Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srneći gulaš


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srneći gulaš
DakiNS
 

Podunavac kaže:
Rođo za tu papriku treba nabavna dozvola za sejanje, oružni list za posedovanje i zaključani kofer za transport. A nuđenje za konzumaciju se smatra pokušajem ubistva sa predumišljajem.
Istina na uputstvu pise da je zabranjen pristup deci, da su potrebne rukavice i maska, i kao slag na tortu indijska vojska od te paprike pravi sredstvo za razbijanje demonstracija
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Dare_Makedonija
 

DakiNS kaže:
Imenjace momentalno nudim kolegama tajlandsku koja je deset puta slabija od indijske jolokije pa placu sta da im dam jolokiju onda bi pored plakanja i vristali


Uh koji bi to bio cirkuz. Da mi je da mogu da vidim samo
 
Dare_Makedonija
 Za mog druga podunavca. Druze gledao sam neku dokumentarnu emisiju o kopackom ritu. vi stvarno imate predivnu prirodu. hteo bih nekad da je posetim i da malo uzivam u prirodu i pogledu. Pozdrav iz makedonije
 
Podunavac
 U Kopačkom ritu stvarno ima šta da se vidi. A i sva okolna lovišta u Baranji su odlična i puna divljači.
Tri prsta 2Kolce
 
Dare_Makedonija
 Ma ako ide neko kod mene moze da gleda divljaci koliko mu je volja. Ali druze ono sto sam video je bilo prelepo. Nego ako tvoj rodja a moj imenjak pravi bambijev specijalitet i pokani mene donosim one strasne alkoholne stvari koje su lepi za pice ali i lepsi kad se nekad izbegavaju(jedan drug kaze da cuva jednu strasnu speciju koju je njegov deda ukopao). Cekam da se taj drug prikljuci u lovu(odlican drug i fin decko). Kad bi ljudi kao njega bili lovci(lekar stomatolog) kod nas bi imali divljaci imalo bi svi da lovimo itd. Ali dok svaki majmun kod mene koji ima pusku ide u lov i mi kuburimo sa divljac bice tuzno i siroto. Nego ako vas donese put u Mkd. donesite koji fazan. Vise volim da ih gledam nego da pucam na njima, Pozdrav sve najbolje
 
Milorad
 Kolege,jel se krcka skoro nesto? Smile
 
bobmajstor
 Evo jedan recept za srneći i zečiji gulaš. Meso kada se sredi ostavim u hladnoj vodi oko sat dva i onda se promeni voda. U šerpu sa mesom i vodom doda se krupno isečen crni luk oko 3 glavice jedna glavica belog luka i malo sirćeta oko 0,05-0,1L u zavisnosti od količine mesa. Tako treba da prenoći i meso je spremno za kuvanje ili zamrzivač. U TUČANI kotlić se stavi jedna supena kašika svinjske masti može i ulje i kada se zagreje doda se luk oko 30% od količine mesa, mada nije presudno može i više ili manje.Luk treba seckati nožem a ne u blenderu i doda se jedna šangarepa (veća) i jedna bela zelen (veća). To se neprestano meša dok se luk dinsta a odmah treba staviti dve kašičice vegete dva lista lovora i malo soli zavisi od količine (na 5,5kg srnetine treba 2 kaf.kašičice soli ali bolje staviti jednu i posle pred kraj dodati koliko ko voli).Može se dolivati i voda u luk da nezagori. To se dinsta oko 20-30min. Meso srnetine ili zečetine ko želi može popariti sa vrućom vodom da izgubi "šmek divljači" a i nemora.Meso se stavi u kotlić i doda se vode da prekrije meso. Odmah po stavljanju mesa dodaje se biber koji se smrvi čekićem za meso, beli luk sitno iseckan i slatke paprike 2 sup. kašike i pola kaf. kašičice ljute(može i suva umesto mlevene onda dve manje). Paprika treba da je ekstra kvalitet. To treba da se kuva minimum 3 sata na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.Vode se može dolivati ako ima potrebe i u zavisnosti ko kako voli da bude sa više ili manje čorbe. Kada je meso skuvano spremi se paradajz oko 0,3L i dve s. kašike brašna( brašno ide ako želite da je čorba gusta) i to se sipa u kotlić uz mešanje. Ostaviti da vri još15-20min. Obavezno proveriti koliko je slano i ljuto da se može još dodati po svom ukusu, ili ako se skupilo veće društvo od planiranog vi udarite po ljutoj papriceSmeko. I to je to. Prijatno i dobar pogled.
 
Milorad
 Odlican recept Bobe Smile
Ja na 1kg mesa stavljam 800g crnog luka, 4 zelene i 4 crvene paprike, 4 sargarepe, zacina po ukusu... osrigano, biber, so, paprika ljuta slatka ( cak sam pokusavao da stavim i kockicu cokolade ili kasicicu dzema) da dobije nijansu slatkoga, ali sve je to stvar ukusa Smile vino obavezno pa cak i malo konjaka
Ustvari uvek sam pristalica da se nesto novo doda i promeni, bitno je dobro drustvo a onda je kotlic uvek dobar Smile
 
stojkuki
 Da. Ja ga pravim vrlo vrlo slicno.
Priprema je maltene identicna samo sto meni meso u pacu stoji i po 3 do 4 dana. A u pacu ima soli. Meso ocedim dobro secem na krupne komade 5 x 5 cm cak i vece, ... I jedna bitna razlika. Stavim mast, uprzim luk, onda izvadim luk, pa stavim meso i proprizim ga na jakoj vatri, brzo, da dobije kao koricu da ne gubi vlagu ... bude tako socnije, ondak vratim luk, dodam ostalo i nalijem ga pola vino crveno, pola voda ... zacini, paradajz .... sve je to isto, jedino sto ne stavljam vegetu (to je greh) i solim na kraju. Meso je povuklo malo iz paca, a ako se soli hoce so da izvlaci vodu pa bude onako suvkasto.

Kada ga pravim u kucnoj varijanti, stavljam ga u veliki cepter lonac i kuva se na najslabijoj vatri celu noc, a onda ga lagano, sat pre rucka, da se ne raspadne meso, prebacim u glinenu posudu i puknem u rernu, .... da se zapece, .... malo. Kad je gotovo, ... saft je ... ma mante me mesa, dobar lebac i MOCA!!!! i uz velike lovacke knedle od hleba .... joooooooooj.

Gladan
 
Milorad
 Vegetu sam i ja izbacio, ima toliko zacinskog bilja kod nas da mozemo svaki put dobiti drugaci ukus gulasa a i ostale hrane Smile
 
duskov
 Srneći paprikaš treba "osloboditi" fabričkih, industrijskih-začina. Vratiti se našim, domaćim začinskim biljkama kojih ima u izobilju. Pod uslovom da hoćemo da ih potražimo.
Kad ovo govorim prije svega mislim na "C" ili "Vegetu" koji su čak i veoma štetni za zdravlje...
 
DakiNS
 Specifičan miris začinu C ili vegeti daje biljka selen.Raste kao veliku žbun i liči na celer . U poslednje vreme ga najviše koristm svežeg. Zeleno lišće se pred kraj kuvanja na primer supe sitno isecka kao peršun i pospe, zbog svežine aroma je neprevaziđena.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
stojkuki
 Bas tako drugari. Vegetaje zaista visak emocija u svakoj kuhinji.
Sasvim je dovoljno da se koriste prirodni zacini, zacinsko bilje koje ima mnogo bolji ukus.
Bosiljak,ruzmarin, nana, limunova trava, korijander .... Ma ima cega hoces ....
Daki nisam znao za Selen, hajde ako moze neka slika zbun ili list ... Pa da probam da ga uteram mada je ova godina strasno teska zbog suse ...
 
bakster
 bas sam se razocarao za ovu temu, samo dva recepta, i razgovaranja beskrajno....
 
DakiNS
 

stojkuki kaže:
Bas tako drugari. Vegetaje zaista visak emocija u svakoj kuhinji.
Sasvim je dovoljno da se koriste prirodni zacini, zacinsko bilje koje ima mnogo bolji ukus.
Bosiljak,ruzmarin, nana, limunova trava, korijander .... Ma ima cega hoces ....
Daki nisam znao za Selen, hajde ako moze neka slika zbun ili list ... Pa da probam da ga uteram mada je ova godina strasno teska zbog suse ...


Nisam do sada video ovaj upis, ali danas ću slikati iako je žbun posečen pred zimu ima malo listova za izložbu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
golf071
 

stojkuki kaže:
Da. Ja ga pravim vrlo vrlo slicno.
Priprema je maltene identicna samo sto meni meso u pacu stoji i po 3 do 4 dana. A u pacu ima soli. Meso ocedim dobro secem na krupne komade 5 x 5 cm cak i vece, ... I jedna bitna razlika. Stavim mast, uprzim luk, onda izvadim luk, pa stavim meso i proprizim ga na jakoj vatri, brzo, da dobije kao koricu da ne gubi vlagu ... bude tako socnije, ondak vratim luk, dodam ostalo i nalijem ga pola vino crveno, pola voda ... zacini, paradajz .... sve je to isto, jedino sto ne stavljam vegetu (to je greh) i solim na kraju. Meso je povuklo malo iz paca, a ako se soli hoce so da izvlaci vodu pa bude onako suvkasto.

Kada ga pravim u kucnoj varijanti, stavljam ga u veliki cepter lonac i kuva se na najslabijoj vatri celu noc, a onda ga lagano, sat pre rucka, da se ne raspadne meso, prebacim u glinenu posudu i puknem u rernu, .... da se zapece, .... malo. Kad je gotovo, ... saft je ... ma mante me mesa, dobar lebac i MOCA!!!! i uz velike lovacke knedle od hleba .... joooooooooj.

Gladan
Kad sam ovo procitao ogladnio sam momentalno.Odobrenoiveli Svaka cast.
Novine
 
DakiNS
 Stojkuki da ispunim obećanje, evo slike biljke selen. Jeste da podseća i na peršun i na šargarepu i na celer , ali razlikuje se drastično aromom u stvari nema sličnosti uopšte.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
nenadx
 Daki jel tu travu jedosmo letos kod tebe
Dobar pogodak
 
DakiNS
 Jeste Nenade sećaš li se intenziteta ukusa? Inače obavezno imam po dvorištu posađenog bosiljka , nane , ruzmarina, celera, peršuna majčine dušice , ma da ne nabrajam svega što možda može zatrebati kod neke specifične kuhinje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Jank
 Svako ko je probao šargarepu, zna ukus, miris i aromu....e SELEN nije ni nalik tome....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bolesti kod srneće divljači! DIVLJAČ 40 31.12.2017. 01:08
Uzgojni odstrel srneće divljači LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 337 27.01.2017. 09:25
Brojnost i trofejnost srneće divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 13.07.2016. 21:56
Srneći kalibri MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 119 12.03.2015. 21:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,595 posete www.srbijalov.com