Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sajam u Novom Sadu LORIST

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sajam u Novom Sadu LORIST
Planinko011
 kolega ako se nevaram nije hornadi nego LEE u snajperu bilo je kompletan asortiman za punjenje lovackih patrona i karabinske municije sem komponenata tipa kapisla baruta i zrna to ce biti u maju kad stupi zakon na snagu[/quote]
@xlr 5
Ja bacio pogled na standu preko puta Snajpera (gore zastavice Snajpera) i vidim na vagicama i jos na nekim alatima nalepnica Hornady. Nisam zapitkivao jer sam daleko od punjenja mada skupljam caure od 8x68 pa kad otvorizm poslednju kutiju Hmmm. Nije iskljuceno mada se ja ni oko kola ne volim da bakcem.
Doduse meni i jedna kutija traje dve sezone.

ssekir75
 да ли неко зна које су цене биле тих справица за пуњење курабинске џебане?

планинко, вала пошто је твоја муниција и треба да Hmmm на ту темуNamigivanje видим да га хрвати пуне громом и доста су задовољни.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dzudzubajac
 Ja sam pitao koliko bi koštao komplet za jedan kalibar (jeftinija presa, dve matrice, vaga, par sitnijih alatki,...) i reče mi čika da izađe oko 220 evra.

Sitnije gluposti možete već sad da naručite od preko.
Recimo alat za postavljanje kapisla je oko 20$, univerzalni alat za finu doradu čaure (da sastruže otvor čaure iznutra,spolja, par četkica za struganje čaure i ležišta kapisle) je oko 30$, alat za skraćivanje čaure je oko 15$
To sve sme da se šalje za Srbiju i poštarina je 20$ fiksno. Znači par ljudi se udruži i naruči i to je to.

Matrice i presa se moraju uzeti ovde.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

ssekir75
 благодарим! iveli
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik

dzudzubajac kaže:
Ja sam pitao koliko bi koštao komplet za jedan kalibar (jeftinija presa, dve matrice, vaga, par sitnijih alatki,...) i reče mi čika da izađe oko 220 evra.

Sitnije gluposti možete već sad da naručite od preko.
Recimo alat za postavljanje kapisla je oko 20$, univerzalni alat za finu doradu čaure (da sastruže otvor čaure iznutra,spolja, par četkica za struganje čaure i ležišta kapisle) je oko 30$, alat za skraćivanje čaure je oko 15$
To sve sme da se šalje za Srbiju i poštarina je 20$ fiksno. Znači par ljudi se udruži i naruči i to je to.

Matrice i presa se moraju uzeti ovde.

Дај нам линк од тих што хоће да шаљу овамо. Хвала унапредika

canis aureus
 U petak posetiK NSsajam und "Lorist"
... premišljao sam se dal da idem, i ako ne odem biće mi žao što nisam biJo, pa sam se odlučiJo, naravno, ipak da odem ... Stidljiv

Čini mi se da je ove godine bio bolji negoli prethodnih godina.
Više posetilaca, iako sam bio oko 11h u radni dan(nije valjda da je tol'ko nezaposlenih Shock , il su uzeli slobodan dan na posO zbog te prigode Hmmm , a mož' biti i da su utekli ranije s posla Chut ), i više izlagača sa više robe(pohvalio bih veći izbor karabinske mundže mada joj nije baš pohvalna cena ...).
Prodavci se uglavnom žaleDu na slabu prodaju ... nema narod novaca, bree ...

Videh se sa par drugara, obiđoh uzduž i popreko štandove, zagled'o pojedine cevke, ... i na kraju, 'aj da ne bude da ništa ne pazarim, kupih par kutija Krušikovog Specijala(kupujmo domaćO) koja je bila i najjeftinija(800din/25kom) , par kutija karabinske i par revolverske tek da se nađe Confused ... iako svega toga imam u dovoljnim količinama al' Stidljiv
Sve u svem' , ja zadovoljniji nego ranijih godina.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

StefanS
 Slažem se sa Vama Canise! I ja sam u petak išao na sajam. Ima više izlagača nego ranije, a najviše me je obradovalo što je ove godine i Top Gan bio na sajmu. Koliko sam ja čuo, prodavci se uglavnom žale na to što nema nabavnih dozvola, pa je nešto slabije išla prodaja oružja iz B kategorije. Ono što moram da pohvalim na ovogodišnjem sajmu je veliki izbor vazdušnih pušaka (Diana, Cometa, Walther, Gamo, Hatsan, ČZ...), što PCP, što springerica. Bilo je dosta zanimljivih cevki da se vidi (MK pištolja, trap pušaka, karabina...). Takođe moram da kažem da je bio odličan izbor MK i pištoljske municije, i cene su bile prilično dobre. Kao i uvek, sa sajma uveo imam samo pozitivne utiske. Smile

Lala
 Bio sam na sajmu i u četvrtak, i u petak, i u subotu, ali sam samo letimično pogledao štandove i ponudu na njima. Primetan je nešto veći broj izlagača, nešto bolja ponuda nego ranijih godina, a cene su uglavnom na nivou redovnih, mada se moglo pronaći ponešto sa sniženim cenama. Ništa specijalno i ništa nevidjeno u odnosu na ranije godine, ali realno je da ima blagog napretka.
Pošto sam dobar deo vremena proveo sedeći na par štandova ili u restoranu na kafi i razgovarajući sa ljudima iz lovstva, imao samo prilike da čujem i par utisaka one druge-izlagačke strane. Kažu da su se svi dobro pripremali za sajam, da su očekivali dobar posao, ali da su razočarani prometom. Recimo za subotu, udarni dan sajma, više njih koji godinama izlažu na sajmu je reklo da je po prometu bila najgora subota koju pamte. Nema se para, ljudi sve redje izlaze u lov, ko je lovac uglavnom je već opskrbljen potrebnom opremom i municijom, a novih lovaca nema, a solidan broj ljudi je odustao od lova privremeno ili stalno...

Ove godine nismo uspeli da napravimo neko organizovano okupljanje forumaša na kafi, ali sam sretao pojedine poznate likove forumaške.
Veliku pažnju posetilaca je privukao štand Društva sokolara u auli Master centra, gde su doneli i prikazali dresirane sokolove za lov, i jednu veliku sibirsku sovu. To je recimo bio novitet, i možda je stvarno šteta što je sokolarstvo u Srbiji negde u zapećku.
JP Srbijašume i Vojvodinašume su imale povelike štandove, a bilo je i takmičenje u oponašanju rike jelena uz scenografiju sa dva komplet preparirana jelena koji su u okršaju - potpuno primereno terminu rike jelena, adekvatno i zanimljivo!
LSV je organizovao i takmičenje u kuvanju lovačkog kotlića. Prenosim iz druge ruke brojke, pa me nemojte držati za reč; navodno da je bilo prijavljeno ukupno 15-ak ekipa, a da je samo iz jednog mesta u Vojvodini došlo više ekipa. Vrlo slab odziv u odnosu na ono što je bilo ranije.

LSV je takodje organizovao tribinu-predavanje na temu oporavka populacije sitne divljači, bio sam i tamo, ali broj prisutnih je bio, upotrebiću reč 'razočaravjući'. Svega 30-40 ljudi je prisustvovalo, a i samo predavanje gospodina iz Madjarske lovačke organizacije koje je u početku prilično obećavalo svojim sadržajem po pitanju jarebice (koja je u Vojvodini skoro istrebljena iako stariji pričaju da je nekad bila vrlo česta lovna divljač), u kasnijem delu predavanje se pretvorilo u priču o nečem sasvim drugom, o čemu ne bih trošio reči iz više razloga. Naglo globalno opadanje populacije zeca je samo uzgred pomenuto. Šteta...

Kao kuriozitet pominjem da je ovo prva godina i prvi slučaj u poslednjih 6-7 godina koliko ja znam da jedan predsednik LSS nije uopšte došao na sajam, iako je LSS imao svoj štand, doduše prilično skroman, uredjen i opremljen (kako reče jedan drugar) kao monaška kelija. Kod njih se mogao dobiti bajati broj glasila 'Lovac', ko je hteo da uzme, ali nisam primetio da su se nešto otimali ljudi za to pisanije i to je to. Šormaz je izgleda smatrao da je sasvim u redu da ignoriše najveću izložbenu manifestaciju u zemlji po pitanju lova, gde je domaćin sajma bio LSV. Čisto sumnjam da ekipa iz LSV nije primetila ovu činjenicu, i mišljenja sam da je ovo još jedan u nizu gafova koje je Šormaz napravio.
Takodje tokom trajanja sajma nisam primetio da se negde pojavio zamenik predsednika LSV Miloš Beuković, a nisam čuo ni da ga je neko pominjao. Ni na predavanju nije bio. Možda je bio na štandu LSV, ali iako sam više puta svaki dan špartao halom, nisam ga video. Ako zaista nije uopšte došao na sajam to bi onda možda otvorilo neka druga pitanja.
Da li su bili predstavnici LSCS ne znam. Ni njih nisu nešto puno pominjali po kuloarima.
Na sajmu je bila delegacija Uprave za šume, što je deo protokola, i to je OK.

Dakle, sa izlagačke i prodajne strane poboljšanje u odnosu na ranije, ali sve drugo je bilo lošije. JP su uglavnom održali nivo svojih štandova kao i ranije. Poseta sajmu je čini mi se bila slabija nego ranije, sa većim brojem šetača i posmatrača a sa manjim brojem kupaca.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dzudzubajac
 Eee a kako da znamo da će biti održano neko zanimljivo predavanje tokom sajma? Treba neko da okači obaveštenje na sajt, izreklamira malo...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

DakiNS
 Na žalost nisam stigao na sajam , čak sam ispalio i kolegu Džudžubajca ali imam opravdan razlog. Naš kolega Nenadx nalazi se u bolnici u dosta teškom postoperativnom stanju pa sam bio zazet tim povodom. Sada mu želim brz i uspešan oporavak.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Na žalost nisam stigao na sajam , čak sam ispalio i kolegu Džudžubajca ali imam opravdan razlog. Naš kolega Nenadx nalazi se u bolnici u dosta teškom postoperativnom stanju pa sam bio zazet tim povodom. Sada mu želim brz i uspešan oporavak.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Шта је са Ненадом?

darkon
 I ja bio na sajam u subotu, video nekoliko poznanika, ali ne vidoh nikog od forumaša, a moja je greška što ne pogledah ovu temu i ne napisah da idem.
Sajam dobar, nisam našao sve što sam tražio, ali kupilo se ponešto...

Podunavac
 i67.tinypic.com/2mi5eur.jpg

i65.tinypic.com/10rk5km.jpg

Nešta se i pazarilo. A posle sajma sa kolegama lovcima (među kojima i dva forumaša Lala i Sremac) iznajmili gornji deo jedne kafane u Novom Sadu i muziku, pa jeli, pili i družili se do ranih jutarnjih sati.

i65.tinypic.com/347thn4.jpg

i68.tinypic.com/16gly0o.jpg
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Niko ne iznosi utiske sa sajma? Ove godine bila solidna ponuda svega. Malo sam pazario municije i sitnica jer mi ništa veliko nije trebalo. Ali sam zaglavio od podne do fajronta u hali sa lovačkom opremom. Malo malo pa naiđe neko poznat, sa svakim reč-dve i prođe vreme. Bilo je i forumaša.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 I još jedna.
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Razmišljao sam da svoje utiske i utiske nekoliko kolega koje sam sreo na sajmu postavim kao vest na naslovnu stranu, ali sam odustao jer mislim da bih time učinio lošu uslugu jubilarnom 50. LORIST sajmu - sredovečni gospodin sajam LORIST nije zaslužio da ga za rodjendan kritikujemo. Zbog toga ovo što ću napisati treba gledati samo kao na moje mišljenje i stav, a koliko je objektivno neka svako prosudi sam.
Dakle, standardna postavka sajma koji evo već decenijama ne menja koncepciju, sa oscilujućom ponudom opreme koja se može pazariti. E već tu dolazimo do prve dileme: da li Sajam LORIST treba da bude dogadjaj vašarskog tipa gde se na tezgama pojedinačno pazari kao i na pravim vašarima, ili bi jedna takva manifestacija trebala da bude više edukativno-informativnog i promotivno.turističkog tipa za lovce i lovne radnike? Duboko sam ubedjen da je ovo drugo prava namena takvih sajmova, ali na žalost, nikako da to i postane (čast izuzecima i sporadičnim pojedinačnim inicijativama i pokušajima)! Ova tvrdnja dobija na težini da je ponuda (ruku na srce sve bogatija) po cenama identična kao i ponuda u svim regularnim radnjama, gde se lovci snabdevaju. Ovogodišnja ponuda je, po strukturi, čak bila namenjena natprosečno platežno sposobnom lovcu - nisam video ništa što bi se moglo istaći kao povoljno i kao razlog za dolazak. Ne vidimm smisao da neko pravi stotine kilometara i plaća ulaznicu da bi kupio nešto što inače može da kupi i nabavi bez tih troškova, po regularnim cenama. Znači, jedini razlog ostaje da sepo prethodnom dogovoru sretnu prijatelji i poznanici, a to vidjenje po običaju završi onda u nekom od novosadskih restorana - sajam je u tom slučaju samo povod, u smislu 'ee, ajd se nadjemo na sajmu pa ćemo otići negde da sednemo'. Ne treba nam sajam za to, povod za druženje možemo uvek lako naći, to nama lovcima bar nije problem.

Hajdemo onda da pogledamo malo onu drugu stranu medalje - šta je uradjeno da bi se lovstvo promovisalo, popularizovalo, omasovilo, za čega je sajam idealna prilika? Po mom mišljenju, uradjeno je vrlo malo, evo i pojašnjenja: na sajmu su svoje štandove imali i LSS i LSV, (LSCS je iskoristio štand LSS da podeli svoje flajere). Mene je posebno obradovala činjenica da je na sajmu bio sa svojim štandom i Lovački savez Republike Srpske. Svaka čast prekodrinskim kolegama što su se pojavili!
Hajdemo redom: LSS je imao vrlo skroman štand, na kojem su isturili par primeraka svog glasila 'Lovac' i to broj iz maja meseca (!?) jer drugi nije ni izašao. Za svaku osudu je činjenica da onaj veselnik predsednik LSS Šormaz nije našao za shodno ili nije mogao od silnih obaveza (diskrecionog tipa?) da dodje ni na otvaranje sajma, a ni kasnije. Zli jezici kažu da nije imao petlju da se pojavi, naročito posle serije brljotina koje je napravio u prethodnih par meseci baš vezano i za organizaciju sajma, a i na medjunarodnom i unutrašnjem planu. Da ne bih obašnjavao o čemu se radi, pročitajte u novom broju magazina 'Predator' - velečasni Šormaz se ponovo 'proslavio' do te mere da je, npr., Lovačka organizacija Srbije izgubila pravo glasa na skupštini FACE! Ali se valjda u pokušaju prikrivanja tog debakla na štandu LSS kočoperila zastava FACE...A nije to jedina svinjarija, ima ih još, i u vezi sa CIC, a i u vezi sa istupom Šormaza na odboru za poljoprvredu Skupštine Srbije vezano za njegov zahtev za novi zakon o lovstvu (o tome sam stavio vest na naslovnoj Srbijalov). Dakle, na štandu LSS je kao 'požarni' bio Rodoljub Hadži Cenić, zaposlen u LSS, koji siroma nije znao ili nije smeo da bilo šta zucne. Dakle, nastup LSS je bio jad i beda, i žali Bože para koje su dali (ili treba da daju) za zakup prostora.
LSV je imao nešto bolji štand, i njihov nastup je bio pokriven sa više ljudi, uključujući i održavanje sednice UO LSV u petak, 06.10., kada je odlučeno da se održi vanredna skupština vojvodjanskog saveza zakazana za kraj novembra, posvećena izmenama Statuta LSV. Na žalost, ni vojvodjani nisu imali sluha da sajam iskoriste kako bi informmisali lovce kakve izmene Statuta se nalaze u predlogu tog akta - odrodilo se to društvo od svoje baze, nisam siguran koliko uopšte mare za mišljenje običnog lovca, bitnije je sa'vatati delegate, a lovci nek gledaju u pasulj šta se sprema... A o tome šta se po kuloarima priča bih mogao dosta napisati, ali o tom potom. Treba pozdraviti odluku rukovoddstva LSV da jedan dan (baš taj petak) svoj štand ustupi za promociju Damskog lovačkog kluba Bečej, ali i tu odmah da kritikujem moje drage prijateljice na čelu sa Sanjom Momčilović (to sam joj i rekao lično): umesto da bar neko od njih bude stalno na štandu taj dan i da protokolarno dočekuje malobrojne dame lovkinje, dame su uglavnom bile prisutnije na drugim štandovima, nego na ono ispred kojeg je stajao roll-up sa predstavljanjem Damskog kluba, pod okriljem CIC! Dakle, i dame su mogle to bolje odraditi.

Već sam pomenuo: za mene je najprijatnije iznenadjenje bila pojava LS Republike Srpske, koji su došli sa idejom da predstave i sebe (svoj savez), ali i da predstave lovno-turističku ponudu kojom raspolažu; svaka čast, sve na svom mestu. Žao mi je što im pristojno uredjen štand nije bio posećeniji od strane lovaca. Kad smo kod uredjenja njihovog štanda: kad sam video u uglu prepariranog tetreba, nije mi bilo svejedno. Nisam siguran da li je izlaganje tog preparata u skladu sa našim zakonima, i to bi trebali kolege lovci iz RS da povedu računa, bez obzira što je kod njih u RS lov tetreba i javno izlaganje tih trofeja dozvoljeno.
Svoj štand je imao i NAOS, što je sasvim u redu, pozdravljam, ali ja sa njima imam mali problem, što sam Zorici Subotić, predsednici NAOS i rekao lično: nije u redu da oni iz NAOS bez mog znanja i odobrenja javno koriste i objavljuju MOJ ISTRAŽIVAČKI TEKST objavljen na Srbijalov, i što je još gore, da taj tekst u sklopu sa još nekim drugim tekstovima, bezobrazno potpiše gos'n sekretar NAOS, ne navodeći izvor odakle je tekst preuzeo. Poštujem ja njihov trud oko propisa za oružje, ali stvarno nema smisla ponašati se tako. Kite se tudjim perjem.

Za pohvalu je svakako velika medjunarodna izložba trofeja koja je održanau posebnoj hali, pod patronatom CIC, a koju su priredili experti CIC: komesar izložbe Aleksandar Ćeranić, sa pojedinim članovima komisije. Izložbu je pratio i odgovarajući katalog. Zamerka: stvarno bode oči da se npr. trofej jelena koji vredi na hiljade evra izloži na iskrzanoj i isparanoj tabli iverice, ali to je ogledalo naših materijalnih mogućnosti, a ne nemar ljudi iz organizacije koji su se i fizički naradili kao crnci (znam iz prve ruke) da izložba opravda rejting.
E sad malo pikanterija: svoj štand NIJE imala Lovačka komora Srbije, što je po meni velika greška! Baš u vezi Komore i oko govorkanja o budućnosti Lovačke komore i njenih dosadašnjih rezultata bilo je po kuloarima dosta priče. Nešto se tu kuva i zakuvava, tim pre što idu novi izbori za predsednika i organe Komore. Ja im želim sve najbolje u budućnosti, ali nisam siguran da li će sve biti baš onako kako bi oni (komordžije) voleli da bude.
Malo sam bio iznenadjen pažnjom koju su meni lično (kao administratoru Srbijalov) posvetili više njih iz krugova uvaženih lovnih radnika - barem desetak njih mi je prilazilo da mi (da nam) odaju priznanje za ono što radimo na Srbijalov i što smo radili, i sve i jedan su mi isto govorili: ranije su mislili da mi preterujemo sa pisanjem i osudama, ali eto sad su videli da smo bili u pravu... 'Ebeš naknadnu pamet, gospodo, od toga nikom koristi! Stvari u lovstvu su, koliko sam ja mogao da vidim na sajmu i oko sajma, odavno prešle granicu posle koje više teško da ima povratka na staru slavu lovstva Srbije i Vojvodine. Svojevrsno 'posipanje pepelom' lovnih radnika je išlo čak dotle da me je nekoliko njih pitalo da im pomognemo na ovaj ili onaj način - savetom (?), idejom, preporukom, pisanjem... A da čitaju svi Srbijalov (ili skoro svi) to je definitivno! I čitaju i prepričavaju, pa kad vide Lalu Srbijalov, evo ih, a do pre nekoliko godina su prilazili i javljali se samo kad baš moraju. Kasno ste shvatili, gospodo!
Kao vrlo koristan se pokazao sastanak i razgovor sa glavnim urednikom magazina 'Predator' Slavoljubom Dragišićem. Sa 'Predatorom' je Srbijalov portal vrlo blizak u stavovima koji se zastupaju, i tu vidim prostor da se vrši pritisak na 'glavatu gospodu' svih institucija da se dozovu pameti i ne vuku neobjašnjive poteze. Prava kritika, argumentovana, jeste korektiv rada i državnih organa i lovačkih funkcionera, i to treba pojačati. Koliko ću ja još time da se bavim, drugo je pitanje, sve češće dobijam napad mučnine kada vidim šta pojedinci rade.

Evo da čika Lala u tom smislu predloži budućim organizatorima i učesnicima sajma: dajte više stručno edukativnih tribina, okruglih stolova, panel diskusija o svemu povezanom sa lovstvo (pravna regulativa, npr.), predstavljanja aktivnosti praćenih video prezentacijama, organizujte kontakte lovačkih glavešina (kako bi Kočić rekao: 'Glavate gospode') sa lovačkim plebsom, običnim lovcima! Onda ćete iz prve ruke imati izvorne infomracije sa terena, a ne filtrirane i našminkane izveštaje kojima posle baratate zavaravajući i sebe i druge (ne)svesni da tako samo srljamo svi skupa u dalje propadanje lovstva.

Eto ja toliko. Možda moji utisci sa sajma nisu ono što je neko očekivao, ali znam i siguran sam da ovo što sam napisao može da koristi običnom lovcu, a meni je stalo do nas, običnih lovaca. Za 'glavatu gospodu' ne brinem, oni će se već svakako snaći za sebe. A šta ćemo mi, lovci prašinari, u polupraznim lovištima, uklješteni vrlo diskutabilnim propisima, počev oko oružja pa na dalje? Hoćemo ići na sajam da kupimo kutiju-dve patrona i novi džemper, jaknu ili čizme jer smo prethodne poderali gluvareći na polupraznom terenu i zavlačeći se u najgoru džunglu ne bi li našli divljač? Ili ćemo lepo na sajmu da se sučelimo sa onima koji nam skrojiše ovo što sad doživljavamo i preživljavamo pa da se već jednom agonija prekine?
Ko preživi (u lovačkom smislu), pričaće, a ostali sve mnogobrojniji dižu ruke i bataljuju lovstvo. Mislite da je neko to pomenuo na sajmu? Ma kakvi... U stvari, lažem: JA SAM POMENUO, ali su oni koji su to čuli ostali nemi i bez komentara.
Žalosno!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 Ja biJo u četvrtak, jer tako bijado u mogućnos' Confused

Nije bilo preterano puno posetilaca a na par štandova mi drugari/prodavci rekoše da su ove godine baš zadovoljni s pazari tj da je bolja prodaja nego prethodnih par godina.

Našetao se, razgledao svJe i svašta, raspitiv'o se, ... i pazariJo ponešto.
Razočarao sam se jer ne vido' Sabatijev kiplauf a to mi je bila velika želja, čak je postojala mogućnos' da ostavim kaparu "do odobrenja" ALI prodat je zadnji i više ga neće biti jer su ga izbacili iz proizvodnog programa jer više rade vojni program ... tako mi rekoše iz Meteor StillA ... čekao sam obećani u cal. 7x57R i nEsam hteo u .270 i .30-06 koje su me ubeđivali da pazarim, i eto ne dočekasmo se Histerian

Naiđo' na PPU mundžu po povoljnoj ceni kod "Super tane" pa sam pazario i mal' više, neplanirano. TakođeR, Krušik po 34din/kom(850din kutija) je Best buy pa sam dokupiJo ...
NaoštriJo sam se i na neko sJečivo ali ... kad vidO da je Max Knives prisutan o'ma se prebroja' s novci al dJaba, skupi su a mišljenja sam da za te novce ima boljih oštrica
... malo pištoljske, nešto revolverske mundže
i kupovina je završena.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

vojin46
 Moze li neko da mi kaze ko je bio na sajmu, koja radnja prodaje HILLMAN garderobu?
VV

Podunavac
 Kolega nevezano za sajam, Hilman garderobu imaš kod Marka Todorovića u Šabcu. Radnja se zove Srndać, a robu šalju poštom. Gazda je inače pravi lovac i drugarčina.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Sajam u Kragujevcu LOVAČKI SAJMOVI 247 29.05.2019. 06:57
SAJAM U SALZBURGU LOVAČKI SAJMOVI 53 05.02.2017. 19:07
Sajam u Nišu LOVAČKI SAJMOVI 267 15.04.2016. 12:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,536 posete www.srbijalov.com