Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Sremac75
 Bojim se imenjače da su za ovo odgovorni mnogo veci zlikovci, i da je u pozadini neki lovno-politički sukob
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Ili se neko debelo zaebao, pa sad pokušava da nas obmane, imajući u vidu da je grupni lov na vuka, šakala i lisicu, dozvoljen do 28.02.

Izgleda da stručnjaci nisu znali da je 01.03 grupni lov zabranjen
Sramota

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

nidzamotocross
 Sve je moguće, u to nisam upućen, ali sam upućen u ovo, a neću da imenujem udruženje od koga je ovo proisteklo, rećiću samo da su ovo objavili na Facebook-u:

VUK JE U KATEGORIJI UZE ZASTICENIH VRSTA, HAJDE NEKA NAM ONDA OBJASNE ,KO JE SMISLIO OVU BUDALASTINU: "HAJKA NA VUKA" 1.000 LOVACA ???
vuk (Canis lupus) zaštićen
Pravilnikom o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači (Službeni glasnik RS br.9/12, 31/13) i nalazi se na listi 2 Pravilnika o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva (Službeni glasnik RS br. 5/10, 47/11) označen oznakom „*’’ gde se vrsta štiti kao zaštićena divlja vrsta.

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1912465_649614528408441_1260121962_n.jpg

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1969241_648901061813121_1041103046_n.jpg

Zlatibor, hajka na vuka:
Trazicemo na uvid dokumentaciju Zlatibora ( koliko vukova ima, i fotografije svih vukova, ko je izvrsio brojanje i ko je odgovoran da odobri hajku na vuka i to hajku sa 1.000 komada vatrenog oruzija! Gore nego u doba Inkvizicije! Varvarizam !

JAVNI ZAHTEV I OBAVESTENJE POVODOM PLANIRANE “HAJKE NA VUKA” SA ZLATIBORA
Zahtevamo dokumentaciju o proceni stete po zivotnu sredinuiI biodiverzitet te oblasti za vreme i nakon planirane “hajke na vuka”.
Trazimo sve podatke o broju vukova na teritoriji Zlatibor. Karakteristike i fotografije svake jedinke, vuka na teritoriji Zlatibor.
Odgovornog za organizovanje “hajke na vuka” i onog koji je odobrio ovo hordasenje.
U 21. Veku hajka i horde naoruzanih koji uznemiravaju sve jedinke biodiverziteta parka Zlatibor koje ostaju u stanju soka i posle odlaska ove takoreci brigade (brigada broji od 1.000 do 2.000 ), naoruzanih HILJADU ljudi koji kada bi spalirski u razmaku od dva metra napali sumu, ni prepelica ne bi imala sanse da proleti kroz njih a tek kakve sanse ima vuk!
Ovakav pokusaj organizovanog udara na sumu, zbog ubijanja vuka, moze se meriti sa napadom tepih bombama na jedinku- vuka, sanse su ravne nuli!
Ostro protestvujemo zbog organizovanja krvoprolica na Zlatiboru i pitamo se da li je nasa Drzava objavila rat ovoj jedinki sa Zlatibora time sto je angazovana brigada paravojnih formacija koja ce pucati u sumi a mi kao Gradjani nismo obavesteni da smo u ratnom stanju? !
Ukoliko nameravate da odobrite ovakvu sramotu, spremite nam dokumentaciju o municiji koja ce pokazati podatke o municiji. Trazimo popis sve municije, svakog metka koji ce izleteti iz cevi ili biti unet u park Zlatibor pre i za vreme planirane “hajke na vuka”. Ako niste obavesteni mi vasobavestavamo da svaka caura i svaki zalutali metak moraju bi ti pronadjeni nakon ove hajke, jer olovo ostaje razbacano po sumi i truje zivi svet i zemlju, vodu…
Sveobuhvatno zahtevamo obustavu planirane “hajke na vuka” do daljenjeg, tacnije dok se ne stvore uslovi za takvo nesto, a sto shvatajuci situaciju mi kao NVO Sektor imamo sva prava da sprecimo kao i Gradjani koji su uzasnuti i traze od nas da sprecimo ovo krvoprolice.
Zahtevacemo da svi odgovorni za organizaciju ovog krvoprolica odgovaraju za zlocin prema prirodi I zivotinjama.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sremac75
 Ovo lupetanje je uglavnom besmisleno i samo lupetanje, ali u jednom su u pravu :

ПРАВИЛНИК О ПРОГЛАШАВАЊУ ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНИХ ВРСТА ДИВЉАЧИ(Правилник је објављен у „Службеном гласнику РС”, број 9/12 31/13)
...
...nepotrebno izostavljeno
...
3. Групни лов на крупне звери у отвореном ловишту у коме је такав начин ловапредвиђен планским документом може да се организује у периоду од 1. септембра до 28.фебруара
PraviloPraviloPravilo
Palica

nidzamotocross
 Ta hajka traje nekoliko dana, ako se ne varam, ove godine je trebalo da bude od 27.02.-02.03.2014. Ali ne znam kada je trebalo da se izvede grupni lov. Ne verujem da bi ovo o zabrani grupnog lova promaklo ljudima u zelenom, koji to nisu nigde pomenuli. Moguće je da je lov trebao biti izveden danas, ili juče? Dobro bi došla neka pouzdana informacija iz prve ruke.

Sremac75
 Pa ovo je iz prve ruke

http://www.blic.r...tri-cuvara

Lepo Kaže zamenik PreCednika Pavlović da je lov trebao da se održi sutra 01.03.2014.
PraviloPraviloPravilo
Palica

nidzamotocross
 Postavlja se pitanje zašto ovo nigde nije pomenuto? Zar niko od ovolikog broja ljudi nije znao da je grupni lov na vuka dozvoljen od 1.09. do 28.02.?

Zakon jeste nedorečen, ali šta se krije iza svega ovoga, teško ćemo da otkrijemo.

Sremac75
 Nidžo u Pravilniku po ovom pitanju nema dileme, ako si na to mislio kada si napisao da je zakon nedorečen.

Vuk jeste zaštićena vrsta, ali ne svuda strogo zaštićena vrsta kao npr. u najvećem delu Vojvodine, što znači da je lov dozvoljen u skladu sa planskin dokumentima.

Pitaš se kako niko od lovaca nije znao da je lov na vuka zabranjen 01.03., a ja postavljam pitanje kako to niko u Ministarstvu nije znao???
A Ministarstvo pokrovitelj hajke???
Pa pokrovitelj zabranio lov jer fali pola lovočuvara???
KoTuKogaKoTuKogaKoTuKoga

Ovo je neka veeelika ujdurma!!!

Ili je ministarstvo zabranilo lov zbog datuma, ali se plasira druga priča, da ne bi obmanuti lovci tražili nečiju odgovornost i da im se vrate pare!!!Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Vest je toliko apsurdna da ide pravac na naslovnu stranu!!! Komentarisanje ovoga možemo nastaviti na naslovnoj strani.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nidzamotocross
 Ma u ovom slučaju je zakon dorečen. Mislio sam na shvatanje prosečnog čoveka u Srbiji koji će za svaki zakon, pronaći i rupu u njemu. Odobreno

Na milion mesta sam čitao i o zabrani i o organizovanju sabora, a nigde, ali nigde?! nisam pročitao da je neko napisao da je grupni lov na vuka zabranjen na dan održavanja hajke.

Još me buni to što je sabor lovaca na Zlatiboru počeo 27.02. pa zar nisu organizatori hajke mogli da zamene na primer sam lov, sa takmičenjem u streljaštvu?! Ko je odgovoran među organizatorima za ovakav propust?

Ministarstvo zabranilo hajku zato što je nedostajao još jedan čuvar ?! a ne zbog toga što je lov istog dana zakonom zabranjen? KoTuKoga

Sremac75
 Smrdi na naša posla,bahatost i neznanje, zar ne?
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 Bitno da su lovcima uzete pare a sto zakon ne dozvoljava odrzavanje takvog lova tog datuma nije nikog briga.Opet sa druge strane i "zeleni"se posteno ispromasivali.Za pare koje kao nvo dobijaju,ako ne od nase onda od nekih stranih vlada mogli su da angazuju nekog ko barem u komsiluku ima lovca,pa da im objasni sta je to hajka na vuka i koliko je ista u 99% slucajeva uspesna.Obicno se sve zavrsava na dobrom druzenju,a odstrel,ako ga i bude,bude cesto sumnjiv,cak su padali vukovi sa letnjom dlakom u sred zimeGrin,jer nagrada bude karabin i sl.O kakvom krvoprolicu se ovde prica,rat,okupacija ne mogu da verujem.
Ocekujem da ce kao i do sada da se jave ucene glave srpskog lovstva,da stanu argumentovano u odbranu lovaca ali se bojim da ce se to desiti kad mrtav prdne i rastera oblak.
Lako je napadati onog koga nema ko da brani.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nidzamotocross
 Mrva Odobreno

https://www.facebook.com/UdruzenjeMIA...mp;theater

Sremac75
 Šabani
PraviloPraviloPravilo
Palica

nidzamotocross
 Ma kakvi, ovo je viša klasa od nas običnih smrtnika. Odobreno

Mnogo me čudi kako im je promakla kalendarska zabrana grupnih lovova. Moguće da im je neko to pomenuo, ali su se oni pogrešno uhvatili za znak (*) koji označava to da je vuk zabranjen na pojedinim delovima Vojvodine, osim Deliblatske peščare i Vršačkih planina. Na kraju su se toliko pohvalili svojim radom misleći da su oni sprečili održavanje hajke.

Sa druge strane pak imamo ne ogroman, nego (ne postoji izraz) propust od strane organizatora, koji su organizovali hajku u toku kalendarske zabrane.

A na kraju imamo ljude iz ''vrha'' koji su hajku zarbranili iz nekih desetih razloga.

Kada se ispod svih ovih podvuče crta, ostaje da se pomene gomila lovaca koji su platili da bi prisustvovali ovoj manifestaciji, a ostali bez gaća.

Debela mućka...

Podunavac
 Pa ovo stvarno prelazi granicu dobrog ukusa. Mogu da shvatim da postoje ljudi koji mnogo vole životinje i kojima je lov odbojan. U redu, poštujem svačije mišljenje. Ali ovo je čisto preseravanje. Briga za životinje iz financijskih razloga. Izvlače pare od države i iz evropskih fondova. Lupetaju o nečemu o čemu pojma nemaju, a niti ih interesuje. Interesuje ih samo kolika će donacija biti uplaćena na njihov račun.
Koriste vojne termine za skup lovaca. Na hajkama se retko kad odstreli više od 1-2 jedinke vuka, a nekada ni toliko. Nekada se ni metka ne ispali. A ovi navalili kao da će hiljadu lovaca da ispucaju svaki po kutiju-dve metaka, pa će da rasteraju i rasplaše svu divljač. Lov na vuka na Zlatiboru je prvenstveno skup gde se lovci druže i upoznaju, organizuju takmičenje u gađanju na uređenom strelištu i na kraju se dobro provesele. Ne do nam dragi Bog da ovakvi dobiju nekakav uticaj u skupštini. Mogli bi se pozdraviti i sa lovom i sa oružjem. A verujem da bi ovako isto prodali i državu i naciju prvom prilikom, za pare ili neke povlastice. Daleko im lepa kuća!
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 PodunavacOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Miroslaw
 Ovo samo govori koliko smo zapravo slabi i koliko nas je nesloga razorila a mislim da ce biti jos gore. Kao dete secam se da je bilo normalno da muskarac ide u vojsku, bude stub porodice, bude lovac, zena da bude dama i majka a prodica je bila svetinja i sve je bilo ok. Sada doslo neko cudno vreme u kome je normalno da muskarac bude Cenzurisano, zena da bude muskarac, porodica je postala moranje a lov je postao strasna stvar i sve ovo zbog pokondirenih tikvi.

kaludra
 Upisi političke sadržine, a posebno politička promocija i reklama će biti brisani!

Ovo je prva i poslednja opomena.
Sledeći put sledi BAN...

Srbijalov Admin Tim!*

Miroslaw
 Mislim da ste trebali da procitate sta pise pre brisanja, ono sto pise iako je politicka stvar direktno utice na nas lovce i to negativnom smislu.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,143,736 posete www.srbijalov.com