Dali smo mi njima mnogo ideja koje bi mogle da posluže da se poboljša položaj divljači i lovaca, i neću se ljutiti ukoliko bi oni te ideje sproveli u delo na opšte dobro svih nas.
Ali malo smo slabi sa idejama koje bi doprinele daljim zloupotrebama, gomilanju privilegija, i da ne kažem ličnim promocijama i bogaćenju, pa im se ovom prilikom izvinjavam što nisam od "takvog sveta"!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Malo sam postavljao pitanja o radu LSV, pozivajući se na javnost rada LSV, na Statut LSV, na Zakon o udruženjima......
Evo i dopisa!
LOVAČKI SAVEZ VOJVODINE
Jovana orđevića 4
Novi Sad
Za Predsednika LSV g. Milana Pažina N/R
Za Podpredsednika LSV g. Miloša Beukovića N/R
Obraćam Vam se kao član LU Opštine Bačka Palanka i Lovačkog saveza Vojvodine (članska karta broj 01615 nova) i molim Vas da mi, imajući u vidu čl.7 Statuta LSV i čl.5 Zakona o udruženjima, dostavite sledeće podatke :
1. Koliko ima stalno zaposlenih u LSV?
2. Koliko ima zaposlenih u DOO Vojvođanski lovac Novi Sad (privredno društvo osnovano od strane LSV)?
3. Kolike su mesečne zarade (bruto i neto) zaposlenih u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad?
4. Koliko su zaposleni u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad naplatili na ime zarade i drugih primanja u poslednjih 6 meseci?
5. Na koji način je LSV-u, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu poverio posao snimanja granica lovišta u Vojvodini?
6. Koliko je LSV-u plaćeno za obavljanje tog posla od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu?
7. Na čega su navedena sredstva utrošena ili se troše?
U nadi da ćete mi u kratkom roku, a poštujući gore navedene statutarne i zakonske odredbe, odgovoriti,
lovački pozdrav,
DOBAR POGLED.
U Bačkoj Palanci, 22.08.2011. godine
Nikola Jović
sremac jel ti to formiraš neki novi savez pa čisto da znaš radi konkurentnosti
Chaki mislim da si u pravu igramo poker otvorenim kartama a njihove skrivene.S obzirom kakvi su to igraci ne bi me zacudilo da ispod zita pocnu stvarati probleme, a mislim da im nisu strane ni ucene ni pretnje, lazi namerno ne pominjem jer su one njihova svakodnevnica. Moto svakog politicara a i njih jer su i oni neka vrsta politicara je kada sidjes u bazu pricaj ono sto baza zeli da cuje , odobravaj sve sto baza kaze a kada odes iz baze opet radis onako kako tebi odgovara i zabole te za bazu. E kada to baza shvati (usta sumnjam) onda dolazi do smene, za sada koliko vidim baza delegira ljude koje ne interesuje posao za koji su delegirani nego dnevnice i gulas od bambija a mozda i zajednicka slika sa nekim glavonjom da bi je posle mogli pokazivati sve u cilju licne promocije a i one stare devize pa vidis ko sam kada se slikam sa glavonjom. Zalosno ali istinito
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Šef stručne službe LSS pre "usklađivanja" imao mesečnu platu od oko 120.000,oo dinara!
Ja mislim da šef stručne službe LSV ima OSNOVNU mesečnu platu od oko 170.000,oo dinara-NETO!
Možda i grešim......
A ako bi tu bilo i dnevnica i kojekakvih troškova (put, hrana....) onda bi to mesečno bilo oko 250-300.000,oo dinara-NETO!
Možda i grešim......
ako uzmemo ovu prvu pretpostavku kao verovatno tačnu u avgustu je bilo 23 radna dana po osam časova ukupno 184 radnih časova ispadne da je za sat rada plaćen 923.91 dinar,odnosno 15.39 dinara za minut rada,bogami dobra satnica od 9.2 eura.zanima me kako li je taj posao plaćen u inostranstvu,a da umalo da zaboravim ukoliko puši a za jednu cigaretu je potrebno 5 minuta(mereno od momenta napuštnja radnog nesta do mesta predvidjenog za pušenje ukoliko je vrlo blizu) znači 77 dinara
chaki kaže:
Ince sremac ne spavaj na to uvo da ces dobiti odgovor ......
Zakon o udruženjima
Član 74.
Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje:
1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);
....
....
4) ako izveštaj o svom radu i o obimu i načinu sticanja i korišćenja sredstava ne učini dostupnim javnosti i taj izveštaj ne dostavi davaocu sredstava.
Za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se i odgovorno lice u udruženju.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Pa zakon i jeste pisan da bi ga preksrili oni a ne mi. Ako mi to uradimo sankcije su drasticne a za njih uvek ima skriveni put za izlaz i situacije.
Sto se ideja tice oni ne gledaju sta im mi kazemo da bi se poboljsalal nasa situacija vec gledaju da iz tih ideja oni izadju jos jaci jer im ukazujemo gde grese.
Inace evo malo i sale na taj racun hehehe:
Gradacija u današnje doba :
1. bogat
2. bogatiji
3. najbogatiji
4. ne zna šta će s novcem
5. još ga nisu uhvatili
6. sad ga mogu uhvatiti za k . . . .
ovo poslednje je ako nastavimo da im ukazujemo na greske rezervisano za nas kako stvari stoje.
Jedino mozemo gledati da kad biramo neko za funkcije gledamo koga biramo a ne da biramo ljude koji su bliski sa njima i koji ce i dalje sprovditi njihove ideje i namere.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Aj baš da vidimo hoće i ispoštovati javnost!!!...mada svako ko bi mogao stati za vrat onima koji stoje običnim smrtnicima za vratom, u večini slučajeva su već nege mule lovili kod tih jakih igrača!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
DakiNS kaže:
...ne bi me zacudilo da ispod zita pocnu stvarati probleme, a mislim da im nisu strane ni ucene ni pretnje, ...
Ucene prolaze kod ljudi, koji imaju putera na glavi.
Pretnje prolaze kod ljudi koji se plaše nečeg.
Probleme može da napravi svako, ali rešiti problem može samo pametan čovek.
DakiNS kaže:
...ne bi me zacudilo da ispod zita pocnu stvarati probleme, a mislim da im nisu strane ni ucene ni pretnje, ...
Ucene prolaze kod ljudi, koji imaju putera na glavi.
Pretnje prolaze kod ljudi koji se plaše nečeg.
Probleme može da napravi svako, ali rešiti problem može samo pametan čovek.
To je jedno stanoviste a može i ovako. Ucena da recimo nece premeriti ili razgraniciti loviste, pretnja ako ne budete slusali i radili sto vam kažemo napisaćemo recimo da nemate dovoljan broj divljači i zabraniti lov a problem nastaje kada se nečovek služi lažima i izmišljotinama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sremac75 kaže:
I dalje ne znamo šta se dešava u LSV!
Bar ne zvanično!
Ali kako nezvanično saznajem, jedna od najznačajnijih aktivnosti čelnika LSV i PSPŠV, u poslednje vreme je bilo uveličavanje prisustvom, takmičenja u kuvanju lovačkog paprikaša u Pivnicama!
Koliko čujem, prisustvovali su i g.Beuković ispred LSV i g.D.Kunovac ispred PSPŠV!
Ne bi ovo bilo ništa čudno da baš LD u Pivnicama nije inicijator rasturanja LUO Bačka Palanka i cepanja lovišta "Palanački rit" na nekoliko manjih, i da baš LSV i PSPŠV svesrdno ne izlaze u susret takvim žejama!
A onda se vraćamo na zakon, pravilnik, potrebe divljači, gazdovanje divljači, sa jedne strane....i želje LD za ustanovljavanjem lovišta, i "Vojvođansku vertikalu", sa druge strane!
I onda neka neko kaže da se ništa ne radi!
Posebno je interesantno da je g.Beuk spomenuo i moju malenkost, i to u najnegativnijem smislu, a sve iz razloga što ga "stalno jebem sa nekim papirima"!
Čak te papire i nosi sa sobom....izgleda da ga nešto žulja!
Moram da kažem, ako je sve ovo tačno, da ću i dalje nastaviti da hebem sa papirima!
E moj Sremac baš si naivan. Zašto baš Pivnice. Pa onda besplatni lovovi, ručkovi i vecere. Čuvaj se ti.
Deo upisa sa neprikladnim insinuacijama bez dokaza je obrisan.
Svaki sledeći sličan upis će povući sankcije, u vidu ograničenja pristupa forumu.
Srbijalov Admin Tim
iako malo okolo ali smisao moj i jeste bio da napisem ovo sto je Stane rekao. Nisu to naivni ljudi nimalo i strah nije neopravdan jer oni u tom slucaju gube sve a mi dobijamo samo ono sto smo imali nekad a uzeto nam je. Znaci ili svi lovci ( koji se jako tesko dogovaraju ) ili pojedinci ( a oni znaju i kako i cime ).
A imaš i Srbijalov, Sremac, ne zaboravi.
Ja sam na slična upozorenja već oguglao, a čuvam se, to mi je urodjen instinkt.
Ima ona izreka, o mečki i rešetu, tako da se ne sekiram.
chaki kaže:
iako malo okolo ali smisao moj i jeste bio da napisem ovo sto je Stane rekao. Nisu to naivni ljudi nimalo i strah nije neopravdan jer oni u tom slucaju gube sve a mi dobijamo samo ono sto smo imali nekad a uzeto nam je. Znaci ili svi lovci ( koji se jako tesko dogovaraju ) ili pojedinci ( a oni znaju i kako i cime ).
Chaki, mislim da pogrešno razmišljaš. Da neće da me možda neko 'sačeka u mraku'? Ma kakvi - napisao sam: ucene prolaze kod ljudi koji imaju putera na glavi, pretnje prolaze kod onih koji se plaše. Niti imamo razloga za strah, niti imamo putera na glavi. A ako neko želi da pravi probleme neke druge vrste, može i sam da se nadje u problemu. Dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje.
Pa majku mu, zar mi to nešto tražimo van normale? Da li otkrivamo vojne tajne? Ili možda neke 'lovne tajne' (autorsko pravo na naziv ima LSS)? Da treba da se bojimo ako tražimo javnost rada, ako tražimo informacije o svom savezu, ako postavljamo pitanje kako se nešto uradilo? Pa ja ne mogu da verujem da bi nekom palo na pamet da iz čiste pakosti koristi svoj posao ili položaj, da drugom naudi? To je bolesno.
Niko nije naivan, kao što verovatno niko od nas ovde nije zlonameran, naprotiv - kad nešto pišemo i kritikujemo, to radimo sa željom da situaciju popravimo, a ne idemo na nečiju ličnost, nego na postupak ili potez.
Naravno, postoji način i da se zaštitimo od onih koji bi po svaku cenu da ućutkaju nečije mišljenje. Zato se ne jedim, ali pazimo da ja i drugi na forumu ne predjemo liniju koja razdvaja kritiku od kritizerstva, šalu od uvrede, pitanje od prozivke.
E, da ne zaboravim, (ovo sledeće nema veze sa tobom Chaki):
u par poslednjih meseci, do mene su na razne načine stizala dobronamerna ili 'dobronamerna' upozorenja i izrazi zabrinutosti za moju malenkost, a u nekim od tih 'dobronamernih upozorenja' su se čak pominjala u nekom kontekstu i moja porodica i moje troje dece...
Zahvaljujem se takvim dušebrižnicima, neka mirno spavaju, svoju porodicu i svoju decu, njihovu sigurnost, mir i egzistenciju ću braniti i odbraniti, na svaki način, kao što bi svaki normalan čovek uradio. Iako mislim da su takva upozorenja više plod nečije neosnovane ili hinjene (lažne, odglumljene) brige, za svaki slučaj neka ostane zapisano ovo.
Za svoje pisanje na forumu imam pokriće, i mnogo više od toga. I stojim iza onoga što sam napisao, a nisam baš sve napisao. Stojim ja, a ne moja porodica.
Ne bi valjalo, da nekom padne na pamet, da bilo čiju porodicu uvlači u kontekst pisanja na forumu.
Mislim Lalo da si pogresno razumeo deo pisanija mog. Da nisi ii nisam lovac bolela bi me ona stvar sta ce da radi ekipa koja sve to radi a siguran sam i tebe. Ali posto sam lovac i ribolovac jednostavno zelim da znam. E sad to je moj hobi strast ljubav nazovimo to kako god hoces i tu vidim deo ili celog sebe. Gledam na nacin da kad odem u lov ili ribolov da se opustim i pobegnem od svakodnevnih problema. Medjutim ovde vise ne diramo u moj tvoj ili recimo hobi nas lovaca sa foruma vec diramo u neciji izvor prihoda ili neciji buduci biznis ili kako to vec da nazovem a znas da je u biznisu sve dozvoljeno bar kad je ovo nase podrucje u pitanju. Ako mu smetas u ostavrivanju namera on jednostavno sklanja one koji mu prave probleme. To je ono sto je smisao onog sto sam napisao. Znam i ja da to nije njihova dedovina nije im tata ostavio ili majka ali nije ni Luka Beograd ni Knjaz Milos ni Novosti pa je bilo svega i svacega tu pa i malo vise od teskih reci skoro pa do pretnji otvorenog tipa.
Poznavao sam jednog koji je imao tako smele poteze koji je bio praktican i pragmatican pa je stradao pre 8 godina i dan danas pricaju da je vodja mafije a od kad njega nema desise se najvece prevare u ovoj drzavi, najveci marifetluci i najvece krsenje zakona o koje su se bas ti pravnici toliko pozivali. Tada je i meni oteto jedino sto sam imao i cuvao za svoju decu i nemam pravo nikome da se zalim jer ode posao iz momenta. To je poseban sloj ljudi spremnih na sve koji misle da samo njihova deca treba da zive i niko drugi. MNogi od njih i nemaju dece ali znaju da pricaju kako oni misle na sve pa cak i na nasu decu i da oni znaju najbolje kako ce nasa deca bolje da zive.
Opet me vuces za ruku da pisem a znas jako dobro sta mislim o svemu. Uostalom misljenja sam da LSV mnogo vise upropascuje LSV ( onaj drugi) jer su tu apetiti pojedinih clanova LSV (onog drugog) nezasiti i sluze da se pokriju i zadovolje ljudi iz LSV ( onogo drugog).
Inace LSV ( onaj drugi ) ima mnogo veliki uticaj na desavanje u lovstvu jos od osnivanja jednog .........
Mnogo serem a moram da idem da pecem rakiju. Raspiste se Vi dok ja ispecem rakiju pa se cujemo od utorka ponovo.
Administratori su smatrali da je deo mog upisa neprikladan pa su ga obrisali. to je njihovo pravo i uloga na ovom forumu. Ja im se zahvaljujem sto su obrisali to sto je napisano a onda i mene i forum zastitili od eventualnih problema. (mada to sto sam napisao znam, cak su se neki od aktera u mom prisustvu hvalisali time). A ono cuvaj se , to je samo moje ironisanje koje cesto koristim prilikom pisanja, ako ste primetili. Izvinjavam se svim clanovima foruma i pozdrav. Banovacu se sam.
...pa majku mu i Švaba je bio sila nad silama, pa nas je izginiulo čitavo more, ali ni Švabe nisu ostale!!!...pa šta treba da se svi zavučemo u mišije rupe i gledamo kako nas neko pravi majmunima i uzima ono što je NAŠE!!!...mi imamo ustavno pravo na slobodu govora i misli, i imamo pravo da postavimo pitanja koja se tiču svih nas, a onaj ko je nadležan ima obavezu da na njih odgovori i da snosi posledice za svaku nepravilnost u svom radu..normalno da i treba nagraditi one koji su radili u opštem interesu...mi na ovoj temi se pozivamo na dobri stari moto ..NAŠE NEDAMO, TUE NEĆEMO!!!.a i .pevat će se opet siguran sam u to!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?