Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
dr NM

Gajger kaže:
Dr NM lepe slicice, vidim da se ozbiljno bavis ovom vrstom divljaci.. Kojom municijom ih lovis, koja ti se pokazala kao najbolja?

Ja pucam Super Patak (nekadašnji Super-Duck), to je Krušikov metak, krupnoće sačme 3 mm-desetka, ima ga u svim radnjama lovačke opreme. Dobro mi se pokazao na svim distancama, i pri svim vremenskim uslovima.

Pozdav za kolegu seterdziju, kad imaš vremena pogledaj www.odgajivacsete...!
dr NM priložio:
a_68.jpg

Gajger
 Pa to je to, i ja sam koristio super duck do sada, za patke nisam probao nista drugo jer sam izlazio svega par puta pa reko cisto da razmenim sa nekim iskustva! Seteri, najzahvalniji i najelegantniji psi i ja sam prezadovoljan tom rasom! Trenutno imam jednog malisana skoro mu je godinu dana, za sad se pokazao kao odlican keric, vrlo zahvalan, detaljan u pretrazivanju i sto je meni najvaznije od svega puca markice kao lud! Vidim da si ti ozbiljan odgajivac ove rase pa ako budem resio da nebavljam nesto od setera sigorno cu te kontaktirati! Veliki pozdrav

alex
 Danas sam bio u lovu na patke u mom LU "LAPOVO" iz Lapova.
Danas samo nas troje lovili patke.
Prvo smo pretrazivali teren i pose nekih sat vremena stanemo kolega i ja da se dogovaramo ko ce gde da se postavi za vecernji prelet i ja krenem dva koraka blize vodi i poetese dve patke Gluvara muzijak i zenka ja pucam promasujem.
I postavljamo se na cekanje i u sam suton blicnu patka pored mene i pravo na kolegu kolega puca patka pada u vodu a u nevalja i sta ce mo kacim pusku na drvo i lomim jednu granu i trcim pred patku da je dohvatim kolega ide drzi sijalicu i pokazuje mi gde je ja je dohvatam kad ono patka krdza.
I Krecemo mi ka kolima ali uz vodu i ima na jednom mestu reflektor lepo obasjava tu i ja ne budem lenj i odem do njega i pred njega polece mi gluvara patka ja podizem pusku a u cevi Long Rang 8.ca
ja je pustam malo dajle da ode i preticem je za musicom i pucam ona pada ali pada na vodu a nema pljuska ja pomislim pala je u granje i trazi i traz svuda sam se zavlacio i nema je nigde trazi smo je i trazimo je oko 45 min i nema je nigde a ja u depresi nema je nigde.
I odemo kod kola da se odmorimo i spakujemo kad cujes starijeg kolegu ma ne brini sigurno je nosila pancir ne brini otisla je ona.
I pocese da me zezaju tu a ja nema veze koelge u subotu doalzim sa jazavicarem pa da vidim da li ce neka da ostane nenadjena.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

alex
 Evo sada dodjoh sa lova na patke i ovakav je danasnji bilans.
NA V.Moravi preletose me dve patke ali visoko i ne podizem pusku da me ne vide u nadi da ce okrenuti krug nize.
Posle toga u sumrak prelecu me tri pa dve patke ali visoko i u sam zalaz nalece mi patka brzo leti i to veoma brzo i podizem pusku i ona naglo menja prava odlazi na kolegu kolega puca dva puta ali je masi.
I hocu da vas pitam u ponedeljak sam odlucio da kupim vabilicu za patke i koju da kupim sta mislite?????

Cvele
 Last Call
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

alex
 Videcu da li imaju u Meteoru kod mene u Kg.

strahinja
 Kolege i ja sam veceras izasao malo na patke,na moravi,nasao sam jedno lepo ostrvce za sletanje i naislo je jato od 20komada,lepo smo se sakrili,i pri sletanju patke su nas primetile i odmah se okrenuli...I posle su preletali ali sve van dometa,vazno da je bilo patki vise srece drugi put...Sutra cu izaci isto predvece pa cu videti sta ce biti.

Imali ko iskustva sa krusikovim SUPER DUC,i kakav je za patke?!

Cvele
 Vabilicu mozes naruciti direktno kod clana portala pod nickom Last Call...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

alex

strahinja kaže:
Kolege i ja sam veceras izasao malo na patke,na moravi,nasao sam jedno lepo ostrvce za sletanje i naislo je jato od 20komada,lepo smo se sakrili,i pri sletanju patke su nas primetile i odmah se okrenuli...I posle su preletali ali sve van dometa,vazno da je bilo patki vise srece drugi put...Sutra cu izaci isto predvece pa cu videti sta ce biti.

Koristio sam ga ali nisam nesto zadovoljan vise me je zadovolji Long Rang za te prelete i bolje se pokazao barem meni.

strahinja

alex kaže:

strahinja kaže:

Koristio sam ga ali nisam nesto zadovoljan vise me je zadovolji Long Rang za te prelete i bolje se pokazao barem meni.

Ok druze,ja sam kupio 10ak komada pa cu videti kasnije kakav je ako budem imao prilike za pucanje..

alex

strahinja kaže:

alex kaže:

strahinja kaže:

Ok druze,ja sam kupio 10ak komada pa cu videti kasnije kakav je ako budem imao prilike za pucanje..

SAmo nemoj blizu da je pucas jer kao sto sam naziv patrona kaze "LONG RANG" dalek domet veoma daleko nosi snop sacme

strahinja
 ni na vecerasnjem izlasku nije bilo ulova,opet isto jato ali je samo preletelo iznad nas ali van dometa.Dali bi tu moglo nesto sa vabilicom da se odradi,kad naidju da pocnem da ih vabim,dali ce sleteti mozda na to mesto,normalno da sam u zbunju sakriven,a ostrvo im je idealno za sletanje...

DakiNS
 Kolege eto po celoj Srbiji stisla zima kažu cele nedelje će biti ispod 0, sjajna prilika za lov pataka na rekama , jer će bare i kanali da zamrznu pa će biti na tokovima veća koncentracija, samo je šteta što su vodostaji niski pa će patke biti u glavnom po sredini toka
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bela

strahinja kaže:
ni na vecerasnjem izlasku nije bilo ulova,opet isto jato ali je samo preletelo iznad nas ali van dometa.Dali bi tu moglo nesto sa vabilicom da se odradi,kad naidju da pocnem da ih vabim,dali ce sleteti mozda na to mesto,normalno da sam u zbunju sakriven,a ostrvo im je idealno za sletanje...

po mom skromnom mišljenju patke nikad ne sleću na ostrvo (sem na parloge za hranu kad idu) treba da odeš dalje u pravcu gde su leteleB)
vižlan i terier

strahinja

bela kaže:

strahinja kaže:

po mom skromnom mišljenju patke nikad ne sleću na ostrvo (sem na parloge za hranu kad idu) treba da odeš dalje u pravcu gde su leteleB)

Znam druze na to sam i mislio,mesto im je idealno,sto se toga tice...

nidzamotocross
 Mi proslog vikenda izasli, i videli celo jedno jato, primetile kera i podigle se 100 metara sa vode ispred nas, kroz nekoliko krugova se uvisile van dometa, i odose.. Nekih 15-ak komada.. I to je sve, pretrazivali teren pored J.MOrave, ali pataka ni za lek.. Sta je u pitanju, nemam pojma.. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Gajger
 Druze na stajacim vodama su sve dok ne opekne dobar minus, bar jedno - 10, pa kad sva ta jezerca i barice zalede onda izadji na reku i sve ce ti biti jasno.. 2-3 kutije dzebane i udri dok prst ne poplavi.. ;)

tulipan
 img841.imageshack.us/img841/1290/picture667.th.jpg

Uploaded with [URL=h
ttp://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Evo par fotki da osvezimo malo temu
Poenter-kralj polja

tulipan
 img140.imageshack.us/img140/3899/picture703u.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Poenter-kralj polja

tulipan
 img836.imageshack.us/img836/8025/picture720v.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Poenter-kralj polja

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3915 27.10.2024. 08:39
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,821 posete www.srbijalov.com