Problemi sa dozvolom za nabavku oružja
|
apinest |
Objavljen 04.09.2011. 00:11
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Neca92 kaže:
Jedno pitanjce... Kada planiram da podnesem zahtev za nabavku oruzja (sacmarice), a vec posedujem oruzje (takodje sacmaricu), da li moram da podnesem potvrdu o polozenom bezbednom rukovanju vatrenim oruzjem (ili kako se vec tacno zvase )... ?
iskreno, ne planiram nabavku jos uvek, ali mi te potvrde nema u mojim dokumentima! Opasno vodim racuna o svojim bitnim dokumentima, imam jednu fasciklu, ali mi te potvrde u njoj nema... Kada budem resio da se prinovim , ne daju mi se pare (i to za mene ne bas toliko male) ya ono sto sam vec proso, a pritom to sve vec znam!
p.s. Kada je u pitanju nabavka olucenih cevi, znam da je obavezna posebna obuka, a samim tim i druga potvrda... Ako si jednom položio obuku u rukovanju nekom vrstom oružja, potvrda koju dobijaš o tome je TRAJNA i ne moraš više o tome da misliš. Prilikom podnošenja Zahteva za nabavku, držanje i nošenje oružja, Odelenje za opšte i upravne poslove organa unutrašnjih poslova kod koga si podneo Zahtev ZADRŽAVA original dokumenta (potvrde) o položenoj obuci u arhivi,kako bi imali dokaz o tome da si ti takvu obuku završio i položio. To je razlog zašto ne možeš da nađeš svoju potvrdu. Samo opušteno, prilikom sledećeg podnošenja Zahteva, podnosićeš jedan dokument manje. Pozdrav!B) |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 04.09.2011. 00:13
|
Lovčina
Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
apinest kaže:
Neca92 kaže:
Jedno pitanjce... Kada planiram da podnesem zahtev za nabavku oruzja (sacmarice), a vec posedujem oruzje (takodje sacmaricu), da li moram da podnesem potvrdu o polozenom bezbednom rukovanju vatrenim oruzjem (ili kako se vec tacno zvase )... ?
iskreno, ne planiram nabavku jos uvek, ali mi te potvrde nema u mojim dokumentima! Opasno vodim racuna o svojim bitnim dokumentima, imam jednu fasciklu, ali mi te potvrde u njoj nema... Kada budem resio da se prinovim , ne daju mi se pare (i to za mene ne bas toliko male) ya ono sto sam vec proso, a pritom to sve vec znam!
p.s. Kada je u pitanju nabavka olucenih cevi, znam da je obavezna posebna obuka, a samim tim i druga potvrda... Ako si jednom položio obuku u rukovanju nekom vrstom oružja, potvrda koju dobijaš o tome je TRAJNA i ne moraš više o tome da misliš. Prilikom podnošenja Zahteva za nabavku, držanje i nošenje oružja, Odelenje za opšte i upravne poslove organa unutrašnjih poslova kod koga si podneo Zahtev ZADRŽAVA original dokumenta (potvrde) o položenoj obuci u arhivi,kako bi imali dokaz o tome da si ti takvu obuku završio i položio. To je razlog zašto ne možeš da nađeš svoju potvrdu. Samo opušteno, prilikom sledećeg podnošenja Zahteva, podnosićeš jedan dokument manje. Pozdrav!B)
Eeeeee, hvala na ovako temeljnom objasnjenju! B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 04.09.2011. 00:15
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
apinest kaže:
Neca92 kaže:
p.s. Kada je u pitanju nabavka olucenih cevi, znam da je obavezna posebna obuka, a samim tim i druga potvrda... Ako si jednom položio obuku u rukovanju nekom vrstom oružja, potvrda koju dobijaš o tome je TRAJNA i ne moraš više o tome da misliš. Prilikom podnošenja Zahteva za nabavku, držanje i nošenje oružja, Odelenje za opšte i upravne poslove organa unutrašnjih poslova kod koga si podneo Zahtev ZADRŽAVA original dokumenta (potvrde) o položenoj obuci u arhivi,kako bi imali dokaz o tome da si ti takvu obuku završio i položio. To je razlog zašto ne možeš da nađeš svoju potvrdu. Samo opušteno, prilikom sledećeg podnošenja Zahteva, podnosićeš jedan dokument manje. Pozdrav!B)
da, da tako je u stvari...original je ostaje kod njih....
ali možda ipak nisi rešio problem...koje oružje poseduješ? ako je u pitanju pištolj a sada želiš pušku moraćeš ponovo na obuku i sa novom potvrdom(u potvrdi piše za šta si obučen) ideš u sup... |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 04.09.2011. 00:24
|
Lovčina
|
Neca92 kaže:
p.s . Kada je u pitanju nabavka olucenih cevi, znam da je obavezna posebna obuka, a samim tim i druga potvrda...
Evo kolega, gore sam lepo napisao i objasnio, a i nagovestio da znam za razliku kod potvrda o bezbednom rukovanju kod olucenih i neolucenih cevi.... B) ;)
Posedujem IZ 27 em, a pitao sam za slucaj da ponovo zelim sacmaricu.
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 04.09.2011. 00:24
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
A da ti Neco lepo položiš obuku (ili obuke) za svo oružje koje je dozvoljeno u posedu građana, pa Bog da te vidi! Ionako kod obuke za više vrsta i tipova oružja (ako obavljaš odjednom), dobijaš posebne pogodnosti- popuste... A što se tiče potvrde- original ili overena fotokopija- svejedno je. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 04.09.2011. 00:37
|
Lovčina
|
apinest kaže:
A da ti Neco lepo položiš obuku (ili obuke) za svo oružje koje je dozvoljeno u posedu građana, pa Bog da te vidi! Ionako kod obuke za više vrsta i tipova oružja (ako obavljaš odjednom), dobijaš posebne pogodnosti- popuste... A što se tiče potvrde- original ili overena fotokopija- svejedno je.
Dobar predlog! Mada, nabavku sacmarice sam obavio prosle godine u aprilu, a tada nisam planirao nabavku olucenih cevi... Najveci problem su bile finansije, a i sad su, pa ce nabavka karabina malo sacekati (do daljnjeg)... Pretrpeo sam tezak finansijski period (matura, priprema i upis na fax, sestra fax, skolarina, stanarina...itd, da ne nabrajam ovde sad sve i svasta), planirao sam i promenu kundaka na svovj bokerici, pisao to vise puta ovde na forumu, ali i to sam morao da odlozim...
Nabavku karabina definitivno planiram, ali kad malo "stanem na noge", a tada ce biti i za potvrdu! ;)
|
|
|
|
srpko1 |
Objavljen 10.11.2011. 19:11
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 10.11.2011. 18:07
|
Braco lovci, upomoc!!! Dobio sam nabavnu dozvolu za lovacki karabin, u kojoj pise dozvola za nabavku jedne dvokuglare, naravno greskom sluzbenice u mup-u. Ja hocu da kupim beneli argo, a prodavac ne moze da mi proda dok na dozvoli ne pise dozvola za nabavku lovackog karabina. Referent za oruzije odbija da prepravi odobrenje i kaze da podnesem novi zahtev za nabavku jednog lovackog karabina, kaze trazio si dvokuglaru, kupi dvokuglaru. Molim Vas, ako neko zna sta mi je ciniti, neka mi pomogne!!!
Kolega vaše predstavljanje je više nego minimalno molim vas da se predstavite kako je to uobičajeno i kako pravila nalažu. Pročitajte šta piše na trećem prozoru sa desne strane
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 10.11.2011. 19:25
|
Veteran
Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Idi do komandira mozda on ima neki mali procenat mozga u odnosu na kolegu referenta koji radi na poslovima oruzja i koji nema ni promil mozga.Neka ti napisu novo odobrenje za to im treba cak pet miuta. |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 10.11.2011. 19:38
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Jes. Ali tako nece uzeti nove takse ...
Dakle zaista umeju da budu somovi ... |
|
|
|
nemeza |
Objavljen 10.11.2011. 20:41
|
Veteran
Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
srpko1 kaže:
Braco lovci, upomoc!!! Dobio sam nabavnu dozvolu za lovacki karabin, u kojoj pise dozvola za nabavku jedne dvokuglare, naravno greskom sluzbenice u mup-u. Ja hocu da kupim beneli argo, a prodavac ne moze da mi proda dok na dozvoli ne pise dozvola za nabavku lovackog karabina. Referent za oruzije odbija da prepravi odobrenje i kaze da podnesem novi zahtev za nabavku jednog lovackog karabina, kaze trazio si dvokuglaru, kupi dvokuglaru. Molim Vas, ako neko zna sta mi je ciniti, neka mi pomogne!!!
Kolega, ako si u obrascu br. 1 -zahtev za nabavljanje, držanje i nošenje oružja, pod G.-24. VRSTA ORUŽJA (ne vičem, u obrascu stoje velika slova) napisali "Lovački karabin" onda i na obrascu br. 5 odobrenje za nabavku oružja gde piše vrsta oružja mora pisati "Lovački karabin", a sa takvim odobrenjem možeš kupiti i obrtočepni, pa, dvokuglaru, driling sa tri karabinske cevi... Ti kao fizičko lice možeš podneti zahtev za lovački karabin, lovačku pušku, kombinovanu pušku i mk pušku (što se tiče dugih cevi) i samo tako može stojati u odobrenju. Moj predlog je da odeš kod predpostavljenog poneseš tri nova odobrenja i zatržiš da ti izvrše ispravku. Pozdrav. |
|
|
|
srpko1 |
Objavljen 10.11.2011. 23:02
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 10.11.2011. 18:07
|
Kolege, prilikom podnosenja zahteva za nabavku karabina u razgovoru sa referentom za oruzije u mup-u, sam rekao da hocu da kupim dvokuglaru i pitao da li je potrebno da to naznacim u zahtevu i to je bilo sve sto sam ja rekao vezano za dvokuglaru, a nigde nista nisam pisao, niti popunjavao zahtev. Kada sam dobio odobrenje, na njemu je pisalo odobrenje za nabavku jedne dvokuglare. Posto sam odustao od ideje da kupim dvokuglaru ( zbog visoke cene od 4200e, merkel B3 ), a ja sam se nadao na osnovu gledanja cena na merkelovom sajtu da cu moci da je kupim za 2500-3000e, ali posto nisam mogao da nadjem ispod 4200e, odlucio sam da kupim beneli argo, ali kada sam otisao u prodavnicu lovacke opreme ustanovio sam da sa odobrenjem na kom pise odobrenje za nabavku dvokuglare, prodavac ne moze da mi proda beneli argo. Pozvao sam referenta za oruzije koji mi je izdao odobrenje, objasnio mu situaciju i pitao da li odobrenje moze da se prepravi ili da li mogu da dobijem drugo po skracenom postupku, jer sam ovo cekao tri meseca. referent je odgovorio, trazili ste dvokuglaru, kupite dvokuglaru ili podnesite novi zahtev i cekajte, drugog izbora nemate!!! I sta sada ja da radim?!!! |
|
|
|
Baki58 |
Objavljen 23.06.2012. 20:43
|
Član
Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
Kolege! dali neko od vas zna? Po isteku nabavne dozvole od 6meseci, mozelise produziti jos na neko vreme?
Branislav
|
|
|
|
alex |
Objavljen 23.06.2012. 22:19
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Baki58 kaže:
Kolege! dali neko od vas zna? Po isteku nabavne dozvole od 6meseci, mozelise produziti jos na neko vreme?
KOlega mislim da dozvola mora da se vrati u sup po isteku a ako nije obavljena kupovina.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 23.06.2012. 22:38
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Koliko znam nije moguće produžiti a ista se mora vratiti u Sup.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.06.2012. 22:54
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Nisam 100% siguran(sutra proveravam i javljam) ali nekako mi se cini da moze s tim sto opet moras uplatiti sve takse kao i prethodno s tim sto ne cekas na novo odobrenje nego se ovo produzi.opet kazem nisam siguran i moguce je da nisam u pravu. |
|
|
|
car2 |
Objavljen 23.06.2012. 23:12
|
Član
Upisa: 76
Pristupio: 09.06.2012. 15:03
|
Po isteku odobrenja nemas nista ,moras ponovo isto da odradis ,podneses novi zahtev a to opet kosta .
Mom kumu istekao zahtev, sad podneo drugi,pa opet malo cekao i pre par dana kupio pusku, birokratija jao |
|
|
|
Jank |
Objavljen 24.06.2012. 00:46
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Baki58 kaže:
E pa kolega ako ti je istekla nabavna dozvola možeš jedino da je fotokopiraš i važiće ti do kraja života ako u nju ne zaviješ burek ili nešto slično....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.06.2012. 00:53
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
klaja kaže:
Koliko znam nije moguće produžiti a ista se mora vratiti u Sup.
Ovo je najispravnije ,po isteku neiskorišćenu dozvolu za nabavku oružija ili municije za olučene cevi moraš vratiti u SUP i podneti novi zahtev.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 04.06.2014. 08:41
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Juce sam hteo podneti zahtev za nab.dozvolu ali zbog loseg zakona ili referenta koji nema pojma nisam uspeo pa cekam resenje problema par dana. Konkretno treba mi odobrenje za kombin.pusku sa rez.cevima i kazu mi da je to nemoguce vec prvo moram vaditi odobrenje za pusku i jedne cevi pa kad za to dobijem oruz.list ponovo podneti zahtev za rez.cevi. Znaci u kompletu nemozes kupiti niti dobiti nabavnu pa dali je to moguce za neverovati
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
darkolovac |
Objavljen 04.06.2014. 13:47
|
Član
Upisa: 178
Pristupio: 26.12.2011. 19:03
|
Ne kapiram kako su se onda kupovale nove kombinovane puske koje fabricki idu sa 2 i vise para cevi |
|
|