Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
hamerles
 Kod mene je IZ-27 kalibra 12/76 sa belom glavom i imenljivim cokovima itd.... 47000dinara toliko isto kosta i PA MP-153... Cvele korpica drzi sacmu najdalje 15m ako ti to nesto znaci ne moze se uporedjivati ca punim cokom... Ako ne verujes pucaj nekoliko patrona sa korpicom - ako gadjas u visini kao kod pucanja na fazana letece dalje ako gadjas u zemlju kao kad pucas na zeca nece leteti ni 15m... A stavi se u situaciju da je zec na 40m. Sem ako nije metak K-100... Dvocevke su keva za lov sto kaze Neca. Ma da ja volim jednocevku jer sam sa njom imao fenomenalne rezultate... Ali svako ima svoj ukus neko voli crnke neko plavuse neko dvocevke neko PA ali voleo bih da ti sa PA i jos neko sa dvocevkom i ja sa jednocevkom krenemo u lov videces cvele da nema razlike u lovu i iz dvocevke prvi metak odstreljuje tako da je druga cev suvisna a jednocevka daje lovcu samo jedan izbor i nema oslanjanja na drugi metak ali i taj jedan je presudan tako da nema razlike dali u lovu nosis MITRALJEZ ili normalnu dvocevku ili jednocevku ako znas da gadjas pogadjas iz prveB)

Podunavac
 Jeste Cvele. Ali ako opališ samo jedan metak, onda drugi sa korpicom moraš da izvadiš iz cevi, pa ponovo napuniš pušku sa prvim bez korpice i drugi sa korpicom i repetiraš. Prilično komplikovano, zar ne? Smatram da je dvocevka (bez obzira na raspored cevi) naj optimalnija za lovačku upotrebu. Ali ako se ide u lov na DS sa sačmaricom, tu bi poluautomat mogao da bude u prednosti. Pogotovo ako ima izmenjive čokove pa se koristi cilindar i tri metka na raspolaganju.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

hamerles kaže:
Ali svako ima svoj ukus neko voli crnke neko plavuse ...

hamerlesUDimtebra a šta će onIj kUj volE riđe, tebra, a?

Podunavac a što je u prednosti PA i tri komada?!
Zar ne može i sa jednim da se obori DS? Ili misliš na "dejstvo" na više komada pa ...
Zar onda nije PA u prednosti i u lovu na prepelicu sa ta tri komada?!, a da li ćeš od te tri odstreljene prepelice naći i dveHmmm
...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles
 Canis tebra Dim smedje,ridje i sve sto naidje samo da ne bude ena... Ja sam vise za polozare,bokerice i jednocevke B) PAFrown

ohotnik
 Zato ja na prepelice vodim cetri nemca Ako slucajno i odstrelim tri prepelice svaki po jedan za prepelicu a jedan kao rezervni za svaki slucaj.iveli 3

canis aureus
 hamerlesUDimtebra B)
Grinali pravo zboriš tebraiveli 3
Dim

canis aureus

ohotnik kaže:
Zato ja na prepelice vodim cetri nemca Ako slucajno i odstrelim tri prepelice svaki po jedan za prepelicu a jedan kao rezervni za svaki slucaj.iveli 3

jeste druže, ali verujem da si jedan u milion sa takvom "taktikom"iveli 3
Dim

hamerles
 Retko je i dobrih nemaca koji hoce da donose divljac. kako su pojeftinili ovi kerovi kod mene nemci sve od 30-40evra stene nemaju blage veze sa nemcima krv nikakva idu pola kilometra od lovca i ne slusaju nista... do godinu ipo dana nauce da idu 300m od lovca i da ne donose nista pa cak i kad ubijes fazana on ga pocepa pre nego sto ga donese Grin Tako bese to u Srbiji zemlji dembelijiFrown Za dobre kerove Bravo 2

ohotnik

hamerles kaže:
Retko je i dobrih nemaca koji hoce da donose divljac. kako su pojeftinili ovi kerovi kod mene nemci sve od 30-40evra stene nemaju blage veze sa nemcima krv nikakva idu pola kilometra od lovca i ne slusaju nista... do godinu ipo dana nauce da idu 300m od lovca i da ne donose nista pa cak i kad ubijes fazana on ga pocepa pre nego sto ga donese Grin Tako bese to u Srbiji zemlji dembelijiFrown Za dobre kerove Bravo 2
Dodas jos jednu nulu na te cifre i dobijes pravog nemca za sve vrste lovova.Prosto kao i sa ladom nivom sto si objasnjavao koliko para toliko muzike.Nedruzis se se kolegom canisom i samnom da vidis kako pravi nemac radi.

canis aureus
 hamerlesUDimtebra mili pa kako bre to tako brate pričaš mis'im tebra, a? kakva sad ubistva brate pričaš mis'im stvarno tebra nema smisla kad se u lovstvu žargoniše sa odstreli a ne brate da budem ubica brateConfused
Ne razumem
Retko je dobrih nemaca ali kod tebe tebra a videćeš kakvi su nemci kolege ohotnika kad budeš otišao na ono vaše dogovoreno takmičenje u glineRima
Dim

Podunavac

canis aureus kaže:

hamerles kaže:
Ali svako ima svoj ukus neko voli crnke neko plavuse ...

hamerlesUDimtebra a šta će onIj kUj volE riđe, tebra, a?

Podunavac a što je u prednosti PA i tri komada?!
Zar ne može i sa jednim da se obori DS? Ili misliš na "dejstvo" na više komada pa ...
Zar onda nije PA u prednosti i u lovu na prepelicu sa ta tri komada?!, a da li ćeš od te tri odstreljene prepelice naći i dveHmmm
...

Canise rekao sam "mogao" bi biti u prednosti. Neko ne može da pogodi ni sa tri metka, a kamoli prvim. A neko puca na sve što se miče pa možda sa tri metka tri svinje... Ova prednost je čisto teoretski izrečena, a ja lično ne volim poluautomate i nemam nameru da lovim sa njima.
Tri prsta 2Kolce

charuga

Neca92 kaže:

charuga kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Jednocevka? Može fino i elegantno, ali često hendikepirano, u odnosu na dvocevku, mislim da je praksa, najbolje pokazala da je ipak optimalna puška za veliku većinu lovaca ipak dvocevka, i pored svoje nazovimo superiornosti PA su ipak još uvek u velikoj manjini u odnosu na klasične dvocevke pa bile one položare ili bok konstrukcije.

sam si dao odgovor na pitanje...
jednocevka je najbolja ali hendikepirana u odnosu na dvocevku...eto vidis PA je jednocevka sa kojom nisi hendikepiran u odnosu na dvocevke..zasto se podrazumeva da u PA moras da imas vise od dva metka?!?
kupis PA stavis dve patrone i kraj...

Ali, opet si hendikepiran u odnosu na dvocevke jer nemas dve razlicito cokirane cevi.... Pozdrav
Jedan cok za bliza pucanja (donja cev), drugi za malo dalja (gornja cev)... Yes
Kako god okrenes, dvocevka je keva! Grin B)

na mom PA cok je 3/4...
blizu retko kad pucam...pustim petla,dam mu sansu pa opalim..tako da te price o dve razlicite cokirane cevi kod mene ne piju vodu,ili jos uvek nisam dostigao te finese u lovu...
..............

hamerles

canis aureus kaže:
hamerlesUDimtebra mili pa kako bre to tako brate pričaš mis'im tebra, a? kakva sad ubistva brate pričaš mis'im stvarno tebra nema smisla kad se u lovstvu žargoniše sa odstreli a ne brate da budem ubica brateConfused
Ne razumem
Retko je dobrih nemaca ali kod tebe tebra a videćeš kakvi su nemci kolege ohotnika kad budeš otišao na ono vaše dogovoreno takmičenje u glineRima
Treba tebra na leto da organizujemo druzenje jedno Raanj pa da gadjamo i golubove i mete iveli 3 i sve tako.... Izvinjavam se za ubistvo (odstrel je prava rec)B)

hamerles

charuga kaže:

Neca92 kaže:

charuga kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Jednocevka? Može fino i elegantno, ali često hendikepirano, u odnosu na dvocevku, mislim da je praksa, najbolje pokazala da je ipak optimalna puška za veliku većinu lovaca ipak dvocevka, i pored svoje nazovimo superiornosti PA su ipak još uvek u velikoj manjini u odnosu na klasične dvocevke pa bile one položare ili bok konstrukcije.

sam si dao odgovor na pitanje...
jednocevka je najbolja ali hendikepirana u odnosu na dvocevku...eto vidis PA je jednocevka sa kojom nisi hendikepiran u odnosu na dvocevke..zasto se podrazumeva da u PA moras da imas vise od dva metka?!?
kupis PA stavis dve patrone i kraj...

Ali, opet si hendikepiran u odnosu na dvocevke jer nemas dve razlicito cokirane cevi.... Pozdrav
Jedan cok za bliza pucanja (donja cev), drugi za malo dalja (gornja cev)... Yes
Kako god okrenes, dvocevka je keva! Grin B)

na mom PA cok je 3/4...
blizu retko kad pucam...pustim petla,dam mu sansu pa opalim..tako da te price o dve razlicite cokirane cevi kod mene ne piju vodu,ili jos uvek nisam dostigao te finese u lovu...
3/4 cok ti je izmedju pun cok i polucok. Samo ne razumem lov sa cokom sirim od polucoka kad i polucok rastura previse sacmuConfused zasto ljudi koriste toliko siroke cokove.....................

canis aureus

hamerles kaže:
Treba tebra na leto da organizujemo druzenje jedno Raanj pa da gadjamo i golubove i mete iveli 3 i sve tako.... Izvinjavam se za ubistvo (odstrel je prava rec)B)

B)Raanjiveli 3B)

hamerlesUDimtebra pa kako sad pitaš ovo za čokove što "ne razumeš"?!?
pa bar ti tebra loviš po šumama i gorama gde se divljač gađa na sve nekim bližiJIm daljinama da ne kažem kraćim odstojanjima gde sigurno što širi choke ima veliki značaj ... i tako to!
hamerlesUDimtebra ja baš priličio tebe da priupitam o takije lovu na blizO kad ti pucaš izgleda mi samo na dalekoConfused
Dim

Lala
 Tebra i tebra... Imate temu 'Čokovi na sačmaricama', pa bih molEo da nastavite tamo... ZaFaljivam Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles

canis aureus kaže:

hamerles kaže:

B)Raanjiveli 3B)

pa bar ti tebra loviš po šumama i gorama gde se divljač gađa na sve nekim bližiJIm daljinama da ne kažem kraćim odstojanjima gde sigurno što širi choke ima veliki značaj ... i tako to!
hamerlesUDimtebra ja baš priličio tebe da priupitam o takije lovu na blizO kad ti pucaš izgleda mi samo na dalekoConfused
tebra otisli smo van teme ali evo odgovora za takav lov dovoljan je polucok kao prvi hitac a za drugi naravno cok... sket i cilindri i sve sto je sire od polucoka nema koristi u luvu... jedino ako zec izadje na 10m a to je retko... Canis tebra u lov 70% koristim jednocevku a 30 % dvocevku na jednocevki imam pun cok sa njim lovim sve(naravno sto je zakonom dozvoljeno) bez problema.... Ziveo tebra iveli 3

Savic Marko
 Dvocevka - bokerica je ZAKON!!!

Lala

hamerles kaže:

canis aureus kaže:

hamerles kaže:

B)Raanjiveli 3B)

tebra otisli smo van teme ali evo odgovora za takav lov dovoljan je polucok kao prvi hitac a za drugi naravno cok... sket i cilindri i sve sto je sire od polucoka nema koristi u luvu... jedino ako zec izadje na 10m a to je retko... Canis tebra u lov 70% koristim jednocevku a 30 % dvocevku na jednocevki imam pun cok sa njim lovim sve(naravno sto je zakonom dozvoljeno) bez problema.... Ziveo tebra iveli 3

Hamerles, veteranu, pa ti u šumi, ako sam shvatio, koristiš uglavnom pun čok? A u šumi se naravno gadja na kraćim rastojanjima - blago tebi, kad na blizu sašiješ iz punog čoka snop sačme u divljač, šta ostane od divljači... Vidiš kako proizvodjači oružja ne znaju, kad na dvocevke uglavnom prvu cev stave pola čoka, a drug pun čok. Po tvom načinu lova i rezonovanju, trebalo bi obrnuto?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Eto do sada sam samo čitao ovu temu , nekada se slatko nasmejao a nekad jako rastužio,nasmejao zbog kojekakvog lupetanja, a rastužio zbog količine neznanja, koja je štrčala na pojedinim mestima.Sa druge strane sam oduševljen poznavanjem materije i terminologije koja se koristi i kojom se raspolaže, moj predlog glasi: Ukoliko niste sigurni u ono što pišete , naučite bilo iz literature ili sa interneta, da se zalud ne brukate. Vidim da se nekada tera mak na konac a i dvoumio sam se da li da se uopšte uključujem, da se ne bi ulazilo u rasprave, u svakom slučaju svi ćemo se negde u ovom tekstu prepoznati.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,435 posete www.srbijalov.com