Dozvola za pušku
|
Sniper Hunter |
Objavljen 13.02.2011. 01:42
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Kolega nemeza izgleda da je posle Tita , titici
|
|
|
|
Rade kamenorezac |
Objavljen 13.02.2011. 11:26
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 11.03.2010. 14:14
|
To sto se radi kod nas je smesno.Kao prvo obuka,ko je taj sto je naucio da rukuje oruzjem na toj nazovi obuci?Drugo mozes da budes mala bebica ako te komsija mrzi nista od oruzja,a dao bog dobar smo narod.Trece sve je to da se ovaj narod guli sto vise.Zasto nije jednostavno ko u Americi popunis formular i uzimas oruzje,zar se neugledamo na razvijen svet?Ko je lud da upotrebi legalizovano oruzje za...kad moze na crno da nadje i mitraljez?
SAMO TERIJER 
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 13.02.2011. 11:39
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
zaista bi trebali administratori da otvore temu ugrozena prava lovaca i ljubitelja oruzja ja sam predlagao ali oni nemaju sluha. treba da se povede borba za izmenu zakona o oruzju i municiji.    |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 13.02.2011. 11:42
|

Moderator

|
Novi zakon je u fazi izrade sacekajmo zakon bice kazu promena na bolje
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 13.02.2011. 11:46
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Pa dobro Rade 0sve zavisi kod mene u streljani obuku vrsci bicsi Kapetan za specijalne operacije Mica Vukelic covek koji koji poznaje oruzije u duzu sto se kaze,ja sam za svako oruzije posebno polagao tako da sam do sada tri puta slusao njevogo predavanje i naucio sto sta.A nisi u pravu sto se tice komsije ako te jedan komsija ne voli iz razloga sto tvoje drvo zaklanja njevom pogled kroz prozor on ti tu ne moze nauditi sto se tice oduzimanja tvog oruzija od strane OUP-a ili ne dobijanja dozvole za nabavku oruzija.ali ako si sa njim na krv i noz + si mu pretio to je druga stvar ili vodite neki krivicni postupak to je druga stvar.
A Ameriku ja ne bih u opste spominjao jer to je drugi sistem to je Precednicka drzava, i oni su svet ispred nas,nesto sto mi nazalost neemo nikad ni biti.A to pupunjavanje formulara nisi u pravu imam prijatelja zemljaka koji sada zivi tamo i kaze da je komplikovan prosec nabavke oruzija sto se tice dokumentacije.
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 13.02.2011. 11:46
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
na bolje kolega u to sumnjam, kad god smo nesto menjali to je bilo na gore  |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 13.02.2011. 11:53
|

Moderator

|
Sto rece kile zavisi od komisije negde odslusas predavanje a negde samo izadjes i popricas bogami mene zadnji put jedan milicioner dooobro procedio po pitanjima a jednog mladjeg prva puska cedio jedno sat vremena i na kraju bese povuci potegni mali se uplasio pa samo zamuckuje
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 13.02.2011. 12:32
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
U mom gradu i okolini je drugi problem u zadnje dve godine Petnestak ljudi sto ja znam je prilikom zahteva za odobrenje za nabavku oruzja ostajalo bez svog starog oruzja neko jednog ili dva a neko i bez sest pusaka Cekas da ti odgovore da li si dobio odobrenje a dobijes poziv da doneses oruzje i oruzane listove na predaju u mup Tako da sada ko ima oruzje a hoce jos neko tesko se odlucuje da zatrazi jer je moguce da ostane i bez onog sto ima.I jos nesto poceli su da idu po kucama i kontrolisu kako se oruzje i municija cuva Da li je zakljucano rasklopljeno i da li je municija odvojena.Tako da komunizam i nije bio tako los |
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 13.02.2011. 12:46
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
ohotnik kaže:
U mom gradu i okolini je drugi problem u zadnje dve godine Petnestak ljudi sto ja znam je prilikom zahteva za odobrenje za nabavku oruzja ostajalo bez svog starog oruzja neko jednog ili dva a neko i bez sest pusaka Cekas da ti odgovore da li si dobio odobrenje a dobijes poziv da doneses oruzje i oruzane listove na predaju u mup Tako da sada ko ima oruzje a hoce jos neko tesko se odlucuje da zatrazi jer je moguce da ostane i bez onog sto ima.I jos nesto poceli su da idu po kucama i kontrolisu kako se oruzje i municija cuva Da li je zakljucano rasklopljeno i da li je municija odvojena.Tako da komunizam i nije bio tako los
Druze izvini a u kom to gradu idu po kucama i ko to ide po kucama? Za ovo prvi put cujem iako sam radnik MUP-a
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 13.02.2011. 13:18
|

Veteran

|
Okolina Beograda. Mup ili drugacije policija u zadnje vreme dolazi u kontrolu konkretno kuci kod lovaca njih desetak koje ja znam I kontrolisu kako se oruzje i municija cuvaju u stanu ili kuci Da li je rasklopljeno u futroli i da li je pod kljucem [zakljucano ormar soska ili nesto drugo]Niko nije imao problema prosto ljudi kazu dosli smo u kontrolu da li mozemo da udjemo da vidimo gde i kako cuvate oruzje.Na to imaju pravo Samo ranije toga nije bilo koliko ja znam |
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 13.02.2011. 13:19
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Ostali su bez oruzija jer su verovatno napravili neki propusti u medjuvremenu ili su nesto zgresili.a to da idu po kucama sumnjam,ko da nemaju druga posla.
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 13.02.2011. 13:32
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Kile je u pravu ti sto su ostali bez pusaka , protiv istih verovatno poodnete su prek prijave po JR-u ili su podnete krivicne prijave za kriv.dela koja se gone po sl.duznosti . Ta lica kojima su oduzeta oruzja morala su da dobiju potvrdu i razlog oduzimanja . Privremeno do okoncanja prek.postupka ili do okoncanja kriv.postupka ili po upravnom postupku a morali bi da imaju resenje da ima se nalaze prodaja u roku od 1 god.
A za ono da ide policija po kucama ja stvarno to prvi put cujem a da bi neko usao u stan nekog morao bi da ima naravno nalog!!!!!!!! Jedino ako ima prijava da lice neadekvatno cuva VO. da oruzje moze doci u posed drugih lica i da moze doci do zloupotrebe VO.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 13.02.2011. 13:59
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
[xhide]Admin tim primite moje izvinjenje mnogo sam ogorcen na sve sto se danas desava znaci prevare,kradje,mutljavine i zbog toga me takve stvari ponekad izbace iz takta jednostavno ne volim te stvari evo npr.moje LD kaznjeno je od strane LSS sa oko 1.500.000dinsamo zato sto su neki pustali strance da love a za domaceg lovca je bila zabranjena jarebica to je neko prijavio i LSS pusti prijavu i ode milionceipo a to samo zbog ljudi koji su na celu LD, i zbog toga se nerviram jer oni koji su na vlasti rade kako njima odgovara i koliko njima treba.Opet se izvinjavam skrenuo sam sa teme ali sam samo hteo da objasnim zasto sam onako reagovao kada je Kile rekao da kod njega kosta 2x vise znaci SUP je svugde isti i cene ja mislim da moraju da su iste svugde.POZDRAV. [/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2011. 15:44
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ne vidim šta je loše u tome da policija proveri kako se drži i čuva oružje. Naš je narod po tom pitanju godinama bio strašno aljkav. Znam mnoge kojima puška stoji iza ulaznih vrata, često puta i napunjena, pištolji po kojekakvim fiokama u dnevnoj sobi gde svako ima pristup, uključujući i malu decu. Često su se dešavale krađe legalnog oružja i ranjavanje dece i neovlaštenih lica. Jesmo nacija koja voli oružje, ali smo i aljkavi (normalno ne svi) prema oružju. Ja živim u Hrvatskoj od 1997. godine. Ovde lekarski pregled za oružje vredi 5 godina, nakon čega mora da se obavi novi i produži važenje oružnog lista. Kada se to radi obavezno ide i nova policijska provera, koja uključuje i pregled oružja. Kod svakog novog zahteva za nabavnu dozvolu ide i policijska provera sa pregledom naoružanja. Ja sam moje oružne listove prepisao sa Krajiških na Hrvatske 1998. godine, i od onda su mi bile raznorazne kontrole bar 5-6 puta. Smatram da je to normalno i uopšte nisam ljut kada dođu. Držim oružje u redu i po zakonu i nemam čega da se plašim.
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 13.02.2011. 15:50
|

Veteran

|
Nisam ni ja protiv provere samo kod nas je to vrlo redak slucaj i zacudismo se kada je to pocelo ponekad kod nas da se dogadja Zacudise se i neki clanovi foruma kada napisah da se to dogadja.A u zakonu o oruzju pise kako se oruzje cuva i prenosi u transportu i da mup ima pravo da kotrolise na koji se nacin cuva oruzje u kuci[stanu] |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2011. 16:30
|

Lovčina

|
Tačno tako. I policiji apsolutno ne treba nalog za proveru naoružanja. Nalog je potreban samo za pretres stana a kontrola oružja to nije.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2011. 16:46
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Podunavac kaže:
Ne vidim šta je loše u tome da policija proveri kako se drži i čuva oružje. Naš je narod po tom pitanju godinama bio strašno aljkav. Znam mnoge kojima puška stoji iza ulaznih vrata, često puta i napunjena, pištolji po kojekakvim fiokama u dnevnoj sobi gde svako ima pristup, uključujući i malu decu. Često su se dešavale krađe legalnog oružja i ranjavanje dece i neovlaštenih lica. Jesmo nacija koja voli oružje, ali smo i aljkavi (normalno ne svi) prema oružju. Ja živim u Hrvatskoj od 1997. godine. Ovde lekarski pregled za oružje vredi 5 godina, nakon čega mora da se obavi novi i produži važenje oružnog lista. Kada se to radi obavezno ide i nova policijska provera, koja uključuje i pregled oružja. Kod svakog novog zahteva za nabavnu dozvolu ide i policijska provera sa pregledom naoružanja. Ja sam moje oružne listove prepisao sa Krajiških na Hrvatske 1998. godine, i od onda su mi bile raznorazne kontrole bar 5-6 puta. Smatram da je to normalno i uopšte nisam ljut kada dođu. Držim oružje u redu i po zakonu i nemam čega da se plašim.
Pa valjda će i kod nas, pored provere o ispunjenju uslova o nekažnjavanju, biti uveden i obavezan lekarski pregled. Ako za vozačku dozvolu treba lekarski, nije mi jasno uoppšte kako za oružje ne treba? Naročito pregled kod psihologa/psihijatra. Agresivni, depresivci, ljudi sa nekim problemima u socijalnom smislu, ljudi koji imaju prikriven ili očigledan mentalni poremećaj, sve se to može otkriti na prethodnom pregledu. Koliko puta smo u novinama čitali da je neko iz čista mira, legalnim oružjem, pucao u nekog, ili čak i ubio. Setite se onog slučaja iz sela mslm da se zove Jabuka, kad je lovačkom puškom ubijeno nekoliko ljudi. Išao ludak po selu i pucao na koga god je naišao.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 13.02.2011. 17:01
|

Lovčina

Upisa: 3216
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Lalo, selo se zove Jabukovac, kod Negotina(Timocka krajina). Taj lik je ubio valjda 7 osoba i nekoliko ranio, uhvatili su ga na soskom groblju... prica se da je u pitanju tkzv Crna magija, koja se u tim krajevima koristi, ali ko ce ga znati sta je bilo, ili jeste u njegovoj glavi...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2011. 18:42
|

Lovčina

|
Lalo taj je lekarski dobro zamišljen ali kao i mnogi drugi zakoni u praksi se na provode dosledno. Ja sam već nekoliko puta bio na lekarskom pregledu gde sam imao rigorozne kontrole kompletnog organizma, uključujući i psiho test, i sve to debelo platio. A većina hrvatskih "branitelja" koji imaju dijagnosticiran PTSP i na osnovu njega primaju debele penzije ima prvo na držanje i NOŠENJE vatrenog oružja. Ljudi koji od specijaliste imaju potvrde da nisu mentalno uračunljivi. Šta reći više na ovo? Mislim da je svaki komentar suvišan.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2011. 18:51
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Podunavac, i najbolji zakon se može obesmisliti, ako se izigrava u praksi. Nije problem u zakonu, nego u onima koji treba da ga sprovode.
Ima na celom Balkanu ljudi sa PTSP i raznim drugim dijagnozama, a imaju oružje.
Ono što je kod nas dobro, jeste da je skoro nemoguće dobiti dozvolu za nošenje oružja. A nelegalno nošenje ne znam koliko se efikasno kontroliše.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|