Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
klaja
 Brašo imao je i Sremac nekad takvuROFL
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250

Podunavac kaže:
Чему у лову треба да служи домет од 600 м?

I ja sam se isto pitao,ali rekoh sta znam ima strelaca kudikamo boljih od mene pa mozda oni mogu i na daleko i po noci.Ako sluzi da bi se video bljesak ociju,recimo lisice,opet ne znam cemu to.600m,mnogo je kume,al ko voli...Confused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Lepo je kad lampa dobro baca,nema potrebe za stotinama metara ali i karabin ima puno veci domet od potrebnog. Lija stoji npr.na 130m,oči sijaju al dal je lija,zec,jazavac,mačka itd,sa slabijom lampom svetle samo oči dok jača obasja i tjelo pa i teren okolo. Pogotovo posle pucnja ako dodje do promašaja ili ranjavanja jako svetlo i širi snop omogućavaju praćenje divljači. A što brašo Podunavac kaže bez dobre optike nema ništa,džaba lampa.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mb-bb
 Ajde da i ja kazem koju u vezi lampi, kupio sam bc40 prije 3 i nesto godine i to je u to vrjeme koliko sam mogao naci bila najbolja lampa u odnosu ulozeno/dobijeno. Ja sam zaodvoljan sa njom sa svim karakteristikama sto se tice sirine snopa, daljine pa mi cak i boja nekako prirodnija za lov. Poslje su kolege uzele bc40se koja je kako se i pisalo u predhodnim postovima jako slicna modelu kao sto ga imam, najvise se primjeti u boji svjetlosti. Sto se tice mt40gt modela slazem se sa kolegom klajom u vezi slabijih modova jer svarno nekad ima potrebe da se koristi samo jedan slabiji mod u lovu tako da to nije prakticno.Daljina od dometa od 600 metara je za svaki respekt i isto tako djelim misljenje kolege nitecore srbija da niko ne uzima bc40se pored nje sto bi i ja vjerovatno uradio. Pitanje za kolegu u vezi sirine snopa sto smatram da je dosta bitno kod lovackih lampi, koja je sirina snopa na 300m kod mt40gt u odnosu na bc40 ako ima taj podatak volio bih cuti.Interesuje me na 300m jer smatram da pucanje pod lampom je uglavnom do 200m sto je realno a ova razlika je vise kao rezerva koja ne skodi....
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Nitecore Srbija
 Evo da odgovorim ,na postavljeno pitanje
Kada lampu ,prebacite u rezim sa vise modova,svaki pritisak na prekidac,menja modove.Isto je i sa obicnim prekidacem i sa taktickim
Medjutim lampa ima memory mod,pamti poslednji mod,tako da to nije problem
Znaci
Kad odaberete odgovarajuci manji mod,palice se uvek na tasteru,ili na prekidacu isti taj
Medjutim ako upalite dva puta za redom brzo,on ce preci u sledeci mod
Zakljucak
Ako palite prekidac ili taster,bilo bi pozeljno da ne palite brzo,vec sa pauzama od 5 sekundi,mozda i manje,ali je bolje 5 i vise(provereno radi)Tada ce uvek upaliti zeljeni manji mod(stedljiviji)

Mislim da sam obasnio,da me razumete

Veliki pozdrav
Sasa

IvicaL
 Evo sad jos koje iskustvo da podelim sa vama, posto sam cele ove nedelje isao i koristio lampu.
Daljina od 600m postoji ali je realna daljina ipak 300m - ocu reci na toj daljini kada osvetlim divljac i pogledam kroz optiku cc 8x povecanje ja vidim koja je divljac i kako je okrenuta itd sto predstavlja fenomenalan pomak u odnosu na moju dosadasnju Police koja je do 120m mogla da osvetli samo oci.

Lampa nema manu osim sto je prejaka. Da rezimiram u ovonedeljnim izlascima imao sam prilike da se susretnem sa oko 5 lisica
Od toga su dve pobegle glavom bez obzira kada su bile osvetljene, pa cak i sa filterom, jedna mi je stala na oko 100m i bila vrlo sumnjicava - nju sam promasio
Jedna je i dalje prilazila pod zelenim svetlom izastala na oko 60m oko 2 sekunde, ali nisam pucao jer sam cekao da puca Krle, posle kada je krenula nije se zaustavljala i pobegla nam je.
Jednu koja je pobegla sa oko 100m nisam hteo da pucam - namerno sam hteo da vidim dokle ce da pridje.
I ova zadnja koja je odstreljena opisano je u temi lisica.

U svakom slucaju sam prezadovoljan tim novim cudom tehnike sto imam ali moram napomenuti da je i za mene i kolege koje love samnom ovo sve novo - nacin lova nocu koji jos uvek tek ucimo i skupljamo polako iskustva,...
lala, pa sta

klaja
 Ivice ,lisica koja je pucana preko lampe a promašena svaki sledeći put ce bezati kao luda. Mada nema pravila,neka stoji,hoda,beži uz stajanje a neka ide na lampu kao da se ništa ne dešava. U jednu sam svetlio preko 200m,kretala se lagano,drugar krene uz snop svetla i pridje joj na 50m i odstreli. Tako je i sa šakalima.

IvicaL

klaja kaže:
Ivice ,lisica koja je pucana preko lampe a promašena svaki sledeći put ce bezati kao luda. Mada nema pravila,neka stoji,hoda,beži uz stajanje a neka ide na lampu kao da se ništa ne dešava. U jednu sam svetlio preko 200m,kretala se lagano,drugar krene uz snop svetla i pridje joj na 50m i odstreli. Tako je i sa šakalima.

Kazem da smo mi jos u fazi ucenja ove oblasti i svako iskustvo nam mnogo znaci,...
lala, pa sta

mb-bb
 Kolega Nitecore, niste mi odgovorili na pitanje o usporednoj sirini snopa ako imate tu informaciju?

Nitecore Srbija
 @mb-bb

Da odgovorim na pitanje
Sirina snopa je neznatno uza nego na modelima BC40 i BC40Se ,ali postoji sa strane delimicno gubljenje te svetlosti,da se tako izrazim,tako da se jako lepo vidi sa strane te centralne tacke.To je i cini idealnom za lov(mozete da gadjate metu u trku,ili posle pucnja da je lakse nadjete na optici....)
Ne bih mogao sada da kazem koja je sirina u metrima,jer nemam uslova,ja zivim u Beogradu,gde je svuda ulicno svetlo,i nema toliko mraka.....xxeexeee

Samo da dodam i ovo,krajnji domet MT40GT je 618m,a krajnji BC40 i BC40Se je 350m,tako da nisu slicne da mozemo da merimo daljine
MT40GT iam realno oko 400m,dometa,to sto mozete okom ili optikom da vidite i da raspoznajete,dok BC40 i BC40Se daleko manje oko 250m,realnih

Naravno,sve te lampe su veoma korisne za lov i njihova investicija ,je svakom isplativa
Medutim,kao sto sam napisao,svaki lovac koji vidi na delu,odnosno uzivo,tesko da se odluci za BC40Se,jer postoji ogromna razlika u kolicini svetlosti,jednostavno to ovako izgleda
Kad upalite MT40GT i bukvalno predjete svteloscu preko upaljene BC40Se ,ona ne postoji,ugasi je
Ovo ne smarajte da sada ponizavam tu lampu,nego je samo realnost

Isto to se desi kad uplaim OLight M3X-UT,koja ima domet 1000m,onda MT40Gt ispadne kao decija igrackica
To je isto realnost
Ali odnos cena-kvalitet sigurno Nitecore MT40Gt
Dok gospoda iz JetBeam ne naprave neki novi update za tu lampu,ali koliko ja znam nije ni u najavi

Toliko od mene
Veliki pozdrav

mb-bb
 Kolega hvala na odgovoruOdobreno

Vjerujem kolega da to sto kazes ta mt40gt da je nokja od bc i kao sto sam napisao da bi vrv uzeo mt40 kad bi mogao birati a razlika u cjeni neznatna. Mada kad su dobri ulosci u lampi bc za daljinu pucanja koja je vec na granici lova nocu je sasvim dovoljna ali nekad ne skodi rezerva dometa lampe....

Nitecore Srbija
 Sve ove daljine koje proizvodjaci napisu,kao i performanse tih lampi,testirane su sa originalnim baterijama,sa celijama koje su skupe,odnosno za nase prosecene lovce skupe,jer na trzistu kod nas ima samo krseva,koje kostaju skupo,jer ih koristite mesec dana ,i kupujete ponovo

Jeftinije je kupiti kvalitetne celije jednom i dati u startu malo vise para,nego kupovati 5 do 10 puta godisnje te jeftine

Tako da te lampe,drugacije i sijaju sa dobrim celijama,odnosno sijaju onako kako i trebaju
Cak i Police lampe ,bolje sijaju kad im ubacite ove kvalitetne celije

Ali dobro,nas covek ne uci na tudjim greskama nego na svojim,na zalost

Koliko sam puta objasnjavao kupcima da ne kupuju smece od tih celia,ali oni uglavnom saslusaju,i posle mog izlaganja ,kazu dajte mi te jeftinije....sta reci

Moj savet je uvek,kvalitetna lampa,kvalitetan punjac i kvalitetne celije,i onda je to ono sto treba
To vise kosta u startu,ali je to investicija za narednih 2 do 5 godina,i kad podelite na godine,ispade duplo jeftinije od Police lampi,koje su samo jeftine u startu,i to samo tako deluje

Pek
 Pozdrav svima na forumu i pitanje Kakve su led lenser lampe?

Kolega ovo ti je poslednje upozorenje da se predstaviš kako to dolikuje i kako pravila nalažu!

Srbijalov Admin Tim

Nitecore Srbija

Pek kaže:
Pozdrav svima na forumu i pitanje Kakve su led lenser lampe?

Kolega ovo ti je poslednje upozorenje da se predstaviš kako to dolikuje i kako pravila nalažu!

Srbijalov Admin Tim

Led lenser lampe su dobrog kvaliteta,ali nisu konkurentni sa Nitecore,Jetbeam ,Olight ......i slicnim

Nemam nista licno protiv njih,ali ne vrede te pare
Cene su im astronomske,a kvalitet nije bolji od vec navedenih
Moje misljenje
Ne vrede te pare,cak i sa 50% popusta su skupe

Kile_
 Valjaju li ove sta? http://www.ebay.c...EBIDX%3AIT
Samo 300 i 4x4

Nitecore Srbija

Kile_ kaže:
Valjaju li ove sta? http://www.ebay.c...EBIDX%3AIT

Cim napisu 10000mAh odmah u startu znam,da je krs,inace najveci kapacitet,pravi je 3600mAh
Cemu onda cifra puta 3
Drugo cena govori sve,za te pare ne moze da valja
Takve ovde mozete da kupite,za iste pare i da ne cekate mesec dana

To je moje misljenje,a dugo se bavim prodajom istih,i znam da ne mogu da valjaju

Dobre celije sa 2600mAh ne mogu da kostaju ispod 12USD,da ne pisem koliko kostaju od 3600,to mozete i sami da vidite na sajtovima
Nije dzabe tolika razlika,sve ima svoju cenu
Ima ona mnogo dobra stara
Koliko para toliko muzike

Kile_
 Ja imam one crvene od 4200 valjda,.kineske dosta dugo mi drze ali ako ima bolje sto da ne.

Kazi mi gde mogu kod nas da se kupe te od 3600mah pravih!?
Pisi mi slobodni sajt na pp da ne bude da reklamiramo.
Samo 300 i 4x4

nenad_franc
 jedno vreme sam se ozbiljno bio primio da kupim mt40gt ili bc40. i samo sto nisam pozvao da narucim. ali onda sam video da trebam jos jednu lampu da dam za ostatak opreme za lampu, pa sam odustao...
ipak ce i dalje nextorch t9 da mi krasi pusku Smile

Nitecore Srbija

nenad_franc kaže:
jedno vreme sam se ozbiljno bio primio da kupim mt40gt ili bc40. i samo sto nisam pozvao da narucim. ali onda sam video da trebam jos jednu lampu da dam za ostatak opreme za lampu, pa sam odustao...

Naravno da ne trebate trositi novac,uzalud ako ta lampa zavrsava posao

Pre neki dan je bas kolega sa foruma zamenio T9 za Nitecore MT40GT i uskoro cekuem da se javi,i da napise ,objetivno njegovo misljenje u vezi te 2 lampe,i uopsteno o lampi MT40Gt

nenad_franc

Nitecore Srbija kaže:

nenad_franc kaže:

Naravno da ne trebate trositi novac,uzalud ako ta lampa zavrsava posao

Pre neki dan je bas kolega sa foruma zamenio T9 za Nitecore MT40GT i uskoro cekuem da se javi,i da napise ,objetivno njegovo misljenje u vezi te 2 lampe,i uopsteno o lampi MT40Gt

u principu, t9 ce vecini da zavrsi posao. ali kod nas je uvek bilo ono ,,ciji je veci"(mislim na domet). Grin da sad kupujem prvu lampu, verovatno bih pre odabrao ovako nesto, nego t9. jer kada se nakupi koliko sam ukupno dao para za nju, nisam je platio mnogo jeftinije od mt40... ali sad da dajem velike pare za lampu, ova da mi stoji za nista kuci, onda mi se ne isplati... a realno, osim za neko prepucavanje cija je lampa jaca, nemam neku preteranu potrebu za njom. jer na mestima gde cekam, a i zbog oruzja koje koristim, 100 metara mi je sasvim dovoljno...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,985 posete www.srbijalov.com