Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
Z I R A
 Bravo Kempi!Kada bi bar polovina lovaca razmisljala tako kao sto si ti rekao gde bi nam kraj bio.

slavaplana
 Otisla je PRIJAVA U.O. komore oko Mosinog slucaja i klasicnog MOBINGA na poslu u L.U.Pomoravlje Plana!!!
Videcemo sta ce nadlezni reci!!!!

Lala
 Komora mora da stane iza svog člana, i da zaštiti struku od samovolje lokalnih 'moćnika'. A naročito kada je Moša u pitanju - legenda Pomoravlja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kempi
 [movie=youtube]HXneAa8GU5s[/movie]
intervju predsednika komore

huntinggirl1
 Tako jedan bitan i svečani skup lovnih radnika nije mogao da prođe bez obeležja lovaca...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 KO je pažljivije slušao intervju predsednika LK, mogao je da čuje najavu (na 5:15 sec. snimka pa na dalje) jedne novosti, a to je da će se raditi na tome da lovočuvari postanu DRŽAVNI SLUŽBENICI, i da imaju status SLUŽBENOG LICA!

Po meni, vrlo interesatna najava i intervju. Nisam shvatio na koji način bi se to finansiralo, i koji model bi se primenio. Da li bi oni bili plaćani direktno iz budžeta, ili iz budžetskog Fonda za razvoj lovstva, ili bi LU na neki način participirala u isplati zarada?

Da li bi možda prebacivanje finansiranja lovočuvarske službe sa jedne strane rasteretilo LU od tog troška, a sa druge strane bi opteretilo lovce pojedince, kroz veću cenu lovne karte? Čisto sumnjam da će LU sniziti članski doprinos za iznos koji ide na stručnu službu, nego će zadržati postojeću visinu članskog doprinosa, a za povećanje troška lova će okriviti veću cenu lovnih karata. Da se kladim! Smile

Status službenog lica lovočuvarima daje veći autoritet, jer ne verujem da bi se iko normalan usudio da se usprotivi ili da ne postupi po nalogu lovočuvara (ometanje ili sprečavanje službenog lica u vršenju posla), a kamoli da se desi neki eksces (napad na službeno lice). Takodje, ako neki lovočuvar zloupotrebi svoja ovlašćenja, ili npr. sam krivolovi, ili omogući nekom da krivolovi, onda je u velikom problemu - to je ozbiljno krivično delo.
Pomenuo je predsednik LK i vrlo često u praksi vidjeno ponašanje rukovodilaca nekih LU, gde se oni ponašaju kao mali bogovi u lovištima, iznad propisa, i nedodirljivi, i oni i njihovi prijatelji, i neki 'zaslužni' uglednici; da za njih ne važi ono što važi za običnog lovca. Pozdravljam!
Ostaje da se vidi da li će ova veoma važna izjava biti sprovedena u delo, pošto se najavljuje tesna saradnja sa MUP-om i pravosudjem u vezi ovoga.
Najgore bi bilo da vrlo tačna konstatacija i najava mera, ostane samo na rečima.

Lovac Stari
 Licenca Lovacke Komore

Dali postoji neki vanredni rok (naknadni) za polaganje, gde i kome da se obratimo u vezi toga, interesuje mene i par drugih koji nisu polagali u redovnom roku?
Dobar pogled.

huntinggirl1
 treba se onratiti komori, verovatno da će biti još neki termin u ovoj godini

Lala
 Juče popodne je u sali LU 'Podunavlje' u Futogu obavljena svečana dodela licenci kandidatima koji su položili stručni ispiti za obavljanje lovočuvarskih poslova, i poslova upravnika lovišta.
Dodeli licenci su prisustvovali predsednik Lovačke komore Srbije prof. Milutin Djordjević, državni sekretar Ministarstva PTŠV Ljubiša Dimitrijević (koji je i sam lovac), zatim Aleksandar Radosavljević, pomoćnik direktora Uprave za šume, Miodrag Strnad, savetnik u Upravi za šume, Dušan Kunovac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za PŠV, prof. Miloš Beuković, zamenik predsednika LSV, a kao gosti i predavači su bili prof. dr. Dragan Vukanić, čuveni hirurg i takodje lovac, i Nebojša Petković, sekretar Streljačkog saveza Srbije.

Interesantan podatak je da je medju kandidatima bilo i pet dama - jedna od tih pet je i naša koleginica Sanja -Huntinggirl1, koja je, slobodno mogu to da kažem, pobrala veliki aplauz prisutnih.

U uvodnom govoru, predsednik Komore je nagovestio bitne promene, naročito u pogledu definisanja ovlašćenja lovočuvarske službe. Dosta stvari je rekao, oko načina kako Komora planira dalji rad i razvoj stručne službe, a naglasio je da nema osnova za razmišljanja da je Komora konkurencija lovačkim savezima.

Kasnije, nakon uvodnih izlaganja i pozdravljanja prisutnih, održana su tri stručna predavanja: Miodrag Strnad je održao predavanje o primeni ZODL, Nebojša Petković je govorio o postupanju i ovlašćenjima lovočuvara, sa akcentom na službena ovlašćenja i ograničenja u vezi toga, dok je vrlo zapaženo bilo predavanje prof. Dragana Vukanića o povredama u lovu, potkrepljeno dobrim slajdovima i objašnjenjima. Mene je fascinirala energija tog čoveka - davno nisam nešto tako video.

Ne mogu a da ne kažem sledeće, što mi je zasmetalo, kad se pogleda po sali: mislim da bi istaknuti lovni radnici, a i lovci uopšte, morali više da vode računa o tome kako se oblače kada nastupaju po zvaničnim skupovima, a naročito po skupovima ove vrste; mislim da zaista nema smisla dolaziti u bermudama, plastičnim papučama i u nekim sličnim 'casual' kombinacijama - stilom oblačenja pokazujemo i naš odnos prema skupu, i prema onima koji taj skup organizuju, i prema kolegama, a i prema struci.

Sve u svemu, vrlo koristan skup, naročito predavanja, na kojima se moglo predavačima postaviti pitanje i dobiti objašnjenje.

Evo Sanje, sa dobijene dve licence - za lovočuvara i za upravnika lovišta:
Lala priložio:
dsci0147_1.jpg

Lala
 Iznenadjenje za mene je bilo kada sam pored dosta poznatih ljudi, koje sam sreo tamo u Futogu, u jednom momentu bio oslovljen; pogledam, lik mi poznat, ne mogu da se setim ko je, da me ubiješ, kaže čovek samo kratko 'Kempi'!!! Lik sam mu zapamtio sa slike na forumu. Meni izlete psovka, zaista me je zatekao!
Došao Kempi (koji je već ranije dobio licencu u BGD), da pravi društvo svojim drugarima, koji su položili u NS...
Popili smo kasnije kafu zajedno, kratko popričali - ostala je ova slika, za uspomenu, nadam se da ćemo u sledećem susretu imati više prilike za razgovor.
Lala priložio:
dsci0148.jpg

Lala
 Na prethodnoj slici se vidi lepo da sam opet prošetao pličicu, koja izgleda ima iritantan učinak na g.Beukovića! Smile
Čim me je video, prilikom pozdrava, pokazao na pločicu, i pita me kao kroz zezanje, jesam li ja to lovočuvar? E rekoh, jesam, i to VOLONTER! Čuvam od štetočina... Grin
Kasnije je još jednom probao da me pecka na račun pločice, ali sam se ja suzdržao, da u odgovoru ne komentarišem njegovu reklamnu majcu, na kojoj je bio natpis jedne farme za uzgoj svinja (šta mislite, koje?)! U svakom slučaju, neprikladno za za tu priliku...
Šteta što Sremac75 nije mogao da dodje! Grin

slavaplana
 OdobrenoKolce

Lala
 Sad kad sam video Slavin upis, setio sam se: prof. Djordjević, predsednik Lovačke komore, je u svom uvodnom izlaganju pomenuo slučaj kada je jedan savesni lovočuvar u centr. Srbiji (nije pominjao mesto i imena) zatekao u nedozvoljenom lovu veću grupu lovaca, na sa rukovodiocima LU, i protiv njih podneo pirjave, a kasnije trpeo neprijatnosti i pretnje otkazom. Predsednik Lovačke komore je precizno rekao da Komora treba da stane u odbranu takvih lovočuvara!
Pošto znam o čemu se radi (iako imena nisu pominjana), pozdravljam Mošu lovočuvara iz Starog Sela kod V.Plane! Dobio je podršku od čelnih ljudi komore, a u prisustvu značajnih ljudi iz Ministarstva.

kempi
 i podrsku moje malenkosti!!

Lala
 Još jedna slika: naš kolega forumaš DRUG CRNI (levo), sa prof. dr. Draganom Vukanićem, čuvenim hirurgom, koji je imao odlično predavanje o povredama u lovu. Snimljeno ispred sedišta LU 'Podunavlje' u Futogu.
Molim posetiteljke ovog foruma da obrate pažnju na šarmera DRUGA CRNOG, takodje poznatog po nadimku 'Ubica ženskog srca' - neka vas ne zavara naivna faca! Opasan igrač; ima licencu za upravnika lovišta, a trenutno bez lovne karte! Ray Ban cvikeri nehajno zakačeni za košulju (maznuo patent od mene!). HaHaHa
Lala priložio:
dsci0150.jpg

DRUGCRNI
 Lalo moj,nisi trebao da napomiljes da sam ja taj levo.Mozda me neko zameni sa doktorom sto ja u neku ruku i jesam jeliGrin,jos nisam siguran tacno iz koje oblasti ali priznajem nasmejao si me,vazno je da smo dobili i zasluzili licence,po principu ja volim da je sve po zakonu.sto se tice zenske populacije,mozda je nekad tako i bilo,vise nije.Znas moje srce krvari,ako se okrenes iza mene mozda i vidis krvav trag,kao da me je pogodio 30 06 sa grom municijom,pravi izlaznu ranuConfused.

Lala
 Druže, od sada kad se sa tobom nalazim, vodim krvoslednika! Moj Kastor ima položen rad na krvnom tragu, pa nije problem!Grin

A što se tiče tebe kao doktora, ja mislim da važi ono 'nisi ginekolog, ali možeš da pogledaš!' HaHaHa

huntinggirl1
 džabe ray ban kad nije lovačka košulja....

DRUGCRNI
 Eto vidis Lalo kako dame odmah nadju manu,cuj nije lovacka kosulja?Ma imam ih mnogo jos sam lepsi u lovackoj opremi,ja sam sa posla dosao,moram sad da se pravdam sto sam nepristojno obucen,vidis li Lalo sta mi radis?Bar nisam u papucama,al dobro sad to su vec dvostruki standardi...,mnogo iritiram zene,upravu si ti laloBravo 2

zoranp
 Čestitam koleginicama i kolegama na stečenim licencama!!Bravo 2Bravo 2

Nego Lalo trebao si reći čika Beukoviću, da se neiznenadi ako neki lovčuvari možda budu imali i pločice ovog foruma, mislim to nemože da škodi, a ako neškodi onda koristi,,ko zna!!ConfusedGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,528 posete www.srbijalov.com