Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
stefan092
 Drugari novac koji bi izdvojio za optiku je oko 20000 rsd. A optika bi voleo da ima fiksno uvecanje 6 ili 7 puta. Taj savet sam dobio od strica koji nije lovac ali radi u vojnom institutu i konstruisao je nekoliko red doteva za potrebe nase vojske (verovatno nesto zna). A moje misljenje je da je optika u istom cenovnom razredu sa fiksnim uvecanjem kvalitetnija i da moze da izdrzi vece trzaje od optike sa varijabilnim uvecanjem. Sto se tice montaze ja sam jedino naso "rade hamerles" mislim da je ona korektna? A za municiju ne znam sta da kazem, dobio sam kutiju PPU SP 11.7g. A i savet za municiju bi mi bio od koristi, municija za lov srndaca, jer cu ovaj karabin koristiti prevashodno za taj lov. Divljih svinja ima u mom lovistu ali ja ne volim lov na tu divljac.

AcaNik
 Квалитетнија је јер има мање тога што може да се поквари али ако ћеш ићи у погон боље ти је да имаш оптику са промењивим увећањем. Нешто 1,5-7х42 на пример.
Добар је Раде. Можеш и однети код њега да ти монтира монтажу ако ти је то близу.

Podunavac

MMilos kaže:
Nisam znao da je Docter nastao od Zeiss-a iz Jene.
Ja sam se vodio tom logikom i kupio Nikon...ali jos uvek nemam dovoljno ispucanih netkova da mogu da ga preporucim...pa zato velim Zeiss ne moze da ne valja a zapao mi je za oko jer stvarno izgleda kao nov.
Ja sam sa Nikonom ispucao 40kom 7x64 i drzi grupu a i slika koju daje je odlicna cak i u sumrak (uzmite ovo sa rezervom jer nisam kroz puno optika gledao).
Ako Vi, iskusnije kolege, mislite da je to dobar start ja bih je od srca preporucio. Namigivanje

Miloše Nikon je dobra optika i nikako nisi pogrešio. Pogotovo ako je tvoj Nikon iz Monarch serije.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

stefan092 kaže:
Drugari novac koji bi izdvojio za optiku je oko 20000 rsd. A optika bi voleo da ima fiksno uvecanje 6 ili 7 puta. Taj savet sam dobio od strica koji nije lovac ali radi u vojnom institutu i konstruisao je nekoliko red doteva za potrebe nase vojske (verovatno nesto zna). A moje misljenje je da je optika u istom cenovnom razredu sa fiksnim uvecanjem kvalitetnija i da moze da izdrzi vece trzaje od optike sa varijabilnim uvecanjem. Sto se tice montaze ja sam jedino naso "rade hamerles" mislim da je ona korektna? A za municiju ne znam sta da kazem, dobio sam kutiju PPU SP 11.7g. A i savet za municiju bi mi bio od koristi, municija za lov srndaca, jer cu ovaj karabin koristiti prevashodno za taj lov. Divljih svinja ima u mom lovistu ali ja ne volim lov na tu divljac.

Iskreno za cenu ispod 200 evra teško da ćeš naći iole kvalitetnu optiku. U ovoj cenovnoj klasi jedino što mi pada na pamet za preporuku je Nikko Stirling iz Daimond serije. Što se tiče razlike između fiksne i varijabilne optike postoji razlika, upravo što je Aca već rekao. Manje delova pa je i manja mogućnost mehaničkog kvara. Međutim to nema veze sa čvrstoćom končanice, jer se prilikom podešavanja uvećanja ne pomera končanica nego leće.
Što se tiče montaže, Hamerles Rade je odličan izbor. Solidan kvalitet za umerenu cenu.
Ako si pušku namenio za lov srneće divljači i ne planiraš sa njom da loviš DS onda je najbolji izbor što lakše zrno. Kod PPU-a je to SP 9,7 grama.
Tri prsta 2Kolce

sheytan

AcaNik kaže:
...

Добар је Раде. Можеш и однети код њега да ти монтира монтажу ако ти је то близу.

Moze odneti, ali mu je montirati NETJE! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AcaNik
 Мора да те не готиви Smile Мени је монтирао пикатини шину на 9,3х62. Само мораш да одеш тамо у ону његову малу радњу. Можда је сада и проширио.

sheytan
 Nek pita! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Bata Šeki definitivno imaš neki problem sa majstorima. Ni jedan te ne gotivi. Neće ljudi da ti rade oružje ni za suvo zlato.Grin
Tri prsta 2Kolce

Coyot
 Evo moje petlare,setio se deda mraz i mene. Luxus arms m11 243 win i swarovski Z5 3.5-18x44 . i57.tinypic.com/2ywifs7.jpg,i57.tinypic.com/2hn6g51.jpg,i57.tinypic.com/r29353.jpg.
KoTuKoga

tomo vrbas
 Cojot@
Puskica je predivna,a sta joj je ta polugica sa desne strane?E ajde pozdravi deda mraza i reci mu da bi ja bio sretan i sa IZ-ovim kiplaufomROFL

Coyot

tomo vrbas kaže:
Cojot@
Puskica je predivna,a sta joj je ta polugica sa desne strane?E ajde pozdravi deda mraza i reci mu da bi ja bio sretan i sa IZ-ovim kiplaufomROFL

Hvala Tomo . Tu polugicu mora da nategnes ako hoces da opali puc puc Malo pre sam ga sreo pa kaze samo sanke da popravi .ROFL
KoTuKoga

vlada lovac
 Hm....znaci njoj ne treba okidac da bi opalila Smile bas mi se svidja, u zdravlju te sluzila, pa pozdravi Deda Mraza i od mene Odobreno

Coyot

vlada lovac kaže:
Hm....znaci njoj ne treba okidac da bi opalila Smile bas mi se svidja, u zdravlju te sluzila, pa pozdravi Deda Mraza i od mene Odobreno

Krenuo deda .

https://m.youtube...TIRBPgFlBg
KoTuKoga

Macvanski lovac
 Meni Deda Mraz rekao da ce doneti,samo tetki lek da odnese Smile
Rodjen da budem lovac

darkon
 Baš simpatična puška, još sa ovom optikom, za poželeti.
Koja joj je cena, da malo poredimo sa ovim prelamačama na našem tržištu?

ssekir75
 мени добра и тоз 63, не буним се. а изеш кип који није Р...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Coyot

darkon kaže:
Baš simpatična puška, još sa ovom optikom, za poželeti.
Koja joj je cena, da malo poredimo sa ovim prelamačama na našem tržištu?

Hvala Darkon. Sve zavisi od sminkeraja ali neka pocetna cena je oko 2-3000 $ pa do nekih 15-20000 $ . Pogledaj njihov sajt imaju dobrih stvari .

http://www.luxusa...odels.html
KoTuKoga

darkon
 Lepo oružje, lepa i cena.
Nego ne znam samo kako ćeš bez tog "R" loviti, verovatno će to zasmetati onim silnim kojotima. Grin

Neca92

ssekir75 kaže:
мени добра и тоз 63, не буним се. а изеш кип који није Р...

Misliš 6,5x57R?Hmmm Grin Slažem se... Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ssekir75
 нецо, 63ка је поменута у смислу петларе коју деда мраз треба да донесе. а кип, небитно који калибар, али мора да бидне Р ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,155 posete www.srbijalov.com