Lov na DIVLJE PATKE
|
dr NM |
Objavljen 11.01.2012. 12:52
|
Stari član
Upisa: 451
Pristupio: 15.09.2010. 13:16
|
Gajger kaže:
Dr NM lepe slicice, vidim da se ozbiljno bavis ovom vrstom divljaci.. Kojom municijom ih lovis, koja ti se pokazala kao najbolja?
Ja pucam Super Patak (nekadašnji Super-Duck), to je Krušikov metak, krupnoće sačme 3 mm-desetka, ima ga u svim radnjama lovačke opreme. Dobro mi se pokazao na svim distancama, i pri svim vremenskim uslovima.
Pozdav za kolegu seterdziju, kad imaš vremena pogledaj www.odgajivacsete...!
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 11.01.2012. 21:04
|
Član
Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Pa to je to, i ja sam koristio super duck do sada, za patke nisam probao nista drugo jer sam izlazio svega par puta pa reko cisto da razmenim sa nekim iskustva! Seteri, najzahvalniji i najelegantniji psi i ja sam prezadovoljan tom rasom! Trenutno imam jednog malisana skoro mu je godinu dana, za sad se pokazao kao odlican keric, vrlo zahvalan, detaljan u pretrazivanju i sto je meni najvaznije od svega puca markice kao lud! Vidim da si ti ozbiljan odgajivac ove rase pa ako budem resio da nebavljam nesto od setera sigorno cu te kontaktirati! Veliki pozdrav |
|
|
|
alex |
Objavljen 11.01.2012. 23:35
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Danas sam bio u lovu na patke u mom LU "LAPOVO" iz Lapova.
Danas samo nas troje lovili patke.
Prvo smo pretrazivali teren i pose nekih sat vremena stanemo kolega i ja da se dogovaramo ko ce gde da se postavi za vecernji prelet i ja krenem dva koraka blize vodi i poetese dve patke Gluvara muzijak i zenka ja pucam promasujem.
I postavljamo se na cekanje i u sam suton blicnu patka pored mene i pravo na kolegu kolega puca patka pada u vodu a u nevalja i sta ce mo kacim pusku na drvo i lomim jednu granu i trcim pred patku da je dohvatim kolega ide drzi sijalicu i pokazuje mi gde je ja je dohvatam kad ono patka krdza.
I Krecemo mi ka kolima ali uz vodu i ima na jednom mestu reflektor lepo obasjava tu i ja ne budem lenj i odem do njega i pred njega polece mi gluvara patka ja podizem pusku a u cevi Long Rang 8.ca
ja je pustam malo dajle da ode i preticem je za musicom i pucam ona pada ali pada na vodu a nema pljuska ja pomislim pala je u granje i trazi i traz svuda sam se zavlacio i nema je nigde trazi smo je i trazimo je oko 45 min i nema je nigde a ja u depresi nema je nigde.
I odemo kod kola da se odmorimo i spakujemo kad cujes starijeg kolegu ma ne brini sigurno je nosila pancir ne brini otisla je ona.
I pocese da me zezaju tu a ja nema veze koelge u subotu doalzim sa jazavicarem pa da vidim da li ce neka da ostane nenadjena.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
alex |
Objavljen 14.01.2012. 19:09
|
Lovčina
|
Evo sada dodjoh sa lova na patke i ovakav je danasnji bilans.
NA V.Moravi preletose me dve patke ali visoko i ne podizem pusku da me ne vide u nadi da ce okrenuti krug nize.
Posle toga u sumrak prelecu me tri pa dve patke ali visoko i u sam zalaz nalece mi patka brzo leti i to veoma brzo i podizem pusku i ona naglo menja prava odlazi na kolegu kolega puca dva puta ali je masi.
I hocu da vas pitam u ponedeljak sam odlucio da kupim vabilicu za patke i koju da kupim sta mislite?????
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 14.01.2012. 19:10
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Last Call
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
alex |
Objavljen 14.01.2012. 20:09
|
Lovčina
|
Videcu da li imaju u Meteoru kod mene u Kg.
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 14.01.2012. 22:19
|
Veteran
Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Kolege i ja sam veceras izasao malo na patke,na moravi,nasao sam jedno lepo ostrvce za sletanje i naislo je jato od 20komada,lepo smo se sakrili,i pri sletanju patke su nas primetile i odmah se okrenuli...I posle su preletali ali sve van dometa,vazno da je bilo patki vise srece drugi put...Sutra cu izaci isto predvece pa cu videti sta ce biti.
Imali ko iskustva sa krusikovim SUPER DUC,i kakav je za patke?! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 14.01.2012. 22:48
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Vabilicu mozes naruciti direktno kod clana portala pod nickom Last Call...
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
alex |
Objavljen 15.01.2012. 13:49
|
Lovčina
|
strahinja kaže:
Kolege i ja sam veceras izasao malo na patke,na moravi,nasao sam jedno lepo ostrvce za sletanje i naislo je jato od 20komada,lepo smo se sakrili,i pri sletanju patke su nas primetile i odmah se okrenuli...I posle su preletali ali sve van dometa,vazno da je bilo patki vise srece drugi put...Sutra cu izaci isto predvece pa cu videti sta ce biti.
Imali ko iskustva sa krusikovim SUPER DUC,i kakav je za patke?!
Koristio sam ga ali nisam nesto zadovoljan vise me je zadovolji Long Rang za te prelete i bolje se pokazao barem meni.
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 15.01.2012. 14:02
|
Veteran
|
alex kaže:
strahinja kaže:
Koristio sam ga ali nisam nesto zadovoljan vise me je zadovolji Long Rang za te prelete i bolje se pokazao barem meni.
Ok druze,ja sam kupio 10ak komada pa cu videti kasnije kakav je ako budem imao prilike za pucanje.. |
|
|
|
alex |
Objavljen 15.01.2012. 14:24
|
Lovčina
|
strahinja kaže:
alex kaže:
strahinja kaže:
Ok druze,ja sam kupio 10ak komada pa cu videti kasnije kakav je ako budem imao prilike za pucanje..
SAmo nemoj blizu da je pucas jer kao sto sam naziv patrona kaze "LONG RANG" dalek domet veoma daleko nosi snop sacme
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 15.01.2012. 21:23
|
Veteran
|
ni na vecerasnjem izlasku nije bilo ulova,opet isto jato ali je samo preletelo iznad nas ali van dometa.Dali bi tu moglo nesto sa vabilicom da se odradi,kad naidju da pocnem da ih vabim,dali ce sleteti mozda na to mesto,normalno da sam u zbunju sakriven,a ostrvo im je idealno za sletanje... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.01.2012. 08:20
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolege eto po celoj Srbiji stisla zima kažu cele nedelje će biti ispod 0, sjajna prilika za lov pataka na rekama , jer će bare i kanali da zamrznu pa će biti na tokovima veća koncentracija, samo je šteta što su vodostaji niski pa će patke biti u glavnom po sredini toka
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
bela |
Objavljen 16.01.2012. 08:57
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
strahinja kaže:
ni na vecerasnjem izlasku nije bilo ulova,opet isto jato ali je samo preletelo iznad nas ali van dometa.Dali bi tu moglo nesto sa vabilicom da se odradi,kad naidju da pocnem da ih vabim,dali ce sleteti mozda na to mesto,normalno da sam u zbunju sakriven,a ostrvo im je idealno za sletanje...
po mom skromnom mišljenju patke nikad ne sleću na ostrvo (sem na parloge za hranu kad idu) treba da odeš dalje u pravcu gde su leteleB)
vižlan i terier
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 16.01.2012. 17:44
|
Veteran
|
bela kaže:
strahinja kaže:
ni na vecerasnjem izlasku nije bilo ulova,opet isto jato ali je samo preletelo iznad nas ali van dometa.Dali bi tu moglo nesto sa vabilicom da se odradi,kad naidju da pocnem da ih vabim,dali ce sleteti mozda na to mesto,normalno da sam u zbunju sakriven,a ostrvo im je idealno za sletanje...
po mom skromnom mišljenju patke nikad ne sleću na ostrvo (sem na parloge za hranu kad idu) treba da odeš dalje u pravcu gde su leteleB)
Znam druze na to sam i mislio,mesto im je idealno,sto se toga tice... |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2012. 00:24
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Mi proslog vikenda izasli, i videli celo jedno jato, primetile kera i podigle se 100 metara sa vode ispred nas, kroz nekoliko krugova se uvisile van dometa, i odose.. Nekih 15-ak komada.. I to je sve, pretrazivali teren pored J.MOrave, ali pataka ni za lek.. Sta je u pitanju, nemam pojma..
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 22.01.2012. 23:02
|
Član
Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Druze na stajacim vodama su sve dok ne opekne dobar minus, bar jedno - 10, pa kad sva ta jezerca i barice zalede onda izadji na reku i sve ce ti biti jasno.. 2-3 kutije dzebane i udri dok prst ne poplavi.. ;) |
|
|
|
tulipan |
Objavljen 25.01.2012. 11:57
|
Stari član
Upisa: 372
Pristupio: 16.01.2011. 16:22
|
Uploaded with [URL=h
ttp://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]