Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ,,Muvanje''

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
,,Muvanje''
alex
 Probao sam da muvam na Dunavu par puta i svaki put sam poludeo od Peseva na Dunavu cvrkaju dosadjuju i onda se iznerviram uzmeme varalicu i ko covek pecam smudja bplje nego na muvanje
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Scorpion Hunter
 Dok sam momak bio muvao sam jedino po diskotekama,kaficima i sl... Grin

Varalica je zakon za pecanje B)

Ko da juri kedere pred pecanje i priprema mamce kad sve manje i manje vremena preostaje za pecanje. Zato sam i presao na varalicarenje...

DakiNS

alex kaže:
Probao sam da muvam na Dunavu par puta i svaki put sam poludeo od Peseva na Dunavu cvrkaju dosadjuju i onda se iznerviram uzmeme varalicu i ko covek pecam smudja bplje nego na muvanje
Alex ja na Dunavu muvam smuđa samo u kršu , ili gde je obala jako kamenita ili gde ima mnogo granja, a ostalo ne vredi pokušavati zbog velikih gubitaka pribora zato je muvanje zakon, sistem sam opisao
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS

Skorpion kaže:

Ko da juri kedere pred pecanje i priprema mamce kad sve manje i manje vremena preostaje za pecanje. Zato sam i presao na varalicarenje...
Skorpion interesuje me kako si nabo udicu kada si muvao po diskotekamaROFL

Scorpion Hunter

DakiNS kaže:

Skorpion kaže:

Skorpion interesuje me kako si nabo udicu kada si muvao po diskotekamaROFL

Daki nekad od napred a nekad od pozadi u zavisnosti od terena,granja i sl.. Grin

alex
 Najbolji sistem za muvanje koji sam probao je draskovic sistem
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Draškovićev sistem je poznat u svetu i priznat ,ali samo za relativno čisto dno i iznad dna, probaj staviti na osnovnu strunu valjkasto olovo, zatim 2o ili 3o cm predveza jednu tanku manju udicu i 2 do 3cm na istom predvezu smuđarsku tanku udicu , mamac se postavlja tako da smuđarsku udicu provučeš kroz usta i škrge pa je zabodeš u stomak da vrh udice ne izađe van, a prednju manju udicu koja služi da se mamac ne usuče zabodeš odozdo u glavu , mamac će biti prirodnog oblika udice neće lako kačiti prepreke, jedino kada osetiš udarac odloži malo kontru koja mora biti nešto jača da ima snage da udica izađe iz mamca i zabode se, ako nemaš vremena za lov mamaca zamoli od pecaroša na vodi jednu belu pa je filetiraj rezultat je približan

Sniper Hunter
 Danasnje muvanje pastrmke je bilo vrlo uspesno ali usled zagrevanja poceo je sneg koji je juce padao da se topi te je doslo do porasta i zamucenja vode ,prebaco sam se na obliznju recicu ,potok koja nije bila mutna ,pre zamucenja u velikoj reci pala je jedna od 45cm izuzetno borbena ,iznenadila me je i jos dve manje ,recica je dala jos 3pastrmke ,jedna je bila kalifornijska,verovatno je uspela da izadje iz ribnjaka koji je uzvodno od mesta na kome sam pecao
i53.tinypic.com/jffc45.jpg
vir u kome sam uhvatio veliku pastrmku
i53.tinypic.com/zxnncx.jpg

i51.tinypic.com/140kt8h.jpg
ubod na pravom mestu
i56.tinypic.com/o9o1lk.jpg
jedna od 36cm sa potoka
i54.tinypic.com/21dmu06.jpg

i54.tinypic.com/iylq40.jpg
dabrovi su napravili branu na potoku
i56.tinypic.com/j9m44j.jpg
malo idile
bio je pravi odmor za dusu danasnje pecanje,pogotovu na potoku na kome nema puno prohodnih mesta i vecina pecarosa ga izbegava ,mada ima dosta ribe jako se tesko peca zbog nepristupacnog terena
i51.tinypic.com/2ymvpjs.jpg
danasnji ulov

Scorpion Hunter
 Sniper ovo je pecanje Bravo 2

duskov
 Čitav svoj ribolovni pribor sam prošle godine ispoklanjao. Sada više ne idem u ribolov. Dvadesetak km. od mog stana imam Skadarsko jezero, 30 metara od kuće u Tivtu more ali sam trajno odustao od ribolova. Uživao sam pecajući na mnogim vodama ali da ne bih poginuo od dinamitaša odlučio sam da se povučem ili ubijem nekoga. Ipak je pametnije, povući se!

Cvele
 Sniper, ja pastrmke u mom selu pecam bas na takvoj, maloj i sa svih strana obrasloj, bas kao ova... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Zbog topljenja snega velika reka danas nije bila baš za pecanje,pa odlučih da malo muvam u kanalima ,to su kanali u ravnici koji služe za navodnjavanje a kako su povezani sa glavnom rekom Ronom u njih ulaze pastrmke kada je veliki vodostaj i mutna voda
i39.tinypic.com/24xjsrp.jpg
jedan tipičan kanal
i u njima ima zaista lepih primeraka potočne pastrmke ,teško se peca zbog plitke vode i obilja vodenih biljaka ,ti kanali pošto su sa šljunkovitim dnom služe i za mrest pastrmki ,jel im je temperatura vode zimi oko 12c a leti ne prelazi 18c,tehnika je da se zabacuje mamac ,keder uzvodno i povlači se prema sebi velikom brzinom ,skoro po površini a pastrmke kojima keder dolazi u usta iskaču za njime ,ako je krupniji primerak vidi se i talas kada pastrmka napada ,u tom momentu se zastane ,prestaje se sa namotavanjem najlona i prati se isti ,kada pastrmka uzme mamac i krene uzvodno u zaklon najlon se polako dotegne i kada se oseti da je zategla i odlazi uzvodno udara se kontra ,i onda počinje da bude veselo,Grin
i41.tinypic.com/33mc0uf.jpg

i40.tinypic.com/350tc00.jpg

i43.tinypic.com/16bkb6c.jpg
današnji ulov

DakiNS
 Zima je vreme za pecanje manića (Lota lota)Evo jedne interesantne tehnike muvanja manića .

Nisam mogao sebi priuštiti mazohistički pohod na manića zimi noćom na Dunavu. Da li godine ili lenost ili komformizam ali nešto od toga sigurno. Pre par godina u jesen kasnu stajao sam na obali Dunava kod Žeželja. Voda niska , brodovi usidreni ne mogu da plove, nešto slabo i pecaroša bilo ,ali mi je privukao pažnju jedan radnik sa broda , sišao na obalu otkinuo vrbovu granu dužine metar ili metari po, vezao komad najlona debljeg , po meni 0,40, smuđarka udica ona tanka što se ispravlja kada zapneš pa cimaš i vučeš. Na obali neko ostavio komad deverike, on odseče traku 1x4 cm sa kožom nakači na udicu iznad koje je neka olovica u obliku suze , jedno 5 grama težine . Šeta tako on u radničkom uflekanom odelu ne mogu reći da zabacuje jer je držao mamac negde do pola metra ili metar od obale i lagano cimao vrhom da bi u vodi onaj komadić deverike poigravao. Priđem bliže i poželim mu "bistro", a on meni odgovori na ruskom jeziku. Video je da me interesuje i pokazao mi pribor i tehniku. Gledam u vodu ona se davno izbistrila. Rus navodi mamac oko svakog malo većeg kamena ispod koga pretpostavlja da se nalazi riba, kad odjednom senka izlete ispod kamena uhvati parče i povuče nazad . Rus se nasmeši i ne reaguje , pokazuje mi da treba dati vremena da proguta. nakon nekih 15-30 sekundi sledi kontra izuvača (to je ona kontra od koje ribi krljušt ostane u vodi) izlete lep manić , ne preterano velik , tako oko tridesetak cm. Skide ga sa udice i strpa u kesu pa u džep. Samo popravi položaj parčeta na udici i ponovo cinculiranje oko sledećeg kamena .Na nekih pedesetak metara obale izvukao je 7-8 komada . Dođosmo tako do nanosa granja , on uze i navuče parče da skroz pokrije vrh udice da ne viri. Ode uzvodno tražeći rupu u granju, spusti direktno parče u rupu. Poče ples parčeta kroz granje , odjednom videh po struni da je opet zagrizao,Rus pusti da manić uvuče ceo najlon u granje do svog skloništa i zapali cigaretu. Razumeo sam ga da mora pustiti da manić proguta do dupeta udicu inače će zapeti kada ga bude izvlačio. posle minut dva opet izuvača ,ali ovaj puta teže , savila se vrbova grana i podrhtava a mani kako je krivudao uzimajui mamac tim istim putem se i vraća prema površini, e taj je već bio ozbiljan, procena je oko kilo. Na istom mestu je iz granja koje je baš bili gusto naneseno na obalu izvadio još oet komada. A za divno čudo bilo je oko 14 časova. Od tada ga lovim samo na taj način. Reče mi Rus da ga treba dok je živ tući štapićem po stomaku da mu jetra otekne jer je tada mnogo ukusnija.

Deki Nes
 Jeste Daki,ali ne pecaju samo rusi tako.Često se na keju zimi nađu i naši pojedinci koji na isti način muvaju manića između onih koji pecaju belu ribu na ,,balerinu,,.Definitivno izgleda smešno dok se ne vide rezultati.Treba uzeti u obzir da se muva bukvalno pod nogama na metar od obale koliko je dug ,,štapić..Vredi videti.Dobra je priča.

DakiNS
 Zaboravio sam pomenuti da se opisani događaj zbivao pre petnaestak godinaStari

Sniper Hunter
 "Izmuvano"
od juče uveče 47cm kalfa
i61.tinypic.com/2mdq93o.jpg

i današnja potočara isto 47cm na istom mestu samo sa druge obale
i62.tinypic.com/2h3y5xt.jpg
dobar početak sezone

Podunavac
 Lepi ulovi bata Deki, svaka čast.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Svaka cast Deki majstore.Odobrenoiveli
Novine

Jank
 Deki alal ti pribor i mamac...smuvao si ga lepo....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Bata Sniper sve ribe muvaOdobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,699 posete www.srbijalov.com