Lov na losa
|
Finnskogen |
Objavljen 25.10.2018. 19:22
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
116 kila odkoscenog mesa
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.10.2018. 21:02
|
Admin
Upisa: 10233
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ne verujem !
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 25.10.2018. 21:07
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Uuu lepo.svaka cast... kako koristis meso?? Susis ili?
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 26.10.2018. 07:59
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Los je fino meso nesto izmedju evropskog jelena i govedine, pa kada je u pitanju mlada zivotinja kao sto je ova pogotovo zenska tada ga ne susim. Sve meso isfiletiram i sto moze koristim kao beef ili steak dok ostatak ide u kockice i mljeveno meso. Onda sve to podelim na porcije i vakumiram u pakete. Beef i stak tada ostavim da sazrevaju jos neko vreme u vakumpaketima zavisno od toga koliko je vremena meso visilo/sazrevalo pre tranciranja dok mljeveno odma ide u zamrzivac. Kada je u pitanju bik on ima grublje fibere tako da onda vise mesa ide u mljeveno i kobasice. Mada se bik najcesce proda. U sustini za kobasice najcesce koristim kombinaciju divlja svina, lopatar ( sve sem teladi, meso ima poseban ukus i dobar smek kobasicama ) i naravo masnoca domace svinje, nista bez toga Naravno nekad umesto lopatara ili u kombinaciji sa njim ide i nas jelen ili los sve zavisno od toga kakvog mesa imam na raspolaganju, ali posto divlje svinje i lopatara ima najvise onda to najcesce bude ta kombinacija |
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 26.10.2018. 08:01
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
ja gotovo i da ne jedem neko drugo meso sem divljaci, oni u lokalnoj trgovini misle da sam vegetarijanac. Kupujem samo salatu |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 26.10.2018. 08:17
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Ova zivotinjka se ne bi u Srbiji van ograde nazivela, 100-150kg setajuce krtine .
Interesantne su reportaze snimane na Aljasci i po Severnoj Americi gde se lokalci, obicno i indijanskog porekla, grcevito bore da odstrele losa jer onda resavaju zimsek potrebe za proteinima i za porodicu a i za pse.
Meni je ovo prava stvar kada lovis divljac i za trofej ali i za meso a kao nadmeno sad da kazem nisam ja mesar. Iskreno zasto bi deci davao meso spricano hormonima, antibioticima kad mogu da odem u sumu i resim potrebe za 6 meseci. To kosta nesto vise ali imas i lov u vrhunskim lovistima. Dobro odvojim uvek za par kotlica za drugare jer dok decu nisam imao sam nesto nisam divljac ni jeo ali sada su mi deca pravi predatori a ne da se gade te na junetinu, te na ovcetinu....najblje samo pilece belo da jedu. Zeni sam zabranio da pred decom komentarise ako joj se ne svidja, ne moras jesti i gotovo.
A za salaticu i priloge se snadjem nekako. |
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 26.10.2018. 09:38
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Finnskogen svaka cast! Verujem da je ukusno i da dobro ispadne.nemam bas.neka iskustva sa preradom mesa i suvij proizvoda ali ucim se polako
Ali iz tvoje price vidim da ti znas sta radis
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 29.10.2018. 12:23
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Kako sam relativno mator postao i lovac i to vise samouk bez nekog u porodici ko bi me ucio a kontakt sa selom su mi bili letnji raspusti kad se ne rade ti domacinski poslovi oko mesa, rakije, vina ja resio da nadjem ko zna pa mi drugar lovac svake godine nalazi zrelu krmacu a ja kako kad uzmognem dodam jelensko, srnece, divlju svinju....
Da bi naucio da susis ili peces rakiju (o vinu i da ne govorim) mora prvo da te deda ili otac nauci a onda i da imas uslove poput pusnice, dobrog tavana na provetrenom mestu, lampeka, podruma, kaca.... pa moras pretpostavljam i da us...res motku bar 2-3 puta da bi uvideo gde gresis.
Ovako za svaku od ovih aktivnosti znam ko zna to ne ispadne bas povoljno mozda ali znam da deci i prijateljima iznosim samo ono sto valja. |
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 08:33
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
sibirska laika
|
|
|
|
Vuja |
Objavljen 09.10.2019. 08:56
|
Stari član
Upisa: 204
Pristupio: 15.07.2011. 14:55
|
Cestitke na odstrelu kolega, dajte neke podatke o samom lovu
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:02
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Hvala
Nista posebno, psi odrade posao kao i uvek. Tipican skandinavski lov na losa ili elg kako ga ovde zovu. Lovci se rasporede po terenu. Jedan ili dva lovca udju sa psima u pogon u slucaju da los nece da bezi, a to je obicno bik ili ponekad krava sa teletom. Pa kome se sreca osmehne. |
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:15
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Na kameri za divljac
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:29
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Lepota skandinavske sume
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:36
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Laika
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:42
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Jedna stara, strelac je kolega
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:50
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Vikendica posle lova
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:54
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
milsim da je ovo iz 2014
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 09.10.2019. 14:58
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Malo tele kasno u sezoni, izvadjeno jer je bilo toliko sitno da nisam bio siguran da li bi prezivelo zimu. Koliko je sitno vidi se pored odstreljene srnece divljaci, slika je od pre par godina
|
|
|