Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski Poenter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski Poenter
MilanAzanja
 Za ljubitelje rase Jedna lepa Umetnicka Fotografija
MilanAzanja priložio:
38790_1421452454773_1186546814_31077581_221925_n_resize.jpg

aca
 lepa slika milaneBravo 2.koje naslikao?

MilanAzanja
 Skinuta sa sajta .Grcki Klub Poentera

Bena
 dobre informacije nikad nisu na odmet.. hvala...kad smo vec kod glave poentera
sama njuska-nos dal treba da je sto vise dignuta sto bi mi dalmatinci rekli ko glava od poskoka,
posto primjecujem te razlike kod razlicitih kerova, nekako mi se cini da je kod talijanskih to malo vise izrazeno, dok kod ovih americkih skoro da glava izgleda ko i kod nkd-a, bar na ovim cd-ima sto sam ja gledao..

milols_lovac_ostrovac
 e sto se tice nosnika i kod poentera on treba da je jako izrazen,po tome se i razlikuje od ostalih pasa ,jer je njuska blago povijenaod ociju ka nosnoji pecurki,i vrk nje trebalo bi da je u ravni sa ocima,!!svaka linija je svojstvena,ima linija poentera gde se javljaju psi sa ravnom njuskom,mada ja to nevolim i iskljucivo idem na onaj tip pravog poentera sa jakom glavom,njuskom povijenom ,dubokim grudima i visljeg rasta,.!po meni to je pravi tip poentera!

Bena
 i ja volim takve .. nikad mi nije bilo jasno da poenter moze imati ravnu njusku i podignut rep kad markira kao kod bigla ali dobro ako su dozvoljene takve linije ...

milols_lovac_ostrovac
 u knjizi koju sam skoro procitao ciji je autor dr Dragan Janjic,nas poznati kinoloski sudija,ima deo koji se odnosi na rasne odlike i standard rada poentera,sve je lepo sazeto od polaska u polje preko obuke i ucesca na takmicenjima,do ocenjivanja istih..!tamo lepo pise da:,, poenter uvek markira visoko uzdignute glave iznad ledjne linije,kao da gleda zamisljenu tacku na horizontu,uvek u stavu koji dozvoljava stupanje u akciju sa repom nadole(nikada na gore),ponekad se desava da rep stoji direktno u liniji ledja,ali vrlo retko,sem ako se pas istiog trenutka nasao ispred divljaci''.!mada sam ja licno vidjao na samo na slikama,i to americkim da poenter markira sa repom na gore pravim ka stap,i licno mislim da tu mozda krvi poentera ima samu u tragovima,da su tu neke druge rase umesale prste pogotovo NKD.>!!mada svako voli nesto.>!

aca
 dali je ovo pravo markiranje pointeraHmmm
aca priložio:
dsc02065_1.jpg

Bena
 meni izgleda da jeste .... i jos da je podigao prednju nogu .... onda je najljepse za oko...

misa 71
 Pozdrav drustvo Bye Pas
misa 71 priložio:
bak.jpg

I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

misa 71
 Evo i desni profil Pas
misa 71 priložio:
bak1.jpg

misa 71
 Opšti izgled: Simetričan i korektno građen, načelno postavljeno kontura čini spoj harmoničnih, tečnih linija u zamahu snažna, ipak gipka pojava.
Karakteristika: Aristokrata, živahan, izaziva utisak snage, izdržljivosti i brzine.
Narav: Prijateljska i uravnotežena.
Glava i lobanja: Srednje široka lobanja u proporciji sa dužinom njuške. Jasno izražen stop i izražena potiljna kost. Nosna pečurka i očni kapci tamni, kod pasa limun boje i belih prihvatljiva je nešto svetlija. Dobro otvorene nozdrve koje su meke i vlažne. Njuška blago konkavna, pri čemu se početak njuške nalazi u visini nozdrva, koje čine "prćast nos". Blago udubljenje ispod očiju, kosti obraza nisu upadljive. Meke dobro razvijene usne.
Oči: Rastojanje do potiljne kosti jednako je rastojanju očiju od vrha nosne pečurke. One su sjajne sa prijateljskim izrazom. Boja je odgovarajuća boji dlake, ili braon lešnik ili braon. One nisu niti buljave niti upale i ne gledaju ispod nosa.
Uši: Koža usne školjke tanka. Prilično visoko uzađene i prisno priležu uz glavu. Srednje duge, na donjem kraju blago špicaste.
Čeljust: Snažne vilice sa perfektnim pravilnim i potpunim makazastim zubalom, pri čemu sekutići gornje vilice bez razmaka naležu preko donjih sekutića i zubi stoje vertikalno u vilici.
Vrat: Dug, mišićav i blago savijen, jasno odvojen od plećki, bez slobodne kože.
Prednje noge: Plećke duge, kose i dobro unazad postavljene. Široke grudi. Niska grudna kost koja leži u visini lakta. Prednje noge su ravne i čvrste, sa dobrim ovalnim kostima, posmatrano od pozadi su snažne i sigurne. Prednje noge i koleno leže u istoj ravni, pri čemu je koleno blago na unutra. Došaplje dugo, elastično blago nagnuto.
Telo: Dobro zasvođena rebra koja se pružaju daleko unazad ka snažno mišićavim i blago zasvođenim slabinama koje se postepeno izravnavaju. Slabine kratke. Kosti kukova daleko jedna od druge i unapred postavljene, ipak ne iznad linije leđa.
Zadnje noge: Veoma mišićave. Dobro uglovan koleni zglob. Dobra širina butine i potkolenice. Skočni zglob nisko postavljen.
Šape: Ovalne, čvrste. Šape odozdo dobro napunjene.
Rep: Srednje dužine, debeo u korenu, sužava se ka vrhu, dobro prekriven gustom dlakom. Nošen u liniji leđa, bez da se pri tome savija na gore. U kretanju rep treba da se pomera sa jedne na dragu stranu.
Kretanje: Tečno i osvaja puno prostora. Puno potiska, laktovi se ne pomeraju niti unutra niti napolje. Niukom slučaju stepujuće.
Dlaka: Fina, kratka, čvrsta i ravnomerno raspoređena. Raste ravna i polegla sa izraženim sjajem.
Boja: Uobičajene su boje limuna i bela, oranž i bela, kožno braon i bela i crno i bela. Takođe jednobojna i trobojna.
Veličina: Poželjna visina za mužjake je 63-69 cm, ženke 61-66 cm.
Mužjaci moraju imati dva normalno razvijena testista potpuno spuštena u skrotum.

misa 71
 pozdrav poenterdzijama Bye B) Pas Kolce

BojanKG
 Miso B) sta reci nego sve pohvale Pas 2
srbijalov markafazan

aca
 miso lep profil.sta kazes za marku mog psa?

Bena
 aco dal su tvoj i misin ker u krvnom srodstvu?

aca
 glava beninog kera

Bena

aca kaže:
glava beninog kera

Bena
 dal ko moze komentarisati razliku izmedju glave mog Astora i misinog Baka, ja primecujem razliku u usnama usima i malko u duzini njuske...

Bena
 naravno ako je moguce na ovim fotografijama...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski seter KINOLOGIJA 1168 13.09.2017. 21:05
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Pudl poenter KINOLOGIJA 8 15.01.2013. 22:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,153,703 posete www.srbijalov.com