Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
nesa ye
 Au druze pa ti si sve pobrkao i pomesao. A pisao si toliko da me mrzi da ti odgovaram. Uglavnom u zabludi si sinak...

Lala
 O kakvoj zabludi je reč, kolega? Nisam se mešao u ovu temu, ali mi već dosadilo da gledam kako se igraš žmurke, i da misliš da ostali članovi ne mogu da vide ono što si sam napisao?!
Pogledaj, da te podsetim, ovo si ti upisao prilikom učlanjenja na forum, tvoji podaci:

Korisničko ime nesa ye
Tip korisnika Član
E-mail adresa nebojsasubic@gmail.com
Datum pristupa 19.06.2012. 21:18
Poslednja poseta 10.07.2012. 23:24

Pa kad već napišeš ime i prezime u e-mail adresi, zašto izbegavaš da se predstaviš? Kao da je to problem neki?
Ko je u zabludi? Ili ti nisi TAJ Nebojša Subić, nego neki drugi? Čega se ti to bojiš; sebe i svojih priča i pisanja, ili mogućnosti da te neko otkrije?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007

nesa ye kaže:
Au druze pa ti si sve pobrkao i pomesao. A pisao si toliko da me mrzi da ti odgovaram. Uglavnom u zabludi si sinak...

Nemaš ti meni šta da odgovaraš. Provaljen si druže.Sad, tako da Bye

Njegoš je za takve imao stih: "...Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše..."

Sada će ljudi u UO LU Srem od tebe očekivati da im pojasniš svoje stavove i izlaganja ovde na forumu, a ti ako si hrabar obrazloži "šta je pisac hteo da kaže".

Veliki broj ljudi danas čitao je ovu temu i to mi je drago.

Ko je ko pokazalo se ovim tvojim poslednjim upisom tako da svaka polemika sa tobom od sada samo na PP ili sam rekao gde možeš da me nađeš.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Kako ljudi ne shvataju šta je internet? Kako ne shvataju da je maltene ceo svet postao jedno globalno selo, u kojem se manje-više sve zna, pa je samo pitanje kulture i strpljenja, kada će se nekome reći da prestane sa 'farbanjem'.

Naivno i pomalo smešno je sakrivanje svog rodjenog identiteta iza nekog anonimnog nicka.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Hvala Lalo što si potvrdio moje sumnje. To mi samo govori da sam na ispravnom putu. I da je ovaj potpis - molitva za lov koju sam "makao" kolegi Zoranu adekvatan.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Pošto smo te nedoumice rešili ja bih da budem malo konstruktivan i predložim upravi neke korake.

Prvo i pre svega mislim da bi predsednik na prvom sledećem UO trebao iskreno da pita članove UO a ovi iskreno i pošteno odgovore koje sekcije žele da se osamostale a koje žele da ostanu u LU Srem.

Tu pre svega mislim na Jamenu i njenog predsednika koji samo "obilazi kao kiša oko Kragujevca" ove teme i koliko sam čuo nije se jasno i glasno izjasnio o tome.

Takođe smatram da i ostali predsednici sekcija moraju da budu jasni po tom pitanju, kako bi se videlo na koga se može od sela računati, a na koga ne. Isto tako sam za to i da ti predsednici sekcija koji žele da se otcepe ne mogu da trpe nikakve negativne posledice ili proganjanja jer smo mi pre svega udruženje građana zasnovano na dobrovoljnosti pristupa pa i istupa pojedinih svojih članova.

Ali isto tako me nervira i smatram ne fer ponašanjem da se neki predsednici femkaju da jasno i glasno kažu; na nas više ne računajte, mi smo krenuli u otcepljenje.

Ovde ne ubrajam Erdevičane koji imaju svoju priču.Bravo 2

Nakon toga kada se tačno, jasno i precizno izjasne, mišljenja sam da onda ne treba sačekati utvrđivanje lovišta da bi se krenulo u jednu diskusiju širih razmera oko Statuta, UO i broja članova u UO, Skupštini, načinu izbora ( prema površini lovišta, broju članova, finansiranju udruženja... i na kraju jednaka zastupljenost svake sekcije ) i ostalih piitanja.

To bi po meni bila jedna neobavezujuća rasprava, gde bi odluka bila doneta u formi nekog zaključka oko tih bitnih činjenica oko kojih se mora otvoriti jedna kvalitetna, argumentovana rasprava.

moharac
 Ovde nema nikog ficho izgleda da ih je vrućina oterala,čekaj da malo zahladi pa će se već neko javiti.

Ali predhodni upis ti je dobar .

punisher
 Auuu, sad pročitah šta je ovde bilo. Pa to je krš i lom kod Šiđana.
Hahaha, ala vi čistite. Gde udarite trava ne raste.
Kamo sreće da uprava sluša ove predloge i da ume da adekvatno odreaguje na njih.
Samo da ne bude ono narodno pas laje, vetar nosi. Ima zaista par dobrih upisa kolege Moharača, kao i Fićinih upisa, a ostali se nešto ućutali. Ne znam samo zbog čega. Da li im je neprijatno ili ne žele da učestvuju u diskusiji, to je na njima mada smatram da sada nije vreme za ćutanje nego naprotiv vreme za akciju i spašavanje što se spasiti da.

zoranp
 Ušuti i naša vojničinaHmmm...vala ako je istina to što napisaste, onda ga može biti sram!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

nesa ye
 Ficha ce biti sledeci predsednik LU...

Kolega Neso imaš li konstruktivne odgovore ili predloge osim sitnih podbadanja!

Srbijalov Admin Tim

ficha007
 Pa vidi Nebojša, što da ne. Samo onda bi bio plač majke Božije za neke koji su navikli da lopinjaju i peglaju gde šta hoće i kako hoće.

Stručna služba bi bila za primer jer bi lovočuvari koji su po tebi "siroti" bili momentalno "pedalirani", pa pojačana sa dva prava lovočuvara, UO bi bio smanjen na 7 članova sa predsednikom, brz i operativan, što reče jedan moj prijatelj, kolegijum a ne mudrovanje na sastancima UO, bez jela, pića, pevaljki kako je to BB radio...

LU je postalo privredno društvo, registrovano u Agenciji za privredne registre, ima svoj matični, pib...gospodo moja tu više nema zahebavanja, država mu poverava svoje opšte dobro - divljač da gazduje u njeno ime i za njen račun, da je očuva a ne tamani kako se kome prohte, da matični fond očuva a da se iz "prinove" podmiri članstvo ili komercijala.

Pisao sam već da nisam za ocepljenje ostalih sekcija jer neće dobro proći. Baš iz tog razloga koji sam gore naveo. Stručna služba im mora biti kvalitetna ili da angažuju neku firmu koja ko zna koliko ima takvih udruženja, pa logično neće moći da se posveti tom LU na pravi način. Isto kao što se ni LSV nije sa svojom stručnom službom na adekvatan način posvećivao LU pa su ona došla do čega su došla.

Bitno je da je LSV samo uzimao pare, a sada lovce tera da im planska dokumenta radi Vojvođanski lovac, firma koju su osnovali i koja se finansira parama lovaca i ako je taj posao trebalo da lovcima radi stručna služba LSV.

Svako udruženje bez minimum 250 članova nema šta da traži, tako da ako neke sekcije žele samostalnost, bez tog broja članova i to članova koji će svake godine da plaćaju članarinu od minimum 15.000 do 20.000 dinara nemaju šta da razmišljaju o izdvajanju. Pričao sam i pisao i o tome. Da se ne ponavljam.

Isto tako smatram da ko hoće neka ide, nemam ni protiv toga ništa, jer će vreme pokazati ko je bio u pravu. Problem je što pojedini predsednici sekcija ne žele da se odreknu te "laskave" titule i priznanja, jer je lepo biti "Baja" u svom selu. Svaki bi pop da ima parohiju.

Tako da Nebojša, kad malo bolje razmislim što da ne...mislim da bi bio predsednik za primerGrin.

Srećom po mnoge pa me funkcija ne privlači, dovoljna mi je i ova moja. Čak i previše.

Drugo nisam navikao na silu, na fore, i na tajne dogovore da bih nešto postigao, makar to bila i ta funkcija. Svako ko me zna zna dobro da sam na svakom poslu došao zahvaljujući radu i zalaganju u prethodnom periodu i da na ni jedna vrata nisam otišao da ta tražim od nekoga da me zaposli.

Mene su zvali da dođem, i smatram da je to dobra stvar.

Ali dosta o meni jer ovo nije tema o meni nego o onome šta bi smo mi kao članovi LU Srem mogli da uradimo da to udruženje profunkcioniše i postane bolje.

Nije valjda da samo nas par piše a ostali samo čitaju.

moharac
 Samo polako kolege lovci,šiđani su prvo počeli da prave red u svom društvu što se vidi u sadašnjoj saradnji predsednika i lu srem.
Promene u lu srem su i krenule iz tog društva smenom bb pa su se i ostali delegati priključili tim promenama glasajući za smenu bb.
Sad kad krene promena statuta,krenuće iz ove sekcije jer su mlađi lovci videli šta je to što usporava rad lu srem.

Srem

punisher kaže:
Auuu, sad pročitah šta je ovde bilo. Pa to je krš i lom kod Šiđana.
Hahaha, ala vi čistite. Gde udarite trava ne raste.
Kamo sreće da uprava sluša ove predloge i da ume da adekvatno odreaguje na njih.
Samo da ne bude ono narodno pas laje, vetar nosi. Ima zaista par dobrih upisa kolege Moharača, kao i Fićinih upisa, a ostali se nešto ućutali. Ne znam samo zbog čega. Da li im je neprijatno ili ne žele da učestvuju u diskusiji, to je na njima mada smatram da sada nije vreme za ćutanje nego naprotiv vreme za akciju i spašavanje što se spasiti da.

Cuva se snaga za jesen , kada ce se konacno ustanoviti loviste ,a i mi iz LU " Moharaca " da znamo na cemu smo .

Ja licno to jedva cekam ,a i citava prica oko NP da dobije neke okvire i da se zna
kakve su cije obaveze . Nadam se da tome nece nista neplanirano ispreciti .
Od predloga do realizacije dalek je put ......

Ono sto me posebno raduje je to sto bi NP dao strucnu sluzbu : Upravnika lovista i lovocuvare , verujem iskusne osobe , koje bi bile autonomne u svom strucnom delu , bez uticaja kojekakvih upravnih odbora i slicnih mudraca .
Znaci po prvi put razdvojeno strogo strucan deo u rukama strucnih ljudi ,njihova odgovornost po meni , veoma velika . Sve strogo u okvirima zakona o lovstvu .
Otvoriti po prvi put mogucnost da se pokusa nesto izvuci iz komercijalnog lova .

A ostale aktivnosti , sta ce se kuvati , gde ce se ici , i sta organizovati time neka se bave oni koji to vole i koji misle da je to vaznije od ostalog ....

Samo dalje ih drzati od strucnog dela .....

Preostaje nam samo sacekati da vidimo realizaciju cele price .

Pozdrav

moharac
 alo srem naziv udruženja je KULINA

A u Erdeviku postoji jezero Moharač i Bruje

ficha007
 Evo jednog interesantnog teksta sa naslovnih strana portala.

http://www.srbija...admore=460

Kad su "gazde" lovišta ujedno i poslodavci

Odavno stižu upozorenja da su čuvari lovišta manjkavim propisima i nedorečenim zakonskim odredbama dovedeni u nezavidan položaj. Plaćaju ih gazde lovišta, a zadatak im je da se i ispred njih isprse kad ne poštuju paragrafe.

Da je to istovremeno i nemoguće, pokazao je i slučaj iz Velike Plane, gde se lovočuvar Aleksandar Nikolić našao u unakrsnoj vatri. Pokušavajući da primenjuje zakon, on je stradao od moćnika iz lovačkog udruženja koje gazduje lovištem.
Sukob je počeo 4. marta, u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje "Velika Plana". Tada je Nikolić na redovnom zadatku kontrole, zatekao u nedozvoljenom lovu grupu od 45 lovaca iz lokalnog lovačkog udruženja, koju je predvodio lično predsednik LU orđe onić. Lovočuvar je ustanovio da je prekršen zakon po više osnova. Prvo, nisu imali važeće odobrenje za lov na šakala i lisicu, i drugo jer je u tom periodu zabranjen grupni lov na ovu vrstu divljači.
Postupio je po zakonu, upozorio je lovce na propuste, a zatim podneo i prijave nadležnom isnspektoru. Naravno, pravda je i ovog puta bila spora, ali su zato brza bila šikaniranja na koje je lovočuvar naišao.

Pretnja otkazom
U udruženju lovaca, na čijem je i on platnom spisku, naprasno su zaključili da Nikolić i "nije baš neki radnik". Zbog toga su, mimo propisa, odmah odlučili da ga udare po džepu i smanjili su mu platu. Ni to nije bio dovoljno, pa su mu poručili i da nije dobrodošao i da bi uskoro mogao da usledi i - otkaz!
Sličnih problema lovočuvari imaju i u drugim lovištima, jer ih je novi zakon ostavio u procepu. Licence im dodeljuje Lovačka komora, ali ih plaćaju oni koji gazduju lovištima. Tu se ne zna baš jasno ko gazduje, a ko od koga i za čiji račun - čuva lovište!

Po zakonu, lovočuvar je obavezan, između ostalog, da čuva divljač od lovokradica, da legitimiše lovce, da pregleda ulov i vozila, te sprečava lov sa nedozvoljenim rasama pasa. Dalje, obaveštava nadležne o krivolovu i sarađuje sa lovnim inspektorima.
Ali, u praksi stvari najčešće izgledaju drugačije. Lovočuvar je dospeo pod direktan uticaj onih koji gazduju lovištem, a njihov se interes u mnogočemu razlikuje od opšteg. Među lovcima je ne mali broj i lokalnih moćnika, kojima nije baš po volji da im neko postavlja ograničenja. Tako ispadne da bi lovočuvarima od veće koristi bilo da se priklone njima, nego da jure neku opštu pravdu i zakonitost.
Aleksandar Nikolić iz Velike Plane očigledno nije bio spreman na takav kompromis. Zbog toga je već platio visoku cenu, a očekuju ga i nova iznenađenja.

Podrška Komore
Iz Lovačke komore Srbije poručuju da će zaštititi interese lovočuvara koji se našao na udaru lokalnog lovačkog udruženja, ali i ostale profesionalce koji su angažovani na poslovima čuvanja lovišta. Predsednik LKS dr Milutin orđević kaže da će ova strukovna organizacija lovnih radnika uvek stati iza profesionalnog rada svojih članova.
- U saradnji sa nadležnim državnim službama zaštitićemo lovočuvare i upravnike lovišta u obavljanju profesionalnih dužnosti - kaže orđević. - Zakon kaže da su lovočuvari službena lica, koja profesionalno obavljaju svoju dužnost uz zvaničnu licencu. Zato moraju da budu zaštićeni. U konkretnom slučaju, lovočuvar Aleksandar Nikolić podneo je prijave protiv grupe lovaca koji su zatečeni u nedozvoljenom lovu. To je deo njegovog posla koji se odnosi na obavezu zaštite dvivljači i unapređenje lovišta.
Lovačka komora Srbije pokrenula je inicijativu za izmenu zakona, čime bi se omogućio povoljniji položaj lovočuvara. Oni bi ubuduće deo plate trebalo da primaju od države, čime bi im se obezbedila nezavisnost. Druga novina odnosi se na formiranje jedinstvene lovočuvarske službe koja bi obezbedila i bolju zaštitu lovišta.

Inspektori u akciji
Iz Odeljenja šumarske i lovne inspekcije, koja deluje pri resornom ministarstvu, potvrđeno je da se povodom slučaja krivolova u Velikoj Plani vodi postupak koji bi trebalo da unapredi zaštitu lovišta i utvrdi da li su povređena prava lovočuvara.
- Inspekcija je, u vezi sa ovim slučajem, već preduzela sve zakonske mere. Postupak je u toku i dat je nalog da se na teren uputi nezavisna komislija koja bi trebalo da utvrdi činjenično stanje. Reč je o tri inspektora iz tri različita grada, koji će nepristrasno prikupiti činjenice, na osnovu kojih će biti doneta konačna odluka o povredi zakona i eventualnim posledicama - rekao je načelnik Odeljenja šumarske i lovne inspekcije Radivoje Kaurin.

Želimir ŠTRBO

Izvor www.zov.rs

E sad, ovako nešto kod nas u LU ne može da se dogodi. Kod nas je obrnuto proporcionalno ovom tekstu.

Kod nas su lovočuvari ti koji najviše brljaju i zbog kojih smo mi kao članovi kažnjavani i dužni da plaćamo kazne.

Kod nas su lovočuvati ti koji su do juče najviše krivolovili, jer bože moj, mala plata, sitna dečica... potrebno je popuniti fondove. Pa kad može BB i njegova kamarila iz Beograda, N. Sada, što ne bih mogao i ja. Otkud ću ja protiv takvih da podnesem prijavu.

Ja ću prijavu da podnesem protiv inspektora koji mi je rekao da sam "zalutao u lovstvo" jer kako se on usuđuje da vređa mene, ovakvog stručnjaka za "blatobran" i ekonomiju "lapo-lapo"...

Čoveku iz teksta svaka člast, jer pokazuje kako se radi i kako treba da postupa jedan savestan lovočuvar.

Kod nas je i onako obrnuto...

Srem

moharac kaže:
alo srem naziv udruženja je KULINA

A u Erdeviku postoji jezero Moharač i Bruje

Napravio sam gresku prilikom pisanja . Naravno , trebalo je da stoji LU " Kulina " a ne Moharac .

Izvinjavam se zbog greske . Znam kako se zovu jezera ' a Kulina je breg kod jezera Bruje .

Pozdrav

bogoljub
 Čovek očigledno nije ispoštovao proceduru gde se prvo podnosi prijava.Preskočio je nekoliko nivoa gde se podnose prijave pa je prijavu poslao direktno lovnom inspektoru.E sad za nepoštovanje procedure i redosleda podnošenja prijave mora da usledi i neka kazna.E težina kazne će verovatno biti adekvatna odgovoru od lovnog inspektora po podnetoj prijavi.Da sve to nije tužno možda bi i bilo smešno.Zato pamet u glavu i dupe uz zid.KoTuKoga
Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

ficha007
 Mišljenja sam da je neophodna transformacija lovočuvarske službe po udruženjima u neku vrstu Rendžera, gde bi R. Srbija, APV davala pola plate, a polovinu obezbeđivale lokalne samouprave.

Time bi se rasteretila LU obaveze da plaćaju lovočuvare, koji i onako u 90% slučajeva ništa ne rade, ne mogu da uprate jedan kvalitetan trofej, tako da bi LU imala obavezu da plaćaju samo upravnika lovišta.

Sa druge strane u Rendžere ne bi mogli da uđu ljudi sa kriminalnom prošlošču, pogotovo oni ranije osuđivani za razna dela i nedela, ali bi im natovario na grbaču i da pored obavljanja lovočuvarskih poslova obavljaju poslove ribočuvara, poljočuvara, dakle svega što ima veze sa prirodom i poljoprivredom jer kada se već nalazi u ataru može više poslova da obavlja od jednom.

Kada može Kusta na Tari, što ne bi mogla i država uz pomoć lokalnih samouprava.

Da li bi oni bili samostalni totalno ili u okviru Min. poljoprivrede ( kao pogranična policija u okviru MUP-a ) ne znam ali lično smatram da je ideja jako dobra i jedino moguća.

Što se tiče NP i JP oni svoju službu imaju i posao obavljaju dobro.

ficha007
 ...e sad je pitanje ko bi od silnih lovočuvara ispunio uslove...ja mislim da bi mnogi otpali "kao malter" ROFL, što zbog "adekvatnih diploma" ROFL što zbog "sabranih dela"HaHaHa, ali nema veze jer mislim da danas ipak ima kvalitetnih mladih ljudi koji mogu da obavljaju taj posao.

moharac
 To je odavno država trebala da uradi,ako oni daju lovište u zakup pa oni i trebaju da ga kontrolišu .
Prvo članarina bi bila daleko manja a bilo bi i reda u lovištu,baš bi voleo videti ko bi se šetko po lovištu i naravno lovio bez kontrole.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,791 posete www.srbijalov.com