Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Podunavac
 I ja sad napravim više slika baš zbog mobitela pa na komp. A kakvih je sve bilo situacija za slikanje, a aparat nikad pri ruci kad treba. Kolika je nosivost te strune 0,16? Ja nekako ne volim strunu. Ako su lošiji provodnici iseče ih kao testera, a ako se negde zakači sa jačom udicom samo nož i sečenje. Još uvek koristim silk.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Nismo se razumeli moja greska ja strunom zovem najlon monofil a ti zoves pletenicu strunom tj kanap ovo je monofil od 2,8 kg nosivosti ili silkiveli 3

Podunavac
 Jeste, pogrešno sam te razumeo. Ovde je struna (pletenica) postala prilično popularna. Još nekako i mogu da zamislim sa njom pecanje na dubinku, ali blinkerisanje nikako.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Koristim je i za pastrmku na stapovima preko 30g jer teske bombarde mogu da otkinu monofil jer je jak izbacaj a mala nosivost i ako imas cvor slucajno a ne primetis ode ceo sistem a i sa monofilom da osetis udarac na 70 -80m ne moze lako dok pletenica nema toliku tegljivost i svaki udarac osetis vise je koristim zbog detekcije udarca a i zbog manjeg precnika sa povecanom nosivoscu jer produzis izbacaj probaj je na smudja kada pipa i mrljavi pa ces videti o cemu se radi

Podunavac
 Znam da ima svoje prednosti u odnosu na silk, ali jednostavno mi se ne sviđa. A smuđa ne pecam. Dok sam se aktivnije bavio ribolovom naj više sam pecao štuku i bandara (grgeča). Na blinker i na kedera (više na plovak, manje na dubinku). I voleo sam da pecam babušku na plovak čisto da odmorim mozak. Ponekad sam pecao i šarana ali slabo.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Pozdrav kolege. Ja lično izuzetno kod varaličarenja volim pletenicu. Zašto pa prvo zbog daljine izbačaja, recimo u zimskom periodu smuđ je u dubljim delovima reke a često je to udaljeno od obale zatim tanja pletenica 0.08 ne stvara veliki stomak pa nemamo viška strune u vodi zimi narošito koristim Šimano Katanu vršne akcije znači brz štap tež. bacanja 5-15 gr.verujte pošto zimi uglavnom lovim tvisterima ili silikoncima osetim i znam tačno ne samo konfiguraciju dna nedo skoro u 80% skučajeva i sastav jer struna prenosi sve, a doživljaj uhvatiti smuđa sa finim priborom je neverovatan. Sa istim priborom leti lovim basa samo stavljam monofil neki talijanski čije prelamanje svetlosti je vrlo slično prelamanju svetlosti vode pa je gotovo nevidljiv u vodi. Leti koristim Sporteks 40gr i Šimano Tvinpauer i strunu 0.15 zbog mogućnosti da naleti som, jer češće koristim Rapale.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Znam i da je pletenica mnogo veće nosivosti a i da se ne isteže, tako da je svaka komanda štapom direktna i momentalna. Ali nakon toliko godina upotrebe silka, ne mogu da se nateram da pecam na špagu.Grin U nekim sam stvarima malo staromodan. U stvari možda bolje rečeno tradicionalista.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Volim i ja varalicarenje,najvise volim da jurim klena po Moravi pa ako naleti nesto vise onda super... Evo jedne slike sa proslogodisnjeg varalicarenja...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sniper Hunter
 Ovako sam resio problem na varalicama sa velicinom udice a da varalica ostane ista
i56.tinypic.com/33c6syd.jpg
sa metalnim prstencicem, prvo se skine original udica ili ako se polomi ili istupi ista metoda a onda se stavi prstencic i postavi nova udica

i55.tinypic.com/10gjl9v.jpg
nove udice i prstenovi

Sniper Hunter
 Pletenice ili kanapi koje koristim
i53.tinypic.com/riuayv.jpg
i52.tinypic.com/so4djs.jpg
sve lepo slozeno na spulni Fireline crystal 0.12 nosivosti 6.8kg
i52.tinypic.com/315yb8x.jpg
a ovo su najloni monofili
i56.tinypic.com/rhl9on.jpg
vrtilice
(klikaj za vecu)

BojanKG
 Ova pletenica 51kg,zasta je koristis,za soma? 
srbijalov markafazan

Sniper Hunter
 Jeste druze kupljena sa tom namerom i nadam se da cu ove godine ako Bog da da odem na Po u Italiju da je isprobam sve je spremno i sportex i pen masinica i nesto od varalica samo vreme nedostaje

BojanKG
 Onda treba i jak stap :-) i neka onda udari Izvolte
srbijalov markafazan

Sniper Hunter
 Ma spremio sam i stapove i za varalicu i za cekanje sa obale kupio i multiplikatore i stapove za soma spremio i bove sa otezanjem za sistem kao sa Ebra sa usidrenim kederom i vec 3 godine se spremam ali nikako da se uskladi vreme odmora izmedju lova i pecanja a odmor od 4 nedelja je kratak videcu ako moze nesto neplaceno da izmuvam pa da skoknem jedan produzeni vikend jer imam poziv od drugara koji je tamo a imam i neku zeninu familiju pa su blizu kod delte Po-a gde se pecaju somovi i sarani ,bio sam 2005 i 2006 na Ebru i video opremu tamo pa sam posle kupio za mene da ne moram da iznajmljujem a isao sam cak u Hamburg u Nemacku po stapove i masinice ali sam ih tamo dobio u pola cene nego ovde u CH tako da se put isplatio vec 3godine a jos ih nisam ni pokvasio, prava stetaConfusedVrlo tuan

mirko knezevic
 Vala kad vidim sve ove Sniperove masine a najlone kanape varalice udice odmah mi igraju zivci...Grin Tacno cu morati da krenem u pripremu za varalicarenje...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sniper Hunter
 Samo napred mirko najlepsi i najsportskiji nacin pecanja (sad ce musicari da me psuju)Grin na varalice po meniB)

chaki
 evo nekih mojih ulova sve na varalicu jer drugacije ne pecam

img692.imageshack.us/img692/8479/dsc0376h.jpg

img9.imageshack.us/img9/8601/03102010589.jpg

Slazem se da je lov ribe varalicom jedini pravi ribolov.

Inace skor sve ribe vratim u vodu osim ponekog smudja ili soma koje ponesem deci jer obozavaju ribu. Stuku svu vracam bez obzira ne velicinu jer ej smatram vukom medju ribama koja svakom ribolovcu daje poseban osecaj kad ej na stapu.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Sniper Hunter
 Kolega Chaki cestitke na ulovima i sportskom postupanju i vracanju treba da nas je vise takvih nisam za totalni No Kill uzmes po neku nekad ali vracas isto a pogotovu ispod mere samo takvim ponasanjem moze da se nesto vrati prirodiB) Stuka je prelepa negde oko 5 kg ako se ne varam?

chaki
 stuka je bila 6,4 kg ali posto imam 190 cm i skoro 100kg izgleda manja. Smudj je 4,1kg. Stuka ulovljena na jezeru Joca inace carstvu stuke i verovatno najboljoj vodi za pecanje stuke u Evropi a smudj ispod Brankovog mosta u Bgdu.

chaki
 jedan bass sa Borovika 2.2 kg 52 cm

img372.imageshack.us/img372/2083/dsc005512fc.jpg

i njegovo vracanje u vodu

img426.imageshack.us/img426/3481/dsc005533ln.jpg

Ove godine ponovo Borovik pa cemo videti sta se tamo sad desava. Inace bassa tamo samo takvih i prava voda ko voli da peca bassa

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,547 posete www.srbijalov.com