Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7,62x54R

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7,62x54R
slavko75
 img232.imageshack.us/img232/7176/dsc00621rt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

karabin u sredini,ruski nagant
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

slavko75
 vrlo mocna puska ,kratka cev i jak prodoran zvuk para usi 

Podunavac
 Slavko druže koju divljač loviš sa FN FAL? Nemoj da se uvrediš ali ovaj Mosin-Nagan je mogao i bolje da se uradi. Još uvek ima prepoznatljiv vojnički izgled.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

vuk71 kaže:
podunavac zaboravi reci najvaznije, video sam je kod drugara upravo stigla od puskara, drvo ekstra uradjeno od orahovine , na kraju pistoljskog rukohvata aplikacija od roga, nisani brovingovi za brzo pucanje sa BAR-a...svasta nesta...

Ima kod mene jedna u oglasima odlično prepravljena, ali je preskupa. Ako uspem pronaći sliku postaviću je ovde.
Tri prsta 2Kolce

slavko75

Podunavac kaže:
Slavko druže koju divljač loviš sa FN FAL? Nemoj da se uvrediš ali ovaj Mosin-Nagan je mogao i bolje da se uradi. Još uvek ima prepoznatljiv vojnički izgled.

trenutno ga skoro i ne koristim ali se srndac lovio dosta sa njim i pokazao se mnogo dobro ,bio je on sav u drveti do vrha cevi fenomenalno izgledao medjutim ispadne jednom mome kolegi i pukne mi drvo oko cevi paga je moj otac malo OTESAO xaxax pa zato neizgleda bas najbolje,sredicemo to ;)

vuk71
 podunavac ako je nadjes postavi sliku, ja nazalost nisam slikao pusku od kolege al imam nameru prvom prilikom...

Podunavac
 Ne mogu da nađem onu koju sam hteo, valda je prodana. Ali sam našao druge dve. Evo ova prva i nije nešta posebno uređena, a košta 900 evra.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 A evo i druga. Ovakva je bila ona na koju sam mislio. Ali ova je pripadala Titu i košta oko 57000 evra.
i56.tinypic.com/sazfo2.jpg
i56.tinypic.com/qwyduh.jpg
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Napumpali cene zbog ZajcevaGrin

bela
 eee da nam je tile živ.... a što bi ja voleo da mi neko pokloni takav karabin kao njemu bio bih bezajc a ne bela , ma ko ga šiša !!srbijalov
vižlan i terier

kelt

bela kaže:
eee da nam je tile živ.... a što bi ja voleo da mi neko pokloni takav karabin kao njemu bio bih bezajc a ne bela , ma ko ga šiša !!srbijalov

kolega kad ti neko nesto pokloni uzvrati mu isto ili cak vise, a ako ti stalno neko nesto poklanja ne zeli ti dobro, ustvari te uljuljkava u nerad. blago meni ti ces sebi novu pusku pribaviti, a u ruke Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita( ko to bese Vuk Mandusic - e to bese srpski Vasil ZajcevGrin) p.s. pusti tileta da truli na miru...Dragoljupe
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 I ovde u nas bijade tih "baćuški" po takije neke ceneJaooo
... bez ikakvih prerada, ili sa vrlo malo, a koštaju previše!
Kvalitet tih pušaka je OK, kalibar takođe ali su cene preterane! Mauser M98 lično smatram za bolje i kvalitetnije oružje a za cenu jednog Mosina moglo se kupiti od 3 do 5 Mausera u odličnom stanjuConfused... što je mnogo mnogo je!

(a šta mislite da se otvori nova tema u ORUŽJE Mosin-Nagan jer ovde je ipak reč o kalibru 7,62x54RHmmm ... a i da ne tražim ja temu jer moraću neki kredit u banku da uzNem da vratU Lali dugConfused)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Max011
 Dobro bre jel ko pucao iz tog Mosina . Iako ga cenim oupste mi nije dojmio sa kratkom cevi i losom majstorskom preradom u lovnu pusku. Da bi se on preradio da se priblizi Mauzeru treba majstor dobro da oznoji kesu . A kad mu se kesa zasapunja to mora i da se plati a vrlo je malo onih koji to znaju i umeju da urade. Ko voli nek ga izvoli ... Sto se municije tice najbolje da se iskupi sto vise komada i da se uzme na strelistu pa da se proba nemojte da se iznenadite da vojna municija iz SSSR sa godinom proizvodnje 1955 bolje nosi od ostalih pribavljenih komada. Tako se bar meni pokazalo ...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

slavko75
 ispuco sam rodjo iz nje hiljadama metaka zato je vise nekoristim u lov, jeli posle rata otalo municije od mitraljeza 84*CECE* pa je se semnucilo iz nje i nije mi vise bas toliko precizna ali prije toga dok ju je koristio moj deda palo je mnogo srndaca 

Max011
 Municija za 84ku sipa iz Mosinke na 100 m samo tako...Grin najbolja grupa k*o osrednji tanjir u piceriji Grin

canis aureus
 Iz Mosinke na 100 osrednji tanjirHmmm
"Municija za 84ku" -verujem da je reč o "teškom zrnu" FMJ BT od 11,7g iz, domaćeg nam, PPUa
Nisam ga oprobao iz Mosinke ali taj metak sam duže vreme koristio iz ruskog PASPa "Dragunov" i iz rumunske "kopije" tog PASPa, sad ga oprobavam iz kipa IŽ18 a o hiljadama ispucanih iz "PKTa"(PKSa, CECE i sl) NO COMENaTChut ...
i iz PASPa sam bio prezadovoljan preciznošću sa ovom mundžom! Na 100m grupe pogodaka su iznosile do max 50mm što je za ovu vrstu oružja sasvim OK. Na 200-300m takođe sasvim korektna "tacna šoljice za kaHfu end tea" dok mete "siluete" na 700 i 800m su padale bez problema u 99% slučajeva tako da je postajalo nezanimljivo ...
Sad iz IŽa sa "teškim zrnom iz PPUa" na 50m/5kom dobijam grupu pogodaka od 50tak mm uz upotrebu fiksnih nišana a kad ga obradujem sa nekim opt.nišanom mislim da će biti lako ostvarive takve grupe i na 100m!
Slične rezultate dobijam i sa PPUovim SP BT od 11,7g
Imam u planu da nabavim i municiju "strane proizvodnje" u ovom kalibru a takođe i PPUovo "lako zrno" težine 9,7g pa da sve isprobam, i dođem do najbolje kombinacije, a do tada "ma neka čeka Ceca"Grin

(PSt-kolače i ne volEm ali ove tete sa naslovne slatko izgledajuConfused -ma slađe mi od svakija kolačaUkusno)
canis aureus priložio:
01176.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

slavko75
 84ku stavi na postolje nanizi redenik od sto komada i na sto metara imaces ih sve u ovecem tanjiru sto ti kazes, 7.62x54r je jedan izvrstan kalibar i metak i o tome je suvisno i pricati

Max011
 De vidi sta pise na toj municiji i na cauri ako piše M30 svaka čast za pogotke
u grupi sa tim zrnom od 11.7 grama Grin lovno zrno je sasvim ok B)

ima tu i malo industriskih caka uz naše cevke ide i naše zrno u paketu a kad se razloka turi šta *oćeš Smile)

slavko75
 o vojnom i pricam jer je ta municija sva u rifuzi ,a lovacki meta na sto metara imaces grupu u solji za kafu naravno ako je cev od karabina ok 

Max011
 To kod cevi si 100% u pravu ... mnogo je razlokanih Smile inace iskustvo iz prve ruke od kolege iz susedstva govore (dozvoljeno punjenje municije u sopstvenoj režiji)da za pogon do 50 metara sasvim solidno mosinka sa kratkom cevi nosi zrno od 8 grama iz papovke dok 11.7 drži sasvim solidnu grupu preko mehanike na stoji... Takođe ova prerada mi se opasno sviđa ...

img98.imageshack.us/img98/8765/r022rd7.jpg

Ps Canis
Da li si dobio popust na količinu ili su popustila vrata na magacinu ?! B)Grin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,787 posete www.srbijalov.com