Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75

Gedza66 kaže:

Sremac75, imam jednu pravnu dilemu.

Meni ovo nase sadasnje resenje u lovstvu (po starom zakonu), mislim na drzavu, lovacki savez i udruzenja, lici na klasican ugovor o zakupu. Drzava izda svoju imovinu u zakup LSS besplatno a isti tu imovinu izdaje u podzakup lovackim udruzenjima za odredjenu novcanu nadoknadu. Vlasnik imovine (drzava) nema nikakve materijalne koristi od zakupca i podzakupca, vec iskljucivu materijalnu korist ima zakupac, od novcane naknade podzakupca. U tim ugovorima "o podzakupu sva prava su na strani zakupca a sve obaveze i odgovornosti su na strani podzakupca. Mislim da je logicno da sve ugovorne strane imaju podjednaka prava, obaveze i odgovornosti.

Dakle ko fakticki cini LSS? Svi lovci Srbije, uclanjeni u LSS preko lovackih udruzenja ili desetak ljudi zaposljenih u toj organizaciji u drustvu par izabranih pojedinaca iz organa upravljanja savezom? Ne razumem KoTuKoga

Druže nije to pravna dilema!
Pravno je tu sve jasno...mislim na to ko čini LSS!

Pravni je "nonsens" taj ugovorni odnos o kojem si pisao, u kojem jedna strana nema ni prava ni obaveze (država-vlasnik), druga strana ima samo prava (LSS-zakupac), a treća strana samo obaveze i odgovornosti (LU-podzakupac)!

Posebni je "nonsens" faktičko stanje da LSS i LSV čine samo ljudi koji u njima sede.
Došli smo u situaciju da lovci postoje zbog Saveza, a ne Savez zbog lovaca!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac

Lala kaže:
Evo kako izgleda nova članska karta LSV. Moderan dizajn, plastificarana, sa logotipom (ne znam da li hologramski). Samo, džaba modernog dizajna, ako iza toga bude ovakav sistem rada kao što je oko 'premera lovišta', što je Sremac napisao.
Obratite pažnju na zaglavlje, gde manjim slovima piše 'Lovački savez Srbije', a velikim slovima 'Lovački savez Vojvodine'. Znači, iako smo formalno svi lovci u LSS, imamo različite članske karte, različitu članarinu i različite uslove (osiguranje i sl.)? A u statutu LSV (čl.1, stav 2) piše da su članovi LSV Lovačka udruženja, dok u istom članu, stav 4., piše da gradjani i gradjanke koji su lovci (dakle, pojedinci) ostvaruju svoje ciljeve i interese kroz delujući u svojim LU koji su članovi LSV. A eto, LSV izdaje pojedinačne članske karte na ime lovaca.
Po mom mišljenju, po ovome kako je napisano u statutu, LSV je mogao članske karte da izda samo LU koje su u LSV, dok su pojedinačne članske karte na ime lovca, mogla da izdaju samo LU.

LALO ne samo da da izdaju članske karte nego za sada dele samo podobnim lovcima,ovih dana sam se malo raspitivao ko je dobio ovakvu i u više udruženja nisu ni čuli,ali zato jedan kolega iz Žarkovaca kod Rume mi je lično pokazao pa se čak i hvalio njom po Indjiji,pitam se kadćemo mi stići na red za dobijanje članske karte?udaranjeudaranjeudaranje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 te clanske karte LSV i LSS su vazne koliko i na mesecu pileca supa!!!Kome vise treba bilo kakva clanska karta!
To su gluposti koje ce trajati jos ove godine a sledece ce svako udruzenje samo osiguravati svoje loviste i loce od nesreca i eventualnih steta a savez ce biti samo na papiru!!

zoranp

slavaplana kaže:
te clanske karte LSV i LSS su vazne koliko i na mesecu pileca supa!!!Kome vise treba bilo kakva clanska karta!
To su gluposti koje ce trajati jos ove godine a sledece ce svako udruzenje samo osiguravati svoje loviste i loce od nesreca i eventualnih steta a savez ce biti samo na papiru!!

Bravo 2B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac

slavaplana kaže:

nije stvar u tome nego ako smo svi članovi zašto nisu svi dobili dali je još neko dobio istu?a ako je dobio da i njemu nije doneo njegov predsednik društva ko ovom našem koji se hvalio iz Žarkovaca

DakiNS
 KUMEEEEE KUMEEEE, nestao Kum od kako sam mu postavio konkretno pitanje ne pojavljuje se vise, e Kume ti si ipak dugme
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 lalo možda je kum na godišnjem pa nema komp,neznam čoveka ali sve je moguće,nego šta je sa novim članskim kartama Kolce

Lala
 Indjijanac, kuma zove Daki, a ne ja Smile
A za članske karte znam isto koliko i ti! Osim slike kako izgleda, ništa više.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

u indjiju ima djungla kaže:
lalo možda je kum na godišnjem pa nema komp,neznam čoveka ali sve je moguće,nego šta je sa novim članskim kartama Kolce
Indjijanac mozda je kum na godisnjem od godinu dana jer je proslo ohohooo od kada sam mu postavio pitanje, od tada ga nemaSad

Indjijanac
 pa 28.07, je njegov upis,al o članskim kartama niko da objasni

Sremac75
 Ja sam ih video kod mog upravnika lovišta, ali to su bile neke koje je treblalo zbog greške vratiti u LSV.
A gde su ostale, ne znam, ja još nisam dobio!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

HD
 Pa Milos Kunovac je vrhunski strucnjak,koga su najurili iz Vojvodinasuma,a cujem da imaju novog,slicnog takodje iz Vojvodinasuma.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Srbijalov Admin Tim!

Sremac75
 HD veoma mi je interesantna ova tvoja opaska i zato te molim da ispoštuješ pravilo foruma i predstaviš se u profilu!

I nije lepo da tako pišeš o nekome ko "vedri i oblači" vojvođanskim lovištima, mogao bi da mu se zameriš pa da posle bude problema..... i sa LSV.... i sa Pokrajinskim sekretarijatom ....i sa "Vojvođanskim lovcem" doo,....a posebno sa velikim brojem LU u kojima je on UPRAVNIK LOVIŠTA!ROFL

To je jedan eminentan i svestran stručnjak koji je od skora obučen i za geometarske poslove, kao i za poslove ustanovljavanja lovišta!

A posebno je stručan za vršenje poslova (verovatno besplatno) poverenih od PSPŠV!
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 HD oštro krenuo sa pričom Frown, samo se nadam da nije od jednih koji laju , a karavani prolaze!!Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

kum
 Dragi moji prijatelji vidim da Vas je priča oko 12000 fazana zagolicala,a razlog mog nejavljanja je sledeći:
-09.06.2011 stigla prva tura od 6000 komada,09.07.2011 stiglo još 6000 komada dakle ukupno 12000 komada jednodnevnih pilića koji su kupljeni u Ristovači i plaćeni u celosti.Smešteni su objektu koji je ranije služio kao štala a veličine je 60*10 metara ,uz objekat ide i 2,8 hektara zemlje što je do deset nedelja dovoljno za ovu količinu koju immamo,inače nikome nismo prodali ili iznajmili lovište a reč je o LU Vršačka kula,LD Šušara čiji sam predsednik i zajedno sa svim lovcima radimo na tome a za više informacija moraćete da dođete do nas i bićete nam dragi gosti ili da sačekata emisiju na RTS Sasvim prirodno i da vidite priču koja još na našim prostorima nije viđena!Raanj
Raanj

Sremac75
 Ali odakle vam ta 3-4 miliona koloko cenim da košta 12000 pilića?
I gde je tu hrana, čuvanje.....
PraviloPraviloPravilo
Palica

kum
 još da dodam,
znači bio sam skroz zauzet ovim pilićima sve vreme i zato se nisam javljao a sve sam radio sa drugarom veterinarom Ćetković urom koji je inače preds.LD Peščara iz Šušare i moj zamenik u udruženju i sve smo ovo sa još osam radnika izgurali sami a uz pomoć ??????
Ipak je ovo priča mnogo ozzbiljna i poslovna tajna je odakle novac a ponavljam NIKADA NEĆEMO LOVIŠTE PRODATI ILI IZNAJMITI!!!"!!
Raanj

Lala
 Ooo, pa lepo što si svratio.
Nije mala cifra 12000 fazana, ja sam stvarno mislio da si greškom dodao jednu nulu. Sad vidim da se radi o jednodnevnim pilićima, a to malo menja priču. Svakako, i cifra potrebna za kupovinu makar i jednodnevnih pilića, nije mala! Da ne pominjem uredjivanje prostora, pa žicu za volijeru, pa ishranu... Da niste pronašli naftu u Vršcu? Smile
Kada će ići emisija?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kum
 Sremac očigledno je da ne kupuješ piliće ili nisi u toj priči za 12000 jednodnevnih pilića ti treba 1350000 dinara a odakle nam mislim da znaš šta je to poslovna tajna .Strpi se do novembra ili dođi javi se u naše LU i sve ćemo ti objasniti a preko foruma ne smemo po dogovoru sa investitorom.Smile
Raanj

DakiNS
 Izgleda da nam je Kum zavrsio ubrzani politicki kurs na temu kako mnogo pricati a nista konkretno ne reci a nedaj boze odgovoriti na pitanje . Konkretno pitanje Kume odakle vam novci ne mozes nam reci poslovna tajna ili sponzori sa neobaveznim i bespovratnim sredstvima to postoji jos samo u bajkama za decu iz vrtica, a niste toliko veliki i jaki da sv sami isfinansirate

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,139,371 posete www.srbijalov.com