Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
tetrao
  Ako ko poznaje šumsku šljuku na ovim prostorima to je Slobodan Puzović. On je dugi niz godina intezivno istraživao ovu vrstu, pa je i magistrirao na tu temu, čak je jedno vreme, praktično sam izdavao bilten pod nazivom "Scolopax". U to vreme je postojala i Balkanska sekcija za proučavanje i zaštitu šumske šljuke, a kordinator je bio S.Puzović.

Nemanja Djurovic

vladant kaže:

Nemanja Djurovic kaže:
danas smo ja i ortak prosetali sacekali prelet proletjela je jedna sluka ortak je kasno vidio vec je bila zamakla i bio je promasaj.....Njanjanja

Bez uvrede ali je sumsku sljuku neeticki loviti na preletu, to je prelepa ptica i treba je postovati i loviti i nadmudrivati se sa njom uz pomoc pasa pticara, a ne kao patke i guske. Za sljuku je potreban vrhunski pticar jer je veoma osetljiva i ima specifican miris koji je dosta jak ali ni malo slican fazanima, jarebicama, prepelicama i ostalim kokama.

ne znam o cemu pricas,ili nikad nisi bio na preletu sljuke ili si bio i nisi je ubio pa pises da je neetnicki....
u svakom o clanku o sljuci ces procitati da se lovi vecernjim i jutrarnjim preletom i dizanjem sa kerom zato malo razmisli o cemu pricas Pravilo

Nemanja Djurovic

nenadx kaže:
Nemanja,mozda su nam iskustva razlicita.Moja su ova.Obicno sam ih dizao na plavnim povrsinama,otvoreni plicaci.Tada nisu dozvoljavale blizi prilaz,pri dizanju let je odmah brz i u cik cak...Sa druge strane pri cekanju,a dobroj kamuflazi i neprimetnosti ptici koja prelece,ona nastavlja miran uobicajni let....Naravno to su oprezne ptice,koje reaguju na najmanji pokret...Svakako su u pitanju iskustvena opazanja,a svaka ima svoje drazi.Pozdrav

o ukusima se ne treba raspravljati to si u pravu,da sljuka je jedina ptica koju znam da moze tak da zalomi kad se digne ispred kera ide 3 metra pravo i onda naglo zalomi i kao da pada,ali prednost lova na sljuku sa psom je ta da ce je svaki pas osjetiti 2-3 m do nje a ona se dize kad je prakticno nagazi tako da lovac ima mjesta da se namjesti.Jos jedan bitan faktor kod lova sljuke je sacma koja treba biti kao na prepelicu kad se lovi sa psom....koju ti osobito koristis

vladant
 ne znam o cemu pricas,ili nikad nisi bio na preletu sljuke ili si bio i nisi je ubio pa pises da je neetnicki....
u svakom o clanku o sljuci ces procitati da se lovi vecernjim i jutrarnjim preletom i dizanjem sa kerom zato malo razmisli o cemu pricas Pravilo[/quote]

Ja sljuku lovim iskljucivo sa psom i znam da je veoma specificna jer ce jednog dana dozvoliti psu da je bukvalno dodirne nosem dok je u marci a da ce vec sutradan da se dize i na 15 metara od psa.
Lepota lova na sljuke je bas u tome sto je nepredvidljiva i predstavlja izazov i za lovca i za psa. Na preletu je moze loviti i ubiti svako i tu nema nadmudrivanja niti one napetosti kada prilazite psu koji markira, e zbog toga je neeticki loviti sljuku na preletu i nijedan pravi lovac na sljuke koji voli ovu pticu je ne lovi na taj nacin.

Lala
 Samo da malo ispravim, da ne ispadnu smešni upisi:
Nemanja Duroviću, kaže se 'neetički' (misli se na nepoštovanje etike, nauke o moralu), a ne 'neetnički', to je besmisleno (etnos=narod)! To neetnički bi moglo da znači 'nenarodno', i smešno zvuči u kontekstu tvog upisa.
Ne ulazim u polemiku oko načina lova šljuke, ne lovimo je, u životu sam samo dve odstrelio i to slučajno, prilikom lova na fazane, kad sam nagazio na njih.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nemanja Djurovic
 Lalo ovu rijec sam prekopirao od njega znaci on se dbr nije izrazio a ne ja,inace znam sta znaci ta rijec

Nisi dobro pogledao, on je dobro napisao, a ti nisi. Nema veze. Lala

i ovo da je svako moze ubiti na preletu....vhuuuu
ja bih volio da je svako moze ubiti ali ne moze ljudi shvata te li da se ona ne ceka kao patka i gledas od prilike znas odakle ce naletjeti ona nalijece sa svih strana 2 m od zemlje,35 m od zemlje zapad istok .....

vladant

Nemanja Djurovic kaže:
Lalo ovu rijec sam prekopirao od njega znaci on se dbr nije izrazio a ne ja,inace znam sta znaci ta rijec

i vo da je svako moze ubiti na preletu....vhuuuu
ja bih volio da je svako moze ubiti ali ne moze ljudi shvata te li da se ona ne ceka kao patka i gledas od prilike znas odakle ce naletjeti ona nalijece sa svih strana 2 m od zemlje,35 m od zemlje zapad istok .....

Ne ide ti vadjenje, vrati se malo unazad videces da sam ja pravilno napisao "neeticki:.
Svejedno koliko je sljuku tesko pogoditi, a jeste tesko, neuporedivo je veci izazov naci je pomocu pticara, narocito kad je teren nepristupacan. Jos samo kazi da koristis vabilicu pa si onda obelio.

nenadx
 Dobro drugari,nema potrebe dokazivati nesto sto je poprilicno vezano sa licnim shvatanjima i ....Sacma svakako 12 ili 14,(mislim da si i ti ranije spomenuo isto)eventualno ako se ocekuje pucanje na malo dalje 10.Inace cesto se lovi pri vecernjem preletu,ja ga licno neupraznjavam ali..opet stvar ukusa.Nije za raspravu.Razmenimo iskustva smireno.Pozdrav
Dobar pogodak

Lala
 Imam jednu veliku molbu: nemojte, kada govorite o lovu, koristiti reči UBITI, UBIJEN i sl.!!!
Nismo mi lovci ubice. Koristite reči ODSTREL, ODSTRELITI...
Nije E T I Č K I, koristiti reč 'ubijanje'; ubijaju se ljudi medjusobno, u lovu se divljač odstreljuje.

tetrao
  Lalo upravu si, pa ovi iz Alijanse su nas ustvari odstreljivali i to je bilo ETNIČKI jer je ono ubiti stvarno grozno. Grozim se i od same pomisli da ih neko nazove ubicama.

Lala

tetrao kaže:
Lalo upravu si, pa ovi iz Alijanse su nas ustvari odstreljivali i to je bilo ETNIČKI jer je ono ubiti stvarno grozno. Grozim se i od same pomisli da ih neko nazove ubicama.

Kao što sam napisao, ljudi se ubijaju medjusobno, a u lovu se divljač odstreljuje.
Pročitaj ponovo šta sam pisao, i ne stavljaj mi u usta reči koje nisam izgovorio.
Alijansu, politiku i ostale gluposti ostavi za neki drugi forum.

tetrao
  Bogu fala što nisam lala pa makar i gluposti pisao. Kakva je etička razlika za ubijenog i odstreljenog? Ko je Lalo pomenuo politiku, pa postoji i Zelena alijansa.

nenad_franc
 tetrao,u principu nema razlike,svodi se na isto! ali lovci nisu ubice,jer ubice ubijaju,a lovci love i odstreljuju!

petar
 O tome moze knjiga da se napise...Grin

Inace lovci ne ubijaju, ubijaju se ljudi, zivotinje ubijaju krivolovci ili se zivotinje ubijaju od strane ljudi u samoodbrani. Takodje se ubijaju u klanicama.

Lovci odstreljuju, dakle u lovu se zivotinje ne ubijaju, nego se
odstreljuju! B)

Izuzetak je ono sto sam naveo za samoodbranu, dakle lovci ubujaju zivotinje u samoodbrani samo ako nisu u lovu, a odstreljuju ih ako su u lovu, to je logicno i tako je...B)
Just like old times!

Nemanja Djurovic
 interesantno......
ajmo lovci ,,odstreljuje,,li ko ovu prekrasnu pticu??

dr NM
 Pozdrav kolege,
Pokušaću da pošaljem sliku šljuke koju sam danas odstrelio.

Dobar pogled svim lovcima na šljuke!

Cvele
 Jako mala slika, povecaj rezoluciju da bi' se nesto vid'lo Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Nemanja Djurovic
 ne treba vidi se dovoljno drzi je za kljun i to je to Smile

Nemanja Djurovic
 evo jedna sipaticna slika sa crnogorskog primorja
http://sphotos.ak...4703_n.jpg

nenadx
 Au covece...No coment
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,602 posete www.srbijalov.com