Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
rade iz 27
 I ja jedino njega znam da lovi DS jednocijevkom da nije tu blizu mene nebi ni znao. Mada se meni svidja jednocijevka mozda zbog duzine cijevi i veceg dometa. Duzina ove je 80cm neki rucni rad.

Lala
 U bre, pa to je traperska jednocevka! Retka puška!!! Koja je marka, da li znaš?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

rade iz 27
 Stvarno neznam za marku nisam ga pitao a nisam nesto ni zagledao. To je dobio na poklon od nekog puskara iz Srbije nesto je puno stara.

Nino_CZ
 Posle konsultacije sa iskusnim lovcima i ovde nadjenim savetima i mojim mogucnostima, ja resio da kupim bokericu IZ27, 12/76, ejektori, promenljivi cokovi i jedan obarac. Crna ili bela glava, sve jedno. Verovatno novu, ali ako naleti i neka dobra polovnjaca, zasto da ne? Samo jos da Nis dobije nacelnika supa, da potpise dozvolu za oruzije...

Boban
 IZ,, i neces pogresiti.
Srecno sa kupovinom.

nenad_franc
 jedina moja zamerka(ali to je samo moje gledanje) je taj jedan obarac,jer sa tim jednim obaracem nemas mogucnost da biras iz koje cevi ces prvo da pucas u odredjenim sitluacijama,pa tako da ti se tvoja bokerica ne razlikuje po nicem od moje petometke,osim sto imas dve cevi! ja kad bi uzimao dvocevku,uzeo bih kako treba Smile

Cvele
 nenade, gresis, ta dvocevka sa jednim obaracem, ona ima selektujuci obarac, tako da joj je prvi metak, valjda donji, a u koliko hoces da pucas prvo gornji, ti samo pomeris prstom obarac u napred, i zacuje se ono ,,click'' i pucas prvo gornji pa donji ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc
 ali to je samo jos jedna komplikacija... ali dobro,svako ima svoj ukus! mnogi na primer ne vole petometke a ja ih volim,tako neki vole bokerice sa jednim obaracem a ja ne volim! o ukusima ne treba raspravljati! Smile

nenadx
 Ma da sve je ukus,navika i namena,tako i jedan ili dva obaraca,ja sam navikao na dva,pa bi mi sve drugo smetalo.Par stvari bih ipak pomenuo,sto je opet licni stav,ali hajde pricamo.Crna ili bela glava...ja sam za tamne i mat,znaci sa sto manje odsjaja..Dalje ejektori su nekad prednost nekad mana..,sve drugo je OK
Dobar pogodak

Nino_CZ

nenadx kaže:
Ma da sve je ukus,navika i namena,tako i jedan ili dva obaraca,ja sam navikao na dva,pa bi mi sve drugo smetalo.Par stvari bih ipak pomenuo,sto je opet licni stav,ali hajde pricamo.Crna ili bela glava...ja sam za tamne i mat,znaci sa sto manje odsjaja..Dalje ejektori su nekad prednost nekad mana..,sve drugo je OK
nenade, kad kazes da ejktori mogu nekad da budu mana, na sta konkretno mislis.

nenadx
 Mana je ako cuvas patrone za punjenje,pa ako si recimo u vodi na plovke odlete u vodu i sl.Ko nepuni,naravno nema taj problem pa tada i nije mana.Kako god prednost je u brzom prepunjavanju,pa ko ima potrebe za tim,svakako je u prednosti
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Hajde malo i ekoloski pokupis caure pogotovu ako su plasticne da ne ostanu u prirodi a sa ejektorima i iz poluautomata odlete u pm.pa ih nikad i ne nadjes, a uskoro moze da se desi da nam zabrane olovnu sacmu na vodama zatvorenog tipa bare jezera...$aAa

nenadx
 U pravu si S.Hunter,ekoloski momenat je veoma bitan i treba koristiti svaki trenutak za njegovo propagiranje.Posebno lovci bi trebali u tome da prednjace.ZatoBravo 2Bas sam skoro citao tekst o novim Brno Rifle modelima pusaka za celicnu sacmu.Tendencija je da se izbaci olovo iz upotrebe za sacmare.tako da ce uskoro i kod nas to zaziveti
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Ruske mp-153 su radjene za celicnu sacmu a zbog evrope eto i nama to za vratom

od komtema
 IZ-27 je bila moja prva puska,kad sam je kupio nisam se razumeo u oruzje,to je kvalitetna puska malo grube izrade,ona je kopija BROVINGA B25 samo je broving mnogo skuplji,razocarao sam se kad sam prvi put sa njom izasao u loviste zato sto je u mojoj grupi bilo jos 4 takve puske ,a ja mislio da je samo ja imam,zbog toga sam je i prodao i od tada lovim sa unikatno radjenim puskama.Puska nemora da bude samo puska nego u isto vreme moze da bude i umetnicko delo.Ezes pusku ako ih ima dve.Smile

Boban
 Moja prva puska je bila IZ-58,pa IZ-27 nemam reci stvarno su me zadovoljile u lovu.
Za nase uslove i standard IZ je prava puska.B)

Lala

od komtema kaže:
IZ-27 je bila moja prva puska,kad sam je kupio nisam se razumeo u oruzje,to je kvalitetna puska malo grube izrade,ona je kopija BROVINGA B25 samo je broving mnogo skuplji,razocarao sam se kad sam prvi put sa njom izasao u loviste zato sto je u mojoj grupi bilo jos 4 takve puske ,a ja mislio da je samo ja imam,zbog toga sam je i prodao i od tada lovim sa unikatno radjenim puskama.Puska nemora da bude samo puska nego u isto vreme moze da bude i umetnicko delo.Ezes pusku ako ih ima dve.Smile

Nadam se da si ovo napisao u šaljivom tonu? Ako ozbiljno misliš ovo što si napisao, to govori više o tebi, a ne o puškama.
Kakve veze ima da li još neko ima takvu pušku ili ne? Ja sam ubedjen da puška služi za lov, a ne za paradu... Mada, kako kaže narod, sto ljudi, sto ćudi... U zdravlje!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 U to ime nazdravlje.....Inace broving b 25 je legenda oruzarstva pa je iz 27 u dobrom drustvu
Dobar pogodak

od komtema
 Naravno,puska je za mene u lovu na poslednjem mestu na prvom je pas,ili vise njih.

nenadx
 Svako ima svoje porive,namere....pa se razlicito i tumace.Ja recimo nikad nisam razumeo jamare,ali sam video njihov zar i ushicenje...Sta je ispravno?Tako je i sa puskama,svi volimo dobre,lepe,...a divljac nezna sta je pogodilo
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,268 posete www.srbijalov.com