LOVAČKE neISTINE
|
Jank |
Objavljen 31.01.2011. 22:44
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Već ceo radni vek provedoh u hijerarhijskom sistemu, kada postavim pitanje mom prvopredpostavljenom on ga odmah prosledi...kaže prevazilazi njegovu nadležnost....a oni gore odgovore u zakonskom roku i daju mi pouku o pravnom leku....ma nemoj....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 31.01.2011. 22:46
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Temudjine posmatraču ptica ima još jedna izreka Mao Ce.... Koja kaže " U životu je sve s@anje, a i pi@anje je s@anje kad p@sas uz vetar"
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 31.01.2011. 22:51
|
Stari član
Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Jank, izvini, tu si u pravu. Kod nas nema kriterijuma ko može biti lovnik odnosno grupovođa a ko predsednik udruženja...
Isto je i u mom udruženju (Zemun) jer na svako drugo pitanje nema odgovora.
Posebna priča je novi zakon, nemušti pravilnici potom instrukcije i uputstva jer nas je sve ovo uvelo u bezakonje.
Lično poštujem prosvećeni apsolutizam zakona!!!!!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.01.2011. 23:01
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
temudjin kaže:
Pozdrav Janku, zašto misliš da Lala nešto objašnjava. Lalo je svima predstavio da lov može da postoji nezavisno od opštih društvenih prilika i politike i stalno proziva ljude koji ne odlučuju..
Da nije tužno bilo bi smešno, ovako nema smeška..
Ja bih jako voleo kada se lov ne bi gurao u politiku (i obrnuto). Sve mi se čini da je to i razlog zašto je ovakvo stanje. Ne znam gde si ti to pročitao da ja mislim da lov može da egzistira nevezano od okruženja? Ali vidim da može da egzistira nezavisno od poštenja i čestitosti, i dosta puta sam se uverio u to.
Prozivam ljude koji su na pozicijama sa kojih može da se utiče na stanje u lovstvu, da nešto već jednom preduzmu, bilo to tebi smešno ili tužno. I prozivam onako kako ja to vidim, sa pozicije običnog lovca. I iznosim i predstavljam svoje, i samo svoje razmišljanje. Kao što znam da Sremac iznosi svoje, a Slava svoje mišljenje, ali ti imaš drugačije vidjenje, normalno, svako polazi od sebe i svog stila, pa misli da i svi drugi tako rade.
Izgleda da se mnogim mojim kolegama dopada način na koji razmišljam, neke ne zanima, a tebi se ne dopada, i čini mi se da imaš potcenjivački stav; tvoje pravo da tako razmišljaš i pišeš, ali nemoj da se čudiš kada neki tvoji upisi izazovu vrlo negativne reakcije. Da budem jasan: kao što ti nisam brisao ni jedan upis, tako neću ni drugima, koji budu reagovali na tvoje upise.
Nego, pitali su te ovde, odakle tebi saznanja o materijalu sa sednice Vlade Srbije, zatvorene za javnost, koji nigde još nije objavljen? Ili imaš ti nekog svog 'insajdera', koji se igra sa stvarima koje nisu za igru?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 31.01.2011. 23:02
|
Veteran
Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
temudjin kaže:
Hijerarhija lovstva postoji svuda u svetu i lovac pita lovnika - lovnik pita upravnika itd. Očigledno i očevidno koji nadimak ima kojeg informatora iz države npr. sremac75 pita generalni inspektorat, Slavaplana-Upravu zašume ili možda grešim.
odlicno,a u mom Banatu kad nemas vremena ili koga,ti prvo opicis po p...ki pa tek onda postavljas pitanja..ops,tako je valjda svugde,neznam
..............
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 31.01.2011. 23:03
|
Lovčina
|
Na ovom forumu ne vidim ljude koji pišu za rad neke funkcije, stanje je konfuzno u celom društvu pa i u Lovstvu....Ali svi oni koji su zaljubljeni u lov i prirodu žele da se ova oblast valjano uredi. Svima nama je stalo do naših lovišta do prirode , da lovišta budu bogata...to je cilj svakog Lovca....Ako mi treba meso divljači eno ima ga u METROu jeftinije bi mi bilo nego ono što dobijem u lovu....Ja volim prirodu, volim dobre lovačke pse, volim lov kao sport, volim da čuvam lovište volim da se družim sa istomišljenicima tj. lovcima....Zato želim da se u Lovačkom Savezu zna ko je ko...
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 31.01.2011. 23:10
|
Lovčina
|
Lalo mi koji te poznajemo od osnivanja ovog foruma nikada ne sumnjamo u tvoje dobre i poštene namere...samo nastavi nekom se sviđa a nekom ne uglavnom valjda ove postove ne čitamo samo mi naći će se neko da predloge nas običnih lovaca stavi na razmatranje za dobrobit lovstva u Srbiji...
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 31.01.2011. 23:15
|
Stari član
Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Lala kaže:
Nego, pitali su te ovde, odakle tebi saznanja o materijalu sa sednice Vlade Srbije, zatvorene za javnost, koji nigde još nije objavljen? Ili imaš ti nekog svog 'insajdera', koji se igra sa stvarima koje nisu za igru?
Lalo, kakav insajder, ovde se radi o izradi važnih dokumenata lovstva bez konsultacija. Onda ... neko se seti pa kaže da pitamo... da pitamo nekog ko zna, hmm nekog sa referencama.. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.01.2011. 23:18
|
Moderator
|
Meni je smešno kad vidim i čujem, da se iza svakog komentara i upisa traži skriveni smisao, politička pozadina, neki interes lični i ne-znam-ja-šta još.
Kako ljudi ne kapiraju da ovo pišu zaista obični lovci (izuzimajući lovočuvare/posmatrače ptica, i slične).
Manite se Džingis kana, Mongolije, biskupa, devica i ostalih, držite se Vuka Karadžića: piši kao što govoriš, ČITAJ KAKO JE NAPISANO!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 31.01.2011. 23:24
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Jank kaže:
Na ovom forumu ne vidim ljude koji pišu za rad neke funkcije, stanje je konfuzno u celom društvu pa i u Lovstvu....Ali svi oni koji su zaljubljeni u lov i prirodu žele da se ova oblast valjano uredi. Svima nama je stalo do naših lovišta do prirode , da lovišta budu bogata...to je cilj svakog Lovca....Ako mi treba meso divljači eno ima ga u METROu jeftinije bi mi bilo nego ono što dobijem u lovu....Ja volim prirodu, volim dobre lovačke pse, volim lov kao sport, volim da čuvam lovište volim da se družim sa istomišljenicima tj. lovcima....Zato želim da se u Lovačkom Savezu zna ko je ko...
Kolega moj 101% se slazem sa tvojim misljenjem i trebalo bi konacno da se zavede neki red a ne po "babu i stricevima"uvek isti u krug.,
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.01.2011. 23:28
|
Moderator
|
temudjin kaže:
Lala kaže:
Lalo, kakav insajder, ovde se radi o izradi važnih dokumenata lovstva bez konsultacija. Onda ... neko se seti pa kaže da pitamo... da pitamo nekog ko zna, hmm nekog sa referencama..
Temudjin, premotaj svoje upise, tačno si rekao na kojoj sednici Vlade je bio dokument za koji si rekao da je vrlo loše uradjen. Odakle tebi saznanje o sadržaju tog dokumenta?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 31.01.2011. 23:32
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Lala kaže:
Meni je smešno kad vidim i čujem, da se iza svakog komentara i upisa traži skriveni smisao, politička pozadina, neki interes lični i ne-znam-ja-šta još.
Kako ljudi ne kapiraju da ovo pišu zaista obični lovci (izuzimajući lovočuvare/posmatrače ptica, i slične).
Manite se Džingis kana, Mongolije, biskupa, devica i ostalih, držite se Vuka Karadžića: piši kao što govoriš, ČITAJ KAKO JE NAPISANO! Lalo tu si ti sasvim u pravu, ali mislim da ono što sam pročito u pretstavljanju g temudjina, Dzingis Kana ili kako već, nema veze sa istinom. Mislim ja čitam kako je napisano u pretstavljanju ali ono što je kasnije napisano mi dokazuje da on nije samo puki posmatrač ptica!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 31.01.2011. 23:50
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
temudjin kaže:
Očigledno i očevidno koji nadimak ima kojeg informatora iz države npr. sremac75 pita generalni inspektorat, Slavaplana-Upravu zašume ili možda grešim.
Grešiš lolo, silno grešiš, a nisi ni svestan!
Pogrešno te je Braca Piškać informisao kada ti je dostavio štampani materijal!
Sremac75 nema informatora, nego misli svojom glavom!
Meni ovo što si napisao liči na maniju gonjenja u začetku!
Zar svi imaju nekog informatora, zar iza svakog ko ima muda da kaže istinu i postavi nezgodna pitanja, neko mora da stoji?
Možda rezonuješ po sopstvenom primeru, ali to govori opet o tebi!
Znaš li Bracu Piškaća?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.02.2011. 08:24
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Temudjine GRESIS!Javljaju se ljudi iz upravnog odbora LSS,Vojvodine i sami daju informacije !Kad me nesto interesuje ja pozovem ili posaljem dopis sumskoj upravi a pozovem i gos Popovica ko prosle nedelje sto sam uradio !Pitaj ga!!!!Sakupljam informacije sa svih strana!Generalni ispektorat je takodje na raspolaganju samo im se treba obratiti!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.02.2011. 08:25
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Svuda ima (Š) krtica kao u Beloj lađi |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.02.2011. 08:48
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Imam utisak da Temudjin barata odlicno materijom o kojoj je ovde rec i da dosta zna!!
zasto to neiskoristis tamo gde treba i nedozvolis da se radi to sto se radi!U savezu vodite jednu politiku a sad ti kao pojedinac se nesto stavljas na stranu obicnih lovaca ODJEDNOM!!!!Nerazumem!!Imao si priliku da to promenis ,nisi uradio kada simogao i sta sada!
Nemoj pogresno da me razumes da si ti jedini krivac za ovakvu situaciju u nasem lovstvu!!!!Ima tu jos mnogo krivaca i ljudi koji moraju da odgovaraju za svoje greske i zloupotrebe!!!
Sta se desilo juce na upravnom odboru LSS?Ko je bio malo prisutan na citavoj sednici????A morao je biti tamo i reci javno sta misli??Malo se islo do kom. da se da neki komentar jer tako!!!!!
Tamo se kaze sve u lice svima pa posle na veceru na koju nisu svi bili !!Zasto????
Staro drustvo ali ocigledno sa drugim stavovima i razmisljanjima o trenutnoj situaciji!!!
Vremena su se promenila!!!!Menjajte se i Vi a i MI ce mo morati jer to drugi diktiraju a ne nasa volja!!!Trebas da dajes komentare ali konkretno i bez aluzija jer ovakav nacin pisanja stvara revolt kod clanstva i diskusija dobija sasvim drugu stranu medalje!! |
|
|
|
charuga |
Objavljen 01.02.2011. 11:37
|
Veteran
Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
slavaplana kaže:
Imam utisak da Temudjin barata odlicno materijom o kojoj je ovde rec i da dosta zna!!
zasto to neiskoristis tamo gde treba i nedozvolis da se radi to sto se radi!U savezu vodite jednu politiku a sad ti kao pojedinac se nesto stavljas na stranu obicnih lovaca ODJEDNOM!!!!Nerazumem!!Imao si priliku da to promenis ,nisi uradio kada simogao i sta sada!
Nemoj pogresno da me razumes da si ti jedini krivac za ovakvu situaciju u nasem lovstvu!!!!Ima tu jos mnogo krivaca i ljudi koji moraju da odgovaraju za svoje greske i zloupotrebe!!!
Sta se desilo juce na upravnom odboru LSS?Ko je bio malo prisutan na citavoj sednici????A morao je biti tamo i reci javno sta misli??Malo se islo do kom. da se da neki komentar jer tako!!!!!
Tamo se kaze sve u lice svima pa posle na veceru na koju nisu svi bili !!Zasto????
Staro drustvo ali ocigledno sa drugim stavovima i razmisljanjima o trenutnoj situaciji!!!
Vremena su se promenila!!!!Menjajte se i Vi a i MI ce mo morati jer to drugi diktiraju a ne nasa volja!!!Trebas da dajes komentare ali konkretno i bez aluzija jer ovakav nacin pisanja stvara revolt kod clanstva i diskusija dobija sasvim drugu stranu medalje!!
JA SE SAMO ISKRENO NADAM DA "SRBIJALOV" NECE PRIMATI LOVNE FUNKCIONERE POKAJNIKE,PRESVUCENE BIVSE I SADASNJE STRUCNJAKE..DA CEMO OSTATI CISTI KAKVI I JESMO...
..............
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.02.2011. 13:50
|
Moderator
|
Srbijalov će primiti kao članove svakog, bez obzira na mišljenje. I presvučene, i nepresvučene, i svakakve. I biće članovi ovog foruma sve dok poštuju pravila foruma. Upisi se moraju odnositi na temu, nema vredjanja, nema pretnji, nema svih sitnih gadosti i pakosti koje svakodnevno srećemo u životu. Svako neka piše kako misli, i svako neka pruži argument za svoje mišljenje, niko nije 100% u pravu, i niko nije operisan od promene mišljenja, ako ga argumenti ubede u to. Samo čovek koji ne razmišlja normalno, može biti bandoglavo uporan u svom razmišljanju, i gluv za argumente onih koji misle drugačije. Ovde nema funkcionera i lovaca, upravnika i predsednika, sekretara i nadzornika. Ovde smo svi članovi portala. Kome se ne svidja to, može slobodno da prestane da dolazi.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 01.02.2011. 14:10
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Lala kaže:
Srbijalov će primiti kao članove svakog, bez obzira na mišljenje. I presvučene, i nepresvučene, i svakakve. I biće članovi ovog foruma sve dok poštuju pravila foruma. Upisi se moraju odnositi na temu, nema vredjanja, nema pretnji, nema svih sitnih gadosti i pakosti koje svakodnevno srećemo u životu. Svako neka piše kako misli, i svako neka pruži argument za svoje mišljenje, niko nije 100% u pravu, i niko nije operisan od promene mišljenja, ako ga argumenti ubede u to. Samo čovek koji ne razmišlja normalno, može biti bandoglavo uporan u svom razmišljanju, i gluv za argumente onih koji misle drugačije. Ovde nema funkcionera i lovaca, upravnika i predsednika, sekretara i nadzornika. Ovde smo svi članovi portala. Kome se ne svidja to, može slobodno da prestane da dolazi.
(ali nisu svi članovi -neki su - ) |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 01.02.2011. 14:13
|
Veteran
Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Bravo LaloB) |