Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Predstavite svoj "Arsenal''

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Predstavite svoj "Arsenal''
Sniper Hunter
 Razmotricemo svaku opcijuiveli

arsa
 Ovo je moja nova ljubimica IZ 94 i jako mi se svidja. Na njoj je optika Luger 1,5-6x42 koja mi se bas i ne svidja ali sta je tu je a uskoro ce i ona biti zamenjena jednim Bushnellom kojim sam jako zadovoljan. Slika je sa mobilnog telefone jer verovali ili ne nemogu da nadjem fotoaparat kao da je u zemlju propao.img801.imageshack.us/img801/3553/23105397.jpg
lovac Joca i Luka srbijalov

Zex
 Koji Bushnell planiras da stavis?

slavko75
 dobra puscica svidjami seB)
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Sniper Hunter
 A kalibar?

darkon
 Arso,koja je cena puske?

arsa
 Planiram da stavim Bushnell Trophi 1,5-6x44 IL koji mi je trenutno na karabinu (vise ga nema u prodaji) jer je ipak za pucanje u pokretu i za nocni lov svinja "tata" za ovaj Luger. Na njoj je originalna Ruska montaza.Drvo je prelepo ali se na slici nevidi najbolje.
Kalibar je 12\76 i 30-06 a i nema mnogo izbora kad je ova kombinacija u pitanju.
Puska je "polovna" ali je ispalila desetak metaka na strelistu i to je to. A cena ovako kompletno sa montazom i optikom je bila 500 evra.

Sniper Hunter
 lepo si prosao po pitanju cene arso nisi puno platioB)

Zex
 Moj otac poseduje IZ-94 12/76-7,62x54r planiram da mu kupim neku optiku,mislim Bushnell baner 1.5-4,5x32 ali ne znam da li ce izdrzati(trzaj iz sacmene cevi je veoma jak) sta ti mislis?

darkon
 Ja sam vec pisao da je trzaj iz sacmene cevi dosta jak,tako da nemoj da stavljas baner.Imao sam priliku da vidim baner na kombinaciju 12/76-30-06 i nije mi se uopste svidelo,ne zbog izgleda,nego zbog ponasanja pri pucanju.Verovali ili ne,ispadala su slova koja su zalepljna na optici,pa sam video kakvog je kvaliteta,a optika je bila nova.

Takodje u obzir dolaze samo celicne montaze.Nikako nemojte da uzimate aluminijumske.Ovo vazi i za kombinacije i za kipplauf.Prstenovi i mogu da budu aluminijumski,ali donji deo montaze obavezno mora da je celicni.Razlog je taj sto se posle odredjenog vremena,zbog lastinog repa,montaza siri i puca,ako je donji deo aluminijumski.

Sniper Hunter
 u pravu si darkon za nikako aluminijum B)

Zex
 Montazu sam planirao od Radeta iz Kragujevca,celicnu sa aluminijumskim prstenovima ali mi optika zadaje probleme,nemam nesto mnogo para a ne bih da kupim nesto sto ce da bude neupotrebljivo.

darkon
 Ja koristim celicnu sa aluminijumskim prstenovima,vec par godina i nemam nikakvih problema.I posle padova i nekih manjih udaraca,sve stoji kako treba.

Ja licno nikad ne bih stavio baner,na rusku kombinaciju,zbog njegovog ponasanja prilikom ispaljenja patrona 12/76.Mislim da mu mesto nije tu.
Kad bih ja stavljao,verovatno bi bilo ili nesto malo sluplje,ili nesto polovno,a jeftinije,ali dobro ocuvano.

arsa
 Nevidim ja tu ama bas nikakav problem. Ako ja sa mojim Bushnell-om pucam vec nekoliko godina iz kalibra 30-06 koji ima oko 3000 bari pritiska, zasto nebi moglo da se puca iz 12\76 koja ima oko 1000 bari? Ako imamo nekog balisticara na forumu voleo bih da nam to pojasni ,jer ja znam da je jacina trzaja direktno zavisna od pritiska koji pravi metak kojim se puca ali i od kolicine baruta i tezine zrna(sacme) koja se nalazi u metku.
Tako da ti ja druze Zex predlazem da uzmes Bushnell Trophi 1,5-6x42 cija je cena nesto preko 20000 dinara a koji je u ovom cenovnom razredu jedan od najboljih. Pozzz...

darkon
 Za trophy ne znam,ali za baner znam.Trophy je koliko ja znam i visa klasa od banera.
30-06 mu ne pravi nikakav problem,ali zato 12/76 dobro trza.Ni meni nije bilo najjasnije zasto je ovako,moguce da je zbog balansa ili neceg drugog.
Arsa je u pravu sto se tice pritiska,ali mislim da on ovde nije presudan.

Ne znam Zex,kako se tvoja ponasa prilikom ispaljivanja patrona 12/76?
Da li je trzaj takodje jak?

mikisa
 evo moje skromne kolekcije . za prvu godinu , ja sam zadovolan .
Zastava bok 12/70, hatsan eskort 12/76 i ormar za njih dve i opremu .
A bice toga jos ...
postavi.com/dm-112944185076.png

Sniper Hunter
 Lepo sredjen orman kolega za pocetnika nije lose samo tako nastavi svake godine kupis po cevku i bice punaB)Grin

Zex
 Darkon izvini tek sad vidim tvoje pitanje nisam dugo bio na ovoj temi.Puska je teska pa je pucanje karabinskim 7,62X54R prijatno ali 12/76 pogotovo teska punjenja drmaju samo tako.

asivica
 Moje carrstvo za prvih dve godine staza su Brno Tatra 12-12/70 i Zastavin Markx u cal.30-06spri. i normalno ostale opreme od lov.noza Muela,Cobra PMR stanice i itd.
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

Zex
 Caletu sam kupio celicni nosac od Radeta i optiku Leupold Rifleman 2-7x33,tek treba da je upucamo pa ce mo videti kako funkcionise-trebalo bi da izdrzi i naj teza punjenja 12/76-javljam kako se pokazao,znam da bas i nije tema za ovo ali JBG kad smo vec poceli.srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
Ja lovim (predstavite svog lovačkog kera) KINOLOGIJA 316 07.05.2022. 21:10
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,084,016 posete www.srbijalov.com