadamo se da ce sve biti ok...a sto se tice lecenja verujte da za ove injikcije date vise novca nego za 3-4,ampule frontlajna.. pozz...
 
Lala
 Ne kažu džaba ljudi: preventiva je najbolji lek!
Ona treća injekcija je, mislim, dexametazon, i takodje peče. Tačno je rekao Rokvic, služi da umiri alergijske reakcije na drugu injekciju (oticanje sluzokože grla i nosa, očnih kapaka, ker se uguši). Sličnu terapiju dobijaju i ljudi koji imaju teške alergije na nešto.
Rokvic, pa zar nisi stavio Front line keru? Gde istrčavaš kera, kad je uspeo da pokupi krpelja na ovoj temperaturi?
Stvarno mi je krivo što ti je ker nagrabusio Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
rokvic
 Nisam stavio frontlajn...j ja sam kontao ajd jos koji dan,,hladno je,mislio sam da nema krpelja...bio sam na putu a moja majka je ubacila psu u kucicu seno,jer je bilo malo zahladilo, koje je donela od komsije,e da li je tu bio krpelj ili negde drugde,jbg..., izvodio sam ga prosle nedelje ,bili smo u Krcedinu kod mojih prijatelja,mozda je i tamo pokupijo nemam pojma...ali sta je tu je sledeci put mi se sigurno ovako nesto nece ponoviti,,frontlajn stavljm i na -15,za svaki slucaj....
 
Lovac sa NLT-om
 Nisam znao da krpelj moze da prenese bolest,ali sada znam....Lalo sta je tacno frontline????? za ogrlice sam cuo, za frontline nisam...........Sad
 
rokvic
 Neco evo malo objasnjenje.......Frontline je kontaktni ektoantiparazitik, što znači da deluje na parazita kada parazit dođe u kontakt sa Frontline-om na koži i dlaci psa. Preporuka je proizvođača da se životinja ne sme kvasiti (kupati) dva dana pre i dva dana posle tretmana. Ukoliko psa poprskate Frontline sprejem, parazite ćete ubiti trenutno. Frontline štiti pse od buva do dva meseca ali u slučajevima velike infestacije buvama neophodno je tretman ponoviti u kraćim vremenskim intervalima (u razmaku od mesec dana).

S obzirom na uzrast šteneta i trenutno prisutan problem sa buvama, preporučila bi Vam ipak da koristite preparat Frontline u spreju, koji osim što ima trenutni efekat na prisutne buve, lako se i dozira. Sprej se nanosi na površinu dlake. Preporučena količina leka dobija se sa 2 - 4 pritiska na brizgaljku spreja na kilogram telesne mase ako se koristi bočica od 250 ml, odnosno 6 - 12 aplikacija po kilogramu telesne težine ako se koristi bočica od 100 ml. Životinje se mogu ponovo tretirati po isteku mesec dana od prethodnog tretmana.
 
Lovac sa NLT-om
 Hvala na objasnjenju rokvicu, a frontline ima da se kupi sigurno u onim radnjama gde ima hrana za pse i ostale stvarcice????
 
Cvele
 Ima, ima, a imas ga i u VET stanicama ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Lala
 Front line, u ampuli, je najbolje utrljati keru na mestu gde vrat prelazi u ledja, izmedju dve lopatice. Jednostavno se sadržaj ampule prospe na to mesto, na površinu veličine dlana, i utrlja se u krzno, u kontra smeru rasta dlake.
Na ovaj način se sadržaj postepeno širi preko celog tela psa.
Takodje, posle nanošenja Front line, nije preporučljivo kera voditi u lov 2 dana, pošto kretanjem kroz mokru travu može sprati sa sebe naneto, dok se Front line ne uvuče u površinu kože.
Još jedno upozorenje: ako imate mačku ili nekog drugog kućnog ljubimca, ne bi trebalo da dodju u dodir sa front line.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lovac sa NLT-om
 Pa sta je bolje sprej ili ampula? Confused
 
Cvele
 Sprejasta ampula Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,824,018 posete www.srbijalov.com