rokvic kaže:
citam ovaj clanak o odstrelu Risa u BIH, i ne mogu se nacuditi, kolicini ne znanja , bahatosti , samovolje, pojedinih ljudi u pomenutom udruzenju....
OVo je velika sramota za sve lovce u BiH,, ali sto je najgore takvih ima i kod nas.....
molim administratore, da stave ovu vest na naslovnu stranu, kako bi svi mogli da vide i osude ovakvo ponasanje, jer samo ogradjivanjem od ovakvih stvari, i osudom celokupne lovacke javnosti,
moze se uticati na pojedine stvari....
A najgara stvar, je to ,sto jedan deo lovacke populacije cestita, i podrzava ove nesrecnike...
Drage kolege, ne dozvolimo da i nas, obicni ljudi,(ne lovci) ----svrstavaju u ovakve lovce , jer je za vecinu nas to velika UVREDA.. ...
Ово ме подсећа на ситуацију када се у ловишту у околини Бачке Паланке појавио јелен.
Тада је један од виђенијих ловаца и ловних руководилаца предлагао да се тај јелен под хитно одстрели.
На примедбу да је то недозвољено јер је тада био ловостај, он је одговарао да га немамо у ловној основи и не газдујемо са јеленом тако да то значи да се може одстрелити!!!
Овим путем користим прилику да поздравим Славишу Бороцког!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kada sam video, šokirao sam se!
Dokle će stići ovaj svet?!
Pokušavam da od kolege Nemanje sa foruma saznam više detalja, mislim da mu je to selo u komšiluku...
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Brka, čupavi lovački pas izbačen na ulicu, traži novi dom. Pročitajte njegovu životnu priču, pogledajte slike i ako ste spremni na druženje koje će da vam promeni život - javite se....
Neki necovek, koji sebe naziva lovcem, izbacio ga je na ulicu, pas je za udomljavanje, ima i papire, star je godinu dana. Navodno je davio fazane u lovu, i opsednut je patkama i vodom ?!!!
Pas se nalazi u BG-u, pa ako je neko zainteresovan, procitajte kontakt na linku sto sam ostavio...
...dve stvari su interesantne u tekstu. Prva - Ličan na Titaniku. Hmmmmm...Bejbe, javi se
Druga - "...priča kaže da ovaj mladić nije hteo da služi u vojsci koja nije srpska, pa je 1902. godine dezertirao...".
A ja znam sigurno jednog koji je služio. A rodom je bio ako se ne varam iz Kumrovca....Bejbeeee
I ne samo služio. Nego i odlikovan za zločine počinjene nad srpskim civilima u Mačvi i Podrinju. A nije bio ni obični vojnik, nego podoficir. Ali su ga svejedno ličani obožavali (možda zbog Jovanke). A neki i dan danas.
jedan citatić iz teksta...."Tu radi do kraja Prvog svetskog rata, a zatim se zauvek vraća u domovinu. U novoosnovanoj zajedničkoj državi je živeo sve do smrti 1962. godine. Imao je 79. godina."...što znači da crvena juga nije bila baš tako loša!!??
...a nažalost moji majkani, koju god boju se obojili, isto su završili, Lika osta bez nas zauvek!!!!!....AOJJJ LIKO, ŽALI LI TE IKO!!!
A NEKAD SE ZNALO!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
jedan citatić iz teksta...."Tu radi do kraja Prvog svetskog rata, a zatim se zauvek vraća u domovinu. U novoosnovanoj zajedničkoj državi je živeo sve do smrti 1962. godine. Imao je 79. godina."...što znači da crvena juga nije bila baš tako loša!!??
...a nažalost moji majkani, koju god boju se obojili, isto su završili, Lika osta bez nas zauvek!!!!!....AOJJJ LIKO, ŽALI LI TE IKO!!!
A NEKAD SE ZNALO!!!
To je naš poštar Đuro iz Tomin gaja.....U srcu lika,u duši dika....
zoranp kaže:
A NEKAD SE ZNALO!!!
To je naš poštar Đuro iz Tomin gaja.....U srcu lika,u duši dika....
AMIN MAJKANE
OPET ĆE BRAĆA NEĐE GLUVO ZAIGRATI I GROMKO ZAPJEVATI!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Bilo je za očekivati ubacivanje inostranih elemanta u naše predstavljanje!!....šta ćeš , svako ima svoj ponos, mi Ličani međede, a vi Sremci SIR!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?