Rodovnik
|
kosmajski div |
Objavljen 13.05.2012. 13:24
|
Stari član
Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
Kolege savez je tu zbog nas kinologa, bez para ne moze da opstane, namice kako moze, ali mi zbog saveza ne gajimo pse, niti ce nam psi biti bolji ako imamo bolji savez ili su nam psi losi, zato sto je savaz takav kakav je.Administracija nigde nije popularna ,ali sta se tu moze. |
|
|
|
chaki |
Objavljen 13.05.2012. 20:27
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
a kako ce opstati ako nema kvalitetnih pasa? Verovatno tako sto ce uzimati pare za rodovnike za pse koji nemaju ni trzisnu niti bilo kakvu vrednost. Obzirom kakvi su im trskovi i kako se provode na skupovima i izlozbama verovatno da savez ne moze bez para da funkcionise. Da su skromniji malo bilo bi para dovoljhno ali ponasaju se kao da su grofovi i da su navikli na rasipnistvo i bahanalije.
Savez zivi od kvalitetnih pasa i kvalitetnih izlozbi a ne od rodovnika i kolicine izdatih jer smo mnogo izgubili na kvalitetu poslednjih 20 godina. Krivca vidim u jednom coveku koji je okupio oko sebe gomilu poslusnika kojima nista nije sveto na ni Sveti Sava.
Polako samo vreme ce i tu pokazati ko je u pravu
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 14.05.2012. 14:15
|
Stari član
|
Savez nije nosilac napretka rase,napredak rase na svojim plecima nose velike i dobre odgajivacnice,kinolozi koji jako puno ulazu u odgoj , dresuru i izlaganje pasa.Savez je taj koji vodi administraciju i nema uticaja na razvitak bilo koje rase. |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 14.05.2012. 14:58
|
Lovčina
Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
Kss je samo tehnički centar, svako svoje leglo prijavljuje na sopstveni zahtev, na izložbe ide ko želi, a organizatori opet pozivaju sudije koje sami odaberu,
tako da savez nema nikakve veze sa tim
razvoj kinologije je samo na odgajivačima, stim da KSS pomaže svaku manifestaciju za koju smatra da je treba pomoći, neznam još nikoga kome je odbijen zahtev za pomoć.
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 14.05.2012. 15:21
|
Veteran
|
jel verujete u to sto pisete ili je to forma kojm se inace sluze u KSS. Forsiranjem ljudi koji imaju pare a nemaju kvalitet KSS je direktno uticao na kvalitet pasa u Srbiji.
Objasnite gde su terijeri po izlozbama mislim na NLT i gde su NKD I NOD na izlozbama. Svojevremeno dok sam izlagao pse bilo ih je na izlozbama i po 100 kom u rasi a sad gde su ti psi.
Nece vise ljudi da se bore protiv nepravde i ne izlazu pse iako ih odgajaju. Jednostavno i tu je stvoren klan ZA i oni koji su protiv. Nemojmo da pricamo o seteru koji uzima sve sto moze da se uzme jer mu je vlasnik NEKO i gde se unapred zna pobednik na svakoj izlozbi gde se pojavi.
To da na izllozbe ide ko zeli je isto smesna stvar jer ljudi nece da vode pse na izlozbe gde se unapred zna pobednik. Prosto stvar je takva i ako hocete sidjite malo medju odgajivace nemojte da gledate samo ljude koji su trenutno uz vrh KSS i koji prolaze dobro u ovim mutnim vremenima.
Pogledajte BG izlozbe na pocetku i na kraju sezone koliki je broj prijavljenih pasa poslednjih godina. Da ne trazim sad izvestaje sa nekih izlozbi sa pocetka 90ih gde je broj bio bar 10 puta veci.
Prosl godine sam otisao da vidim NLT na BG izlozbu. Bilo 15 pasa u svim razredima a od odgajivaca i to onih koji znaju posao samo Janko iz Panceva sa necim sto zasluzuje paznju. Uostalom kad se pojavi samo 15 pasa tu kvaliteta nema morate da priznate a nekad je bilo i po 80 i vise pasa od toga samo po razredima je bilo po 15 kom.
Ne gajim vise pse a jedan od razloga je to. Imao sam terijera koji je bio 12 puta prvak SRJ a nisam bio clan nijednog klana i znam kakve muke su bile kad se pojavim na izlozbi a neki odgajivaci koji su u to vreme bili sa "prvacima" su od ulaza spremali zvrcku jer ko sam ja da uzmem titulu sa svojim psom nekome koji je faca u tom svetu. U Bgdu na izlozbi uzme titulu ispred "sampiona" a samo mesec dana posle toga u NS kod istog sudije dobije 4 jer vlasnik "sampiona " prica sa sudijom i gleda ka mom kericu.
Da ne spominjem da sam pokazao i ocenski list iz Bgda gde stoji i sudijin potpis i ocena gde je samo pogeldao u zemlju.
Namestanja ima i previse pa zato i nema pasa po izlozbama.
|
|
|
|
BUCKO |
Objavljen 14.05.2012. 15:33
|
Član
Upisa: 114
Pristupio: 20.05.2011. 20:41
|
chaki kaže:
jel verujete u to sto pisete ili je to forma kojm se inace sluze u KSS. Forsiranjem ljudi koji imaju pare a nemaju kvalitet KSS je direktno uticao na kvalitet pasa u Srbiji.
Objasnite gde su terijeri po izlozbama mislim na NLT i gde su NKD I NOD na izlozbama. Svojevremeno dok sam izlagao pse bilo ih je na izlozbama i po 100 kom u rasi a sad gde su ti psi.
Nece vise ljudi da se bore protiv nepravde i ne izlazu pse iako ih odgajaju. Jednostavno i tu je stvoren klan ZA i oni koji su protiv. Nemojmo da pricamo o seteru koji uzima sve sto moze da se uzme jer mu je vlasnik NEKO i gde se unapred zna pobednik na svakoj izlozbi gde se pojavi.
To da na izllozbe ide ko zeli je isto smesna stvar jer ljudi nece da vode pse na izlozbe gde se unapred zna pobednik. Prosto stvar je takva i ako hocete sidjite malo medju odgajivace nemojte da gledate samo ljude koji su trenutno uz vrh KSS i koji prolaze dobro u ovim mutnim vremenima.
Pogledajte BG izlozbe na pocetku i na kraju sezone koliki je broj prijavljenih pasa poslednjih godina. Da ne trazim sad izvestaje sa nekih izlozbi sa pocetka 90ih gde je broj bio bar 10 puta veci.
Prosl godine sam otisao da vidim NLT na BG izlozbu. Bilo 15 pasa u svim razredima a od odgajivaca i to onih koji znaju posao samo Janko iz Panceva sa necim sto zasluzuje paznju. Uostalom kad se pojavi samo 15 pasa tu kvaliteta nema morate da priznate a nekad je bilo i po 80 i vise pasa od toga samo po razredima je bilo po 15 kom.
Ne gajim vise pse a jedan od razloga je to. Imao sam terijera koji je bio 12 puta prvak SRJ a nisam bio clan nijednog klana i znam kakve muke su bile kad se pojavim na izlozbi a neki odgajivaci koji su u to vreme bili sa "prvacima" su od ulaza spremali zvrcku jer ko sam ja da uzmem titulu sa svojim psom nekome koji je faca u tom svetu. U Bgdu na izlozbi uzme titulu ispred "sampiona" a samo mesec dana posle toga u NS kod istog sudije dobije 4 jer vlasnik "sampiona " prica sa sudijom i gleda ka mom kericu.
Da ne spominjem da sam pokazao i ocenski list iz Bgda gde stoji i sudijin potpis i ocena gde je samo pogeldao u zemlju.
Namestanja ima i previse pa zato i nema pasa po izlozbama.
AMIN !!!!!!!!! |
|
|
|
Srem |
Objavljen 14.05.2012. 15:36
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Samo i iskljucivo samo su " Pasminski klubovi " nosilac uzgoja i
kvaliteta , kreatori uzgoja ,davaoci smernica uzgajivacima za dalji uzgoj ,selekcionari . kontrolori pa i organ koji sankcionise sve ono sto nevalja i one koji se toga ne predrzavaju .
Zasto izmisljati toplu vodu , pa to je tako desetinama godina u kinoloski neuporedivo razvijenijim zemljama od nas . |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 14.05.2012. 16:23
|
Lovčina
|
ja ne učestvujem u nekim nameštaljkama, to je poznato svima,
terijera na žalost nema i iz drugih razloga,
šta će ko uzgajati, u to ne može niko da se meša, ja misim da se mi ne razumemo dobro...
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 14.05.2012. 16:43
|
Veteran
|
a drugi razlozi za NKD za NOD a voleo bi da cujem razloge i za NLT
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 14.05.2012. 22:53
|
Lovčina
|
nlt opada onog momenta kada je Zakon zabranio kontakt, tada se broj smanjio drastično,
nkd ima druge probleme, oni koji trče utakmice, nisu za izložbe,
nod se svugde u okruženju smanjuje, a dd klub ima neke svoje poglede na rasu, radi svoje isite...
generalno se broj pasa po izložbama smanjuje, ne samo kod nas...
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 14.05.2012. 23:56
|
Veteran
|
za sve postoji izgovor. Mi smo cudo narod kad treba da zibegnemo odgovornost za malverzacije. CUDO pa zato tako i prolazimo.
THE END
|
|
|
|
Milorad |
Objavljen 15.05.2012. 14:37
|
Stari član
Upisa: 222
Pristupio: 17.03.2010. 09:53
|
Rec DEMOKRATIJA je nastala u Srbiji od reci DEMOKRA TI JA ili u prevodu KRADEMO TI I JA
hahahaha skoro nisam nesto bolje cuo !!!
Inace sto se tice izlozbi, pa ko je lud da vodi psa 150-200km kad se zna ko ce pobediti, kod mene u cacku postoji covek koji gaji gonice (koji u radu jesu dobri) ali on je spreman sve da uradi samo da u eksterijeru njegov pas bude najbolji. Pogledajte malo sajt "PICUGA" svi ga pljuju, ali takvi ljudi nemaju obraza prosto ... |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 17.05.2012. 09:20
|
Stari član
|
Kolega ja bas i ne verujem u takve price o namestanju rezultata na izlozbama, jer kakvo je to namestanje ako svi u okolini izlozbe, od 200 kilometara , znaju ko ce da pobedi, priznacete to vise lici na bajku.
Zanimljivo mi je ovo u vezi ovog odgajivaca gonica, koga izgleda mnogi ne vole[ uspeh se nikome ne prasta], a sami mu odajete priznanje da ima odlicne radne pse.Pa valjda nema nista bolje nego imati dobru liniju radnih pasa.To sto ljudi vode pse po izlozbama je stvarno beznacajno u odnosu na njegovu korisnost u lovu.Kolega lepota je prolazna stvar i izlozba samo sluzi da se utvrdi standard psu ,a kad smo vec na izlozbi ,zbog zanimljivosti manifestacije, treba izabrati i najlepseg medji prisutnima.Pas je lep dok je mlad , a ako je dobar radnik, vredi ceo svoj zivot. |
|
|
|
Milorad |
Objavljen 17.05.2012. 09:42
|
Stari član
|
slazem se da je rad najbitni, ali takodje mislim da pas koji je lep mora biti lep (uz dobrou brigu o njemu) ceo zivot.
A sto se tice ovih ginica STG, ni blizu najlepsih nisu a pobedjuju |
|
|
|
chaki |
Objavljen 17.05.2012. 22:52
|
Veteran
|
Kosmajac ti si sve to lepo napisao jos samo kad bi tako bilo niko nista lose ne bi imao da prebaci. Ako ides po izlozbama onda sedi malo sa strane i pogledaj sta se desava ko se domundjava ko se dogovara kakao sudije gledaju neke pse a kako gledaju neke druge pse. Neke mere i visinu i tezinu i pitaju jel otac ili majka imaju operaciju slepog creva a neki prolaze iako su na oko problematicni ali im zato gazda nije problematican jer je dogovor za cas moguc samo ej pitanje kolicina nula u cifri.
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 18.05.2012. 00:08
|
Lovčina
|
ju naopako, ispadosmo mi veliki trgovci po tebi
pa nisi baš u pravu....
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 18.05.2012. 08:26
|
Veteran
|
gospodjo ako vi sebe ne vidite u trgovini ima ih koji se vide i to dobrano. Ja znam da nije prijatno kad se stvar generalizuje zbog nekoh koji to rade ali je to vec problem koji kinilozi treba da rese tako sto ce se ograditi od kolega koji tako postupaju. Nisam jedini koji tako misli a javice se i ostali polako.
Nisu ni svi Srbi losi ali generalno zbog postupaka pojedinih ispadosmo svi losi. Ja kazem sta se desava i cega ima a Vi pogledajte oko sebe pa resite u okviru svoje organizacije.
Pozdrav
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 18.05.2012. 11:23
|
Stari član
|
Kolega Chaki ja idem na vecinu izlozbi jer ja imam tridesetogodisnje iskustvo, kako u izlaganju ,tako i u takmicenju sa psima i kod sebe uvek u boksevima imam oko dvadesetak pasa, uglavnom pasa, koji su se ostenili kod mene.Sebe smatram covekom iz kinoloske senke i iz te senke mnogo sto sta sam video i mnoge ljude sam upoznao, a i oni mene.Zato vam i kazem, nema na izlozbama velikih namernih nepravilnosti , jer od toga niko nema nikakve vajde, a i suvise je nesmotreno namestati rezultate pred bezbroj ociju i na takav nacin.Gresaka na izlozbi ima jer nase sudije su uglavnom ljudi, kinoloski amateri-zaljubljenici kinologije, koji zbog nekog sablonskog poznavanja rase, cesto pri ocenjivanju naprave razne ne namerne greske.Tu je problem, jer nase sudije ni nemaju vremena da se posvete odgoju sopstvenih pasa , i tako napreduju,vec idu sa izlozbe na izlozbu i tamo rade kako rade.Mnoge od tih ljudi licno poznajem,i mnogi su neopravdano postali velika imena srpske kinologije , sa bezbroj saveta koji vam dele na tim manifestacijama .Malo je medju njima pravih odgajivaca- poznavaoca rase i zato nemojte nista da vas cudi , a niti da vas ljuti, jer ti ljudi, su cesto, ne dorasli poverenom zadatku i zato sta drugo reci. |
|
|
|
chaki |
Objavljen 18.05.2012. 11:56
|
Veteran
|
znaci ipak sam u pravu da problema ima u sudijama a ne u odgajivacima. Oni ne znaju svoj posao a ne odgajivaci. Cast izuzetcima ali tako je.
A ko ih je izgurao da budu tu gde jesu?
Ko ih gura ako se zna da su nedorasli poslu kojim se bave?
Jel istina da zbog takvih gomila nece da ucestvuje na izlozbama niti da bude deo takve organizacije?
Pitanja ima jos ali za pocetak samo ovoliko.Pozdrav i Hvala na odgovoru.
|
|
|
|
Milorad |
Objavljen 18.05.2012. 15:00
|
Stari član
|
chaki... upoznao sam mnogo ljudi koji ne izlazu pse zbog "kradje" prema tome kad se vise ljudi zali na tako nesto onda problem postoji... to je sigurno kao i nasi izbori "izlagaci" se bune a "sudije" uzivaju |
|
|